הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

תקיעה בחיטוב (מים חשוב ?)

Davidos

משתמש מתחיל
39
0
נק' מוניטין:
0
39
0
בן 30, 170. 62 ק״ג.
מטרה ראשית - לגלף אחוזי שומן ולאחר מכן להעלות מסה בצורה הדרגתית
לפני 3 חודשים התחלתי תפריט חיטוב.
ירדתי מ22% שומן ל17% שומן (שואף להגיע ל13% ואז רק להעלות מסה בחזרה).

(אירובי בערך שעתיים בשבוע הליכה מהירה)

התפריט שלי מובנה פי 2 חלבון ממשקל הגוף, ופחמימות ושומנים שמשלימים לסביבות 1500-1400 קלוריות סה״כ.

העניין הוא שבתחילת החיטוב היתה ירידה יפה ומהירה ועכשיו אני תקוע.

אחרי התיעצות החלטתי להוריד עוד מכמות הפחמימות (כמעט לגמרי!) וחי בעיקר על חלבון, ירקות, פירות, מעט שומן ושיבולת שועל.

השאלות הם ככה :
1. האם זה טבעי שתהיה תקיעה ?
2. האם זה אפשרי להמשיך לרדת גם כשהורתי פחמימה כמעט ל0 ? זה לא עושה נזק כלשהו בתהליך ?
3. אני בקושי שותה מים במהלך היום.
עד כמה הקשר בין מים וירידה באחוזי שומן הוא חשוב ? (בערך 4 כוסות ביום)
4. אשמח לטיפים שיובילו אותי מהר יותר לכיוון התוצאה בכלל אם יש למישהו הערות כלשהן - אשמח לשמוע.

אחרי התיעצות החלטתי להוריד עוד מכמות הפחמימות (כמעט לגמרי!)
מי שייעץ לך את זה לא מבין מהחיים שלו, תאכל פחממות (אלא אם כן זה נעשה משיקול של העדפה)

1. כן, מהרבה סיבות. אתה צריך לקצץ עוד קצת קלוריות ולראות את השינוי במשקל ולשחק עם זה.
2.אפשר לרדת כל עוד אתה בגרעון קלורי.
3. לא טוב. לא מכיר שיש קשר.
4. סבלנות מעקב והבנה שעליה או ירידה במשקל מסתכמת בקלוריות ולא בכן פחמימה או לא פחמימה

כתבת שאתה אוכל מעט שומן, בדיאטות דלות פחממות רצוי לשלב הרבה שומן.

נערך לאחרונה:
1. האם זה טבעי שתהיה תקיעה ?

כן, הגוף עובר סוג של אדפטציה.

2. האם זה אפשרי להמשיך לרדת גם כשהורתי פחמימה כמעט ל0 ? זה לא עושה נזק כלשהו בתהליך ?

אפשרי, לא מומלץ ולא נחוץ.

3. אני בקושי שותה מים במהלך היום.
עד כמה הקשר בין מים וירידה באחוזי שומן הוא חשוב ? (בערך 4 כוסות ביום)

הדאגה שלך בשתיית מים מספקת צריכה להיות הרבה יותר מאשר לרדת במשקל.

4. אשמח לטיפים שיובילו אותי מהר יותר לכיוון התוצאה בכלל אם יש למישהו הערות כלשהן - אשמח לשמוע.

נשמע לי מוזר שאתה לא יורד במשקל על 1,500 קל' בתיסוף אירובי,
כמה משקל ירדת מתחילת התהליך? האם הורדת קלוריות תוך כדי? תיספת אירובי?
חסרים פרטים.

נשמע שאתה כבר על משקל די נמוך. אני תוהה אם יש באמת מה להוריד עוד והאם התוצאה הסופית באמת תהיה בריאה ולשביעות רצונך. הייתי מהמר שלא.
ההתמקדות באחוזי שומן גם מיותרת, לרוב המדידות האלה (קאליפר, משקל התנגדות חשמלית ושאר הגימיקים) לא מדויקות וגם תלויות במיומנות של המודד. הייתי פונה לייעוץ במקומך, קשה לדעת מה באמת יהיה כדאי לך במצב כזה אבל מהפרטים שאתה כותב פה נשמע שאתה לא בכיוון.

• פותח/ת השרשור
העניין הוא שפניתי ליעוץ דרך רשת גדולה בארץ ודרכה הלווי- תזונאי (לא חשוב שמות)
ועדיין לא הכי מרוצה מהתהליך ולכן אני שואל פה.

מתחילת התהליך ירדתי כמעט 4 ק״ג ( 3 חודשים)
בהמלצתו - בגלל שהגעתי עם מסת שריר (יחסית קטנה אבל קיימת) אבל עם הרבה אחוזי שומן
אז קודם כל לרדת באחוזי שומן ורק אז להעלות מסה.

לכן החשיבות על אחוז שומן היא גדולה מבחינתי.

לגבי מים - אשמח לדעת מה החשיבות ?

העניין הוא שפניתי ליעוץ דרך רשת גדולה בארץ ודרכה הלווי- תזונאי (לא חשוב שמות)
ועדיין לא הכי מרוצה מהתהליך ולכן אני שואל פה.
אני מניח ששילמת להם לא מעט כסף כך ששמורה לך הזכות לשאול שאלות ולקבל מהם הסברים. אם אתה לא מרוצה - תגיד, אם נתקעת - הם צריכים לאתר את הבעיה ולפתור אותה. ליווי תזונתי זה לא "קח תפריט ובהצלחה בהמשך", למרות שהרבה אנשים חושבים ככה.

לגבי מים - אשמח לדעת מה החשיבות ?
החשיבות היא שלא תתייבש. לא מכיר השפעה כלשהי על אחוזי השומן / ירידה במשקל.

אתה לא מרגיש חולשה וצמא מטורף כל היום? החוסר במים בכלל לא מעייף אותך? אותי אישית מעייף לא לשתות, יכול להיות שבגלל הצמא אתה לא זז כמעט כל היום חוץ מהאימון, סתם רעיון...
בגלל שהגעתי עם מסת שריר (יחסית קטנה אבל קיימת) אבל עם הרבה אחוזי שומן
אז קודם כל לרדת באחוזי שומן ורק אז להעלות מסה
קודם כל לכל אחד אחת יש מסת שריר, גם אם קטנה, ולא נשמע שבאמת היית על עודף משקל בכלל... יותר נשמע לי הגיוני שאתה על אחוז שומן גבוה בגלל שאין לך מספיק אחוז שריר בגוף אישית אני חושב שכדאי לך קודם לגדול, וכנראה שעל הדרך גם תוריד קצת א.ש.
בכל מקרה כמה שקלת לפני?

• פותח/ת השרשור
אתה לא מרגיש חולשה וצמא מטורף כל היום? החוסר במים בכלל לא מעייף אותך? אותי אישית מעייף לא לשתות, יכול להיות שבגלל הצמא אתה לא זז כמעט כל היום חוץ מהאימון, סתם רעיון...

קודם כל לכל אחד אחת יש מסת שריר, גם אם קטנה, ולא נשמע שבאמת היית על עודף משקל בכלל... יותר נשמע לי הגיוני שאתה על אחוז שומן גבוה בגלל שאין לך מספיק אחוז שריר בגוף אישית אני חושב שכדאי לך קודם לגדול, וכנראה שעל הדרך גם תוריד קצת א.ש.
בכל מקרה כמה שקלת לפני?

התחלתי 65 ק״ג 22% שומן
כרגע 61.2 17% שומן.

טוב כמה זמן אתה תקוע? שבוע שבועיים ? מרגיש חולשה? ולהוריד פחמימות זה לא אידיאלי. ממש לא זה כמו הדלק...
מינימום חובה לשתות 2 ליטר ביום. מה תוכנית האימונים שלך או שאתה לא מתאמן כלל?

• פותח/ת השרשור
טוב כמה זמן אתה תקוע? שבוע שבועיים ? מרגיש חולשה? ולהוריד פחמימות זה לא אידיאלי. ממש לא זה כמו הדלק...
מינימום חובה לשתות 2 ליטר ביום. מה תוכנית האימונים שלך או שאתה לא מתאמן כלל?

בחודש הראשון ירדתי מ22% שומן ל18% שומן.
בחודש השני ירדתי רק אחוז בחודש. כל שהילה תקיעה של כמעט חודש.

רק לאחר מכן הוחלט לצמצם עוד בפחמימות ולהוריד אותם בערך ל25 גר שיבולת שועל ביום + 100 גר אורז (אבל רק אחת ליומיים).

חייב להגיד שאני רואה ירידה במשקל מאז.. (כבר שבוע מאז התפריט המחודש)

אבל חושש שזה מעט מדי פחמימות ואולי לא תקין.

מעבר לזה - 4 אימונים בשבוע - משקל גוף - קליסטניקס - אימונים קשוחים של שעה ורבע אינטנסיביים.

רק לאחר מכן הוחלט לצמצם עוד בפחמימות ולהוריד אותם בערך ל25 גר שיבולת שועל ביום + 100 גר אורז (אבל רק אחת ליומיים).

מעבר לזה - 4 אימונים בשבוע - משקל גוף - קליסטניקס - אימונים קשוחים של שעה ורבע אינטנסיביים.
חבר - אין קשר בין כמה פחמימה תאכל לבין ירידה במשקל.

• פותח/ת השרשור
חבר - אין קשר בין כמה פחמימה תאכל לבין ירידה במשקל.

כן חבר את זה אני מבין.
פשוט היה חשוב לי לדעת האם במצב כזה שכמעט ואין פחמימות בכלל אני לא פוגע בעצמי/התקדמות באיזשהי צורה.

כן חבר את זה אני מבין.
פשוט היה חשוב לי לדעת האם במצב כזה שכמעט ואין פחמימות בכלל אני לא פוגע בעצמי/התקדמות באיזשהי צורה.
אתה יכול לבדוק בגוגל למה פחמימה זה הכרחי..
אתה בסדר עם 25 גרם שיבולת שועל ביום? יכול להמשיך ככה כל החיים?
אין טעם לדבר הזה זאת הכוונה שלי אחי..
זה בדרך כלל המלצות של מאמנים דגנרטים שעובדים על אנשים בעיניים.
למה שלא תאכל פחמימה ותמשיך לרדת במשקל? מה עשתה לך רע הפחמימה אם אתה גם מודע לזה שבסוף מה שקובע זה קלוריות

ודבר אחרון: אין באמת טעם קודם לחטב ואז לעלות מסה. במיוחד לפי מה שאתה מתאר אתה לא עם הרבה שומן עליך. בנוסף להמלצה לא לאכול פחמימות זה נשמע יעוץ לא טוב

נערך לאחרונה:

אז ככה קודם תחזיר פחמימות זה דלק. וזה הזוי שאתה על 1500 קלוריות ואתה לא יורד ,על כמה קלוריות אתה כרגע? ו4 אימונים בשבוע די הרבה בהחלט מספיק 3 לבחור מתחיל ולא איזה בולדי בילדר. ושאלתי איך אתה מרגיש מבחינת גופנית ונפשית מצבי רוח? מרגיש עייפות? וכמה שעות אתה יושן?

שואל מהתעניינות,
איך אתה מודד אחוזי שומן? איפה אתה נמדד כל פעם?

מבחינת משקל גוף גם נתקעת?

אין סיבה שתהיה על דל פחמימה לדעתי.
תעלה קצת פחמימה, תאזן את כמות הפחמימה והשומן שיסתדר עם הקלוריות.
לגבי תקיעות יכול להיות אולי העמסת פחמימה יעזור? לא סגור על זה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית