שאלות בקשר ליעוץ

• פותח/ת השרשור Gutz
  • פורסם בתאריך

Gutz

משתמש מתחיל
12
0
היי,

אני מתאמן כשנתיים בחדר כושר למטרת פיתוח גוף.
יש תוצאות, אבל כבר הרבה זמן שאני מרגיש תקוע. אני רואה את זה גם בגוף וגם במשקלי העבודה שכמעט ולא מתקדמים.
ניסיתי תוכניות אימונים מוכרות וכאלה שהמליצו לי בפורום, אני מקפיד על תזונה (משתמש במשקל מטבח, אוכל פי 2 חלבון ממ"ג, +500 קלוריות מהניטרלי, עולה בסביבות ה-300 גרם בשבוע), יושן לרוב 7-8 שעות, ולמרות כל ההשקעה הזאת אני לא מתקדם. מיותר לציין שאני כבר על סף התייאשות..

האם אתה חושב שיעוץ אישי יוכל להוציא אותי מהתקיעה וסוף סוף להתקדם לעבר המטרה שלי?
האם יש איזשהו עירבון לכך? מה קורה אם אני נרשם ליעוץ ועדיין לא מתקדם? אפשר לקבל החזר?
האם יש הנחה לסטודנטים?
איפה אפשר למצוא את הטופס שצריך להביא לרופא?

תודה.

אהלן,

ניסיתי תוכניות אימונים מוכרות וכאלה שהמליצו לי בפורום, אני מקפיד על תזונה (משתמש במשקל מטבח, אוכל פי 2 חלבון ממ"ג, +500 קלוריות מהניטרלי, עולה בסביבות ה-300 גרם בשבוע), יושן לרוב 7-8 שעות, ולמרות כל ההשקעה הזאת אני לא מתקדם. מיותר לציין שאני כבר על סף התייאשות..
אם אתה מתקדם במשקל גוף אתה צריך לראות את זה ויזואלית כי משהו עולה.

עולה בסביבות ה-300 גרם בשבוע)
זה מהיר מידי אלא אם אתה שוקל 100 ק"ג

האם אתה חושב שיעוץ אישי יוכל להוציא אותי מהתקיעה וסוף סוף להתקדם לעבר המטרה שלי?
להתקדם במשקלי עבודה, כן. אתה עולה גם עכשיו במסת השריר אם אתה עולה במסת הגוף לכן אתה לא באמת תקוע.

האם יש איזשהו עירבון לכך? מה קורה אם אני נרשם ליעוץ ועדיין לא מתקדם? אפשר לקבל החזר?
תגדיר "להתקדם" כי כבר עכשיו אתה מתקדם. האם אוכל להעלות לך את הסקוואט מ-100 ק"ג ל-150 ק"ג אז לא אני לא מתחייב על כך.

האם יש הנחה לסטודנטים?
אין כרגע הנחות בייעוץ אישי באתר

איפה אפשר למצוא את הטופס שצריך להביא לרופא?
אין צורך בטופס כזה. אנחנו שולחים לך טופס שתצטרך לחתום עליו וזה הכל

• פותח/ת השרשור
אם אתה מתקדם במשקל גוף אתה צריך לראות את זה ויזואלית כי משהו עולה.

התכוונתי שאני לא רואה התקדמות במסת שריר, בשומן אני רואה..

להתקדם במשקלי עבודה, כן. אתה עולה גם עכשיו במסת השריר אם אתה עולה במסת הגוף לכן אתה לא באמת תקוע.
תגדיר "להתקדם" כי כבר עכשיו אתה מתקדם. האם אוכל להעלות לך את הסקוואט מ-100 ק"ג ל-150 ק"ג אז לא אני לא מתחייב על כך.

לראות התקדמות במסת שריר זה קצת קשה כי זה לא אמפירי, אבל כשאני מסתכל על עצמי עכשיו ועל תמונות מלפני חצי שנה אני בקושי רואה הבדל מבחינת שריר.
גם משקלי העבודה שלי מתקדמים לאט מאוד אם בכלל.

הסיבה שאני שואל על זה היא כי למרות שאני משקיע הרבה אני נשאר תקוע, מה שגורם לי לחשוש מלשלם על יעוץ ובסוף גם שם לא להתקדם.
אני מניח שעברו אצלך הרבה מתאמנים, האם באמת כולם הגיעו לתוצאות שהם רצו? (לא כולל כאלה שלא התמידו)

התכוונתי שאני לא רואה התקדמות במסת שריר, בשומן אני רואה..
לא ניתן להעלות במסת השומן בלבד ללא העלאה במסת השריר (אם אתה מתאמן כוח).

לראות התקדמות במסת שריר זה קצת קשה כי זה לא אמפירי, אבל כשאני מסתכל על עצמי עכשיו ועל תמונות מלפני חצי שנה אני בקושי רואה הבדל מבחינת שריר.
כמה משקל העלת בחצי שנה?

אני מניח שעברו אצלך הרבה מתאמנים, האם באמת כולם הגיעו לתוצאות שהם רצו? (לא כולל כאלה שלא התמידו)
חלק כן, חלק לא. אלו שלא הציפיות שלהם לא היו ריאליות ולכן אני מראש עושה התאמת ציפיות כדי שהלקוח יבין איזה תהליך הוא צריך לעבור כדי להגיע למטרה. לפעמים התהליך לא ריאלי ולפעמים הוא יקח הרבה יותר זמן ממה שהבן אדם חשב מלכתחילה.

הניחושים שלי ל"חוסר ההתקדמות" שלך:
1. העלת הרבה שומן בתהליך של העלאה במסה שלך ולכן אתה "לא רואה תוצאות" (אבל גם העלת מסת שריר כי כפי שציינתי זה בלתי אפשרי להעלות רק שומן). אני אומר את זה על סמך ההתקדמות שציינת (300 גרם בשבוע זה מהר מידי ואם זה התבצע כך באופן תדיר זה בעייתי).

2. אתה על אחוז שומן גבוה מידי ולא משנה כמה מסה עוד תעלה אתה לא תראה גדילה משמעותית במסת השריר כי זה מוסתר ע"י הרבה שומן. במקרה כזה כדאי לחשב מסלול מחדש ואפילו להיכנס לכמה חודשי חיטוב. ככל שאתה חטוב יותר, כך תראה מסת שריר באופן ויזואלי טוב יותר (גם אם ההיקפים קטנים).

3. יש לך חוסר איזון בין נפח/עצימות בתוכנית אימונים ולכן אתה לא מתקדם במשקלי עבודה (סביר להניח שזה פקטור שמשולב עם השאר).

4. יש לך חוסר כרוני בהתאוששות. לא אוכל מספיק ירקות/פירות, לא ישן מספיק, נמצא בסטרס תמידי וכדומה.

• פותח/ת השרשור
כמה משקל העלת בחצי שנה?

אני עושה כמה חודשים מסה וכמה חודשים חיטוב. בדרך כלל עולה ויורד 5-8 קילו.

1. העלת הרבה שומן בתהליך של העלאה במסה שלך ולכן אתה "לא רואה תוצאות

גם לאחר חיטוב אני לא רואה הבדל גדול.. (מבחינת מסה)
2. אתה על אחוז שומן גבוה מידי ולא משנה כמה מסה עוד תעלה אתה לא תראה גדילה משמעותית במסת השריר כי זה מוסתר ע"י הרבה שומן.

אני לא סופר חטוב כרגע אבל גם לא על א"ש מאוד גבוה. מצרף תמונות

תמונה עדכנית: (מטר 85, 80-81 קילו)
rJYveEF.jpg

תמונה מלפני כחצי שנה: (הייתי אז 2-3 קילו יותר)
qumGxa0.png

זה לא שאין בכלל הבדל, אבל הבדל של חצי שנה?

בכל אופן, במידה ואני מחליט על היעוץ, כדאי קודם להתחטב לפני שאני מתחיל?
לחטב אין לי בעיה (לפחות עד גבול מסויים), הבעיה שלי זה עליה במסה.

נערך לאחרונה:
אני עושה כמה חודשים מסה וכמה חודשים חיטוב. בדרך כלל עולה ויורד 5-8 קילו.
עולה לאותו משקל ויורד לאותו משקל?

גם לאחר חיטוב אני לא רואה הבדל גדול.. (מבחינת מסה)
אולי כי אתה עולה מהר מידי (300 גרם בשבוע)

זה לא שאין בכלל הבדל, אבל הבדל של חצי שנה?
השאלה מה עשית בחצי שנה הזו. אם חצי מזה היה חיטוב אז ביזבזת זמן

בכל אופן, במידה ואני מחליט על היעוץ, כדאי קודם להתחטב לפני שאני מתחיל?
אם אתה רוצה מסה לאורך זמן אז כן. אתה תצטרך לפחות 4-6 חודשים העלאה במסה כדי לראות תוצאה כלשהי בחיטוב

Back
למעלה תחתית