הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

Bro splits

• פותח/ת השרשור ramt
  • פורסם בתאריך
אני לא מעוניין לעשות את זה, שואל לידע כללי
בוא ניקח לדוגמא מתחיל,ילד בן 15 עם סקוואט 30 קג ששוקל 50 קג, ועושה לדוגמא פיצול של
Aרגליים
Bחזה ויד אחורית
Cגב יד קדמית
Dכתפיים
ומוסיף לסקוואט שלו 2.5 קג פעם בשבועיים+-
ובוא ניקח את אותו אדם שעושה fbw 3 פעמים בשבוע ומוסיף לסקוואט שלו 2.5 קג כול אימון. מי לדעתך יתקדם יותר? אני לא אומר שהתוכניות האלה גרועות, למעשה הן די טובות, אבל לא ל99.9 אחוז מהמתאמנים.

בדרך כלל אנשים עושים את זה כי "אח של חבר של בן דוד של אחיין של מכר שלי היה מר אולימפיה 30 פעם ברצף והוא אמר שרק ככה צריך להתאמן".
חלוקות רנדומליות של האימון הן דביליות כי הן לא לוקחות בחשבון את הצרכים של המתאמן. חלוקה של האימון עושים בגלל שאתה צריך X נפח, אבל אתה לא יכול לעשות אותו באימון אחד מטעמי התאוששות או זמן, אז אתה מפצל את זה ליותר אימונים. גם צריך להכניס את יכולת ההתאוששות למשוואה, כי אם למשל גם מאימון חזה כבד אתה יכול להתאושש מהר מאוד, ולאמן את החזה כבד כבר ביום למחרת (משהו שדי נפוץ), אז אם תוריד מנפח העבודה ביום הראשון ותאפשר לעצמך להתאושש כראוי, אז תוכל אפילו לאמן את החזה כמעט כל יום, מה שיאפשר לך להכניס אפילו 2X נפח, מה שיעזור לך הרבה יותר.
אם אתה סתם רוצה להקדיש תשומת לב לאיבר בגוף בלי שום מטרה ספציפית, שב מול המראה ותסתכל עליו, אל תקדיש לו זמן אימונים מיוחד

בקיצור, גוף האדם עובד לפי תנועות(לחיצה, משיכה, סיבוב,שפיפה...)ולא לפי שרירים. ובגלל זה אתה לא יכול לאמן למשל חזה מבלי לעבוד על הכתף, ואתה לא יכול לעבוד גב בלי להפעיל את החזה. בגלל זה האנשים היחידים שאמורים לעבוד בפיצולים כאלה הם מפתחי גוף.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית