הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון תחרות סטרונגמן בחו"ל

yuval729

משתמש פעיל
445
108
נק' מוניטין:
122
445
108
לא ידעתי באיזה פורום להעלות את זה אבל אנסה כאן. בתור חובב של תחרויות של "האיש החזק בעולם/אירופה" ראיתי שאפשר לקנות כרטיסים ובמחיר לא כל כך יקר(תלוי איפה יושבים) אפשר לראות את האנשים הכי חזקים בעולם בלייב!. לצערי אין לי שותף לנסיעה אבל רציתי לדעת אם הפנטזיה הזאת היא רק אצלי או שיש עוד מישהו שרוצה לנסוע פעם לתחרות כזאת ולראות את אדי, ת'ור, ביג Z, בריאן שואו וכל השאר במציאות.

• פותח/ת השרשור
לספונטנים שבנינו(גם אני מתלבט עדיין) יש את התחרות של WSM 2018 שזה בפיליפינים ב6 למאי. מעבר לחופשה מטורפת של שבוע שאפשר לעשות מסביב, הבנתי שהצפייה בתחרות היא בחינם. צריך פשוט להגיע בזמן ואפשר ממש לראות את המתמודדים מקרוב. עלות טיסה היא 3000 שקלים, ועל מלון לא חייבים להשקיע הרבה...אבל, יש מלון שהבנתי שהמתמודדים ישנים שם וגם העלות לא מטורפת לכמה לילות..סדר גודל של 100 יורו ללילה(נכון שזה יקר, אבל מתי תהיה באותו מלון עם ת'ור בחיים שלך). זה לגבי התחרות הגדולה.
יש את הgiants live שזה גם תחרות בסדר גודל של WSM בספטמבר שזה במנצ'סטר. עלות כרטיס(שם זה באמת עולה, זה באולם) נעה בין 25 יורו ל100+ כאשר במחיר של 100-200 יורו אפשר ממש לקבל VIP ולשבת הכי קרוב, וממש להיפגש עם המתמודדים, שוב כסף קטן לדעתי כשמדובר בחוויה של פעם בחיים. אבל זה סדר הגודל..לגבי טיסות למנצסטר זה מן הסתם לטוס ללונדון ומשם רכבת, גם יוצא סך הכל 500 דולר אני מאמין החלק של הטיסה+רכבת, כמובן שצריך להוסיף מלון לכמה לילות.
זה מה שהספקתי לראות לחצי שנה הקרובה..אם אני באמת אלך על זה אני לא מתכנן לקחת מלון יקר, עיקר החוויה כאן זה באמת לראות את האנשים הכי חזקים בעולם...

לא ידעתי באיזה פורום להעלות את זה אבל אנסה כאן. בתור חובב של תחרויות של "האיש החזק בעולם/אירופה" ראיתי שאפשר לקנות כרטיסים ובמחיר לא כל כך יקר(תלוי איפה יושבים) אפשר לראות את האנשים הכי חזקים בעולם בלייב!. לצערי אין לי שותף לנסיעה אבל רציתי לדעת אם הפנטזיה הזאת היא רק אצלי או שיש עוד מישהו שרוצה לנסוע פעם לתחרות כזאת ולראות את אדי, ת'ור, ביג Z, בריאן שואו וכל השאר במציאות.
נשמע מעניין לגמרי,הלוואי והתחום היה יותר מפותח בארץ

• פותח/ת השרשור
אין לזה שיווק מספיק טוב לדעתי. תמיד עורכים את התחרויות במקומות נידחים באפריקה שאף אחד לא מגיע אליהם. גם את הגמר מצלמים ועורכים רק אחרי חצי שנה משחררים לצפייה. אני אישית ממש נהייתי פריק של הדבר עם השנים האחרונות ויצא לי לראות כמה תחרויות ביוטיוב. בארץ זה משודר נראה לי בESPN. בכלל בשנים האחרונות זה צבר תאוצה יחד עם הפאוורליפטינג אבל עדיין לא מפותח בכלל בארץ..

אין לזה שיווק מספיק טוב לדעתי. תמיד עורכים את התחרויות במקומות נידחים באפריקה שאף אחד לא מגיע אליהם. גם את הגמר מצלמים ועורכים רק אחרי חצי שנה משחררים לצפייה. אני אישית ממש נהייתי פריק של הדבר עם השנים האחרונות ויצא לי לראות כמה תחרויות ביוטיוב. בארץ זה משודר נראה לי בESPN. בכלל בשנים האחרונות זה צבר תאוצה יחד עם הפאוורליפטינג אבל עדיין לא מפותח בכלל בארץ..
דווקא בחול(בדרל כלל אירופה ואמריקה) זה די מפותח ויצא לי לראות מלא מכוניפ ברחבי אירופה ואמריקה וחשבתי אפילו לטוס ולהתאמן

• פותח/ת השרשור
בחו"ל כן אבל זה לא נפוץ כמו פאוורליפטינג. בטוח יש גם בארץ איזה משהו..לדעתי בכל מכון של קרוספיט אפשר תכלס להתאמן כמו סטרונגמן. לפחות פארמרס ווק אפשר לעשות בכל חדר כושר שזה אחלה תרגיל.

בחו"ל כן אבל זה לא נפוץ כמו פאוורליפטינג. בטוח יש גם בארץ איזה משהו..לדעתי בכל מכון של קרוספיט אפשר תכלס להתאמן כמו סטרונגמן. לפחות פארמרס ווק אפשר לעשות בכל חדר כושר שזה אחלה תרגיל.
כן תאכלס כן אבל אפשר גם בלי מכון להתאמן חלק מהמקצים של סטרונגמן

תחום שאכן הפופולריות שלו בעלייה. אין הרבה מתחרים (יחסית) כי זה תחום שלא קל להתחרות בו. פאוורליפטינג כל אחד (כמעט) יכול לבוא לתחרות ולהרים משהו. בסטרונגמן זה לא ככה, גם עם משקלים נמוכים יחסית תמיד יש סף כניסה כלשהו.

בנוסף יותר מסובך לאמן, דורש ציוד יותר מגוון, יש יותר פציעות ולרוב מלווה במשקל גוף מאוד גבוה (לא חובה אבל יש 3~ קטגוריות משקל שאת הנמוכות אנשים לא מכירים בדר״כ).

מנגד, זה ספורט מאוד מבדר לצפייה גם למי שלא מתאמן / מתחרה בזה וגם מי שלא קשור לספורט כוח כלשהו.

תחום שאכן הפופולריות שלו בעלייה. אין הרבה מתחרים (יחסית) כי זה תחום שלא קל להתחרות בו. פאוורליפטינג כל אחד (כמעט) יכול לבוא לתחרות ולהרים משהו. בסטרונגמן זה לא ככה, גם עם משקלים נמוכים יחסית תמיד יש סף כניסה כלשהו.

בנוסף יותר מסובך לאמן, דורש ציוד יותר מגוון, יש יותר פציעות ולרוב מלווה במשקל גוף מאוד גבוה (לא חובה אבל יש 3~ קטגוריות משקל שאת הנמוכות אנשים לא מכירים בדר״כ).

מנגד, זה ספורט מאוד מבדר לצפייה גם למי שלא מתאמן / מתחרה בזה וגם מי שלא קשור לספורט כוח כלשהו.
זאת הנקודה העיקרית שלי באמת נגד פאורליפטינג, מישהו שלא מתחרה בזה או לא מכיר קרוב משפחה או משהו שמתחרה פשוט לא אכפת לו כי זה לא כזה מרגש לראות 400 איש עושים רק 3 תרגילים, לעומת זאת בכל רגע נתון שמישהו יפתח תחרות סטרונגמן הוא לא יבין מאיפה הביאו את התרגיל הזה בכלל ושהוא בחיים לא ראה אותו ואנשים בגודל הזה מבצעים אותו

בגדול אתה צודק. אבל יש נקודות אור קטנות בפאוורליפטינג שמתקדמות לכיוון חיובי גם בפן הבידורי של הספורט. אבל סטרונגמן באופן טבעי יותר מהנה לצפייה, אין עוררין.

בגדול אתה צודק. אבל יש נקודות אור קטנות בפאוורליפטינג שמתקדמות לכיוון חיובי גם בפן הבידורי של הספורט. אבל סטרונגמן באופן טבעי יותר מהנה לצפייה, אין עוררין.

אפשר דוגמא?
הבידור היחיד שקיים בפאוורליפטינג הוא טווחי התנועה של הלוחצים ומושכי הסומו

מעבר לביצועים עצמם שתחליט בעצמם אם זה מבדר או לא.
הנקודות אור שאני רואה:
- פרסים כספיים שימשכו רמה מאוד גבוהה (ע״ע US OPEN) ואף אולי סטרונגמנים שינסו לזכות יום אחד
- איכות שידור ברמה יותר גבוה
- מנחים ברמה גבוהה, אם יש שבירת שיאי עולם, אם יש תחרות על פודיום מתקשרים עם הקהל
- במת תחרות נוחה לצפיה עם מסכים גדולים
- איחוד קטגוריות לצורך תחרותיות יותר גבוהה (ע״ע פרורו / ביג דוגס)
- אולם תחרות ברמה גבוהה (לא עוד אולם ספורט שמתאים לכדורסל לבמה תחרות של 2X2 מטר

אותך אולי כל אלה לא מעניינים, אבל כמו שציינתי בתחרויות ספציפיות יש צמיחה הזויה בכמות צופים גם פיזית באולם תחרות וגם בשידור באינטרנט.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית