הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

קרוהן וכל הסובב אותו

ShaharTur

משתמש מתחיל
33
6
נק' מוניטין:
6
33
6
היי !
חולה קרוהן כאן ,אני סטונדנט להנדסה בדיוק בשבוע הבא מתחיל שנה ב' (כיף) ..
התקופה האחרונה (משהו כמו שנה) ,הייתה מעולה עבורי ,הייתי אחרי התקף רצחני של קרוהן שהוריד אותי מ80 קילו בשיא המסה שלי ל65 קילו ,ירידה של 15 קילו במשקל שמאוד היה מדכא ומבאס תחת אבל זה מה שזה ולא הייתה לי שום ברירה אחרת .
בכללי התקף נוראי של כאבי בטן איומים וחוסר חשק לחיים בגדול ,לא מאחל לאף אחד את זה .
חזרתי לאימונים ולתזונה בכל הכוח ,נעזרתי פה בפורום המון תאמת בכל מיני נושאים בהקשר הזה .
חזרתי אחרי שנה פלוס מינוס לאיזור ה80 קילו ,מאוד מרוצה מהמסה ,מחמאות מגיעות תמיד ,מרגיש בשיא חח ,קצת לא מרוצה מהאחוז שומן אבל בסדר נטפל גם בזה . לאחרונה ,אני בהרגשה סופר מוזרה ,עייפות בלתי מוסברת והתקף קרוהן קטן יחסית שבו אני 4 פעמים בשירותים בערך עם קצת כאבי בטן פה ושם ודווקא היום זה קצת השתפר .אני נלחם חזק לשמור על התזונה כי עם כל ההתקפים האלה למי שלא יודע מגיע גם חוסר תאבון ענק שחייבים להלחם בזה אחרת אם נכנעים לזה יורדים טונות במשקל .אולי בגלל שאני לפעמים סתם נלחץ מדברים וקשה לי לשמור על רוגע אז הקרוהן מזכיר לי שהוא חי וקיים בתוכי ,אם זה בגלל הלימודים שתכף מתחילים ,עבודה ,מחוייבויות פה ושם ,בדיוק רוצה גם להתחיל עם חיטוב טוב לעצמי . אבל כל זה כנראה הציף אותי שזה פשוט כנראה גרם לי לסטרס ענק וההתקפים חזרו ואני ממש משתדל לא להיכנס לזה ולא להתבאס מזה ,כי היה לי תכנון מאוד גדול להתחיל את החיטוב הזה בכיף ,לעשות אותו הכי באיזי וכל הדברים האלו ממש מונעים ממני להתחיל ,לא באלי להתחיל שאני יודע שאני ,סליחה על המילה ,משלשל את החיים פעם פעמיים ביום .
האימונים והתזונה תופסים חלק גדול מהאורח חיים שלי וכשמשהו מזה נפגע לפי איך שזה נראה ,זה משפיע עלי המון כנראה .

אני כן יודע שיש פה חולי קרוהן וקראתי בפוסטים בעבר עליהם אז כן מכיר את הסיפורים יחסית .
משתף את זה פה דווקא כי כל החברים שלי רחוקים שנות אור מהתחום של פיתוח גוף ולא הכי מבינים את הסיטואציה לדעתי .

רציתי בעיקר לפרוק אבל אם למישהו יש ככה טיפים מנצחים להתמודד בכללי עם דברים כאלו ,או סתם לשתף דברים שלו ,אשמח גם לשמוע !

רפואה שלימה.

באופן אישי, סטרס קשור אצלי מאוד לקרוהן, ימות העולם אני כמעט תמיד דואג ל7-8 שעות שינה, זה אחלה להורדת סטרס בשבילי. גם מדיטציה ודמיון מודרך היו מעולים בשבילי. כמובן לשתות המון, ולקחת את כל הזמן שבעולם בשירותים אם צריך. אין לי הוכחה לזה, אבל אני מרגיש שהפגישה עם השירותים כשצריך וברוגע, מאוד חיוני להתמודדות. שירותים כשהיה לי התקף, היה מקדש.

כמובן שגם התזונה חשובה מאוד, המון ירקות, אם אי אפשר חיים, אז מבושלים ורכים במרק. אני גם מאמין בתוספי תזונה כמו וויטמין C למערכת החיסונית, וגם פרוביוטיקה. אם אתה נוטל תרופות, יש לפעמים תוספים חשובים להתמודד עם התופעות לוואי, כמו סידן ומגנזיום הם חשובים מאוד למי שנוטל פרדניזון.

אני גם עד היום לוקח הפסקות מהחיים כשאני מרגיש סטרס, פשוט ישן מאוחר ודוחה כמה דברים שאפשר כי הבריאות שלי מעל הכל, גם האימונים. כי בלי בריאות אני לא אתאמן טוב, ולא אהיה תלמיד או עובד טוב.

בהתקף הראשון והיחיד שהיה לי לפני 10 שנים, ירדתי מ90 ק"ג ל64 ק"ג בחודשיים, אשפוז של חודשיים ובכלל לא נעים. כל יום ניסיתי לקדם את הבריאות שלי בעוד סנטימטר, בדיוק כמו באימונים שלי, להתחזק בעוד גרם על המוט כל יום. והיום 10 שנים אחרי אני עדיין מאוד דואג לבריאות שלי ומרגיש מצוין.

אני מאחל לך רק בריאות, אושר וכושר.

רפואה שלימה.

באופן אישי, סטרס קשור אצלי מאוד לקרוהן, ימות העולם אני כמעט תמיד דואג ל7-8 שעות שינה, זה אחלה להורדת סטרס בשבילי. גם מדיטציה ודמיון מודרך היו מעולים בשבילי. כמובן לשתות המון, ולקחת את כל הזמן שבעולם בשירותים אם צריך. אין לי הוכחה לזה, אבל אני מרגיש שהפגישה עם השירותים כשצריך וברוגע, מאוד חיוני להתמודדות. שירותים כשהיה לי התקף, היה מקדש.

כמובן שגם התזונה חשובה מאוד, המון ירקות, אם אי אפשר חיים, אז מבושלים ורכים במרק. אני גם מאמין בתוספי תזונה כמו וויטמין C למערכת החיסונית, וגם פרוביוטיקה. אם אתה נוטל תרופות, יש לפעמים תוספים חשובים להתמודד עם התופעות לוואי, כמו סידן ומגנזיום הם חשובים מאוד למי שנוטל פרדניזון.

אני גם עד היום לוקח הפסקות מהחיים כשאני מרגיש סטרס, פשוט ישן מאוחר ודוחה כמה דברים שאפשר כי הבריאות שלי מעל הכל, גם האימונים. כי בלי בריאות אני לא אתאמן טוב, ולא אהיה תלמיד או עובד טוב.

בהתקף הראשון והיחיד שהיה לי לפני 10 שנים, ירדתי מ90 ק"ג ל64 ק"ג בחודשיים, אשפוז של חודשיים ובכלל לא נעים. כל יום ניסיתי לקדם את הבריאות שלי בעוד סנטימטר, בדיוק כמו באימונים שלי, להתחזק בעוד גרם על המוט כל יום. והיום 10 שנים אחרי אני עדיין מאוד דואג לבריאות שלי ומרגיש מצוין.

אני מאחל לך רק בריאות, אושר וכושר.

היי אלחנן
ראשית בריאות איתנה לך ולשואל השאלה, נשמע סיוט.

בנוגע לתוספי תזונה -
אני גם מאמין בגישה של לקחת ויטמינים ומינרלים
לדעתי יש לי דרישות גבוהות יותר מאדם ממוצע - שוקל כמעט 90, לא אוכל ירקות/פירות, מתאמן 6-7 פעמים בשבוע אימונים עם נפח גבוה
לכן אשמח מאוד שתרשום בקצרה מה אתה לוקח ביום 😃
ראיתי שפירטת בעבר על ספירולינה, וגם על ויטמין C שאתה מחבב
אני מאוד אוהב את הגישה שלך ואשמח לדעת אילו תוספים לדעתך הם חובה למי שדואג לעצמו. רוב תודות

היי אלחנן
ראשית בריאות איתנה לך ולשואל השאלה, נשמע סיוט.

בנוגע לתוספי תזונה -
אני גם מאמין בגישה של לקחת ויטמינים ומינרלים
לדעתי יש לי דרישות גבוהות יותר מאדם ממוצע - שוקל כמעט 90, לא אוכל ירקות/פירות, מתאמן 6-7 פעמים בשבוע אימונים עם נפח גבוה
לכן אשמח מאוד שתרשום בקצרה מה אתה לוקח ביום 😃
ראיתי שפירטת בעבר על ספירולינה, וגם על ויטמין C שאתה מחבב
אני מאוד אוהב את הגישה שלך ואשמח לדעת אילו תוספים לדעתך הם חובה למי שדואג לעצמו. רוב תודות
אז קודם כל אני חושב שבהתאם לסימפטומים ומחלות שונות, ובדיקות דם צריך לפעמים תוספים שונים במינונים שונים.

אבל בגדול אני לוקח 3000 מ"ג וויטמין C ביום, 100 גרם B קומפלקס, אומגה 3 מCod liver oil, סידן ומגנזיום עם וויטמין D, מולטי וויטמינים איכותי, פרוביוטיקה איכותי, אם אני זוכר אני אקח כמה צמחים בריאים שיש לי, כמו אורגנו, קיוליק, ספירולינה, איכנציה, פרופוליס, גלוקסמין, msm, לבונה, וכל מיני דברים שקראתי עליהם ורוצה לנסות. במינון יחסית נמוך ובהתאם לצורך שלהם.

התזונה שלי כוללת המון ירקות וערך תזונתי טוב, אבל קצת תיסוף בריא זה חשוב בעיניי לאדם כמוני שמתאמן ועם היסטוריה של קרוהן.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית