הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

לחם...

אנהכאן

משתמש מתחיל
2
0
נק' מוניטין:
0
2
0
היי

שמעתי שאם אוכלים לחם עולים במשקל.רציתי לדעת אם צריך להמנע מלחם בזמן דיאטה או בכלל??

תודה רבה!

אין שום צורך להימנע מלחם בזמן דיאטה.
מה שמשפיע על ירידה במשקל זה סך הקלוריות שצורכים ביום. אם אוכלים פחות ממה שהגוף "שורף" (כלומר מהמאזן הנייטרלי+קלוריות שנשרפות בפעילות גופנית) - יורדים במשקל.
לחם זה מאכל עתיר פחמימה, הוא יכול להיות מקור לפחמימות בתפריט.
אישית, אני ממליצה על לחם קל כי יש בו פחות פחמימות (וקלוריות) לפרוסה מבלחם רגיל, וכשהתפריט היומי דל בפחמימות זה יכול להיות משמעותי מאד מבחינה פסיכולוגית (שתיים-שלוש פרוסות לחם קל הן תחליף לפרוסה אחת של לחם רגיל).
עדיף לבחור לחם שיש בו סיבים תזונתיים (לחם דגנים קל או לחם קל עם תוספת סיבים), שתורמים לתחושת שובע לאורך זמן יותר מלחם לבן.

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
איך אני יודעת מה המאזן הנטראלי שלי וכמה קלוריות אני שורפת בפעילות גופנית?

איך אני יודעת מה המאזן הנטראלי שלי וכמה קלוריות אני שורפת בפעילות גופנית?
אי אפשר לענות על השאלה מה המאזן הנייטרלי שלך בלי לדעת את הנתונים הבאים: גובה, משקל, גיל.
את הנתונים האלה מכניסים לנוסחת חישוב RMR -Rest Metabolic Rate (קצב חילוף החומרים במנוחה) - שזה בעצם כמות הקלוריות שאת שורפת ביום בלי לעשות שום פעילות גופנית. המאזן הנייטרלי שלך זה RMR פלוס כמה קלוריות "שרפת" בפעילות גופנית ביום מתון.
את הנוסחה הזאת, ועוד מידע חשוב בנושא ירידה במשקל תוכלי למצוא במאמר הבא: http://www.kilogram.co.il/70/המדריך-השלם-להורדת-השומן-וחיטוב-הגוף/
הוא ייתן לך כלים להבין איך לבנות לעצמך תפריט חיטוב שיכיל את כמות הקלוריות, חלבונים, שומנים ופחמימות שאת צריכה לצורך ירידה מבוקרת ויעילה במשקל.

הערכה לכמה קלוריות את שורפת בפעילות גופנית את יכולה למצוא במחשבוני הוצאה קלורית באינטרנט.
זה לא מספרים מדויקים, כי הוצאה קלורית תלויה בהרבה פרמטרים שונים, אבל יכול לשמש אותך לצורך הערכה.
דוגמא למחשבון הוצאה קלורית: http://www.goleango.com/show_calculator_heb.php?cat_id=3&art_id=23

בהצלחה!

Back
למעלה תחתית