נק' מוניטין:
11,185
- 5,953
- 3,737
להלן ראיון עם מר זהר ליפקין, אשר לקח מקום 7 בריג'ונלס באסיה השנה, תהנו.
מעט על עצמי:
הריגינלס מבחינתי זה היה התגשמות חלום.
עבדתי קשה לאורך כל השנה בציפייה לשרוד את הOPEN , בחלומות הכי רחוקים לא חשבתי שהגיע למקום ה7 באסיה.
אין זו הייתה עבודה של איש אחד, הבנתי לאחר שנפצעתי בגב שאני חייב מאמן שילווה וידריך אותי.
ואז פגשתי את רון כפרי – המאמן שלי . רון הוא אחד מהבעלים ומאמני "קרוספיט כפר סבא".
עילוי בתחומו , מאמן מסור ומקצועי בצורה שלא ידעתי שקיימת. רון כותב לי את התוכנית אימונים מדצמבר 2013.
לריג'ונלס התאמנו 6 פעמים בשבוע ופעמיים ביום כמעט כל יוםאימונים. האימונים של הריגינלס מתפרסמים מספר שבועות לפני התחרות,לכן התוכנית התבססה בעיקר סביב האלמנטים של התחרות.
התזונה שלי אינה פליאו , אני משתדל לאכול כל 3 שעות מנת חלבון , פעמיים ביום מנת פחמימות איכותיות.
מזון נקי ולא מעובד
כרגע אני מתאמן 5 פעמים בשבוע ונח 2 זאת ע"פ התוכנית שהמאמן שלי כותב. כמה מטקונים בשבוע , אימוני כוח סדירים ועבודה נקודתית על נק' חולשה.
שיאים אישיים :
סקוואט 173 לשלשה
דד ליפט 170 לחמישיה
בנצ' 120 לשלשה
ב- avichai 0524 שואל: יש לי שאלה קצת כללית בהתחלת דרכךבקרוספיטהאם לא הרגשת עומס מבחינת אימונים וכו כי מנסיון המועט שלי קשה מאוד להתאושש מאימוני משקולות וריצה
בתקופה הראשונה הייתי תפוס הרבה,
אבל העניין שאני לא חושב שזה שונה מכל תחום אחר שמתחילים בו מחדש, הגוף מגיב בהתאם לעומס ואין צורך בהתחלה להשתגע.
באותו זמן שהתחלתי הייתי עוד בצבא לכן, רק פעם אחת בשבוע הייתי מבצע אימון קרוספיט מלא במסגרת מועדון .
לאורך השבוע דאגתי לתחזק אימוני כוח במשקל גוף ומטקונים פשוטים .
לקח זמן עד שהתרגלתי לעומס ודאגתי לא להעמיס יותר מידי (3 אימונים פשוטים ו אימון אחד אכזרי בסופש)
ג- אריאל שואל : מעניין לדעת את הרוטינה של האימונים (דגש על איפה נכנס התרגילים המורכבים וכמה) ואיך נראת התזונה (קלוריות , חלבון , כמה ארוחות ביום + תוספי תזונה)
הרוטינה של האימונים היא משתנה בהתאם לתקופה ולמה שהמאמן שלי כותב .
התקופה כיום לאחר התחרויות היא "רגועה" יחסית ומתמקדת בעיקר סביב בניית כוח. אני מאמין שהבסיס להיות קרוספיטר טוב זה היכולת שלך להיות חזק וטכני .
3 -4 אימוני כוח בשבוע שתמיד התרגילים המורכבים הם חלק מהם : סקוואט לכל צורתיות ודדליפט .
התזונה שלי , אני משתדל לאכול נקיכמו שאמרתי קודם, אני לא עושה פליאו אם זה מה שאתם שואלים.
אני משתמש באבקות חלבון איזולייט, חלבון קזאיין ומולטי ויטמין .
ד- alon1998 שואל :
אני בתחום כבר 3 שנים, התחום מתפתח בקצב יפה מאוד , אפשר לראות זאת ע"פ הפרסים בתחרות הRFA השנה .
אך עדין מי שלוקח את הספורט הזה בצורה רצינית , במיוחד בגלל הגיוון הרב שקיים בו, נדרש לממן ציוד עזר יחסית לא קטן ותוספי תזונה.
דחיתי את הלימודים בשנה כדי לתת את כולי למטרה.
ואני מתמקד באימונים לקראת התחרויות בשנה הבא , בשאיפה להגיע אפילו רחוק יותר.
החלום קיים ואני רעב מתמיד, השנה הולכת להיות מאוד מעניינת במיוחד שהרמה בארץ ובאסיה עולה בכל רגע .
היכרות שלי עם קרוספיטהיית מקרית ביותר.
אימון הקרוספיט הראשון שלי היה JT (21-15-9 HSPU, Ring Dips, Push ups).
בסופ"ש אחד אחרי שחזרתי מהצבא חסר מוטיבציה , חיפשתי משהו שייתן לי רוח חדשה לתפקיד .
החלטתי לכתוב בגוגל "הרצאת תזונה" ולחפש משהו שיכול לחדש לי.
הדף הראשון שקפץ בעמוד היה – "הרצאת תזונת האדם הקדמון בקרוספיט הרצליה"
לא הבנתי כל כך מה זה קרוספיט ולמה כתוב שיש אימון הפתעה אחרי ההרצאה אבל זרמתי.
הגעתי לקרוספיט הרצליה באיחור של שעה ופספסתי את ההרצאה, וישר נחתתי לאימון עצמו.
האימון היהמדהים אם סקייל רציני - הייתי תפוס 4 ימים ומרוצה עד השמיים.
בדצמבר 2012 נפצעתי בעמוד השדרה בעת אימון שגרתי, פציעה שהסתיימה בפריצת דיסק חמורה ובלט. הפציעה הכניסה אותי לפגרה לא צפויה מהאימונים . שהתחדשו רק באוגוסט 9 חודשים אחרי. לאורך המנוחה עיקר העבודה שלי הייתה להתרגל לאורך חיים חדש ואחראי יותר למצב שלי . הבנתי שאם אני רוצה לחזור ולהתחרות אני חייב לרכוש הרגלים חדשים ולדאוג לגב .
אני עובד עם מטפל צמוד שאני נפגש איתו פעם בשבועיים - שלושה ומבצע המון תרגילי מוביליטי בדרך קבע .
המאמן שלי מתאים את האימון בהתאם לרגישות . כאבים קיימים מידי פעם, אבל אנחנו עובדים בהתאם ולא נותנים לזה להפ
אתם יכולים לפגוש אותי באזור הדרום – אשקלון ואשדוד
מוזמנים לקפוץ להתאמן במועדון שרוקם עור וגידים בימים אלה בשכונת אפרידר באשקלון .
או בימי רביעי בערב בקרוספיט פלורנטין
מוזמנים לפנות אלי דרך דף המאמן : https://www.facebook.com/ZTraining?ref=hl
עד כאן הראיון, המון המון תודה לזהר , ספורטאי ענק ולדעתי אחד הפוטנציאלים הגדולים שיש לנו בספורט הזה מאחל לו בהצלחה גדולה ותודה רבה על הראיון.
(מצטער על העריכה הכתובה, אין לי WORD כרגע וזה יצא קצת מחורבש. מקווה שהכל מובן)
- ספר לנו על עצמך (בן כמה, מאיפה)
- כמה זמן אתה עושה קרוספיט, מה הרקע הספורטיבי שקדם לקרוספיט?
מעט על עצמי:
- בעל חגורה שחורה בג'ו ג'יטסו יפני אני חי ונושם פעילות גופנית וספורט מאז גיל 10.
- טרם גיוסי לצה"ל קיבלתי הכרה ומעמד של ספורטאי אך בחרתי לשרת את המדינה שירות מלא ללא הטבות.
- שירתי כקצין כושר קרבי בחטיבת הנח"ל ובחטיבה 7 של השריון.
- מכור לקרוספיט ממאי 2011 – אז זה בערך יוצא 3 שנים וקצת
- ספר לנו קצת על החוויה בריג'ונלס איך התכוננת מהOPEN עד לתחרות עצמה? אימונים, תזונה ?
הריגינלס מבחינתי זה היה התגשמות חלום.
עבדתי קשה לאורך כל השנה בציפייה לשרוד את הOPEN , בחלומות הכי רחוקים לא חשבתי שהגיע למקום ה7 באסיה.
אין זו הייתה עבודה של איש אחד, הבנתי לאחר שנפצעתי בגב שאני חייב מאמן שילווה וידריך אותי.
ואז פגשתי את רון כפרי – המאמן שלי . רון הוא אחד מהבעלים ומאמני "קרוספיט כפר סבא".
עילוי בתחומו , מאמן מסור ומקצועי בצורה שלא ידעתי שקיימת. רון כותב לי את התוכנית אימונים מדצמבר 2013.
לריג'ונלס התאמנו 6 פעמים בשבוע ופעמיים ביום כמעט כל יוםאימונים. האימונים של הריגינלס מתפרסמים מספר שבועות לפני התחרות,לכן התוכנית התבססה בעיקר סביב האלמנטים של התחרות.
התזונה שלי אינה פליאו , אני משתדל לאכול כל 3 שעות מנת חלבון , פעמיים ביום מנת פחמימות איכותיות.
מזון נקי ולא מעובד
- קצת שאלות מחברי הפורום:
כרגע אני מתאמן 5 פעמים בשבוע ונח 2 זאת ע"פ התוכנית שהמאמן שלי כותב. כמה מטקונים בשבוע , אימוני כוח סדירים ועבודה נקודתית על נק' חולשה.
שיאים אישיים :
סקוואט 173 לשלשה
דד ליפט 170 לחמישיה
בנצ' 120 לשלשה
ב- avichai 0524 שואל: יש לי שאלה קצת כללית בהתחלת דרכךבקרוספיטהאם לא הרגשת עומס מבחינת אימונים וכו כי מנסיון המועט שלי קשה מאוד להתאושש מאימוני משקולות וריצה
בתקופה הראשונה הייתי תפוס הרבה,
אבל העניין שאני לא חושב שזה שונה מכל תחום אחר שמתחילים בו מחדש, הגוף מגיב בהתאם לעומס ואין צורך בהתחלה להשתגע.
באותו זמן שהתחלתי הייתי עוד בצבא לכן, רק פעם אחת בשבוע הייתי מבצע אימון קרוספיט מלא במסגרת מועדון .
לאורך השבוע דאגתי לתחזק אימוני כוח במשקל גוף ומטקונים פשוטים .
לקח זמן עד שהתרגלתי לעומס ודאגתי לא להעמיס יותר מידי (3 אימונים פשוטים ו אימון אחד אכזרי בסופש)
ג- אריאל שואל : מעניין לדעת את הרוטינה של האימונים (דגש על איפה נכנס התרגילים המורכבים וכמה) ואיך נראת התזונה (קלוריות , חלבון , כמה ארוחות ביום + תוספי תזונה)
הרוטינה של האימונים היא משתנה בהתאם לתקופה ולמה שהמאמן שלי כותב .
התקופה כיום לאחר התחרויות היא "רגועה" יחסית ומתמקדת בעיקר סביב בניית כוח. אני מאמין שהבסיס להיות קרוספיטר טוב זה היכולת שלך להיות חזק וטכני .
3 -4 אימוני כוח בשבוע שתמיד התרגילים המורכבים הם חלק מהם : סקוואט לכל צורתיות ודדליפט .
התזונה שלי , אני משתדל לאכול נקיכמו שאמרתי קודם, אני לא עושה פליאו אם זה מה שאתם שואלים.
אני משתמש באבקות חלבון איזולייט, חלבון קזאיין ומולטי ויטמין .
ד- alon1998 שואל :
- האם קשה לך מבחינה כלכלית לעבוד בספורט שהוא קצת פחות מפותח בארץ.2. כמה זמן הוא בתחום? סוגר 3 שנים בתחום במאי אחרון
אני בתחום כבר 3 שנים, התחום מתפתח בקצב יפה מאוד , אפשר לראות זאת ע"פ הפרסים בתחרות הRFA השנה .
אך עדין מי שלוקח את הספורט הזה בצורה רצינית , במיוחד בגלל הגיוון הרב שקיים בו, נדרש לממן ציוד עזר יחסית לא קטן ותוספי תזונה.
- עכשיו נמשיך קצת בשאלות שלי, מה המטרות שלך בעתיד מבחינת קרוספיט ? האם אתה מתכנן להגיע לGAMES , אם כן מתי אתה חושב שזה ייקרה? הרי כל שנה אנחנו רואים את הרמה עולה וספורטאים שהיו כבר בטופ פתאום לא מגיעים למשחקים או שאנחנו רואים ולעומת זאת קאמבקים מאד מפתיעים כמו של כריס ספילרוכו'...
דחיתי את הלימודים בשנה כדי לתת את כולי למטרה.
ואני מתמקד באימונים לקראת התחרויות בשנה הבא , בשאיפה להגיע אפילו רחוק יותר.
החלום קיים ואני רעב מתמיד, השנה הולכת להיות מאוד מעניינת במיוחד שהרמה בארץ ובאסיה עולה בכל רגע .
- ספר לי קצת איך הגעת לקרוספיט, מה מושך אותך בספורט התובעני הזה?
היכרות שלי עם קרוספיטהיית מקרית ביותר.
אימון הקרוספיט הראשון שלי היה JT (21-15-9 HSPU, Ring Dips, Push ups).
בסופ"ש אחד אחרי שחזרתי מהצבא חסר מוטיבציה , חיפשתי משהו שייתן לי רוח חדשה לתפקיד .
החלטתי לכתוב בגוגל "הרצאת תזונה" ולחפש משהו שיכול לחדש לי.
הדף הראשון שקפץ בעמוד היה – "הרצאת תזונת האדם הקדמון בקרוספיט הרצליה"
לא הבנתי כל כך מה זה קרוספיט ולמה כתוב שיש אימון הפתעה אחרי ההרצאה אבל זרמתי.
הגעתי לקרוספיט הרצליה באיחור של שעה ופספסתי את ההרצאה, וישר נחתתי לאימון עצמו.
האימון היהמדהים אם סקייל רציני - הייתי תפוס 4 ימים ומרוצה עד השמיים.
- שמעתי שהייתה לך פריצת דיסק? האם זה נכון? איך השתקמת ? כמה זה מפריע לך באימונים והאם יש לך עוד פציעות מהעבר?
בדצמבר 2012 נפצעתי בעמוד השדרה בעת אימון שגרתי, פציעה שהסתיימה בפריצת דיסק חמורה ובלט. הפציעה הכניסה אותי לפגרה לא צפויה מהאימונים . שהתחדשו רק באוגוסט 9 חודשים אחרי. לאורך המנוחה עיקר העבודה שלי הייתה להתרגל לאורך חיים חדש ואחראי יותר למצב שלי . הבנתי שאם אני רוצה לחזור ולהתחרות אני חייב לרכוש הרגלים חדשים ולדאוג לגב .
אני עובד עם מטפל צמוד שאני נפגש איתו פעם בשבועיים - שלושה ומבצע המון תרגילי מוביליטי בדרך קבע .
המאמן שלי מתאים את האימון בהתאם לרגישות . כאבים קיימים מידי פעם, אבל אנחנו עובדים בהתאם ולא נותנים לזה להפ
- למיטב ידיעתי אתה מאמן בכמה מקומות כרגע, פה זה המקום לפרסם כל מה שתרצה כדי לקדם את עצמך בתור מאמן (אם אתה רוצה) ופרויקטים שלך, אני בטוח שחבר'ה ישמחו להתאמן תחת ספורטאי מקצוען כמוך.
אתם יכולים לפגוש אותי באזור הדרום – אשקלון ואשדוד
מוזמנים לקפוץ להתאמן במועדון שרוקם עור וגידים בימים אלה בשכונת אפרידר באשקלון .
או בימי רביעי בערב בקרוספיט פלורנטין
מוזמנים לפנות אלי דרך דף המאמן : https://www.facebook.com/ZTraining?ref=hl
עד כאן הראיון, המון המון תודה לזהר , ספורטאי ענק ולדעתי אחד הפוטנציאלים הגדולים שיש לנו בספורט הזה מאחל לו בהצלחה גדולה ותודה רבה על הראיון.
(מצטער על העריכה הכתובה, אין לי WORD כרגע וזה יצא קצת מחורבש. מקווה שהכל מובן)
נערך לאחרונה: