הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

שאלה לאנשים בתעשייה: איך נראה המצב בתחום של web development?

_istyle_

משתמש מתחיל
216
22
נק' מוניטין:
37
216
22
רציתי לשאול איך נראה התחום הזה מנקודת מבט של אנשים שכבר בתעשייה בתחום/משרת סטודנט.
האם התחום מרגיש מוצף? האם מדברים על זה שבקרוב AI יחליף הרבה ממנו?(אני מניח ש-backend עוד רחוק מלהתחלף אבל אולי יותר משרות front).
כעיקרון אני רואה שהמשכורות בתחום עדיין גבוהות מאוד, ורוב תוכניתני ה-WEB שאני מדבר איתם אומרים לי שעדיין ה-AI רחוק מלהתאים את עצמו
לכל הצרכים של הלקוחות, תמיד הלקוח רוצה לשנות דברים, יש לו חזון אחר מאשר של ה-AI וכל לקוח בכללי הוא עולם ומלואו..
חוץ מזה יש המון שירותי רשת בכללי שרק הולכים וגדלים אז צריך תוכניתני WEB שיתעסקו בהם.
עכשיו אני רוצה לשמוע מה דעתכם על זה? כי התחום הזה כן מושך אותי באיזשהו אופן אבל אני לא רוצה להיכנס FULL POWER לתחום
שעתידו נמצא בסכנה ממשית..
תודה
smile.gif

לא רואה שום סיכוי שבזמן הקרוב יהיה לך AI שתגיד לו "אני רוצה אתר X" והוא יבנה לך, גם לא בFRONT END.
המקסימום שתראה זה עוד שכבות אבסטרקציה כמו WIX שמאפשרות לך לבנות אתרים ביותר קלות, אבל הוספת שכבות כאלה זה משהו שקורה מהרגע שהומצאה מכונת טיורינג, והנה אנשים עדיין מכתנתים בתעשייה שרק גודלת.
אם כבר, החשש שלך צריך להיות שהודים ואוקראינים יחליפו אותך, לא רובוטים.

מה שכן, נראה לי שכל ג'וניור שתשאל יגיד לך שהוא מרגיש שהתעשייה מוצפת...

איפה ראית שהמשכורות גבוהות מאוד? ובלי ניסיון ותואר אתה אמור לקבל מעט.
אני עדיין לומד את התחום אבל כמו כל תחום אחר בארץ בערך גם הוא מוצף שזה החדשות הכי רעות שיש כי הדרישות לקבלה רק עולות והשכר רק יורד

• פותח/ת השרשור
איפה ראית שהמשכורות גבוהות מאוד? ובלי ניסיון ותואר אתה אמור לקבל מעט.
אני עדיין לומד את התחום אבל כמו כל תחום אחר בארץ בערך גם הוא מוצף שזה החדשות הכי רעות שיש כי הדרישות לקבלה רק עולות והשכר רק יורד
אני מדבר על עם ניסיון ותואר ובדקתי בטבלאות שכר..

אני בתעשיה בתור מתכנת בתחום הweb (ממש חדש כרגע).
לא שיש לי הרבה נסיון בתחום אבל אני חושב שהתעשיה בצמיחה. הרבה תוכנות desktop עוברות לאט לאט לעבוד בweb כדי לתמוך בכמה שיותר מערכות הפעלה ולאנבל לאנשים כלים ללא צורך בהורדות כבדות (ועוד שלל סיבות אחרות).
ההתפתחות בתחום היא מאוד מהירה ולדעתי הצמיחה והדרישה בעובדים רק תמשיך.
אגב, מתכנת WEB הוא מתכנת לכל דבר. גם אם התחום היה בסכנה ממשית תמיד אפשר לעבור הסבה ולכתכנת BE בג'אווה. אין מה לדאוג.

• פותח/ת השרשור
אני בתעשיה בתור מתכנת בתחום הweb (ממש חדש כרגע).
לא שיש לי הרבה נסיון בתחום אבל אני חושב שהתעשיה בצמיחה. הרבה תוכנות desktop עוברות לאט לאט לעבוד בweb כדי לתמוך בכמה שיותר מערכות הפעלה ולאנבל לאנשים כלים ללא צורך בהורדות כבדות (ועוד שלל סיבות אחרות).
ההתפתחות בתחום היא מאוד מהירה ולדעתי הצמיחה והדרישה בעובדים רק תמשיך.
אגב, מתכנת WEB הוא מתכנת לכל דבר. גם אם התחום היה בסכנה ממשית תמיד אפשר לעבור הסבה ולכתכנת BE בג'אווה. אין מה לדאוג.
יפה לך דווקא בדיון של הסולידית כשכתבת שהתחלת לעבוד באינטל,
הייתי בטוח שאתה דווקא מתכנת C/C++ משום מה(חסכן בכסף חסכן בזיכרון חחחחחחח 😆)

יפה לך דווקא בדיון של הסולידית כשכתבת שהתחלת לעבוד באינטל,
הייתי בטוח שאתה דווקא מתכנת C/C++ משום מה(חסכן בכסף חסכן בזיכרון חחחחחחח 😆)
התפטרתי מאינטל אחרי שנתיים. כיום אני עובד בFiverr

תחום התכנות (ווב או לא ווב זה לא משנה) הוא עדיין התחום הכי רווחי בארץ בתוחלת, והוא לא מוצף, בערך 95% מהחברות בארץ מגייסות עובדים ברגע זה ממש.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית