הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ירידת מוטיבציה גדולה. הסבר בפנים

• פותח/ת השרשור Elfom
  • פורסם בתאריך

Elfom

משתמש מתחיל
267
38
נק' מוניטין:
41
267
38
שלום

לפני כחודש משפחתנו התרחבה ועכשיו אנחנו זוג + 1.

עד לחודש לפני הלידה בערך התאמנתי רציף (פחות או יותר, תמיד היו הפסקות) כשנה/שנתיים.

מאז, כחודשיים, אני לא מתאמן, ובגלל העומס הפיזי והמנטלי החדש בבית (תינוק) אני גם לא אוכל טוב.

ירדתי מ 100 קילו (משקל גוף) לכ93. אני חוזר מהעבודה עייף. אין אוכל בבית כי האישה כל היום עם התינוק. כשאני חוזר אני גם עוזר בבית. שורה תחתונה מרגיש מותש לאימונים. בטח לאימוני כח.

דבר נוסף ולא פחות חשוב זה שמרגע שהבאנו ילדה אז יש לי ירידה בחשק המיני באופן כללי. פעם כשהייתי בעבודה והיו בחורות יפות זה היה מדרבן ונותן מוטיבציה לשפר את המראה. עכשיו מרגיש לי שהתבגרתי במהירות ואני כאילו כבר פחות חושב על זה. גם כרגע עובד בסביבה מאוד משעממת וללא גירויים. שורה תחתונה מרגיש כבוי ומתקשה למצוא את הכוח והמוטיבציה שתזיז אותי לאימון כח.

עצות?

ואני מתחיל בקרוב קורס שבעזרת השם יכניס אותי לעבודה טובה בהמשך בסביבה צעירה. אני רוצה להתחטב עכשיו ולא שהצורך הזה יתעורר לי רק כשאתחיל את העבודה (יש עוד זמן)

האמת שאין איזה פתרון קסם החודשים הראשונים של ילד ראשון זו חתיכת כפה, לך ולאשתך בנפרד ולזוגיות שלכם.
הפתרון הוא לעבוד יותר קשה, להתחשב אחד בשני ולתעדף זמן כמו שצריך ולהבין שברגע שאתם משפחה סדרי העדיפויות משתנים ולוקח זמן למצוא את האיזון.
אל תתבאס, זו תקופה לא קלה אבל עם עבודה וסבלנות זה ישתפר.
כל מה שאמרתי משתנה אם אשתך היא נינג'ה או שיש סבתא קרובה שעוזרת הרבה אבל זה די נדיר.

מבין אותך לגמרי.
ואני אגיד לך רק תאמת(כמה שהיא קשה)
עם כל השמחה על הולדת הבת 😃
אתה הולך לעבור תקופה קשה מאוד!
ריבים/ירידה בחשק המיני/ירידה באיכות החיים/
אכילה בעמידה(עם סטופר)/ירידה באיכות השינה/
השמנה(מכלום)/עייפות קיצונית(שגם 1000מג קפאין לא יעזור)/דכדוך/דיכאון..
קצרה היריעה מלהכיל..

אין איך להלחם בזה,תכנס מתחת ״לגל״ ותצא ממנו,שהילדה תיהיה בת חצי שנה/שנה

*לא רופא* מדבר מנסיוני

• פותח/ת השרשור
מבין אותך לגמרי.
ואני אגיד לך רק תאמת(כמה שהיא קשה)
עם כל השמחה על הולדת הבת 😃
אתה הולך לעבור תקופה קשה מאוד!
ריבים/ירידה בחשק המיני/ירידה באיכות החיים/
אכילה בעמידה(עם סטופר)/ירידה באיכות השינה/
השמנה(מכלום)/עייפות קיצונית(שגם 1000מג קפאין לא יעזור)/דכדוך/דיכאון..
קצרה היריעה מלהכיל..

אין איך להלחם בזה,תכנס מתחת ״לגל״ ותצא ממנו,שהילדה תיהיה בת חצי שנה/שנה

*לא רופא* מדבר מנסיוני

בדיוק הדברים שתיארת... גם כשאתה יושב לאכול כבר אז הסיכויים שתסיים את הצלחת בלי לקום 5 פעמים באמצע די קטנים. זה מטמטם, למרות שזה למטרה חיובית.

אני דווקא רואה באימונים דרך טובה לחזור למסלול רק שזה הכי קשה לי כרגע. מצד אחד אם אחזור להתאמן אהיה רעב בצורה שלא תאפשר לי לאכול ככ קצת כמו היום. מצד שני בגלל העייפות והרעב אין לי את הכח להתאמן.

אתה גם עשית הפסקה?

בדיוק הדברים שתיארת... גם כשאתה יושב לאכול כבר אז הסיכויים שתסיים את הצלחת בלי לקום 5 פעמים באמצע די קטנים. זה מטמטם, למרות שזה למטרה חיובית.

אני דווקא רואה באימונים דרך טובה לחזור למסלול רק שזה הכי קשה לי כרגע. מצד אחד אם אחזור להתאמן אהיה רעב בצורה שלא תאפשר לי לאכול ככ קצת כמו היום. מצד שני בגלל העייפות והרעב אין לי את הכח להתאמן.

אתה גם עשית הפסקה?
כמה שבועות ראשונים: הפסקה טוטאלית
לאט לאט עם הזמן,אתה לומד להיות יעיל,ולהתהלך בין הטיפות..
איפה שיש פירצה - מתאמנים

שלום

לפני כחודש משפחתנו התרחבה ועכשיו אנחנו זוג + 1.

עד לחודש לפני הלידה בערך התאמנתי רציף (פחות או יותר, תמיד היו הפסקות) כשנה/שנתיים.

מאז, כחודשיים, אני לא מתאמן, ובגלל העומס הפיזי והמנטלי החדש בבית (תינוק) אני גם לא אוכל טוב.

ירדתי מ 100 קילו (משקל גוף) לכ93. אני חוזר מהעבודה עייף. אין אוכל בבית כי האישה כל היום עם התינוק. כשאני חוזר אני גם עוזר בבית. שורה תחתונה מרגיש מותש לאימונים. בטח לאימוני כח.

דבר נוסף ולא פחות חשוב זה שמרגע שהבאנו ילדה אז יש לי ירידה בחשק המיני באופן כללי. פעם כשהייתי בעבודה והיו בחורות יפות זה היה מדרבן ונותן מוטיבציה לשפר את המראה. עכשיו מרגיש לי שהתבגרתי במהירות ואני כאילו כבר פחות חושב על זה. גם כרגע עובד בסביבה מאוד משעממת וללא גירויים. שורה תחתונה מרגיש כבוי ומתקשה למצוא את הכוח והמוטיבציה שתזיז אותי לאימון כח.

עצות?

ואני מתחיל בקרוב קורס שבעזרת השם יכניס אותי לעבודה טובה בהמשך בסביבה צעירה. אני רוצה להתחטב עכשיו ולא שהצורך הזה יתעורר לי רק כשאתחיל את העבודה (יש עוד זמן)
אתה פשוט מתרץ לעצמך. שתרצה לקנות דירה ולא יאשרו לך משכנתא תגיד להם "אני בא ממקום של עוני החלום שלי זה לקנות דירה שאוכל לגדל בה את המשפחה שלי בבקשה תאשרו לי" אתה חושב שישימו עלייך?
אני עובד 12 שעות לילות, בקרים מתהפך עבודה פיזית ועדיין מתייצב במכון
כן זה נכון שיש כאלה עשירים ובלי דאגות על הראש שיכולים ללכת מתי שבא להם למכון ולסגנן להם את זה איך שהם רוצים בקלות אבל אתה תצטרך לעבוד קשה יותר מהם אם זה באמת חשוב לך
כאילו אל תחשוב שתגיע לתוצאות זהו סיימת עם המכון זה נשאר ככה לכל החיים. ואני בטוח שעם הזמן המצב רק יהיה קשה יותר מבחינת העומס עד שתצא לפנסיה
אולי
אם אתה מתאמן בשביל בחורות כמו שציינת מצבך גרוע, כמובן שתוותר בקושי הכי קטן שיש.
אתה אדם חלש שברגע שהוא מקבל משהו שיספק אותו איזה שעשוע כלשהו הוא יוותר על הכל
יותר עצוב שיש לך אישה וזה מה שאתה עושה מסכנה
בקיצור אם זה לא ספאם עדיף שתלך לעשות אימון אפילו קל מאשר כלום

תתחיל בזה שמוטיבציה לא לוקחים מהסביבה ומוטיבציה זה אשליה, עם משמעת עצמית תגיע רחוק.
אתה לא צריך נשים כדי לגרום לסביבה להשקיע בעצמך, תשקיע בעצמך ותראה תמיד טוב כי זה נטו בשבילך.

תתחיל לצאת מאיזור הנוחות שלך ולעשות דברים שאתה בדרךך כלל לא רגיל אליהם זה ישבור לך את תקרת הזכוכית.

בנוסף תינוק זה קשוח, עוד אין לי ניסיון בזה, אבל אל תצפה שאשתך תכין לך אוכל כשתחזור מהעבודה כי כמו שאמרת היא עם התינוקת שזה נשמע לגיטימי.

תתחיל להכין meal prep, אם באמת תרצה את זה אתה תדע להגיע לזה וכל תירוץ שאתה מספר לעתמך כבר לא ישאר תירוץ.
בסוף זה אתה מול עצמך.

מזל טוב על הילד/ ילדה.

תציב לך מטרה ריאלית, כמו 2-3 אימונים בשבוע,
באוכל אין תירוצים, אני רווק ועובד הרבה שעות ביום ומתאמן 6 פעמים בשבוע ועדיין מסתדר
במיוחד בימנו שיש את כל המוצרי חלבון המוכנים.

קח בחשבון שזו תקופה מאתגרת ויש סדר עדיפיות בחיים ואם הילד שלך בא על חשבון חלק האימונים אז לא קרה כלום, בסופו של דבר הילדים יגדלו ותוכל לחזור לנפח האימונים הקודם.

לגבי חשק מיני, לא צריך מכל דבר לעשות רעש, יש תקופות כמו לכולם שיש פחות חשק מיני, לא להתייחס לזה כל עוד זו לא תקופה ממושכת.
חוסר חשק יכול לנבוע מאלף ואחת סיבות.

לאחרונה ראיתי סרטון של מרטין ליציס מתאמן.
במהלך הסרטון שמתעד אותו מגיע לסקוואט של 875 לחזרות הוא אומר במהלך החימום שממש אין לו מוטיבציה להתאמן וכל מה שהוא רוצה זה ללכת הביתה ולא לעשות כלום. בסופו של דבר הוא פשוט המשיך להתאמן.

לא תמיד תהיה לך מוטיבציה, תצטרך למצוא דרך להתאמן גם כשהיא לא שם.

לאחרונה ראיתי סרטון של מרטין ליציס מתאמן.
במהלך הסרטון שמתעד אותו מגיע לסקוואט של 875 לחזרות הוא אומר במהלך החימום שממש אין לו מוטיבציה להתאמן וכל מה שהוא רוצה זה ללכת הביתה ולא לעשות כלום. בסופו של דבר הוא פשוט המשיך להתאמן.

לא תמיד תהיה לך מוטיבציה, תצטרך למצוא דרך להתאמן גם כשהיא לא שם.
אני חושב שיש הבדל עצום בין מוטיבציה לעייפות.
אתה רוצה לקום,להתחיל חימום ושם אתה כבר נרדם..
אתה מתכנן להיכנס למקלחת,אבל בפועל נרדם על הספה וכו וכו
העייפות בחודשים הראשונים,זה פשוט לא רציונלי..

אני חושב שיש הבדל עצום בין מוטיבציה לעייפות.
אתה רוצה לקום,להתחיל חימום ושם אתה כבר נרדם..
אתה מתכנן להיכנס למקלחת,אבל בפועל נרדם על הספה וכו וכו
העייפות בחודשים הראשונים,זה פשוט לא רציונלי..
אין ספק שזה מתיש, מצד שני זה הסתגלות.
אספר לך חוויה שלי - בחודשיים שלפני התחרות שהייתה לי במשך חודשיים-חודשיים וחצי רוב הלילות בשבוע (4-5) הייתי נרדם אולי לשעתיים במשך הלילה וגם לא רצופות.
בשאר הלילות הייתי אומר תודה על 5-6 שעות.
רמת עייפות מאוד גבוהה, צריך לרצות לעבוד יחד עם זה ולתכנן מסביב לזה.

אין ספק שזה מתיש, מצד שני זה הסתגלות.
אספר לך חוויה שלי - בחודשיים שלפני התחרות שהייתה לי במשך חודשיים-חודשיים וחצי רוב הלילות בשבוע (4-5) הייתי נרדם אולי לשעתיים במשך הלילה וגם לא רצופות.
בשאר הלילות הייתי אומר תודה על 5-6 שעות.
רמת עייפות מאוד גבוהה, צריך לרצות לעבוד יחד עם זה ולתכנן מסביב לזה.
בהחלט מסכים איתך.
אך אל תשכח שזו היתה תקופה קצרה,ולאחר מכן ״תפרת״ שעות שינה כולל סופש..
עם תינוק/ת
בתקופה הראשונה,אין גם ״שעה״ מלאה לשים תראש..

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית