כל מצב שיכניס אותך לגירעון קלורי. כמה קלוריות להוריד זו שאלה כמו "כמה כסף אני צריך להרוויח כדי לקנות בית?"
כמו שאתה מבין, בתוך השאלה יש הרבה שאלות פתוחות:
– כמה קלוריות אתה אוכל היום?
– מה הנתונים שלך (גיל, גובה, משקל)
– מהי רמת הפעילות שלך (צעדים, אימונים וכו')
כך או כך לרוב אנשים עושים משהו שנקרא "מיניקאט" שהוא חסר תועלת לחלוטין בתהליך ואני נגדו. לרוב משחקים עם משק הנוזלים בגוף וחושבים שהם "מתחטבים" כשבפועל הם הורידו נוזלים ולאחר 7-10 ימים העלו אותם חזרה. בנוסף, הגוף דורש איזשהו סוף של פעילות הורמונלית (כנראה) כדי להעלות באופן אפקטיבי במסת השריר. אם תקטע את הרצף הזה עם חודשיים עלייה במסת השריר וחודשיים ירידה באחוזי שומן אתה כנראה לא תגיע לשום מקום באופן יעיל (ואם כן ייקח לך כנראה נצח).
האמת שאני לא מסכים עם מייק בקטע הזה, אני חושב שמיני-קאט בהחלט יכול להוות פיתרון
יעיל ברוב הפעמים, אם זה בפן הפיזי ואם זה בפן המנטלי (אנשים שמרגישים לא בנוח עם הא.ש הנוכחי שלהם)
כמה נקודות שאני משתמש בהם בתקופת מיני קאט,
-גירעון קלורי של בין 25-30 אחוז מהTDEE.
-הורדה של עצימות בתרגילים המרכזיים במידת הצורך (RIR 2-3 / לכיוון MEV) אך נשתדל לשמור על נפח שבועי לקבוצת שריר.
-מיני קאט ימשך לרוב בין 4-8 שבועות ביחס של 1:2 / 1:3 למסה, הכוונה שעל כל 2-3 חודשי מסה נעשה חודש אחד מיני-קאט במידת הצורך.
-איך נדע מהי מידת הצורך למיני קאט? הרגשה של מתאמן / היקף טבור גבוה / א.ש גבוה באופן יחסי / קושי במסה.
-נכוון לאיזור ירידה של 1%-1.5% ממשקל הגוף בשבוע.
-הקיצוץ יתבצע מהפחמימה / שומן תוך שמירה על חלבון גבוה ועל מינימום נדרש של פחמימה ושומן.
כמו שכתוב הרבה "במידת הצורך", אין חובה במיני-קאט אך אני רואה בו כלי שימושי בהחלט למתאמנים,
גם אם הוא יעכב את התהליך בעוד כמה שבועות בודדים (וגם זה בספק רב).