הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

כירופרקטורים

• פותח/ת השרשור Hector
  • פורסם בתאריך

Hector

משתמש קבוע
1,053
630
נק' מוניטין:
740
1,053
630
ממה שאני מכיר pseudoscience לכל דבר ועניין
למה זה כזה מפורסם
ראיתי כמה ביוטיוב שהולכים אליהם אנשים שעשו רושם שיודעים דבר או שתיים - לדוג' ed coan וכאלה
רק אני רואה בזה הונאה ושטויות
אני מפספס משהו ?

לדעתי זה לא הונאה ושטויות.
בעיניי זה טיפול לגיטימי.

אתה יכול ללמוד על דבר מסוים דרך הביקורת עליה. ספר Trick or treatment הוא ספר מדעי שמגיע לבקר ולהפריך רפואה אלטרנטיבית על כל סוגיה.
הביקורת שלהם על כירופרקטיקה שהיא עוזרת לכאבי גב במידה דומה למשככי כאבים. ועדיף לקחת משככי כאבים כי זה זול יותר מכירופרקט.
טענה עלובה לדעתי, במיוחד אם נצא מנקודת הנחה שמשככי כאבים מזיקים, דבר שבעבר חלקים מהרפואה המודרנית ניסתה להסתיר בצורה פושעת, עד שיצא קלונה ברבים.

לדעתי כירופרקטיקה עוזרת, לא לכל בעיה, אבל לבעיות רבות.
הייתי אצל כירופרקטיים שונים, לדברים שונים.

הנה התשובה לשאלה שלך, אני מהפתים שמאמנים בזה.
אתה יכול לקרוא על הדיון שלנו כאן פציעה בשכמה שגורמת לכאבי גב תחתון וכאבי כפות רגליים
הנה ציטוט שלי על העניין שם
היא טוענת שלכאבי גב אין באמת מה לרפואה הסינטטית איך לעזור מלבד משככי כאבים לא מזיקים, לעומת כירופרקטיקה שאמנם עוזרת אבל יקרה יותר.
תגידו, רק לי זה נשמע טענה מטומטמת? משככי כאבים מאוד מסוכנים ואפילו ממכרים. ולמי איכפת על מה הפצינט רוצה להשקיע את הכסף שלו. איך אוהבים להגיד בפורום כאן "זו התעסקות בקקי".
הם מדברים על הסיכונים שיכולים לקרות לאחד מתוך מליון מטופלים כירופרקטים, בזמן שכל אחד שיסתכל הרשימה של הסיכונים של משככי כאבים יוכל להבין לבד את עוצמת הנזק שלהם.

הסיבה היחידה שכירופרקטיקה לא מוגדרת קונבנציונלי ופיזיותרפיה לדוגמה כן, זה נטו עניין עסקי בעיני. הקלה על כאב בצורה דרמטית ללא סמים זהו נזק עצום לרפואה.

• פותח/ת השרשור
לדעתי זה לא הונאה ושטויות.
בעיניי זה טיפול לגיטימי.

אתה יכול ללמוד על דבר מסוים דרך הביקורת עליה. ספר Trick or treatment הוא ספר מדעי שמגיע לבקר ולהפריך רפואה אלטרנטיבית על כל סוגיה.
הביקורת שלהם על כירופרקטיקה שהיא עוזרת לכאבי גב במידה דומה למשככי כאבים. ועדיף לקחת משככי כאבים כי זה זול יותר מכירופרקט.
טענה עלובה לדעתי, במיוחד אם נצא מנקודת הנחה שמשככי כאבים מזיקים, דבר שבעבר חלקים מהרפואה המודרנית ניסתה להסתיר בצורה פושעת, עד שיצא קלונה ברבים.

לדעתי כירופרקטיקה עוזרת, לא לכל בעיה, אבל לבעיות רבות.
הייתי אצל כירופרקטיים שונים, לדברים שונים.

הנה התשובה לשאלה שלך, אני מהפתים שמאמנים בזה.
אתה יכול לקרוא על הדיון שלנו כאן פציעה בשכמה שגורמת לכאבי גב תחתון וכאבי כפות רגליים
הנה ציטוט שלי על העניין שם

אני גם ראיתי מחקרים שהראו שזה עזר לאנשים עם כאב אך המנגנון לא היה ברור

השיטה מגיעה אבל ממשהו לא מבוסס מדעית ויש לה תאוריה שמנסה להסביר משהו גופני ספציפי שזה מניפולציות עמוד שדרה בעיקר והעצבים

יכול להיות שבדרך לא נכונה בטעות עלו על משהו נכון אבל עדיין מוזר לי קצת לקבל את זה

כן דרך מעניינת לחשוב על דברים לפי הביקורת שלהם אציץ אולי בספר ששלחת לפתוח קצת את הראש

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית