הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מה אתם חושבים על מאמנים שעוזרים באמצע בתרגיל? ליגיטמי או לא?

• פותח/ת השרשור zivmil
  • פורסם בתאריך

zivmil

משתמש מתחיל
106
46
נק' מוניטין:
63
106
46
היי, אני רואה הרבה סרטונים ביוטיוב על כושר ובהרבה ערוצים מדברים על זה שאף פעם לא לעזור למישהו שהוא באמצע תרגיל ואם המאמן שלך עושה את זה אז להעיף ולחפש מאמן אחר. במכון כושר שלי יש בערך 4 מאמנים שעושים אימון אישי וכולם ללא יוצא מן הכלל אשכרה נוגעים במתאמנים באמצע סקוואט באים מאחורה נראה מצחיק חבל"ז בדאמבל כתפיים תומכים, באנצ' הכל.
דיברתי עם ידידה שלי שהיא גם מדריכה בחדר כושר והיא אמרה לי שאם זה מתאמן מתחיל ואם אתה מרים איתו ביחד בתרגיל וזה גרם לו להמשיך עוד במקום להפסיק אז אין עם זה בעיה. סתם מעניין אותי מה אתם חושבים ולמה התופעה הזאת כל כך נפוצה בארץ לעוומת הדעות שיש במדינות אחרות.

דיברתי עם ידידה שלי שהיא גם מדריכה בחדר כושר והיא אמרה לי שאם זה מתאמן מתחיל ואם אתה מרים איתו ביחד בתרגיל וזה גרם לו להמשיך עוד במקום להפסיק אז אין עם זה בעיה. סתם מעניין אותי מה אתם חושבים ולמה התופעה הזאת כל כך נפוצה בארץ לעוומת הדעות שיש במדינות אחרות.

ליווי פיזי של התנועה הרצויה לרוב יעזור ללימוד הטכניקה, לא חובה אבל כנראה שיתרום.

בכל מקרה לא רואה בעייתיות, אם זה לא מפריע למתאמן למה שזה יפריע לאחרים?
בסך הכל זה מדאגה ולא מטסט' מוגבר.

א'
פיתוח תלות של המתאמן במאמן לצורך תיקון תוך כדי תנועה
ב'
משדר למתאמן פחד מפציעה ותנועה, מאמן חייב לשמור עליו כאילו כל רגע כאילו גיד הולך להיקרע (איך הוא אמור להתאמן לבד? חייב מאמן חסון ומוסמך לשמור עליו באימונים אישיים:saliva:)

לא מדבר כהכללה פה, אבל יש כאלו שלוקחים את זה לקיצון שזה כבר נראה שהם פשוט מחפשים מה לעשות תוך כדי אימון אישי נטו כדי שזה יראה כלפי חוץ שהם עושים משהו.

אם זה מתאמן מתחיל ואם אתה מרים איתו ביחד בתרגיל וזה גרם לו להמשיך עוד במקום להפסיק אז אין עם זה בעיה.
ליווי פיזי של התנועה הרצויה לרוב יעזור ללימוד הטכניקה, לא חובה אבל כנראה שיתרום.
לדעתי עדיף לתת למתאמן משקל נמוך יותר, אפילו משקל אפסי, שילמד את הטכניקה ובין הסטים להגיד לו מה לתקן, שילמד לעשות לבד אחרת עלול לקרות מה ש WHALE תיאר כאן שאני חושד שזאת הסיבה שלפחות חלק מהמאמנים עושים את זה.

אני חושב שלכל מאמן יש דרך משלו להעביר את ידע, ואם הוא מביא תוצאות, שיעשה מה שעובד לו.

אני אישית לא נוגע, אם מתאמן נכשל בPR ואני שמרתי לו, אני מוריד ממנו את המשקל, אנחנו לא נרים ביחד, זה או הוא לבד, או שאין טעם להרים כי המשקל כבד מידי.

מה שכן, אני מאוד בעד להפריע למתאמן תוך כדי הרמה, זה ישמע מוזר, אבל לפעמים להזיז אזורים מסוימים בגוף מכריחים כיווץ שעוזרים לתנועה. נגיד מכה קטנה לבטן תוך כדי סקוואט יכול להזכיר למתאמן לכווץ בטן. דחיפה קטנה של הברך בזמן סקוואט, יכול להזכיר למתאמן לדחוף ברכיים החוצה אם הוא קורס איתם. זה בעיקר למתחילים וכשהמשקל ממש קל להם.

הכל שאלה בנסיון של המתאמן , כדאי להתערב אם הוא עומד למעוד או טכניקה לקויה / עומס על איזור מסוים עם חשש לפציעה / מגיע למצב של כשל / מתאמן מתחיל שלא עושה את התנועה נכונה , אבל אם הוא יודע את התנועה והטכניקה שלו טובה אין סיבה להתערב .

אתה תראה הרבה אנשים שעושים אפילו תרגיל פשוט של הרמת דאמבלים מעל הראש (פרס) ושקשה להם במקום להמשיך לדחוק , הידיים מתחילות להתרחק ונפתחות , ואז הם דוחפים מאיזור המרפק בשביל שימשיך לדחוף למעלה ולא יפתח לצדדים .

לא משהו שאמור להיות משמעותי והרבה פעמים , לרוב המאמן אמור לתת למתאמן לעבוד , לפני התרגיל להסביר מה הוא אמור לעשות לעזור באימונים הראשונים וזהו , אין לו יותר מידי מה להתערב , המתאמן אמור לדעת מה הוא הולך לעשות והמאמן יכול להיות בעמדה של שמירה .
אני חושב שלכל מאמן יש דרך משלו להעביר את ידע, ואם הוא מביא תוצאות, שיעשה מה שעובד לו.

אני אישית לא נוגע, אם מתאמן נכשל בPR ואני שמרתי לו, אני מוריד ממנו את המשקל, אנחנו לא נרים ביחד, זה או הוא לבד, או שאין טעם להרים כי המשקל כבד מידי.

מה שכן, אני מאוד בעד להפריע למתאמן תוך כדי הרמה, זה ישמע מוזר, אבל לפעמים להזיז אזורים מסוימים בגוף מכריחים כיווץ שעוזרים לתנועה. נגיד מכה קטנה לבטן תוך כדי סקוואט יכול להזכיר למתאמן לכווץ בטן. דחיפה קטנה של הברך בזמן סקוואט, יכול להזכיר למתאמן לדחוף ברכיים החוצה אם הוא קורס איתם. זה בעיקר למתחילים וכשהמשקל ממש קל להם.
נשמע כיף להרים סקוואט ולקבל מבנאדם שמרים 300 קילו דד ליפט, בנץ וסקוואט , מכה לבטן : P

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית