הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

בניית חדר כושר ביתי - עזרה , יעוץ , המלצות?

Dark Soul Omega

משתמש משקיע
5,324
5,077
נק' מוניטין:
3,077
5,324
5,077
שלום לחברי הפורום ,

קיבלתי החלטה שאני רוצה לבנות חדר כושר ביתי שישמש אותי בעיקר עבור אימוני היפרטרופיה (לא פאוורליפטינג😅).
אני קצת מבולבל בנוגע לבחירת המכשירים.. ואשמח לשמוע דעות , המלצות ורעיונות :

חשבתי על אלה כאופציה :
מולטי טריינר קומבו מקצועי
או
COMBO מולטי טריינר

מה דעתכם על המכשיר הזה?

קישור לצפייה: https://www.youtube.com/watch?v=TMGzr1X0bUg
Workbench Levergym
זה נראה לי אחלה מכשיר ויש עליו המון ביקורות טובות והוא מאוד פונקציונלי.

בנוסף :
פושטי כופפי ברך בישיבה
ספת משקולות/סט פלטות 100 קג / מוט 2.2

צריך גם המלצה לאריחי גומי איכותיים שיעזרו לשמור על הריצפה ולמנוע רעש...

אשמח לשמוע את דעתכם איזה ציוד היית ממליצים? האם הציוד כאן נראה לכם איכותי?

תודה מראש!

הכי טוב להתייעץ עם חנות ספורט לגבי זה, לכל אחד יש צרכים שונים, גודל מרחב פנוי שונה, עדיף להשקיע כי זה חד פעמי ותהנה מזה שנים

אני אצלי העמדתי כלוב, ספסל, מוט אולימפי, 2 מוטות קצרים עם צלחות קטנות יותר.
בספסל יש גם כפיפת ויישור ברך.
בכלוב יש גם מתח, פולי עליון ותחתון.
ויש לי 160 ק"ג בצלחות חוץ מהמוט כאילו.

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
הכי טוב להתייעץ עם חנות ספורט לגבי זה, לכל אחד יש צרכים שונים, גודל מרחב פנוי שונה, עדיף להשקיע כי זה חד פעמי ותהנה מזה שנים
אנשי מכירות זה בעיה.. הם לא תמיד דוברי אמת ולפעמים ימכרו לך מוצר שמייצר עבורם יותר רווח.
אני אצלי העמדתי כלוב, ספסל, מוט אולימפי, 2 מוטות קצרים עם צלחות קטנות יותר.
בספסל יש גם כפיפת ויישור ברך.
בכלוב יש גם מתח, פולי עליון ותחתון.
ויש לי 160 ק"ג בצלחות חוץ מהמוט כאילו.
אתה גר בבית פרטי או בניין משותף?
שואל מבחינת רעש ונזק לריצוף.

אתה גר בבית פרטי או בניין משותף?
שואל מבחינת רעש ונזק לריצוף.
זה במשרד האמת, חדר לא גדול במיוחד מספיק לציוד שיש לי.
אין יותר מדיי רעש חוץ מדדליפט אם עושים.
אפשר בעיקרון לעשות דדליפט על המוטות של הכלוב עד כ 180 ק"ג(אולי יותר, לא ניסיתי) ואז הבלטות לא נשברות.

מספיק שנופל פלטה בטעות פעם אחת, ושברת את הריצוף. אם אתה שוכר של המקום, הייתי מבטח את הרצפה עם משטחי עץ מתחת לגומי, זה מפזר את העומס ומגן על הריצוף. יעלה לך 300₪ גג, הרבה יותר זול מריצוף.

גומי לא מגן, גם לא 2 שכבות, מניסיון לצערי.

העיצות שלי לציוד חדר כושר יהיו מיותרות עבורך, אני פאוורליפטר.

@Dark Soul Omega
אתה מתאמן ותיק, נכון?
זוהי הוצאה כספית גדולה ומחייבת כי זה תופס לך חדר שלם בבית. גש לאולם תצוגה ותתנסה עם המכשיר בעצמך, תראה אם אתה יכול באמת לבלות שעות על המכונה הזאת במקום חדר כושר כפי שאני מניח שיש לך היום, זה יהיה אפקטיבי יותר מכל תגובה לשרשור בפורום.

• פותח/ת השרשור
@Dark Soul Omega
אתה מתאמן ותיק, נכון?
זוהי הוצאה כספית גדולה ומחייבת כי זה תופס לך חדר שלם בבית. גש לאולם תצוגה ותתנסה עם המכשיר בעצמך, תראה אם אתה יכול באמת לבלות שעות על המכונה הזאת במקום חדר כושר כפי שאני מניח שיש לך היום, זה יהיה אפקטיבי יותר מכל תגובה לשרשור בפורום.
מתאמן ותיק.. ואין בעיה שיתפוס חדר בבית.
אני אלך לראות באולם תצוגה,
לצערי אין להם את הכל פתוח להדגמה בתצוגה 🤷‍♂️.
הם מאפשרים 14 ימי ניסיון לביטול(בעלות של התקנה המוצר + משלוח).

מהאופציות שבפוסט.. איזה ציוד אתה היית בחור להכניס הביתה?

אם אני הייתי עומד בפני ההחלטה, זה אומר שאני לוקח את הנושא ממש ברצינות כי זה הולך לשרת אותי כמעט יומיומית ובמקום מכון כושר, לכן הייתי הולך על מותג מוכר כמו Hammer Strength, REP, Titan ואחרים ורק אם זה זמין להתנסות. חשוב לומר שהמחירים מרקיעי שחקים.

שווה צפייה.

קישור לצפייה: https://youtu.be/0h0BlXlpeTA

כמה מקום יש לך וכמה התקציב שלך? איזה קומה אתה ואם לא קרקע מה יש מתחתיך? (עסקים, לובי, דירה אחרת וכו׳?) האם אתה בשכירות או שמדובר בבית שלך? לכמה זמן אתה חושב שתשתמש בחלל הזה? (במידה וזה שכירות למשל ואתה חושב שעוד שנה-שנתיים תעבור דירה וכו׳)

בגדול הנה שני הסנט שלי:
אם התקציב מאפשר לך ואתה יודע שאתה הולך להתאמן בבית ולא תרצה לעבור למכון ציבורי - עדיף להשקיע מראש בציוד איכותי שיחזיק לנצח מאשר לשדרג לאורך זמן. אם אתה לא בטוח מנגד - הייתי קונה דברים שניתן למכור יחסית בקלות בתור התחלה לראות אם זה מתאים לי ומתקדם משם.

בהתאם לתשובות לשאלות האלה אוכל להכווין אותך יותר במדויק

• פותח/ת השרשור
כמה מקום יש לך וכמה התקציב שלך?
יש מקום.
תקציב 15-20K. כמובן שאני לא חייב לבזבז את כולו.
איזה קומה אתה ואם לא קרקע מה יש מתחתיך? (עסקים, לובי, דירה אחרת וכו׳?)
קומה שלישית .
מתחת לדירה שלי יש דירה אחרת (קומה שנייה).
האם אתה בשכירות או שמדובר בבית שלך?
דירה שלנו , זוג.

אם התקציב מאפשר לך ואתה יודע שאתה הולך להתאמן בבית ולא תרצה לעבור למכון ציבורי - עדיף להשקיע מראש בציוד איכותי שיחזיק לנצח מאשר לשדרג לאורך זמן.
אני מתכוון לשלב בין המכון הביתי למכון הציבורי.
פשוט יש תקופות שמאוד קשה ואפילו סיוט להתאמן במכון (במיוחד בחודשי יולי-אוגוסט)

תודה על התגובה 👍

יש מקום.
תקציב 15-20K. כמובן שאני לא חייב לבזבז את כולו.

קומה שלישית .
מתחת לדירה שלי יש דירה אחרת (קומה שנייה).

דירה שלנו , זוג.

אני מתכוון לשלב בין המכון הביתי למכון הציבורי.
פשוט יש תקופות שמאוד קשה ואפילו סיוט להתאמן במכון (במיוחד בחודשי יולי-אוגוסט)

תודה על התגובה 👍
אין דבר כזה ״יש מקום״. זה כמו לענות ״יש כסף״. הציוד שנרצה לחדר כושר תמיד תלוי בכמה מקום יש לנו לטובת הציוד הזה. מה יש לך לטובת המכון? מרפסת? חדר? סלון? כל הדירה? 10 מ״ר? 30? 100? אגב, אם זה מרפסת כדאי לקחת בחשבון א׳ שיפוע של הרצפה וב׳ ציוד שיכול לעמוד בחוץ במידה וזאת מרפסת לא סגורה

אגב, אם זה מרפסת כדאי לקחת בחשבון א׳ שיפוע של הרצפה וב׳ ציוד שיכול לעמוד בחוץ במידה וזאת מרפסת לא סגורה
גם שחיקה מנטלית מאימונים בחום.
הייתי עושה סט במרפסת, ונכנס לבית למזגן להתאושש מהטראומה, כל סט מחדש.

• פותח/ת השרשור
אין דבר כזה ״יש מקום״. זה כמו לענות ״יש כסף״. הציוד שנרצה לחדר כושר תמיד תלוי בכמה מקום יש לנו לטובת הציוד הזה. מה יש לך לטובת המכון? מרפסת? חדר? סלון? כל הדירה? 10 מ״ר? 30? 100? אגב, אם זה מרפסת כדאי לקחת בחשבון א׳ שיפוע של הרצפה וב׳ ציוד שיכול לעמוד בחוץ במידה וזאת מרפסת לא סגורה
סלון גדול ממוזג

סלון גדול ממוזג
טוב, אניח אם ככה שיש לנו סביב 20 מ״ר לעבוד איתם.
אם מקום לא מהווה שיקול משמעותי לא הייתי קונה את הדוגמאות ששלחת פה שאמורות לעשות הכל. במיוחד לא כשהתקציב שלך לא גבוה כל כך יחסית למה שאתה רוצה להביא.
הייתי שוקל אם ככה את האופציות הבאות:
כלוב - היום יש לך בגדול שתי אופציות אם אתה רוצה משהו מודולרי שמאפשר לך לקנות תוספים לכלוב בהמשך ולעשות אותו ורסטילי יותר - איירון פיטנס סדרת steel או החיקוי רוג של תדאו. היתרון של תדאו פה שמדובר בכלוב 75/75/3 עם חורים 1 אינץ׳ מה שאומר שכל תוסף שתרצה להזמין מהאמריקאיות הגדולות כמו רוג ורפ יעבוד עליו. לאיירון יש את האקו סיסטם שלהם פה ועל אף שהם לא זולים כנראה בגלל שאין משלוח בינל לכלום זה יוצא פוטנציאלית משתלם יותר. לתדאו יש גם תוספים שהם מוכרים אבל עוד אין לי מספיק ניסיון מדויק איתם כדי להמליץ (אם כי יש לי הזמנה פעילה מהם שאני מחכה שתגיע).
שיימלס פלאג - אני מוכר את הכלוב איירון שלי עם כמה תוספים אם מעניין אותך.
מוט - הייתי קונה פוואר בר שיתאים לי להכל. בקצה הזול יש את דה בר, מעליו את atx, fringe, oni שניתן לרכוש בארץ.
פלטות - כדי לאזן תקציב הייתי משיג יד שניה מה שתמצא בעסקה טובה.
דאמבלים מתכווננים - יש בשוק הרבה זוגות נואובל שאנשים מוכרים יד שניה באזור ה1500 שקל או פחות. יסגור לך פינה לא רעה לדאמבלים אם 36/38 זה משקל מקסימלי שמתאים לך.
קרוס אובר - כנל הייתי קונה יד 2 כי יש לא מעט בשוק. תוודא שיש לו מספיק משקל עבורך ושההרגשה של הכל חלקה. באיירון ותדאו יש אופציות מובנות של קרוס ושל סמית משין מובנים בכלובים שלהם - יתרון של אופציה כזאת היא היכולת להשתמש בתוספים לכלוב עם המערכת פולי.
ספה מתכווננת - הטדי בנץ׳ שרנגייד מוכרים הוא האופציה הכי טובה שאפשר לקנות היום לדעתי. גריפי, רחב, מאסיבי ואיכותי
במידה ואחרי זה נשאר תקציב אפשר להתחיל להיכנס לעולם של מכונות ספציפיות אבל בתקציב שתיארת אני דיי בטוח שלא ישאר הרבה בשלב הזה. שתדע אבל שעם פולי וכמה attachments פשוטים אפשר לחקות בצורה לא רעה לא מעט מכונות. ככה אני למשל עושה פשיטות וכפיפות ברכיים. (ספה אינקליין בזווית של 10-20 מעלות ולשבת על הקצה כשמתחבר עם ankle attachment לפולי)
אופציות שהייתי בוחן:
Bulletproof isolator - תראה קצת סרטוני ביקורות על המוצר, הם גם מוציאים המון תוספים לאקוסיסטם שלהם שמאפשר לך לעשות המון מכונות בצורה מאד טובה.

נערך לאחרונה:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית