הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

תיאום ציפיות - קוביות בבטן ותמונות באינסטגרם/פייסבוק

Mike Bikov

מנהל אתר
103,264
12,424
מנהל
נק' מוניטין:
58,701
103,264
12,424
1.jpg

הרבה אנשים רוצים להגיע לקוביות בטן, אבל לא הרבה אנשים מוכנים לשלם את המחיר. כל הזמן אני רואה אנשים שמראים לי תמונות באינסטגרם או בפייסבוק של אנשים אחרים ואומרים "כזה אני רוצה". אני ישר מנסה לתאם ציפיות ושואל שאלה שקצת מפתיע אדם נורמטיבי: "כמה את/ה מוכן/ה לסבול בשביל זה?"

ישר אני מקבל את התשובה: "מה זאת אומרת?"

אני בד"כ עונה שככל שמתקרבים לאחוזי שומן מאוד נמוכים (20% ומטה לנשים ו-12% ומטה לגברים), כמות ההשקעה והסבל (הנפשי בעיקר) גדלים בהתאם. מי שלא מותאם גנטית לאחוזי שומן נמוכים (ואין הרבה כאלו באוכלוסיה), יצטרך כנראה לבצע שעות על גבי שעות של אירובי בשבוע ולאכול תפריט שהוא יחסית נוקשה (או שאם ירצה תפריט עשיר בכל טוב, יצטרך לבצע אף יותר אירובי כדי להתקזז עם הסך הקלורי שהתווסף לתפריט). כמובן, אפשר גם לבצע את זה עם תפריט תזונה ואימוני משקולות בלבד, אך סביר להניח שהקצב יהיה איטי יותר וזה ישבור מנטלית הרבה אנשים בתהליך (אלא אם הפעילות הגופנית הלא יזומה שלכם מאוד גבוהה).

בנוסף, צריך להזכיר גם משהו מאוד חשוב: חלק גדול מהתמונות שאתם רואים באינסטגרם והפייסבוק או שהן ערוכות באופן מגמתי עם פוטושופ, מכילות המון פילטרים שלא מייצגים את המציאות או שאותו אדם משתמש בחומרים לא חוקיים כאלו ואחרים שעזרו לו להגיע לאן שהגיע. האם זה אומר שלא תצליחו להגיע לאותו מצב באופן טבעי? לא, אבל אתם תצטרכו כנראה לסבול הרבה יותר זמן או יותר באופן כללי. והניסיון האישי שלי מלמד שככל שסובלים יותר בתהליך, כך גם לא שומרים על התוצאה לאורך זמן מתמשך וחוזרים אחורה מהר מאוד. אז מה שווה כל ההשקעה הזו אם לא מצליחים לשמור על התוצאה?

אני חושב שצריך להתייחס גם לנקודת ההתחלה.
במקרים רבים היעד לקוביות לא יהיה ריאלי בטווח סביר.
לדוגמא אדם במשקל 90 קילו עם 25% שומן, פרק הזמן שייקח לו לחטב יהיה ארוך מדי ומאוד מתסכל.
בנוסף לא תמיד המראה הסופי יהיה 'אטרקטיבי'
לגוגמא אדם במשקל 70 עם 15% שומן, כדאי להגיע לקוביות להפוך ל'שחיף' בדרך לאחוז השומן הרצוי.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית