הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ PCT קצר למטרת גשר

Simon357

מושעה
1,230
649
נק' מוניטין:
1,414
1,230
649
היי ,

ברצוני להבין אם יש טעם בלבצע סוג של PCT קצר שמטרתו לגשר לסייקל נוסף.

- המטרה של ה PCT הזה היא אכשהו לתת לגוף תזכורת לייצר טסט בעצמו. ככה אולי כשאחליט להפסיק עם סייקלים ההתאוששות תהיה אפשרית. נראה לי עדיף מלהיות כל הזמן על הסייקל ואז להפוך לעקר. (?)

- אם כן ויש ערך מוסף, אז כמה זה קצר? ( נגיד חודש ? )

- סיבה נוספת שאני יכול לחשוב עליה, זה קצת לשפר את הרגישות של הקולטנים לסייקל חדש.

יש לי עוד קצת זמן עד שאני מסיים את הסייקל בו אני נמצא... פשוט חושב על המשך הדרך...

היי ,

ברצוני להבין אם יש טעם בלבצע סוג של PCT קצר שמטרתו לגשר לסייקל נוסף.

- המטרה של ה PCT הזה היא אכשהו לתת לגוף תזכורת לייצר טסט בעצמו. ככה אולי כשאחליט להפסיק עם סייקלים ההתאוששות תהיה אפשרית. נראה לי עדיף מלהיות כל הזמן על הסייקל ואז להפוך לעקר. (?)

- אם כן ויש ערך מוסף, אז כמה זה קצר? ( נגיד חודש ? )

- סיבה נוספת שאני יכול לחשוב עליה, זה קצת לשפר את הרגישות של הקולטנים לסייקל חדש.

יש לי עוד קצת זמן עד שאני מסיים את הסייקל בו אני נמצא... פשוט חושב על המשך הדרך...
אני לא כ"כ מבין מה כוונתך ב-pct קצר. יש לעשות pct בפרוטוקול סטנדרטי ולא להיכנס לסייקל לפני הומאוסטאזיס. לחילופין ניתן לעשות פיצוץ ושיוט לתקופה מסויימת שלאחריה יבוצע pct אגרסיבי.
לא ממליץ לך להיות לא שגרתי ויוצא דופן...
אגב, מה הלחץ לחזרה מהירה לסייקל?

• פותח/ת השרשור
תודה טום.

הלחץ לחזרה לסייקל - האמת שואל את עצמי גם למה... כנראה כי יש עוד הרבה עבודה. לא מכין את עצמי לתחרות או משהו.
העניין הוא שבלאסט אנד קרוז משאיר את המערכת מושבתת עם אני מבין נכון. ואז זה כבר מסוכן.
מצד שני, לעשות pct מלא, להתאושש ואז עוד פעם מחדש להיכנס לסייקל...

אבל אם יש דרך, קצת לעורר את המערכת, ואז להמשיך... אז זה יהיה סוג בלאסט אנד קרוז משודרג.

קצת ילדותי, אבל ... תוהה

תודה טום.

הלחץ לחזרה לסייקל - האמת שואל את עצמי גם למה... כנראה כי יש עוד הרבה עבודה. לא מכין את עצמי לתחרות או משהו.
העניין הוא שבלאסט אנד קרוז משאיר את המערכת מושבתת עם אני מבין נכון. ואז זה כבר מסוכן.
מצד שני, לעשות pct מלא, להתאושש ואז עוד פעם מחדש להיכנס לסייקל...

אבל אם יש דרך, קצת לעורר את המערכת, ואז להמשיך... אז זה יהיה סוג בלאסט אנד קרוז משודרג.

קצת ילדותי, אבל ... תוהה
נניח ונשים בצד את ענייני שיקום למטרת שיקום גרידא ונעסוק לרגע במה שמעניין את מרבית הסייקליסטים - תוצאות.
לאחר חודשיים עד שלושה חודשים בהם הגוף היה שרוי במצב אנאבולי מתמיד הוא מגיע לרוויה. הרצפטורים רוויים רמות המיוסטטין עולות ובעצם קצב הגדילה בהמשך סייקל מאט מאוד ובהתמדה. ההפסקה בדמות הומאוסטאזיס או ירידה לרמות TRT תאפשר לגופך "להסתגל" לרווחי הסייקל ובעצם לגוף להתכונן לסיבוב נוסף.
מעבר לרמות TRT בשיוט ובפיצוץ אינו הומאוסטאזיס אך מאפשר לדמות רמות הורמונליות נורמליות ולכן תוכל להסתפק בכ-4 שבועות טרם הפיצוץ. בחירה באופצייה של סייקל ו-PCT תחייב אותך לאשר הומאוסטאזיס על מנת לחזור לרמות נורמליות וכך בעצם למקסם את הגדילה בסייקל הבא בהיבט הזה.
אם תמהר ותחזור לסייקל מה שתגלה הוא שהגדילה מאוד איטית ותידרש למינונים גבוהים יותר ויותר שישאו עמם יותר ויותר תופעות לוואי.

• פותח/ת השרשור
זאת אומרת שעדיף לי לבצע בלאסט אנד קרוז מאשר לעשות פי סי טי בלי לסיים אותו, זה הבנתי - תודה על התשובה המפורטת, אני בהחלט מסכים.

אבל. לגבי ההיבט השני. אתה חושב שבחודש / חודש וחצי של פי סי טי הגוף יקבל יתחיל לייצר לבד? לא לרמות נורמליות תקינות, אבל משהו...אולי זה מספיק בשביל להשאיר את המערכות עובדות ?

כשחושבים על זה, ממה שיצא לי קצת לקרוא ולשמוע, זה בערך מה שקורה לאלו שעושים פיסיטי ואז נכנסים לכל מיני תסכולים וחוזרים חזרה לסייקל.

זאת אומרת שעדיף לי לבצע בלאסט אנד קרוז מאשר לעשות פי סי טי בלי לסיים אותו, זה הבנתי - תודה על התשובה המפורטת, אני בהחלט מסכים.

אבל. לגבי ההיבט השני. אתה חושב שבחודש / חודש וחצי של פי סי טי הגוף יקבל יתחיל לייצר לבד? לא לרמות נורמליות תקינות, אבל משהו...אולי זה מספיק בשביל להשאיר את המערכות עובדות ?

כשחושבים על זה, ממה שיצא לי קצת לקרוא ולשמוע, זה בערך מה שקורה לאלו שעושים פיסיטי ואז נכנסים לכל מיני תסכולים וחוזרים חזרה לסייקל.
תנסה לא להיות לחוץ פשוט. אתה תרוויח גם בהיבט השיקומי וגם מבחינת תוצאות.

אם אתה מתכנן כל החיים להריץ סייקלים ולהפוך את התחביב למשהו מקצועי, אז כן PCT מיותר לחלוטין, מעבר לכך, זה להרעיל סתם את הגוף. אנשים רואים ב-PCT כמשהו טוב שזה ממש לא נכון, יש השלכות בריאותית ללקיחת SERM.
כיום יותר ויותר מתחרים פשוט מורידים מינון בטסט, על לבלאסט הבא. ישנם הרבה יתרונות בשיטה זו, אך גם כאן יש השלכות בריאותיות, רמת השומנים בדם, הגדלת הפרוסטטה, פגיעה ביצור ואיכות הזרע ועוד...
לא משנה איך תסתכל על זה, נכנסת לעולם החומרים, לכל תרופה יש את התופעות לוואי שלה, אין תרופות שעובדות ללא תופעות לוואי. השאלה אם אתה מוכן להתמודד עם ההשלכות.

• פותח/ת השרשור
תודה על התגובה מישל.

אבל לשאלה שלי עדיין לא קיבלתי תשובה ברורה.
ברור לי שלתת טסט לשיוט עד לסייקל הבא זה הדבר ההגיוני לעשות מאחר ואני ממשך עם עוד סייקל.

מה שאני שואל זה דבר די פשוט - אם אפשר אכשהו לעורר את המערכת בזמן קצר ואז לחזור שוב - כשהמטרה היא לתת תזכורת מינימלית לגוף לייצר טסט (ואז כשבאמת ארצה PCT מלא ולייצר זרע, נגיד לצורך ילדים האופציה בכלל תהיה קיימת) או שהזמן הקצר פשוט לא מאפשר זאת ואז באמת אין לכך שום ערך מוסף...

עזוב שהטרמנולוגיה ״תזכורת״ קצת חובבנית ולא ברורה, נשאל אחרת, לשם מה אתה רוצה לעשות ״תזכורת״ על סמך אתה חושב שזה יהיה עדיף ?

• פותח/ת השרשור
אתה לא חושב שבנאדם שעושה PCT כל סייקל יש לו סיכוי לחזור לנורמות מאשר אחד שעשה בלאסט אנד קרוז שנתיים רצוף ?

* בוא נגיד ככה "תזכורת" - נגיד שעשית סייקל שלוש חודשים. בצעת פיסיטי שלוש חודשים ואז עוד פעם סייקל שלוש חודשים. אז הפיסיטי מבחינתי היה רק תזכורת (עם הערך המוסף של רענון הקולטנים)

אתה לא חושב שבנאדם שעושה PCT כל סייקל יש לו סיכוי לחזור לנורמות מאשר אחד שעשה בלאסט אנד קרוז שנתיים רצוף ?

* בוא נגיד ככה "תזכורת" - נגיד שעשית סייקל שלוש חודשים. בצעת פיסיטי שלוש חודשים ואז עוד פעם סייקל שלוש חודשים. אז הפיסיטי מבחינתי היה רק תזכורת (עם הערך המוסף של רענון הקולטנים)
אני באמת חושב שענינו לך על השאלה אלא שאתה מפעיל לוגיקה ומסיק מסקנות על בסיס הנחות שגויות.
אתה דיברת PCT קצר ואמרנו לך שעדיף לבצע PCT ולחכות להתאוששות מלאה ולחילופין אם אתה רואה עצמך על חומר לטווח ארוך לרדת לרמות TRT (אולי קצת מעבר) למשך כ-4 שבועות ולחזור למינוני סייקל כשלאחר מספר מחזורים כאלה תיאלץ לבצע PCT אגרסיבי.
שתי החלופות האלה עדיפות על PCT מקוצר ולחזור למינונים גבוהים הן מבחינת תוצאות והן מבחינת סיכונים.
אף אחד לא אמר שעדיף לבצע פיצוץ ושיוט מאשר סייקלים עם PCT מרווח. שניהם טובים לפיתוח גוף ורעים למערכת ההורמונלית, הקרדיו-וסקולרית, לכבד ועוד...
מה שאני לא ממליץ לך לעשות זה סלט מאחר והפרוטוקולים האלה די בקונצזוס כזה שבכדי לחרוג ממנו כ"כ נדרשת הבנה עשירה בנושא מאוד מורכב ועל טעויות תשלם בבריאות.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית