הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

כמה שאלות על עבודה לחייל משוחרר ועבודה בשחור.

FuriousLift

משתמש פעיל
905
207
נק' מוניטין:
519
905
207
אהלן אני חייל משוחרר והשתחררתי באוקטובר מהצבא.
אין לי רכב כרגע, בהמשך מתכנן לקנות קטנוע כדי להתנייד ואז מאמין שהמצב יהיה יותר טוב.
חיפשתי עבודה ומצאתי במוקד שירות, אבל לא אהבתי בכלל אז עזבתי.
גם הציעו לי לעבוד בקיוסק בתור מוכר, הגעתי הסתכלתי ודיברתי עם הבעלים אבל האמת שלא אהבתי, ביום ראשון אני אגיד לו שאני לא מעוניין.
אני לא עצלן או משהו, חיפשתי עבודה בבניין אבל אמרו שצריך ניסיון ואין לי אותו ודי התאכזבתי.
לא משנה כמה ניסיתי לא לפסול עבודה בתור נותן שירות, בסוף האני הפנימי שלי אומר לי לוותר על זה כי אני פשוט לא מתחבר לזה.
מה שחשבתי לעשות זה פשוט לעבוד חודשיים~3 בשחור ולאסוף כסף לקטנוע וללכת לעבוד במשלוחים, וזה יסתדר לי טוב מאוד עם הפסיכומטרי.
מה אתם אומרים?
אני מאמין שאני פשוט לא בנוי לעבוד עם לקוחות וזה סוגר לי הרבה דלתות ואני די מבואס מזה, בעיקר כזה במצב כזה קשה.
לאיזה עבודות שחורות אתם ממליצים לי ללכת בנהריה?
תודה רבה ולילה טוב.

יש רובאי 03+?

אם כן

מאבטח מתקנים, תעשה קורס אחיד 712 (מלמד יענו) או מתקדם ב' נראלי,

עבודה של לגרבץ כל היום אפשר ללמוד במשמרות וכל זה. 8-12 נטו בחודש, עם תנאים מעולים.

ואם באלך גם אחיד 730 יותר טוב. רק התחייבות יותר ארוכת טווח לעולם האבטחה

אם אין, צריך להכיר בעובדה שאתה חייל משוחרר ואין לך הרבה מה להציע בשוק ולהסתפק במה שיש.

• פותח/ת השרשור
יש רובאי 03+?

אם כן

מאבטח מתקנים, תעשה קורס אחיד 712 (מלמד יענו) או מתקדם ב' נראלי,

עבודה של לגרבץ כל היום אפשר ללמוד במשמרות וכל זה. 8-12 נטו בחודש, עם תנאים מעולים.

אם אין, צריך להכיר בעובדה שאתה חייל משוחרר ואין לך הרבה מה להציע בשוק ולהסתפק במה שיש.

רובאי 02
אני מכיר בעובדה שאני חייל משוחרר והמשרות מוגבלות לקטגוריה הזאת, אבל אני מחפש באמת עבודה שתאפשר לי לשלב פסיכומטרי ולגשת במרץ לבחינה וגם לא תהיה משעממת ותעביר לי את הזמן, וכמובן שתהיה קרובה לבית ותאפשר לי להגיע אליה באופניים.

רובאי 02
אני מכיר בעובדה שאני חייל משוחרר והמשרות מוגבלות לקטגוריה הזאת, אבל אני מחפש באמת עבודה שתאפשר לי לשלב פסיכומטרי ולגשת במרץ לבחינה וגם לא תהיה משעממת ותעביר לי את הזמן, וכמובן שתהיה קרובה לבית ותאפשר לי להגיע אליה באופניים.

תנסה להכנס לרפאל כבודק בטחוני או מלווה. (לשם, מכון דוד)

אפשר גם אולי באלביט ביקנעם. או במתקן הדלק של פז בחיפה.

לא תגיע לשם באופניים אבל יש הסעות מהבית.

יש לך גם את האופציה של להיות מאמן אישי אבל זה כבר נוגע בפיקדון וכל זה. אבל אם אתה טוב אתה יכול ללמוד בשקט במקביל. והכסף עלוב, אבל כסף.

תהיה מתדלק או סדרן באיזה סופר..
ותנסה לעבוד על היחסים הבין אישיים... מתישהו אתה תהיה חייב להתמודד עם "לקוחות" בצורה כזאת או אחרת..

• פותח/ת השרשור
תנסה להכנס לרפאל כבודק בטחוני או מלווה. (לשם, מכון דוד)

אפשר גם אולי באלביט ביקנעם. או במתקן הדלק של פז בחיפה.

לא תגיע לשם באופניים אבל יש הסעות מהבית.

יש לך גם את האופציה של להיות מאמן אישי אבל זה כבר נוגע בפיקדון וכל זה. אבל אם אתה טוב אתה יכול ללמוד בשקט במקביל. והכסף עלוב, אבל כסף.

תהיה מתדלק או סדרן באיזה סופר..
ותנסה לעבוד על היחסים הבין אישיים... מתישהו אתה תהיה חייב להתמודד עם "לקוחות" בצורה כזאת או אחרת..

לא עדיף ללכת לעבוד בשחור ופשוט לשלב את זה עם לימודים?
בלי בוס על הראש עד שאני אסיים עם הפסיכומטרי?

אתה חושב שיתנו לך ככה עבודה שבדיוק תתאים למה שאתה רוצה?

אתה בא לעבוד בסופו של יום. אף אחד לא יתן לך כל יום 500 שקל כי ככה

• פותח/ת השרשור
אתה חושב שיתנו לך ככה עבודה שבדיוק תתאים למה שאתה רוצה?

אתה בא לעבוד בסופו של יום. אף אחד לא יתן לך כל יום 500 שקל כי ככה

גם 250 בשבילי זה סבבה, אפילו שזה די נמוך בשביל עבודה בשחור.
תמצא עבודה עם תנאים שיתאימו לך לפסיכומטרי..
תעבוד חצי משרה..
קשה למצוא כאן בנהריה משרות כאלו

גם 250 בשבילי זה סבבה, אפילו שזה די נמוך בשביל עבודה בשחור.

קשה למצוא כאן בנהריה משרות כאלו
שוב אני לא רוצה לצאת מניאק, אבל אף אחד לא מחלק כסף סתם.

אני לא מבין למה אתה עף על עבודה בשחור. תעבוד על תלוש, ומקסימום תחייה קצת על אבטלה ותעשה קורס.

ולא קשה בכלל למצוא עבודה בנהריה, צריך לחפש טוב פשוט. תעבור עסק עסק, יש לך את ביג רגבה בטח שם צריכים עובדים. הארנה ראיתי נפתח מחדש גם כן.

• פותח/ת השרשור
לא הבנתי למה אתה חושב שבעבודה בשחור אין לך בוס על הראש? מי משלם לך בשחור העצים?
בסופו של דבר מישהו משלם לי כסף, אבל יש הבדל בין זה לבין בוס על הראש.
לא דיברתי על משהו קבוע, התכוונתי לזה שאני יכול נגיד בשבוע שלם לקחת 4 ימים שאני עובד בתחומים שונים, זאת לא צריכה להיות אותה העבודה.
זה בסופו של דבר מסדר לי אפשרות ללמוד לפסיכומטרי בצורה טובה ופחות שחיקה מהעבודה.

בסופו של דבר מישהו משלם לי כסף, אבל יש הבדל בין זה לבין בוס על הראש.
לא דיברתי על משהו קבוע, התכוונתי לזה שאני יכול נגיד בשבוע שלם לקחת 4 ימים שאני עובד בתחומים שונים, זאת לא צריכה להיות אותה העבודה.
זה בסופו של דבר מסדר לי אפשרות ללמוד לפסיכומטרי בצורה טובה ופחות שחיקה מהעבודה.
גם מי שמשלם בשחור ירצה ממך יציבות, אין לו סיבה להביא כל יום עובד אחר
היחידים שלא ירצו את זה זה עבודות מזדמנות של פעם ב..

למה אתה חושב שעדיף? ולמה אתה חושב שבעבודה בשחור אין בוס על הראש? יש בוס שרוצה ממך עבודה, ההבדל שהוא משלם לך פחות ואין לך שום תנאים.

אני בזמנו כשעשיתי פסיכומטרי עבדתי בשמירה, ממש סבבה ללימודים, עשיתי 3-4 משמרות בשבוע, מסדר את המשמרות ככה שלא ייצאו על יום שיש לי את הלימודים ולומד רוב הלילה במשמרת. נראה לי משהו כזה יכול להתאים לך לא רע
ועוד משהו, כשהייתי חייל משוחרר ורציתי להרוויח כסף, חיפשתי עבודה, נקודה. הבנתי שאין לי שום שורה בקורות חיים שנותנת לי יתרון אז חיפשתי עבודה במה שיש, לא מה שמושך אותי או מעניין אותי. מציע לך לשנות חשיבה קצת בנושא הזה

ממליץ על הדרך, בלי קשר לעבודה לפני פסיכומטרי, לנסות ללמוד איזשהו סקיל שאפשר למכור באינטרנט (כמו עיצוב גראפי, לוגואים, עריכת וידאו וכו) ולנסות למצוא לקוחות דרך פלטפורמות פרילאנס כמו Upwork, Fiverr, Peopleperhour.
זה אחד מהדברים שעצוב לי שלא הכרתי אותם ולא היו מפותחים כמו שהם היום בתקופה שאני הייתי חייל משוחרר, אבל יש פה המון פוטנציאל להרוויח מהצד וללמוד תחום שיתן לך עוד קצת ביטחון תעסוקתי

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית