הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

נעלי הרים למילואים

• פותח/ת השרשור talp
  • פורסם בתאריך

talp

משתמש משקיע
4,968
4,036
נק' מוניטין:
12,989
4,968
4,036
קאנטרי זכרון
היי חברים, אז אחרי שהשבוע התפרקו לי נעליי ההרים במילואים אחרי 5.5 שנים שהם ברשותי אני אשמח לקבל המלצות לנעליים חדשות.

דרישות:
נעליים גבוהות יחסית, שיהיו כמה שיותר מאווררות, רצוי עמידות למים, לא כבדות מידי, קשיחות אבל לא כמו נעלי עבודה (לא כמו האלה עם הברזל למעלה) שיתאימו לתנאים של צבא (הליכה על סלעים, חול ו"מסעות" קצרים). בקיצור נעליים שיתאימו למילואים.
עד 500 שקל, לא חייב מותג, אבל רצוי נעל עמידה וטובה ולא משהו זול ופשוט.
אשמח להמלצות על חברות או דגמים ו/או חנויות מומלצות עם מבצעים מומלצים באיזור חדרה-נתניה עד חיפה-קריות.

תודה רבה 😃

מצטרף להמלצה על גרמונט ואסולו,
אבל הגרמונט יעלו מעל 500 בטוח, למעשה הרבה נעליים טובות יעלו מעל 500 בטוח אם אין לך איזה קומבינה כמו חבר שעובד בחנות טיולים.
בקשר לאסולו יש שלושה דגמים עיקריים: tps , power matic , cliffer.
הטי.פי.אס הכי עמידה מביניהם, כבדה יחסית, מיועדת לנשיאת משקלים גבוהים ויש לה גפה מעור מלא. החסרונות הם הגפה והמחיר: הגפה די אטומה וזה אומר שהרגל תתבשל בפנים באקלים ישראלי, המחיר יקר ונע סביב ה1000. למרות זאת יש יחידות שמשתמשות בנעל בסדיר, אני אישית לא מבין את זה כל כך.
הפוואר מאטיק - גם מאוד עמידה, גפה מעור ובד, עם גורטקס, קצת פחות כבדה, עדיין טובה למשקלים גבוהים על הגב.
סה"כ סבבה אם כי הגורטקס גם מחמם ויכול לעצבן בקיץ. המחיר עדיין יהיה גבוה בשבילך - מ500 עד 850 בערך תלוי בדגם (יש חדש, ישן וממש ישן שכנראה כבר לא נמכר ואם כן אל תקנה אותו). אני אישית משתמש בישן (אבל לא הכי ישן) ומבסוט (בקיץ פחות מבסוט:Confused:)
הקליפר - אין לי כ"כ היכרות איתה אבל היא סבבה לגמרי לטרקים וכאלה והיא כן תיכנס לך לטווח המחירים. אין לה גורטקס שזה יתרון, מצד שני באימוני חורף הרגליים שלך ירטבו (מה שבכל מקרה קורה עם הבריל או נעלי החי"ר הצבאיות...). ברר עליה עוד פרטים.

יש עוד דגם שנקרא ריברט ואני לא ממש מכיר אותו, שווה לבדוק אותו.

המלצות כללית:
1. אם אתה לא סוחב תיקי לואו עם משקל מפגר עדיף שתנסה להתקמבן על נעלי חי"ר או יח"ש (הנעליים החדשות של שריון ותותחנים, לא הבריל).
2. ככל שהנעל תהיה יותר אטימה למים היא תהיה יותר חמה (=שלפוחיות וכו') וייקח לה יותר זמן להתייבש, לשיקולך...
3. מותגים נוספים ששווה לך לבדוק: lowa, vasque, meindl, jackwolfskin
מותגים שכדאי להתרחק מהם: מירל, קולומביה, נורת'פייס. שלושתן מנסיון.
4. בקשר לחנויות תצטרך פשוט להיכנס לאחת לאחת ולהשוות, תשקיע יותר זמן בחנויות שהן לא ריקושט\למטייל.
זכור שהמחיר גם ניתן למיקוח ברוב המקרים.

• פותח/ת השרשור
מצטרף להמלצה על גרמונט ואסולו,
אבל הגרמונט יעלו מעל 500 בטוח, למעשה הרבה נעליים טובות יעלו מעל 500 בטוח אם אין לך איזה קומבינה כמו חבר שעובד בחנות טיולים.
בקשר לאסולו יש שלושה דגמים עיקריים: tps , power matic , cliffer.
הטי.פי.אס הכי עמידה מביניהם, כבדה יחסית, מיועדת לנשיאת משקלים גבוהים ויש לה גפה מעור מלא. החסרונות הם הגפה והמחיר: הגפה די אטומה וזה אומר שהרגל תתבשל בפנים באקלים ישראלי, המחיר יקר ונע סביב ה1000. למרות זאת יש יחידות שמשתמשות בנעל בסדיר, אני אישית לא מבין את זה כל כך.
הפוואר מאטיק - גם מאוד עמידה, גפה מעור ובד, עם גורטקס, קצת פחות כבדה, עדיין טובה למשקלים גבוהים על הגב.
סה"כ סבבה אם כי הגורטקס גם מחמם ויכול לעצבן בקיץ. המחיר עדיין יהיה גבוה בשבילך - מ500 עד 850 בערך תלוי בדגם (יש חדש, ישן וממש ישן שכנראה כבר לא נמכר ואם כן אל תקנה אותו). אני אישית משתמש בישן (אבל לא הכי ישן) ומבסוט (בקיץ פחות מבסוט:Confused:)
הקליפר - אין לי כ"כ היכרות איתה אבל היא סבבה לגמרי לטרקים וכאלה והיא כן תיכנס לך לטווח המחירים. אין לה גורטקס שזה יתרון, מצד שני באימוני חורף הרגליים שלך ירטבו (מה שבכל מקרה קורה עם הבריל או נעלי החי"ר הצבאיות...). ברר עליה עוד פרטים.

יש עוד דגם שנקרא ריברט ואני לא ממש מכיר אותו, שווה לבדוק אותו.

המלצות כללית:
1. אם אתה לא סוחב תיקי לואו עם משקל מפגר עדיף שתנסה להתקמבן על נעלי חי"ר או יח"ש (הנעליים החדשות של שריון ותותחנים, לא הבריל).
2. ככל שהנעל תהיה יותר אטימה למים היא תהיה יותר חמה (=שלפוחיות וכו') וייקח לה יותר זמן להתייבש, לשיקולך...
3. מותגים נוספים ששווה לך לבדוק: lowa, vasque, meindl, jackwolfskin
מותגים שכדאי להתרחק מהם: מירל, קולומביה, נורת'פייס. שלושתן מנסיון.
4. בקשר לחנויות תצטרך פשוט להיכנס לאחת לאחת ולהשוות, תשקיע יותר זמן בחנויות שהן לא ריקושט\למטייל.
זכור שהמחיר גם ניתן למיקוח ברוב המקרים.
תודה רבה אחי!! איזה השקעה!!

ברמת העיקרון אני לא מאמין שאסחוב יותר מידי משקל על הגב, מצד שני אני לא בטוח שאקבל זימונים למילואים בשיא החורף...
ככה שאני לא צריך נעליים קשיחות/כבדות מידי וגם לא שיא האטימות (עדיין אני לא רוצה שקצת גשם ירטיב לי את הגרביים ואז זה סיוט).
לפי מה שרשמת כנראה שהקליפר היא עדיפה לי, כאמור אני אבדוק עוד חברות וזה.
פעם שעברה קניתי ב "למטייל עודפים" בגלל זה שאלתי אם יש מישהו שמכיר חנויות כאלה עם מבצעים טובים, אני לא מחפש דגם מסוף 2016, מוכן לקנות נעליים חדשות מדגמים של 2014 אפילו, וכך לחסוך כסף.
שוב תודה רבה לך, אתחיל לחפש

חזרתי עכשיו מאימון 10 ימים אינטנסיבי מאוד בבקעת הירדן עם נעלי SCARPA שהשאלתי מחבר. יכול להגיד עליהם רק מילים טובות

תודה רבה אחי!! איזה השקעה!!
בכיף
"למטייל עודפים" בגלל זה שאלתי אם יש מישהו שמכיר חנויות כאלה עם מבצעים טובים, אני לא מחפש דגם מסוף 2016, מוכן לקנות נעליים חדשות מדגמים של 2014 אפילו, וכך לחסוך כסף.
למטייל עודפים, נעליים מ2014 = טעות מרה.
עדיף לחסוך עוד טיפה, או לחפש ב"ציוד טיולים יד שנייה" בפייסבוק נעליים שנקנו אבל נמכרות בגלל חוסר התאמה במידה.
לפי מה שרשמת כנראה שהקליפר היא עדיפה לי,
יכול להיות, אבל אסולו זה לא המותג היחיד...

• פותח/ת השרשור
בכיף

למטייל עודפים, נעליים מ2014 = טעות מרה.
עדיף לחסוך עוד טיפה, או לחפש ב"ציוד טיולים יד שנייה" בפייסבוק נעליים שנקנו אבל נמכרות בגלל חוסר התאמה במידה.

יכול להיות, אבל אסולו זה לא המותג היחיד...
התכוונתי דגם ישן.. כאילו מה שנשאר מעודפים. מה רע בזה?

וכן התכוונתי שזאת הנעל שטובה לי מתול האסולו.. לא מכל החברות
חזרתי עכשיו מאימון 10 ימים אינטנסיבי מאוד בבקעת הירדן עם נעלי SCARPA שהשאלתי מחבר. יכול להגיד עליהם רק מילים טובות
מה הטווח מחירים אתה יודע?

איזה מידה אתה?
יש לי בלוויל 790G בצבע כאמל מידה 41,זה קטן על אחי.

47 בנעלי חיר?
גם עלי הן היו ממש לוחצות בצדדים, אין מידות w בארץ.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית