הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

פרופיל 45 רפואי,אפשר לצאת מהמערך הטכני(שוחר)?

FuriousLift

משתמש פעיל
905
207
נק' מוניטין:
519
905
207
שלום לכולם.
ב8.4 אני צריך להתחיל שבוע מיונים בטכני(הוציאו אותנו לחופש לשבועיים).
למדתי אלקטרוניקה והייתי שוחר 4 שנים מט' עד י''ב.
יש לי פרופיל 45 רפואי,קבא 52 ודפר 40.
אני רוצה לצאת מהמערך הטכני כי אחי משרת שם כבר מעל לשנה בתור טכנאי אלקטרוניקה,והוא אומר שהשירות לא תורם וחרא במיוחד.
בינתיים אף אחד לא שאל על הפרופיל שלי וגם לא אמרו לי כלום,אבל לפי מה שהבנתי 45 רפואי פוסל מקצוע וקורסים,משמע אני לא יכול לשרת במערך הטכני.
האם זה נכון?
אילו תפקידים תורמים אחרים אוכל לשרת בהם עם הנתונים הללו? לא אכפת לי מהיציאות את האמת,מעדיף לא יומיות.
האם זו תהיה טעות לצאת מהמערך הטכני של חיל האוויר?
תודה רבה!

שלום לכולם.
ב8.4 אני צריך להתחיל שבוע מיונים בטכני(הוציאו אותנו לחופש לשבועיים).
למדתי אלקטרוניקה והייתי שוחר 4 שנים מט' עד י''ב.
יש לי פרופיל 45 רפואי,קבא 52 ודפר 40.
אני רוצה לצאת מהמערך הטכני כי אחי משרת שם כבר מעל לשנה בתור טכנאי אלקטרוניקה,והוא אומר שהשירות לא תורם וחרא במיוחד.
בינתיים אף אחד לא שאל על הפרופיל שלי וגם לא אמרו לי כלום,אבל לפי מה שהבנתי 45 רפואי פוסל מקצוע וקורסים,משמע אני לא יכול לשרת במערך הטכני.
האם זה נכון?
אילו תפקידים תורמים אחרים אוכל לשרת בהם עם הנתונים הללו? לא אכפת לי מהיציאות את האמת,מעדיף לא יומיות.
האם זו תהיה טעות לצאת מהמערך הטכני של חיל האוויר?
תודה רבה!
שירתתי במערך הטכני כטכנאי מטוסים דרג א אז אתן לך כמה נקודות והמלצות:
א. אתה בהחלט יכול לפסול מקצוע על פרופיל כזה.
ב. איזה תפקידים תוכל להיות? עם פרופיל כזה אל תצפה למשהו מיוחד - אולי תיהיה במטבח או משהו יותר משעמם.
ג. חבל מאוד שאתה מקשיב לאח שלך. כמה שהשירות שלי היה קשה, נהנתי מכל רגע. אח שלך כנראה לא חושב קדימה. המקצוע הזה נותן לך אחלה אינדיקציה וניסיון באזרחות. אני כיום עובד באל על (טכנאי מטוסים כמובן). התנאים מעולה, עבודה לא קשה, כל חצי שנה אני מקבל כרטיסי טיסה חינם והשני ב 90% הנחה, הסעות מסודרות, החזקת רכב וכו וכו.. ושתבין, רציתי להיות לוחם בזמנו, בכפיר אבל אני בן יחיד.. אבל וואללה, אני לא מצטער לרגע. בכל מקרה, אל תיהיה מפגר, תחשוב על אחרי השיחרור כי הזמן טס. זה שאח שלך מתבכיין כי רע לו, לא אומר שגם לך יהיה רע. צהל זה לא בית בושת מה לעשות?! זאת תקופה לא קלה. ממליץ לך לחשוב פעמיים לפני שאתה מוריד את הפרופיל. אתה פשוט תצטער על זה וחבל שזה ידפוק אותך בעתיד.

גם אם תמכור כליה לעמיקם נורקין הוא לא יוציא אותך מהמערך הטכני, במיוחד כשאתה שוחר.
דבר שני, למה מהתחלה לבוא בגישה שלילית רק כי שמעת דעה של מישהו אחר? סבבה זה נחמד לשמוע מדי פעם מתוך סקרנות על א', ב' אבל מתוך הנסיון שלי ,חיילים כאלה שבאים והולכים מתלוננים כי היו רגילים למשמעת קצפת ובעטו בהם מהבקו"ם לטכני ועושים את הקורס כי לא נתנו להם קרבי. אה, ושכחתי לציין שברגע שאתה דורך במקום בגישה שלילית אז כל השירות שלך תעביר בלשחק בקקה.
תבוא בגישה חיובית, תגיע לשבוע המיונים שלך בטכני ויציעו לך מגוון אפשרויות ובייחוד שאתה שוחר אז ייפתחו לך קורסים בונוס של אלקטרוניקה. אני מכירה מספיק אנשים שסיימו את השירות שלהם ממגזר מכונות, חשמל ואלק' ומצאו מקצוע באזרחות רק בזכות הנסיון הצבאי והתמחות שלהם(מדברת על כאלה שכמובן מצאו התעניינות באמצע השירות שלהם). המיעוט שעשו את השירות שלהם שם לא המשיכו בהתמחות אבל לפחות מצאו לעצמם מסלול לאיזה תואר הם מכוונים.

על רפואי לא יוציאו אותך בקלות (לא נראה לי שיוציאו אלא אם זה בעיה רפואית ממש רצינית ), רק קב"ן ופרופיל 45 נפשי

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית