הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

סדרה מאוד מעניינת - דור ה Y

• פותח/ת השרשור hanan
  • פורסם בתאריך

hanan

משתמש על
8,276
5,170
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
13,984
8,276
5,170
ערוץ 11 סדרה על דור ה y ילידי 1980 עד 1999
פרק על לימודים אקדמאיים

עניין אותי בעיקר הפרקים על הדיור, פנסיה וישראלים שעשו רילוקיישן למדינות אחרות.

ביאס אותי רצח הסדרה הזאת כי שמים לך את כל הבעיות מול הפנים ועושה רושם שאין פתרונות לשום דבר.

אם יש משהו שממש מפחיד אותי בעתיד הרחוק זה שכולנו ללא יוצא מהכלל הולכים לחיות בחרפת רעב כשנהיה מבוגרים ובפנסיה.

ערוץ 11 סדרה על דור ה y ילידי 1980 עד 1999
פרק על לימודים אקדמאיים

לא הבנתי איך ילידי 1980 וילידי 1999 נכנסים באותה קטגוריה....

בשנת 1980 כל הטכנולוגיה לא הייתה קיימת בכלל בצורה הזאת שכאלה שנולדו ב1995+(אולי טיפה פחות) נחשפו אליה. פשוט נולדו וגדלו כבר בתוך עידן טכנולוגי

• פותח/ת השרשור
לא הבנתי איך ילידי 1980 וילידי 1999 נכנסים באותה קטגוריה....

בשנת 1980 כל הטכנולוגיה לא הייתה קיימת בכלל בצורה הזאת שכאלה שנולדו ב1995+(אולי טיפה פחות) נחשפו אליה. פשוט נולדו וגדלו כבר בתוך עידן טכנולוגי
כך קבעו...
Millennials - Wikipedia

• פותח/ת השרשור
אוקי, לדעתי הם טמבלולים, אני חולק על הקביעה שלהם.
המושג ״לדעתי״ חסר משמעות במחקר אקדמי.
יש חוקרים שזאת העבודה שלהם ויש מתודות לקבוע ולנסות להגיע להסכמה אקדמית.

המושג ״לדעתי״ חסר משמעות במחקר אקדמי.
יש חוקרים שזאת העבודה שלהם ויש מתודות לקבוע ולנסות להגיע להסכמה אקדמית.
שיחליטו מה שבא להם אני מהדור הזה ואני יודע ש10 שנים לפניי זה דור אחר לגמרי

אגב אם תשימו לב - כמעט כל המפלגות בפוליטיקה הישראלית לא פונות בכלל לדור הזה שהם כרגע "קהל הלקוחות" בין העיקריים שלה.

אנחנו מעמד הביניים, אנשים עובדים, משלמי מיסים וסטודנטים או מגדלי משפחות צעירות וכמעט שאין מפלגות שמתאימות את עצמן לגבי הדברים שחשובים לנו.

בין אם זה דיור כמו שנכתב כאן, בין אם זה שירותים ציבוריים, בין אם זה בריאות בין אם זה חינוך או יוקר המחייה.

מה שאני רואה מהצד זה איך כל קבוצות האינטרסים שיש במדינה הזאת מאז קום המדינה מוגנות כאן מאחורי בונקר ועד שלאזרחי המדינה לא יצאו מהקיבעון ומהפחד של שינוי אמיתי - אני לא רואה איך שום דבר כאן הולך להשתנות.

סדרה מאוד מעניינת אבל מצד שני היא מאוד מדכאת אותי אז לפעמים אני מכבה פרקים באמצע.
כמו כן, בחלק מהמקרים הם מתמקדים במקרי קיצון.

כמו למשל בפרק על תרבות הצריכה שיש שם את הבחור שיושב בסאונה ואומר שהוא במינוס והוא חי בצורה כזו רק בשביל האינסטגרם. קצת קיצוני, אני לא מאמין שיש כל כך הרבה צעירים שעד כדי כך חסרי אחריות.

או למשל בפרק עם האקדמיה, אני סטודנט ואני מרגיש ומסכים עם כל הדברים שנאמרו שם. אבל עדיין קצת קיצוני, כל עוד לא עושים תואר מונפץ כלשהו אלא לומדים מקצוע ספציפי התואר כן יכול לפתוח דלתות ולהוסיף לשכר, לפחות בהתחלה.

ובקשר להכללה של שנתון 99' בדור הY אני יכול להבין את הטענות. אני שנתון 99' וקשה לי לשים את עצמי באותה משבצת עם מישהו שנולד ב80'. ובאמת כבר גדלנו עם הטכנולוגיה אבל ממש לא ברמה של מה שקורה עכשיו. כן, כבר היו לנו מסכי מחשב לבנים וענקיים, נוקיה עם סנייק, דואר של וואלה, טל מוסרי בערוץ הילדים ועוד שיט של ילדי ה-90 אבל לא היינו דבוקים למסכים. היינו יוצאים כל יום לשחק כדורגל עד הערב, נפגשים עם חברים ועוד. רק באיזה גיל 12-14 אפשר לומר שהטכנולוגיה נכנסה לחיים שלנו חזק ושינתה אותם בעזרת סמארטפונים עוצמתיים שבאמת אפשר לעשות איתם דברים מעניינים, רשתות חברתיות וכו'.

סדרה מאוד מעניינת אבל מצד שני היא מאוד מדכאת אותי אז לפעמים אני מכבה פרקים באמצע.
כמו כן, בחלק מהמקרים הם מתמקדים במקרי קיצון.

כמו למשל בפרק על תרבות הצריכה שיש שם את הבחור שיושב בסאונה ואומר שהוא במינוס והוא חי בצורה כזו רק בשביל האינסטגרם. קצת קיצוני, אני לא מאמין שיש כל כך הרבה צעירים שעד כדי כך חסרי אחריות.

או למשל בפרק עם האקדמיה, אני סטודנט ואני מרגיש ומסכים עם כל הדברים שנאמרו שם. אבל עדיין קצת קיצוני, כל עוד לא עושים תואר מונפץ כלשהו אלא לומדים מקצוע ספציפי התואר כן יכול לפתוח דלתות ולהוסיף לשכר, לפחות בהתחלה.

ובקשר להכללה של שנתון 99' בדור הY אני יכול להבין את הטענות. אני שנתון 99' וקשה לי לשים את עצמי באותה משבצת עם מישהו שנולד ב80'. ובאמת כבר גדלנו עם הטכנולוגיה אבל ממש לא ברמה של מה שקורה עכשיו. כן, כבר היו לנו מסכי מחשב לבנים וענקיים, נוקיה עם סנייק, דואר של וואלה, טל מוסרי בערוץ הילדים ועוד שיט של ילדי ה-90 אבל לא היינו דבוקים למסכים. היינו יוצאים כל יום לשחק כדורגל עד הערב, נפגשים עם חברים ועוד. רק באיזה גיל 12-14 אפשר לומר שהטכנולוגיה נכנסה לחיים שלנו חזק ושינתה אותם בעזרת סמארטפונים עוצמתיים שבאמת אפשר לעשות איתם דברים מעניינים, רשתות חברתיות וכו'.

דווקא את הפרק הראשון מאוד אהבתי כי הראו שם אנשים "נורמליים" כמוני כמוך של אנשים עם ראש על הכתפיים שלמדו, עשו תואר וכיום בעל כורחם הם עושים עבודות אחרות לגמרי מהתארים שהם למדו והאנשים הללו שונים מהותית מסוג האנשים של החבר'ה מהבועה התל אביבית שהראו בפרקים אחר כך.

דווקא את הפרק הראשון מאוד אהבתי כי הראו שם אנשים "נורמליים" כמוני כמוך של אנשים עם ראש על הכתפיים שלמדו, עשו תואר וכיום בעל כורחם הם עושים עבודות אחרות לגמרי מהתארים שהם למדו והאנשים הללו שונים מהותית מסוג האנשים של החבר'ה מהבועה התל אביבית שהראו בפרקים אחר כך.
מסכים הפרק הראשון היה טוב. למרות שגם שם היו כמה מקרים של אנשים שפשוט למדו תארים מונפצים או תיזזו בין עבודות כל 3 חודשים ואז ברור שאי אפשר להתקדם ככה.
אני ממש לא שופט, גם אני כזה ולכן הסדרה הזאת קצת מבאסת ומפחידה אותי.

מסכים הפרק הראשון היה טוב. למרות שגם שם היו כמה מקרים של אנשים שפשוט למדו תארים מונפצים או תיזזו בין עבודות כל 3 חודשים ואז ברור שאי אפשר להתקדם ככה.
אני ממש לא שופט, גם אני כזה ולכן הסדרה הזאת קצת מבאסת ומפחידה אותי.

אני זוקף זאת לשוק העבודה שהשתנה - אני כל הזמן מסביר להורים שלי שאין יותר עבודה עם פנסיה ותנאים במקומות הציבוריים כמו שהם רגילים אליהם מהתקופה שלהם. כל תפקיד שאפשרי למלא ע"י עובד מחברת קבלן שמשלמים לו שכר מינימום - יובא לתפקיד הזה.

בשונה מההורים שלנו אנחנו גם דור שרוצה להתקדם מהר - בשכר, בתנאים, באחריות, בתפקיד ש"ממלא" אותך ונותן לך סיפוק ואתגר כל יום.

אם אנחנו רואים שאחרי חצי שנה, שנה אנחנו לא מתקדמים לשום מקום(ואני לא אומר שזה טוב או רע) אנחנו נהיים מתוסכלים ומתחילים לחשוב על עזיבה אם לא כבר עשינו את זה.

יש כמה דברים טובים שיש לדור ה Y ע"פ דור X לדוגמא יכולת הסתגלות שהוא מצרך חשוב והחשיבות שלו רק תתגבר בעתיד (החלפת קריירות לדוגמא)
לגבי תארים, אנחנו חיים במדינה שעדיין יש בה אשליה שתואר אקדמי מבטיח לך עבודה, זה נכון לתארים מסוימים בלבד.
לא כולם חייבים ללכת ללמוד יש מספיק מקצועות חופשיים שאפשר להתפרנס בהם יותר טוב מרוב העבודות.
לגבי עבודה, שוב זו אשליה שהרבה אנשים מאמינים בה (ועל החיים בכלל) שתמיד חייב להיות מעניין מאתגר ושהעבודה תקדם אותך.
המציאות היא לא תמיד כזו, מעטים האנשים שבאמת מוכנים לעשות את מה שצריך כדי שיהיה תמיד מעניין ומאתגר, בסוף אחרי 10+ שנים בתחום מסוים יש שחיקה ולא בטוח שאם תמצא עבודה חדשה דברים ישתנו.

עוד משהו שצץ בכמות גדולה בתקופה האחרונה זה הכמויות של האנשים שרצים לבדוק אם הם עומדים בתנאי קבלה של דרכון פורטוגלי/אירופאי.

לאנשים נמאס כבר, העיתונים והחדשות מפציצים אותנו במידע, הפוליטיקאים רבים ביניהם ולא באמת משרתים אותנו אלא בונים את עצמם

ואני לא מתפלא שלאנשים נמאס והם רק מחפשים לברוח מכאן. ואני אומר זאת בכאב גדול שבימים אלו ידידה טובה שלי והמשפחה שלה בתהליכי הנפקת דרכון פורטוגלי.

אם ראשי המדינה הזאת לא יתפקחו אנחנו נמשיך לסבול והגרעון שיש כבר עכשיו בתקציב המדינה יהיה גרוע בהרבה יותר.

אם אנחנו רואים שאחרי חצי שנה, שנה אנחנו לא מתקדמים לשום מקום(ואני לא אומר שזה טוב או רע) אנחנו נהיים מתוסכלים ומתחילים לחשוב על עזיבה אם לא כבר עשינו את זה.
אני חושב שזה לא בגלל רצון להתקדם אלא בגלל שזה דור בלי סבלנות וחשיבה קדימה אלא רוצים הכל כאן ועכשיו בלי להבין שצריך להשקיע בשביל תוצאות.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית