הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מידע ProRawX: Arnold's Sports Festival - צפייה ישירה ועדכונים

MasterSplitter

משתמש משקיע
7,794
6,163
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
18,773
7,794
6,163
דיון מרוכז לקראת הארנולד׳ס באוסטרליה.

קצת הסטוריה על התחרות והקונספט שמעט שונה משאר התחרויות:
לפני 10 שנים לחובב פאוורליפטינג מושבע ממלבורן בשם מרקוס מרקופולוס נמאס מאיך שתחרויות פאוורליפטינג מתנהלות - המון קטגוריות, המון איגודים, מדליות לכולם ורמת תחרותיות אפסית.
הקונספס היה פשוט - מעט קטגוריות, מתחרים ברמה גבוהה בלבד ע״ב הזמנה, אין שום הגבלה על מתחרים מאיגודים אחרים ושקילה שעתיים לפני כדי למנוע את הבולשיט של שקילה 24 שעות.
הפרורו הראשון היה בחדר הלבשה של קבוצת ראגבי מקומית, מעט משתתפים, אפילו פחות צופים, אבל היום המצב לא יכול להיות שונה יותר:
החל מפרורו 8, התחרות הועברה לארנולד קלאסיק אוסטרליה עם חשיפה (צפי) ל60,000 מבקרים, 10,000 ספורטאים ב40 ענפי ספורט שונים. תחילה הוקצה איזור של 150 מ״ר וכל שנה בעקבות ההצלחה והעניין המתגבר השטח הוגדל והסופ״ש יוקצה לתחרות שטח חסר תקדים של 800 מ״ר, כולל 300+ מ״ר של איזור חימום ו600 מקומות ישיבה שלא צפויים להספיק (שנה שעברה היום למעלה מ1000+ צופים).

גולת הכותרת כמובן היא השתתפותו של ולאד אלחזוב שמטריף כאן את האוהדים המקומיים שהולך לנסות מספרים מאוד מאוד מעניינים בקטגוריה הכבדה ביום ראשון. כמה נתונים יבשים שממחישים את כמות העניין - הסרטון שמרקוס פרסם (532.5 קילו סקוואט) קיבל בנתיים 55,000 צפיות, 410 שיתופים. בפייסבוק בלבד. ולאד הוזמן להשתתף בתכנית בפריים טיים מקבילה ליציע העיתונות בארץ.

כמה תחזיות בשאר הקטגוריות:

נשים (לא לזלזל, שנה שעברה היה הכי מותח כולל 2 שיאים עולם אול טיים)
עד 60 - שנה שעברה שתי בחורות (לורה סגרו וג׳ן סמית׳) סיימו עם 470 טוטאל שאחת משכה דדליפט אחרון לנצחון ע״ב משקל גוף, מאז שתיהן נתנו 502.5 בתחרויות שונות, לשתיהן הייתה הכנה מעולה וזה הולך להיות אחד הקרבות המעניינים בתחרות. חוץ מהן יש 3 בחורות שצפויות לתת מעל 450 ולהאבק חזק על המקום השלישי.
עד 75 - כאן ישנן הרבה בחורות מאוד חזקות עם 500+, הצפי הוא לפודיום של 550+ כאשר טוטאל 600 לא מנותק מהמציאות שאחת המתחרות (קייט מיטצ׳ל פרקר) לחצה 150 באימון!
75+ - הנצחון ככל הנראה ילך לאישה הכי חזקה בפער ניכר באוסטרליה, קליאו ואן וויק, שנה שעברה סיימה עם 650@87 והשנה נראית יותר חזקה עם אופנרים יותר גבוהים מחלק מהגברים. חוץ מקליאו יש כמה מתמודדות חזקות מאוד לסגור 600 טוטאל והקרב על המקום השני והשלישי צפוי להיות מאוד חזק. שמעתי שמועה על מישהי ששפפה 292.5 באימון והולכת על 300.

גברים:
עד 80 - שני מתחרים יהיו ראש בראש אחרי הכנה מעולה - קריטה סטמטיו ולס גרילס יתקרבו קרוב מאוד ל800, צפוי להיות מאוד מותח ששניהם ינסו למשוך דדליפט לנצחון. הקרוב על המקום השלישי גם פתוח בין כמה מתחרים שבהחלט יסיימו מעל 700.
עד 95 - המתחרה הבולט ביותר ללא ספק פטריק מוריסון יתקרב ככל הנראה ל900 (שנה שעברה סיים 847.5) כאשר הוא מעולם לא נוצח בתחרות, לא משנה כמה הוא ניסה (התחרה עם שרוולים בתחרות עם רצועות, עלה קטגוריה והיה הכי קל וכו׳...) הקרב על המקום השני והשלישי ככל הנראה יהיה מאוד מותח כאשר יש כמה וכמה מתחרים שצפויים לסיים סביב 850 - אלכס דקן, אדם רייט, ג׳ייסון סיאקה, חוזה סלגדו (ארגנטינה). זו הקטגוריה העמוסה ביותר בתחרות ולמרות קריטריון העפלה גבוה (700+) - יתחרו 23 מתחרים בקטגוריה הזאת.
עד 110 - אחרי ולאד, המתחרה הבינ״ל הבולט יהיה טום מרטין שינסה להיות האדם הרביעי שנותן 1000 טוטאל על 110. קשה לי לראות אותו מפסיד למרות שיהיה נגד ליפטרים מהחזקים באוסטרליה. על המקומות האחרים צפויים להלחם וויל קרוזיאר (מקום ראשון עם 930 שנה שעברה) סבסטיאן אורב (מקום שני עם 900 שנה שעברה, המאמן של ת׳ור (סטרונגמן) ושל אלכס סיימון) ונתן ג׳ונס (שיאן נצחונות בפרורו, קרע קוואד שנה שעברה והודיע על תקופת החלמה עד לפרורו10, טוטאל הכי טוב 907.5). מתחרה נוסף בולט שאומנם לא ינצח אבל יגרוף הרבה תשומת לב - קיי.סי מיטצ׳ל (1לג מונסטר) עושה קרב 3 עם רגל אחת, אל תצפו להרמות טוקן!
עד 125 - גם כאן יש מתחרה בולט שינסה להיות האוסטרלי הקל ביותר שנותן 1000 טוטאל - ריאן וויליאמס, זכה שנה שעברה עם 935, נתן ביולי 965 ונראה מאוד מבטיח השנה. עשה תחרות שבוע שעבר רק לבדוק אופנרים וסיים עם 920. על מקומות שני ושלישי יהיה מאבק מאוד מעניין סביב 900+ בין כמה מתחרים.
125+ - כמובן שעל ולאד לא צריך לדבר. מתחרה נוסף שעושה קאמבק אחרי מבול של פציעות זה אודל מנואל שסיים את פרורו 7 עם 1075 ומאז לא הצליח לשחזר. צפויים מספרים יותר צנועים הפעם אבל ללא ספק מעל 1000, בתקווה לטוטאל גבוה יותר בביג דוגס 3. עוד מתחרה שינסה לסגור אלפיה זה לוק פולי שניסה בביג דוגס 2 אבל סיים עם 985.

בנץ׳ ודדליפט אונלי, יש כמה מתחרים מעניינים אבל בגדול הרמה יחסית נמוכה ומהווה נקודת פתיחה להשתתפות בתחרות בדרך לקרב 3 בפעם הבאה.

השידור אגב, באיכות HD עם מספר מצלמות, כתוביות על מתחרים משקל וכד׳ ומנחה. ללא ספק מהטובים שראיתי. חווית צפייה מעולה ביחס למה שנהוג בספורט (מתבסס על שנה שעברה).
כל יום יתחיל ב1:30 בלילה שעון ישראל, לינקים לצפייה ישירה:

יום שישי (לילה בין חמישי לשישי בארץ) - נשים כל הקטגוריות:
ProRaw X Powerlifting (FRIDAY) - Arnold Sports Festival Australia on Livestream

יום שבת (לילה בין שישי לשבת בארץ) - גברים 80, 95, 100 (אני מתחרה):
ProRaw X Powerlifting (SATURDAY) - Arnold Sports Festival Australia on Livestream

יום ראשון (לילה בין שבת לראשון בארץ) - גברים 125, 125+ ובנץ׳ / דדליפט אונלי (ולאד מתחרה):
ProRaw X Powerlifting (SUNDAY) - Arnold Sports Festival Australia on Livestream

PL.jpg

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
אכן אתה מתבלבל עם הארנולד קלאסיק המקורי, בקולומבוס אוהיו שהיה לפני שבוע וחצי.

אהיה שם מיום שישי בבוקר, אשתדל לעדכן בפייסבוק אבל יהיה לי קשה להתחייב במיוחד שאני מתחרה בשבת.

אכן אתה מתבלבל עם הארנולד קלאסיק המקורי, בקולומבוס אוהיו שהיה לפני שבוע וחצי.

אהיה שם מיום שישי בבוקר, אשתדל לעדכן בפייסבוק אבל יהיה לי קשה להתחייב במיוחד שאני מתחרה בשבת.
יותר חשוב מהעדכונים, שיהיה לך בהצלחה!

• פותח/ת השרשור
אני די בטוח שזה לא ולאד, אלא אחד החבר׳ה מהמכון של מרקוס כתב בתור השערה.

בוא נחכה ונראה מה יהיה ביום ראשון, אם אלו הכניסות, הבנץ׳ והדדליפט נראים מאוד מתונים.

אני די בטוח שזה לא ולאד, אלא אחד החבר׳ה מהמכון של מרקוס כתב בתור השערה.
ולאד לא היה מעלה את זה סתם לפייסבוק. אופיר אני מזהירתך אזהרה ראשונה.

אגב אורן אמר לי שולאד מתכנן 530 כבר לפני איזה שבועיים, ככה שהגיוני.

לגבי הלחיצה, זה אכן האיזור שלו - 220-230

בדדליפט באימונים הוא מגיע להרבה יותר אאל"ט, אבל הגורם המגביל אצלו הוא האחיזה, ולכן.

• פותח/ת השרשור
במקור זה פורסם ע״י מרקוס, ולאד משתף כל דבר בערך. אשאל אותו מחר ואעדכן כאן.

ככה או ככה הכל יכול להשתנות ביום התחרות. אני מאמין שאם יפגע בסקוואט שהוא מתכנן שאר ההרמות ילך על בטוח על מנת לשבור את הטוטאל.

מסתמן שולאד יתחרה ראש בראש מול אנדריי בביג דוגס 3.

לכמה הוא נכנס?
נראה שהוא נפל על יום פחות טוב מהתכנון. כבר האופנר בסקוואט היה מאוד איטי.
350 כניסה ראשונה החליק מהיד, כניסה שניה 350 נעל אבל הטיח את המוט על הרצפה ונפסל, אחרי זה 380 שוב איבד אחיזה

איך החשיבו לו שיא בסקוואט אם הוא קיבל בובמד אאוט?
אני חושב שהמושג "החשיבו" פה הוא מאד זה מאד עניין של את מי שואלים. מבחינת האיגוד לא ירשמו לו שיא אבל כנראה שבכל העולם, בPL WATCH וכו' יסתכלו על זה כשיא העולם בסקוואט. סבבה, אין לו טוטאל אבל זה לא אומר שזה לא היה הסקוואט הכבד ביותר אי פעם.

פשוט ראיתי שהמארגן כתב שזה שיא עולם חדש.
יודעים שזה שלו גם מהרמות מכון.
אני מתייחס לזה בהקשר הספורטיבי ולא המציאותי

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית