הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

Milk Protein בהשוואה לחלבון מי גבינה

• פותח/ת השרשור Avanti
  • פורסם בתאריך

Avanti

משתמש קבוע
1,090
829
נק' מוניטין:
1,116
1,090
829

הערכים די דומים לערכים של אבקת מי גבינה אבל מבחינת ערך ביולוגי יש הבדל בין שני הסוגים? עד עכשיו השתמשתי בחלבון מי גבינה אבל המחירים שלו נהיו לא הגיוניים, בפער במחיר בין שני סוגי האבקות משקף גם פער באיכות?
ואם במקרה למישהו יצא להשתמש בחלבון הזה איך הוא מבחינת מרקם וטעם?
תודה.

טעים עם חלב או תחליפי-חלב, אבל לא עם מים לדעתי.
המרקם דיי סמיך ויש המון קצף.
עברתי לזה:
טעים יותר עם ובלי חלב.
בפורים קניתי שק של 2.5 ב150 ש"ח.
חכה לפסח לפני שאתה מזמין.

• פותח/ת השרשור
טעים עם חלב או תחליפי-חלב, אבל לא עם מים לדעתי.
המרקם דיי סמיך ויש המון קצף.
עברתי לזה:
טעים יותר עם ובלי חלב.
בפורים קניתי שק של 2.5 ב150 ש"ח.
חכה לפסח לפני שאתה מזמין.
ברור שמחכה לפסח.
לגבי המרקם זה היה סתם לידע כללי, טעם לא מעניין אותי אני אשתה כל טעם וכל מרקם זה סך הכול שייק חלבון כמה לגימות ונגמר, רק רוצה ערכים טובים וחלבון איכותי.
השאלה היא אם זה חלבון איכותי כמו חלבון מי גבינה או כמו חלבונים טבעוניים פחות איכותי (מדבר על החלבון חלב שאני העליתי).

מבחינת ערך ביולוגי יש הבדל בין שני הסוגים?
השאלה היא אם זה חלבון איכותי כמו חלבון מי גבינה או כמו חלבונים טבעוניים פחות איכותי (מדבר על החלבון חלב שאני העליתי).
חלבון מי גבינה מופק מחלב. אבקת חלבון חלב זה מיקס של מי גבינה וקזאין.
לחלבון מי גבינה ערך ביולוגי גבוה יותר מחלבון חלב בגלל הערך הביולוגי של הקזאין שהוא נמוך יותר (אבל עדיין איכותי).
עם זאת, ערך ביולוגי הוא לא המדד היחיד של איכות חלבון והוא יכול להשתנות בהתאם ליחס קזאין:מי גבינה שבמוצר.
אם מסתכלים על צריכת חלבון ברמה היומית סביר להניח שלא יהיה איזה הבדל משמעותי ואתה בסדר גמור. חלבון חלב הוא מעולה.

חלבון מי גבינה מופק מחלב. אבקת חלבון חלב זה מיקס של מי גבינה וקזאין.
לחלבון מי גבינה ערך ביולוגי גבוה יותר מחלבון חלב בגלל הערך הביולוגי של הקזאין שהוא נמוך יותר (אבל עדיין איכותי).
עם זאת, ערך ביולוגי הוא לא המדד היחיד של איכות חלבון והוא יכול להשתנות בהתאם ליחס קזאין:מי גבינה שבמוצר.
אם מסתכלים על צריכת חלבון ברמה היומית סביר להניח שלא יהיה איזה הבדל משמעותי ואתה בסדר גמור. חלבון חלב הוא מעולה.
לקזאין יש יתרון בזה שהחומצות אמינו משתחררות לאט לדם. החלבון חלב נראה לי עדיף אפילו.

• פותח/ת השרשור
לקזאין יש יתרון בזה שהחומצות אמינו משתחררות לאט לדם. החלבון חלב נראה לי עדיף אפילו.

לי זה באמת עדיף כי אני שותה את השייק בלילה אז זה אפילו יתרון בשבילי.
תודה לכולם, חלבון חלב IT IS.

לקזאין יש יתרון בזה שהחומצות אמינו משתחררות לאט לדם
היתרון שזה מעניק לך בחיים האמיתיים (כשאתה לא על בטן ריקה) הוא די meh בהתחשב שהאלטרנטיבה היא חלבון אחר באיכות גבוהה.

לי זה באמת עדיף כי אני שותה את השייק בלילה אז זה אפילו יתרון בשבילי.
שים לב שהמרקם יהיה שונה ממי גבינה, כנראה יותר סמיך.
הייתי מחפש ביקורות מחוץ לאתר של מיי פרוטאין לפני שהייתי מזמין

אני חולק עליך
כשסך החלבון שווה וצריכת החלבון סה"כ ראויה - אין ראיות להבדל משמעותי כלשהו בתוצאות בין מי גבינה לבין קזאין.
אין הרבה מחקרים על זה (סיכמתי חלק בפורום: האם קיימת תועלת בצריכת חלבון קזאין לפני השינה?), אבל זה מה שיודעים כרגע לפי מה שנבדק.
ראיות מכניסטיות או מבט על סינתזת חלבון שרירית היא נחמדה, אבל לא בהכרח מתורגמת ליתרון בחיים האמיתיים או היפרטרופיה.

כל מי שחושב שקזאין הוא לא באיכות גבוהה זה פשוט טעות.
זה לא נאמר בשום הודעה באשכול הזה...

היתרון שזה מעניק לך בחיים האמיתיים (כשאתה לא על בטן ריקה) הוא די meh בהתחשב שהאלטרנטיבה היא חלבון אחר באיכות גבוהה.
נאמר בהתבססות על זה:

• פותח/ת השרשור
שים לב שהמרקם יהיה שונה ממי גבינה, כנראה יותר סמיך.
הייתי מחפש ביקורות מחוץ לאתר של מיי פרוטאין לפני שהייתי מזמין
אתה לא באמת מבין כמה הסטנדרטים שלי נמוכים, אני לא שותה שייק אני שותה 40 גרם חלבון.
כל עוד החלבון באיכות הנדרשת וברמת value for money שהתרגלתי אליה שום טעם ושום מרקם לא באמת ישנה לי.

חלבון החלב המדובר מעולה מבחינת ערכים.
שימו לב שזה לא מתאים לשימוש במכון, כי המרקם סמיך. אני אוכל את זה עם כפית. אפשר כמובן לשים הרבה מים על מנת שיהיה דליל יותר.
אני משתמש בזה כבר למעלה משנה, לא רק כי המחיר נמוך יותר, אלא גם כי אם שמים את זה במקפיא טרם האימון ואחרי שעתיים מוציאים את זה, יש לכם כמעט גלידה 🙂

1680032524724.png

תכלס מדף שלם במחסן שלי מוקדש לחלבון חלב.

1680032561952.png

ממליץ מאוד על טעם וניל.

אז קזאין הוא חלבון באיכות גבוהה, הגענו להסכמה.
נשמע שלא הבנת מה ניסיתי לומר

אתה לא באמת מבין כמה הסטנדרטים שלי נמוכים, אני לא שותה שייק אני שותה 40 גרם חלבון.
כל עוד החלבון באיכות הנדרשת וברמת value for money שהתרגלתי אליה שום טעם ושום מרקם לא באמת ישנה לי.
אם ככה אז לבריאות 😃

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית