הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

וריקוצלה וטסטוסטרון

kikidoyou

משתמש מתחיל
74
4
נק' מוניטין:
4
74
4
סיפור ארוך אז אנסה להיות קצר יחסית ואשמח להצעות ועזרה,

בן 28-
לפני מספר חודשים הובחנתי עם וריקוצלה דרגה 3 (עקב ספירות זרע נמוכות מאוד), לאחר מכן שהבנתי שזה הוורידים האלה שהרגשתי שנים באיזור, הבנתי שזה כבר משהו של כמה שנים.

מכיוון שאני לא רוצה לוותר על האימונים, והזרע שלי כבר פח גם ככה, ושלפחות כרגע אין יותר מדי הפרעה פיזית מהוריקוצלה הפחד שלי הוא רק פגיעה בטסטוסטרון.

לכן לאחר כמה חודשים ללא אימונים עשיתי בדיקת דם שבה יצא תקינות מלאה בהורמונים ובטסט טוטאל.

התאמנתי אימונים מלאים 4 חודשים מלבד תרגילים ספיציפים שיותר מפעילים לחץ תוך בטני (אובר אד, דד, סקואט)
ועשיתי בדיקה חוזרת, שם ראיתי תוצאה נמוכה ב5-6 אחוז מהבדיקה שלפני.

בגלל הבאלגן והלחץ עם המלחמה לא התאמנתי חודש וחצי ועשיתי בדיקה נוספת לקראת החזרה לראות מה המצב, ויש ירידה גדולה של 15 אחוז בכמות!

עכשיו אני לא יודע אם הלחץ והתזונה הלקויה בעקבות המלחמה הם שגרמו לירידה הגדולה.
אם אני יכול לחזור להתאמן ופשוט לעשות בדיקה חוזרת בעוד מספר חודשים ולקחת סיכון שימשיך לרדת.
ובעיקר האם הבדיקה הזו מספיקה בכלל בשביל להגיד/לסמן לי משהו? הרופא משפחה טוען שבדיקות יותר מעמיקות של טסט שולחים רק כאלה שחורגים מהנורמה.

נ.ב
אם מישהו מכיר/שמע על רופא מומחה שיכול לכוון אותי יותר ולעזור עם השאלות והתכנון העתידי, אשמח מאוד.

תודה על כל עזרה

קבצים מצורפים

• 6448EFC1-ED86-49B9-B865-E889A2B587DF.jpeg
    6448EFC1-ED86-49B9-B865-E889A2B587DF.jpeg
    KB 53.3 · צפיות: 35
כל עוד זה בטווח התקין המספרים האלו זניחים מאוד, הבדל בין בדיקת דם ישר כשהתעוררת לעומת כמה שעות אחרי יכול לעשות כנראה הבדל גדול יותר (תתקנו אותי אם אני טועה)
מקסימום עם החששות שלך תחזור לרופא אבל אני לא הייתי דואג

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית