הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מידע חטיפי בריאות - איפה אתם מתחבאים בדיוק?

Mike Bikov

מנהל אתר
103,264
12,424
מנהל
נק' מוניטין:
58,701
103,264
12,424
אם עדיין לא הצטרפתם לקבוצה שלנו בפייסבוק, אתם מוזמנים:

Aanmelden bij Facebook | Facebook

אז אתם חושבים שאתם אוכלים חטיף חלבון והוא עוד כביכול אמור להיות "בריא". אז חשבתם....

נתחיל מזה שרוב חטיפי "הבריאות" הם שוק של הונאה אחת גדולה. מי שיקרא קצת מאחורי החטיף בריאות החביב עליו, ימצא שהוא הכל חוץ מבריא.

למה אני Hater? אני לא, אבל הגיע הזמן להפסיק להוליך שולל אוכלוסיה כל כך גדולה של אנשים שמאמינים בתרגילי שיווק ושטיפת מוח כל כך גדולה של האוכלוסיה הכללית. זה נהייה דיי אבסורד וזה ממש לא קורה רק בישראל.

נתחיל מזה שאין שום דבר "בריא" בחטיף שמכיל 20-50 גרם פחמימה שרובה מסוכר ועוד הכי פשוט שיש. כתוב על זה "בריאות" כי החוק מתיר זאת. החוק פרוץ ואתם, הצרכנים, אלו שסובלים. אין בקרה כלל על מה אפשר לכתוב "בריא" ועל מה שאי אפשר.

בואו נקח לדוגמה את החטיף של נצ'ר וואלי שיצאו לאחרונה עם סדרה של "חטיפי חלבון". קודם כל חשוב להזכיר שזה הכל חוץ מחטיף חלבון. לקרוא לחטיף הזה חטיף חלבון זה להעליב את כל חטיפי החלבון האמיתיים איי שם. צירפתי תמונה של החטיף מקדימה ואחורה כדי שאוכל באמת לרדת לעומק השווה וללמד אתכם כיצד לקרוא תוויות מזון

אז מה באמת יש בחטיף אם לא חלבון?
יפה שאלת. יש הכל חוץ מחלבון. נתחיל

1. מזה שהם לא מתביישים בכלל לכתוב ועוד באותיות גדולות מאחורי המוצר שזה חלבון סויה. חלבון סויה הוא מבין החלבונים הכי זולים שניתן לשים במוצר כזה או אחר, הרבה יותר זול מחלבון מי גבינה מבודד ובטח ובטח שיותר זול מחלבון הידרולייז/אייזולט. אז חסכו עליכם כבר כאן.

2. בחטיף יש 200 קלוריות והוא שוקל רק 40 גרם. למה רק 40 גרם? כי ככה אפשר לומר שהוא יחסית מכיל מעט קלוריות. שימו לב כמה יש ב-100 גרם, 495 קלוריות עם סך של 30 גרם שומן. ז"א בחטיף בריאות החביב עלינו יש 30% שומן. אם היה כתוב על הקופסה 30% שומן, הייתם רוכשים חטיף שכזה? נעזוב לרגע שזה טעם חמאת בוטנים וכביכול אמור להיות שם יותר שומן - זה ממש לא הבעיה כאן. אחוז השומן גבוה כי השתמשו בסוגים שונים של שמנים בנוסף לחמאת בוטנים כדי שהחטיף ירד לכם בגרון וכמובן שיהיה טעים.

3. בחטיף יש רק 10 גרם חלבון או 25.5 גרם ל-100 גרם מוצר (25% מהמוצר חלבון). אז מוצר עם 25% חלבון נקרא חטיף חלבון? גם בחומוס אורגני יש 20 גרם חלבון, אז נקרא לזה מעכשיו חטיף חלבון (יש שם גם 60 גרם פחמימה)?

4. אחרי שהבנו שחטיף חלבון זה לא, נמשיך לרכיבים במוצר. למי שלא מתמצה, הרכיב הראשון שנכתב ברשימה הוא הרכיב, מבחינה כמותית, הדומיננטי ביותר במוצר. במקרה הזה בוטנים קלויים. שמעתם נכון בוטנים קלויים - בוטנים שקלו אותם בשמן חמניות - שילוב קטלני ורחוק מבריא. נעזוב את זה, לאחר שהם טענו שיש שם חלבון סויה הם אפילו לא פינקו אתכם ושמו רק 11.3% חלבון כאשר כל שאר החלבון הוא חלבון נחות שמגיע בעיקר מהפחמימה/בוטנים. כמובן שבמוצר יש סוכר, פרוקטוז. והדבר הכי גרוע במגזר שנקרא סירופ גלוקוזה. לא הספיקו להם הבוטנים הקלויים אז הם הוסיפו עוד מחית בוטנים ואם לא הספיק לכם אז הוסיפו לשם גם מלטודקסטרין (רב סוכר).

ואחרי כל זה הוציאו גם ריקול (איסוף מוצרים) בארה"ב מחשש לזיהום המוצרים בחיידק הליסטריה:
http://abc7news.com/…/nature-valley-granola-bars-r…/1405077/

אז כן, אחרי כל זה בוא נרשום שזה גם ללא גלוטן שיחשבו שזה באמת בריא 😃

13658997_10206683594828120_6013942536266145197_n.jpg

13690976_10206683594788119_4900071932321583370_o.jpg

תמיד ידעתי שהחטיפים האלה הם תעלול אחד גדול.
סוף סוף אני אוכל להסביר בצורה מעמיקה יותר לאנשים למה זה לא באמת חטיף בריאות.
אין עלייך משה!

משה, כתיבה מקצועית ולעניין. כרגיל - מדוייק.

כמובן ורוח הדברים היגיוניים, מגובים במדע וניסיון יעיל בשטח.

לצערי, ואני די בטוח שגם רבים אחרים מלינים על כך, הפריצות והקלות שבשיווק מוטעה, תחת חסות כחוק, גדולה ויוצאת מפרופורציות.

בשורה התחתונה, צרכן תמים , שאין בידו מספיק כלים רלוונטיים ופרקטיים, נופל, ולא אחת, לגימיקים שכאלו ונכוונה, מבלי לדעת שהוא פועל לא נכונה.

ההוגנות והאמינות של יצרני המזון, ולא רק בתחום הזה, כלפי הלקוחות מאוד נמוכים ומשרתים אינטרס עיקרי אחד - מקסום רווחים.

מכאן ועד מתן מוצר ושירות חסר אינטרס, הדרך ארוכה.

אני, ברמה באישית, עדיין כועס ונעצב מכל המיתוסים והכותרות המפיצות לכל "מוצר", "שיטה" או "גישה". רב הנזק (או חוסר התועלת) על התועלת עצמה. ולא, אינני פוסל על הסף אך מוצר באף פרוצדורה. אך הצגת מוצר מסוים כעדיף ובעל תכונות נעלות ויעילות עבור האדם, כאשר בפועל זה כלל לא נכון, דורשת תגובה וכניסה לעומק הקורה.

רבים חיים בגישת ה"עדר", והמצב לא תמיד משתפר. על כל צדיק בסדום שקם, עוד רבים אחרים דואגים לחזק את המניפולציות ולשטות בצרכן.

לאור האשכול הזה, וכן גם הפרסום ברשתות החברתיות, אני יותר מאשמח, ואף מפציר, בטעם טוב ובצורה נכונה והוגנת, להתייחס יותר לנושאים פרוצים כאלו.

קהילת LBS - הפורום, הפייסבוק, הן פלטפורמות בעלות כוח רב. רבים מהקוראים בה אכן מפתחים ידע נכון ועושים בו שימוש. אם כך, ורק כך, יש להמשיך את במגמה הזו ולגעת בעוד נקודות.

שוב, כל הכבוד. ובהצלחה.

אני הרבה מאוד זמן הייתי אוכל את חטיפי הנייצ׳ור ואלי על בסיס יומי עד שהבנתי עד כמה הם לא בריאים וממה הם באמת מורכבים.
הסבר מצויין ומפורט על כל חטיפי הבריאות האלה תודה משה!

חטיף כזה לא יכול להיות תחליף ליוגורט +כוס קורנפלקס?
חטיפים מקבילים לדוגמא של zone יותר טובים?

• פותח/ת השרשור
חטיף כזה לא יכול להיות תחליף ליוגורט +כוס קורנפלקס?
חטיפים מקבילים לדוגמא של zone יותר טובים?
מה אתה מחפש בחטיפים? חטיפי חלבון פרופר תמיד עדיפים (אבל יקרים)

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית