שפשפת

• פותח/ת השרשור Banned
  • פורסם בתאריך

Banned

משתמש פעיל
518
104
נק' מוניטין:
146
518
104
מה עושים בנושא? קורה לי במפשעה בגלל חיכוך של העור (רגליים גדולות..)

לא קרה לי אף פעם אבל ידוע מהצבא שלשים טלק מונע חיכוך, הטלק בתור אבקה יכול קצת לגרד אבל אני כמעט בטוח שהיום יש גם טלק נוזלי.
בכללי מומלץ ללבוש תחתונים כמה שיותר רחבים כדי שהאזור יוכל לנשום וכשאתה בבית ללכת קומנדו:79nb:

• פותח/ת השרשור
לא קרה לי אף פעם אבל ידוע מהצבא שלשים טלק מונע חיכוך, הטלק בתור אבקה יכול קצת לגרד אבל אני כמעט בטוח שהיום יש גם טלק נוזלי.
בכללי מומלץ ללבוש תחתונים כמה שיותר רחבים כדי שהאזור יוכל לנשום וכשאתה בבית ללכת קומנדו:79nb:
בצבא הייתי משתמש בטלק, אבל וואלה לא כזה בא לי לשים כל יום :/
ניסיתי גם סוגי תחתונים שונים וניסיתי גם בלי כלום, זה כזה מעצבן

שפשפת זה בגדול פטריה בעור, אם זה ממש מציק אתה צריך להרוג אותה ע״י מריחת משחה למשך תקופה מסוימת ולשמור על היגיינה ואוויריות של האזור כמו שאמרו לך לפניי ואז הסיכוי שהיא תחזור הוא קלוש

טלק עוזר.

אבל אם אתה רוצה כמה דקות של סבל מזוכיסטי מטורף לטובת הקלה גדולה, תשפריץ שם דורדורנט. כמה דקות של צרחות, אבל מרגיש כמעט שנעלם אחר כך.

טלק עוזר.

אבל אם אתה רוצה כמה דקות של סבל מזוכיסטי מטורף לטובת הקלה גדולה, תשפריץ שם דורדורנט. כמה דקות של צרחות, אבל מרגיש כמעט שנעלם אחר כך.

אלחנן אני מתפלא עליך, דאורדורנט מכיל אלומיניום וזה בטוח לא טוב לחברים למטה

אני לא משתמש בדורדורנט.
זה היה דבר שעשיתי לפני שנים, כשעוד הייתי בור.

טוב מאוד. לראיה - מצאו שאפילו שימוש נורמלי בדאורדורנט, גורם לשגשוג של תאי סרטן בשד אצל נשים (אולי גם בגלל הקירבה הפיזית לאיזור?)
בכל מקרה אם זה לא בטוח לאנשים שהם לא בריאים/בסיכון, לא ברור לי למה אין המלצה גורפת לא להשתמש במוצרים מהסוג הזה בכלל.
אלומיניום (שהוא גם הרכיב העיקרי) ידוע בתור גורם משבית למערכת האנדוקרינית. מה שבטוח במפשעה לא הייתי מרסס את זה בחיים.

אין איזה דאורדורנט ללא אלומיניום למי שלא רוצה לפגוע בבריאות שלו ובאותה נשימה לא להריח באימון כמו בואש בסאונה?

אין איזה דאורדורנט ללא אלומיניום למי שלא רוצה לפגוע בבריאות שלו ובאותה נשימה לא להריח באימון כמו בואש בסאונה?
יש כאלו, אבל הם כמעט ולא אפקטיביים.
האלומיניום הוא אחד החוסמים של הזעה מלצאת מהגוף.

חוצמזה, אני לא חושב שזה בריא לגוף שנחסום את הזעה מלצאת. זה נשמע כמו לחסום את המעיים מלהוציא את תכולתו.

האזור של בית השחי הוא אזור לימפאתי, זה אחד הדרכים של הגוף להתפטר מאנטיגנים שהיא לא יכולה להוציא דרך מחזור הדם.

אני לא משתמש בדורדורנט כבר כמה שנים (7 אני חושב). אני כן מתקלח כל יום. ואישתי גם תעיד עלי שלזעה שלי אין ריח.

אולי זה לא נוח לאנשים להזיע, אבל ככל שהגוף מזיע יותר, מסתבר שלזיעה יש פחות ריח, או לפחות אני שם לב לזה אצלי. ובהמשך, גם תזיע פחות.

קראתי פעם שהריח של הזעה היא לא מהזעה עצמה, אלא מהחיידקים באוויר שמגיעים לזעה. וקראתי במקום אחר, שהריח של הזעה יכול להשתנות אצל אנשים עם הרעלות של מתכות כבדות בגוף, נראה אולי שסוג חיידקים שונים נמשכים לזעות שונות, ולכן הריח השונה.

אחד התאוריות של לארי ווילסון (אני מסכים שהוא אדם מוזר עם שעות מוזרות, אבל הוא גאון בתחומו, ומהספר שלו נראה שהוא מבין היטב בעניין, מלבד זאת שהוא MD), שבזעה מופרשים גם המתכות הרעילות.

העולם הכניס לנו מתכות כבדות יותר מאי פעם עם הכלי אלומיניום שאנחנו מבשלים. לדגים שאנחנו אוכלים על ידי ששפכו לים שאריות של מתכות בכמויות מפחידות. למוצרי טיפוח וקוסמטיקה שאין שם פיקוח של אף גורם. לתרופות כמובן. ולמזון במינון שנבדק כתקין, בלי לקחת בחשבון כמה אנחנו כבר מורעלים, לדוגמה, רוב סוגי סודה לאפיה מכילים אלומיניום.

לכן אני בעד להזיע.

@elchonon
מחזק את דבריך.
אמא שלי התמודדה ועדין מתמודדת עם סרטן השד
ונאמר לה,באופן גורף לא לשים שום מוצר בבית השחי שמכיל עופרת או אלומיניום.

יש מוצר אחד שכן מותר,חאלוולין!

• פותח/ת השרשור
אתם מתבלבלים בין דאורדורנט לנוגד זיעה, לשים לב לא לקנות antiperspirant והכל טוב, לא בכולם יש אלומיניום.
מי שחושב שהוא לא מסריח כשהוא מזיע די מעופף חח

אתם מתבלבלים בין דאורדורנט לנוגד זיעה, לשים לב לא לקנות antiperspirant והכל טוב, לא בכולם יש אלומיניום.
מי שחושב שהוא לא מסריח כשהוא מזיע די מעופף חח
אני גם מדבר על נוגד זיעה.
חוץ מזה שרוב התחליפים הבריאים של דורדורנט לא עובדים. גם עצם הזעה זה תקין ובריא וכדאי לעודד ולא למנוע את זה.
הנה סתם דבר קטן על הנושא Sweating as a Preventive Care and Treatment Strategy in Traditional Persian Medicine | Mahlouji | Galen Medical Journal ולא חסר מקורות שיעידו על החשיבות של התהליך הזה בגוף מלבד רק צינון הגוף כשהוא מתחמם.

ולגבי הסירחון שלי, אישתי לא יכולה לסבול את הריח הקל ביותר של כל דבר שלא מריח טוב לטעמה, תהיה בטוח שהיה נאסר עלי להיכנס לבית אם הייתי מסריח.

אני חושב שכשמפסיקים, תקופה קצרה עם דורדורנט מזיעים המון, וזה מסריח. אבל אחר כך זה עובר.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית