הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ הפסקות מיועדות

עמרי1111

משתמש מתחיל
44
2
נק' מוניטין:
2
44
2
שלום לכולם.
מתאמן כבר שנה עם הפסקה של חודש (טסתי לחול תזונה שונה ללא אימונים הפסקה מוחלטת מאימונים)
רציתי לשאול כל כמה זמן עושים הפסקה לאימונים, למה ולכמה זמן?
אנצל את הבמה גם לשאול אם יש צורך בהורדת עומסים לתקופות מסוימות ואם יש צורך בשינוי תוכנית האימונים?
תודה רבה

הפסקה בלי להתאמן בכלל? לא ידוע לי על דבר כזה... עושים תקופות עם עומס ו/או עצימות יותר נמוכים כדי להתאושש. לא ידוע לי על יתרונות למנוחה מוחלטת אלא אם יש פציעה או מחלה שמונעת ממך להתאמן.

משנים תוכנית כשהיא מפסיקה לעבוד. מורידים עומסים מתי שמגיעים או עוברים את ה-MRV.

מידע - העקרון הכי חשוב שחסר כאן בכל תכניות האימונים

• פותח/ת השרשור
תודה על המאמר.
לפי מה שהבנתי ברגע שאני נתקע המשקלים לעשות דילואד.
אחרי הדילואד לאיזה משקל חוזרים? איך מבצעים דילואד נכון, כמה זמן?
תודה

כשאתה מגיע לפיק מסוים ביכולת , הפסקה קלה (אימון / שתיים) שמקנה יותר זמן מנוחה לגוף יכולה להביא לשיפור בביצועים לאחריה (שוב לכמה אימונים בודדים שאחריהם יגיע כנראה ריסט..)

דעתי האישית - הורדת עומסים (לא הפסקה מוחלטת, אימונים קלים יותר) - בהתאם לתוכנית ותכנון עומסים נכון
הפסקה מוחלטת יזומה כשאתה יכול להתאמן - מיותר ולא רצוי. זה מגיע מעצמו בחיים, בין אם זה מחלה, חו״ל או תקופות ממש ממש עמוסות

נערך לאחרונה:
יש תוכניות שהן יש המלצה של מנוחה מלאה לפעמים (כמו hst לשבוע), לרוב אבל מדובר בדילואד, שזה שבוע או שובעיים לרוב שמתאמנים עם אחוזים יותר נמוכים ממשקלי העבודה בכדי להתאושש וזה נפוץ בהרבה תוכניות ציקליות לכוח

לרוב אין יתרון במנוחה מוחלטת חוץ ממנטלי.

בדר״כ המנוחות המוחלטות מגיעות אחרי תחרויות / אירועים מאוד חשובים, או בתזמון עם חופשה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית