הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

קנבאיס ולימודים

John Snow

משתמש מתחיל
171
51
נק' מוניטין:
51
171
51
יצא לכם לעשן בזמן לימודים אקדמיים והרגשתם ירידה ביכולת?

מכירים מחקרים חד משמעיים שמצביעים על כך? יצא לי לקרוא על כמה מחקרים אבל שום מחקר לא יצא בהצהרה רשמית שאכן יש נזק ממשי..

בכל אופן אשמח אם תשתפו מנסיונכם, תמיד במהלך החיים יצא לי לעשן פעם בכמה חודשים, אבל לאחרונה התחלתי לעשן בתדירות גבוהה יותר כמעט יום-יומית (אף פעם לא במהלך היום, רק בלילה) והתעורר בי חשש שאולי זה יגרום לירידה ביכולת הלימודית והזיכרון.

מנסיון אישי, שתקופות שהייתי מעשן לעיתים קרובות (כל יום) אחרי איסה שבוע הייתי מרגיש אדישות. זה היה גם כלפי הלימודים וגם כלפי דברים שאני אוהב לעשות(ככה הבנתי שיש בעיה). ברגע שהורדתי מינון זה הסתדר.

לגבי הזיכרון, יש מצב שזה פוגע (קשה להגיד)

אני לא יודע בדיוק לגבי תופעות לוואי אבל אני יכול להגיד שמניסיון אישי שאני לא מעשן אני הרבה יותר ממוקד ויכול ללמוד לאורך זמן גדול יותר

תלוי מה אתה לומד לדעתי, לא ניסיתי ללמוד ולעשן אבל בעבודות שדורשות יצירתיות יכול להיות שלעשן קצת יעזור

במשך רוב הסמסטר האחרון הייתי מעשן על בסיס יומי וואלה לא הרגשתי בעיות זכרון או ירידה בביצועים. גם הייתי לומד לפעמים בסטלה (רואה וידאו של תרגול שצריך להשלים. חוויה מעניינת דווקא).
עכשיו אני חוזר לשבועי כי לאחרונה אני מרגיש שההשפעה של זה עליי השתנת קצת לרעה (נהייתי יותר עייף בכללי וגם הסטלה נהייתה יותר מורידה).
אבל אני מעשן בוייפ, אולי יש לזה גם השפעה כלשהי.

תאר תחוויה

אין יותר מדי מה לתאר. פשוט הפך את זה למשהו יותר מעניין, זה נראה יותר כמו איזה מופע (מבוים, עם תסריט והכל) משיעור והייתי מצליח להיות יותר בתוך זה ופחות להיות מוסח ע"י דברים אחרים.
לא יודע אם זה תרם או לא, קשה להעריך וגם ככה לדעתי ההבנה מגיעה בסוף מפתירת תרגילים (שאת זה לא הצלחתי לעשות מסטול כי זה דורש יותר מדי ריכוז), אבל וואלה זה היה כיף כל סופ"ש לתת קטנה ואז לשבת להשלים את התרגול בהסתברות.

• פותח/ת השרשור
הבהרה נוספת: יכול להיות שלא נימקתי מספיק וזה השתמע בצורה קצת שונה, לא התכוונתי לעשן ואז ללמוד שאני תוך כדי השפעה.

אני מעשן רק בלילה בשביל להרדם, קשה לי קצת להרדם וזה דיי סוגר לי את הפינה.

אני חושש שזה אולי יכול לגרום לירידה מסויימת ביכולת בלימודים או פגיעה בזיכרון כמו שציינתי, בכל מקרה הפסקתי לעשן לעת עתה (יש קושי להרדם שוב מן הסתם)

הבהרה נוספת: יכול להיות שלא נימקתי מספיק וזה השתמע בצורה קצת שונה, לא התכוונתי לעשן ואז ללמוד שאני תוך כדי השפעה.

אני מעשן רק בלילה בשביל להרדם, קשה לי קצת להרדם וזה דיי סוגר לי את הפינה.

אני חושש שזה אולי יכול לגרום לירידה מסויימת ביכולת בלימודים או פגיעה בזיכרון כמו שציינתי, בכל מקרה הפסקתי לעשן לעת עתה (יש קושי להרדם שוב מן הסתם)
אחרי שסיימת ללמוד להיום לדעתי אין שום השפעה רעה, במיוחד לפני השינה, אבל תעשה עם עצמך ניסוי ותראה אם אתה רואה השפעה בבקרים או לא

הייתי מעשן בתקופות מבחנים בסופי היום והרגשתי בסדר.

ולמדתי הנדסה בבן גוריון

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית