הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

המלצה לאקדח

איתמר .ק.

משתמש פעיל
930
409
נק' מוניטין:
316
930
409
מישהו מבין באקדחים או שיכול להמליץ על סוג מסוים או כל מידע אחר שיעזור ל לבחור אחד כזה?
תודה רבה

בגדול הפרמטרים הם תקציב מספר כדורים במחסנית וגודל
אקדח גדול יותר יהיה מדויק יותר ועם יותר כדורים, אך פחות נוח לנשיאה

קצת קשה לענות על השאלה כי זה אינדווידואלי מאוד, כמו לשאול איזה רכב לקנות - זה תלוי בצרכים ובהעדפות שלך
החברות הטובות הם גלוק וסמית אנד ווסטון ויש עוד כמה שהם בסדר גמור

• פותח/ת השרשור
בגדול הפרמטרים הם תקציב מספר כדורים במחסנית וגודל
אקדח גדול יותר יהיה מדויק יותר ועם יותר כדורים, אך פחות נוח לנשיאה

קצת קשה לענות על השאלה כי זה אינדווידואלי מאוד, כמו לשאול איזה רכב לקנות - זה תלוי בצרכים ובהעדפות שלך
החברות הטובות הם גלוק וסמית אנד ווסטון ויש עוד כמה שהם בסדר גמור
קודם כל תודה על התשובה.
ברור שזה משהו אינדיבידואלי, אני אנסה לשאול אחרת, נתקלת במעצורים בחברה מסוימת? תקלות שיש בחברה אחת ואין בשניה?

יכול להגיד שיש לי כבר כמה שנים ניסיון עם גלוק 19, מעבודת אבטחה ברכבת ועד שהוצאתי רישיון פרטי. אישית מאוד אוהב את הגלוק 19, גם אם הוא פחות נוח לנשיאה מוסלק. מעדיף אותו מבחינת הירי מרגיש מעולה.
יריתי ב23, לא התחברתי בגלל שידית האחיזה קצרה יותר(המחסנית אמורה לפצות על כך).
החזקתי גלוק 43/43x וגם הרגיש לי פחות נוח אבל זה אינדיבידואלי.
הכי טוב שאתה יכול לעשות, ללכת למטווח ולנסות לראות מה הכי נוח לך מבחינת אחיזה וירי.
גלוק הכי פופלארי אבל שמעתי דברים טובים על רמון וסיג סאוור

יש לי רשיון הרבה שנים, והרבה מאד נסיון ירי באקדחים.

כשאתה בא לבחור נשק השאלות שצריכות להעסיק אותך הן, ולפי סדר חשיבות:
(1) השימוש ותצורת הנשיאה שאתה מייעד לאקדח - חשוב לך נשיאה נוחה בהסלקה? אולי מספר כדורים מקסימלי? נשק רק להגנה ביתית? וכו'.
(2) אמינות הפלטפורמה
(3) סחירות, זמינות חלפים, aftermarket, וסוחרים
(4) מחיר שאתה מוכן להוציא

יש איזו דעה רווחת מוטעית שיש אקדחים ש"מתאימים" לאדם ספציפי, ויש כאלה שפחות מתאימים.
כל אקדח שתבחר "יתאים לך". אם תתאמן עם הנשק, תלמד לפגוע בו.
כל סוכן FBI מקבל גלוק 19, וכולם לומדים לפגוע איתו. אף אחד לא עובר התאמת נשק אישית.
כנ"ל במשטרה, בשב"כ וכו'.

אישית הייתי ממליץ על גלוק או M&P (סמית').
כל דגם שלהם יעשה את העבודה מצויין, ויענה על כל ה-checkboxes מעל.
אם אתה דואג מנוחות אחיזה של דגמי הסאב קומפאקט, לך על הקומפאקט.

תראה קצת יו טיוב, תחקור קצת באינטרנט, קבל החלטה בבית איזה אקדח אתה רוצה - תגדיר לעצמך גם מהן אופצייה ב' וג' שלך - וקנה מה שזמין מאלה בחנות.
אל תתחיל להתבלבל בחנות הנשק ולנסות להחליט על סמך אחיזה של כמה שניות או ירי של כמה כדורים, שלא יכולים לתת לך שום אינדיקציה, בוודאי ובוודאי כשאין לך שום נסיון ירי משמעותי באקדחים.

אם לא חשוב לך במיוחד אקדח "מהניילונים", יד שנייה בהחלט כדאי.
אקדחים של החברות המובילות הם כלים עמידים מאד. אין שום בעיה לקנות אקדח יד שנייה שירה אפילו עד 2000 כדור. השחיקה היא אפסית.
האם יש במלאי? בטירוף שיש היום, לא בטוח.

• פותח/ת השרשור
יש לי רשיון הרבה שנים, והרבה מאד נסיון ירי באקדחים.

כשאתה בא לבחור נשק השאלות שצריכות להעסיק אותך הן, ולפי סדר חשיבות:
(1) השימוש ותצורת הנשיאה שאתה מייעד לאקדח - חשוב לך נשיאה נוחה בהסלקה? אולי מספר כדורים מקסימלי? נשק רק להגנה ביתית? וכו'.
(2) אמינות הפלטפורמה
(3) סחירות, זמינות חלפים, aftermarket, וסוחרים
(4) מחיר שאתה מוכן להוציא

יש איזו דעה רווחת מוטעית שיש אקדחים ש"מתאימים" לאדם ספציפי, ויש כאלה שפחות מתאימים.
כל אקדח שתבחר "יתאים לך". אם תתאמן עם הנשק, תלמד לפגוע בו.
כל סוכן FBI מקבל גלוק 19, וכולם לומדים לפגוע איתו. אף אחד לא עובר התאמת נשק אישית.
כנ"ל במשטרה, בשב"כ וכו'.

אישית הייתי ממליץ על גלוק או M&P (סמית').
כל דגם שלהם יעשה את העבודה מצויין, ויענה על כל ה-checkboxes מעל.
אם אתה דואג מנוחות אחיזה של דגמי הסאב קומפאקט, לך על הקומפאקט.

תראה קצת יו טיוב, תחקור קצת באינטרנט, קבל החלטה בבית איזה אקדח אתה רוצה - תגדיר לעצמך גם מהן אופצייה ב' וג' שלך - וקנה מה שזמין מאלה בחנות.
אל תתחיל להתבלבל בחנות הנשק ולנסות להחליט על סמך אחיזה של כמה שניות או ירי של כמה כדורים, שלא יכולים לתת לך שום אינדיקציה, בוודאי ובוודאי כשאין לך שום נסיון ירי משמעותי באקדחים.

אם לא חשוב לך במיוחד אקדח "מהניילונים", יד שנייה בהחלט כדאי.
אקדחים של החברות המובילות הם כלים עמידים מאד. אין שום בעיה לקנות אקדח יד שנייה שירה אפילו עד 2000 כדור. השחיקה היא אפסית.
האם יש במלאי? בטירוף שיש היום, לא בטוח.
האמת שנגעת במשהו שתכלס הכי חשוב לי- הנשיאה.
חשוב לי שיהיה מוסלק אבל שאני אוכל לשלוף מהר, אבל זה תלוי יותר בנרתיק לא?

מהירות שליפה ונוחות נשיאה קשורים רק מעט אחד לשני.
נוחות נשיאה תלויה לרוב בגודל האקדח ובפלטפורמת הנשיאה.
מהירות שליפה תלויה כמעט לחלוטין באימונים.

גודל האקדח -נע מפול סייז, לקומפאקט, לסאב-קומפאקט.
ככל שהאקדח קטן, הוא קל משקל יותר ועם חתימת נשיאה קטנה יותר ולכן קל יותר לנשיאה.
מצד שני, ככל שהאקדח קטן יותר נפח המחסנית קטן, האקדח "קופץ" יותר בזמן ירי והקנה קצר יותר מה שהופך ירי מדויק לקשה יותר.

פלטפורמת הנשיאה - חגורת כתף (כמו שרואים על בלשים בסרטים הישנים), על החגורה בתוך המכנס (מוסלק), על החגורה מחוץ למכנס (גלוי), קרסול.
הכי נפוץ (והגיוני לראייתי) אלו נשיאה על החגורה. גלוי או מוסלק.
מהירות השליפה היא פונקציה של איך אתה נושא את האקדח, וכמה התאמנת על שליפה.
אבל לומר את האמת, הדבר היחיד הכי חשוב זה אימוני ירי ותפעול הנשק.
מה שחשוב זה שתפגע כשיגיע הרגע.
התמקדות במהירות שליפה היא התמקדות בתפל, ויסלחו לי כל לוחמי הלוט"ר מטעם עצמם.

קודם כל תודה על התשובה.
ברור שזה משהו אינדיבידואלי, אני אנסה לשאול אחרת, נתקלת במעצורים בחברה מסוימת? תקלות שיש בחברה אחת ואין בשניה?
לא באקדחים חדשים
כדאי ללכת לחברות הגדולות והמוכרות גלוק וסמית אנד ווסטון למרות שאני יודע שיש עוד עם מוניטין לא פחות טוב

לגבי האופציה של יד שנייה אני עשיתי חיפוש של יותר מחודש על יד שנייה והגעתי למסקנה שזה לא שווה את ההפרש.
ברכב זה יכול להגיע לעשות אלפי שקלים אבל פה זה הבדל של אלף אלפיים שקל ואתה מקבל כלי שאין לך באמת מושג מה הוא עבר
–– ההודעה אוחדה באופן אוטומטי ע"י המערכת: ––

האמת שנגעת במשהו שתכלס הכי חשוב לי- הנשיאה.
חשוב לי שיהיה מוסלק אבל שאני אוכל לשלוף מהר, אבל זה תלוי יותר בנרתיק לא?
הסקלה זה עניין של גודל
גם לי זה חשוב, בגלל זה קניתי אקדח של כוסיות גלוק 43x
שליפה זה עניין של תרגול וניסיון

וואלה ארשום פה כנראה דעה לא פופולארית, אבל יריחו אחלה אקדח, אני עבדתי איתו באבטחה ועשיתי איתו את כל הקורסים, תפעול מעצורים די נוח וידית דריכה טיפה יותר מחוספסת שעוזרת לדרוך יותר טוב

גם לי השיקול העיקרי היה נוחות נשיאה בהסלקה, בגדר ״עדיף אקדח קטן עם מעט כדורים עלי, מאקדח גדול עם הרבה כדורים בכספת״.

כפי שציינתי בתגובה קודמת, לא משנה איזה אקדח באיזה גודל תבחר, אימוני ירי יכשירו אותך לפגוע איתו מצויין.

הייתי בוחר רק באחת משתי החברות - גלוק, או אחד מדגמי M&P של חברת סמית׳ ווסון (Smith and Wesson).
אלה אקדחים אולטרא-אמינים, המון זמן בשוק, בשימוש נרחב בשירותי בטחון בכל העולם, כולל ישראל.
פופולריים גם בשוק יד שנייה, קל לקנות וקל למכור.

אל תתעסק עם קוטר אחר מ-9מ״מ סטנדרטי.

הבחירה האישית שלי היא ה-M&P Shield 2.0.
יושב עלי בזמן כתיבת שורות אלו, במשרדי חברת היי טק מאד ידועה.
לחלוטין מוסתר מהעין, כמעט ולא מורגש בנשיאה.

קבצים מצורפים

• IMG_8190.jpeg
    IMG_8190.jpeg
    2.5 MB · צפיות: 115
נערך לאחרונה:
ברזלים ואתה עוד יכול לפרק ולהרכיב מה זה כבר יכול לעבור?
אתה פוטנציאלית יכול לקבל אקדח שעבר 50000 ימי רענון של חברת אבטחה, תאמין לי שהוא יראה וירגיש כמו אקדח יד 2 רגיל
לדעתי לא שווה חסכון של אלף ש"ח.

כשקונים אקדח יד ראשונה מאזרח פרטי, אין כמעט שום סיכון של שחיקה.
האזרח הממוצע יורה בקושי את ה-50 כדור פעם בשנה וחצי, המינימום שהוא מחויב על פי חוק באימוני ריענון וחידוש רשיון.
גם אם מדובר באזרח ראש גדול שיורה עוד כמה מאות כדורים בשנה, השחיקה היא אפסית אם מדובר באקדח בן כמה שנים.
יש כאלה שיורים המון במסגרת ירי תחרות, אבל ירי תחרותי לא מבצעים עם הדגמים שאנשים נוטים לקנות להגנה עצמית, אז גם העניין הזה אפשר להוריד מהפרק.

אפשר לקנות נשק יד שנייה של אחת החברות המובילות בראש שקט.
זה חסכון של 30-40 אחוז ממחיר הנשק.

חשבתי פשוט להסתובב עם M4 במקום לא?

לגבי זה הבנתי שרמון של אמתן ומצדה של תעשיות הנשק זה תכלס אחד לאחד כמו גלוק נכון?
לא. זה לא גלוק.
כמו שחיקוי סיני אחד לאחד של bmw, זה לא bmw.

אתה הולך לקנות כלי שאמור להגן על החיים שלך באירוע בעל סבירות סופר נמוכה להתרחש, אבל עם סיכון סופר גבוה אם אכן קורה.
לדעתי הצנועה והלא מייצגת, נשק קונים רק מה-top tier.

חשבתי פשוט להסתובב עם M4
לא נראה לי מותר אבל אם זה נוח לך לך על זה
אתה פוטנציאלית יכול לקבל אקדח שעבר 50000 ימי רענון של חברת אבטחה, תאמין לי שהוא יראה וירגיש כמו אקדח יד 2 רגיל
לדעתי לא שווה חסכון של אלף ש"ח.
תנסה לשחוק את האקדח שלך תעדכן אותי איך הלך לך

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית