הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

תוכנית GVT – תוכנית נפח גרמנית

• פותח/ת השרשור itamard
  • פורסם בתאריך

itamard

משתמש מתחיל
239
26
נק' מוניטין:
29
239
26
היי קראתי את המאמר GVT - תוכנית נפח גרמנית - קילוגרם - כושר ופיתוח הגוף
ויש לי מספר שאלות
1. אני אחרי שנה אימונים. ובחצי שנה האחרונה עושה AB משקל די גבוהה והרבה מאוד סופר סטים וחושב שחסר לי גדילה מסה(אני במאזן חיובי) ומרגיש שכבר מיציתי את ה AB - האם התוכנית מתאימה לי?
2. לא הבנתי כיצד אפשר לעלות במסה ולהוריד בשומן?
3. במידה והתחיל בתוכנית הזה מתי אראה שינוי?
4.האם אפשר להוסיף עוד תרגלים מלבד הרשימה שמופיעה במאמר?
5. אם אפשר לשנות את ימי העבודה על השרירים לחלוקה שאני רגיל אליה?
מקווה שזה לא הרבה מידי(=
תודה רבה מראש לעונים

היי קראתי את המאמר GVT - תוכנית נפח גרמנית - קילוגרם - כושר ופיתוח הגוף
ויש לי מספר שאלות
1. אני אחרי שנה אימונים. ובחצי שנה האחרונה עושה AB משקל די גבוהה והרבה מאוד סופר סטים וחושב שחסר לי גדילה מסה(אני במאזן חיובי) ומרגיש שכבר מיציתי את ה AB - האם התוכנית מתאימה לי?
4.האם אפשר להוסיף עוד תרגלים מלבד הרשימה שמופיעה במאמר?
5. אם אפשר לשנות את ימי העבודה על השרירים לחלוקה שאני רגיל אליה?
מקווה שזה לא הרבה מידי(=
תודה רבה מראש לעונים

1. AB זו חלוקה לימים. לא תכנית. ניתן להמשיך שנים בחלוקה הזאת. לפי מה אתה חושב שמיצית? חסרה לך גדילה הכוונה שאתה לא גדל או שאתה לא גדל מספיק מהר לדעתך? התכנית יכולה להתאים לכל מתאמן שאינו מאד מתחיל כל עוד מבוצעת כמו שצריך.
2. שנמצאים על צריכה קלורית באיזור התחזוקה ומבצעים שינוי דרמטי של אימונים / תזונה ביחס למצב הקודם, זה יכול להתבצע אבל זה תהליך איטי וארוך.
3. אני מאמין כמו בכל תכניות קיצוניות, תוך 2-3 חודשים תראה שינוי טוב ואז לאט לאט תתקע.
4. כן. השאלה אם תבצע אותם כמו שצריך.
5. כן. השאלה אם תבנה את זה כמו שצריך.

בגדול - כמו כל תכנית קיצונית, אני לא ממליץ. יכול להיות ניסוי נחמד זמני אבל אני לא מכיר אף אחד שהריץ וריאציות שלה במשך שנים או אפילו שנה.

• פותח/ת השרשור
1. חסרה לי גדילה בעיקרון יש לי תוכנית שבוניה כך שעל כל שריר יש לשלושה תרגילים, למשל כתפיים אז תרגיל לכתף האמצעית עוד תרגיל לכתף קידמית ותרגיל לכתף אחורית. ככה זה על כל שריר, אני כבר הרבה זמן בתוכנית הזאת אומנם משנה קצת תרגילים עדייו,
2. אם אני ינסה חודש את התוכנית( בגלל שהיא קשה) אני אראה שינוי?

3. יש לי שכן בן שש עשרה וחצי (שגם שנה בחדר כושר אם תוכנית דומה לשלי) שגם הסתכל על התוכנית ורוצה גם להצטרף איתי לאימון, האם זה יהיה אפקטיבי לו?
מצטער שיש לי הרבה שאלות פשוט יש הרבה דברים שלא ברורים לי בתוכנית הזאת (=
🫤

אתה אמור לראות תוצאות מזעריות אחרי חודש אם תעשה הכל נכון. אתה חייב לאכול ולישון כמו שצריך, אם לא אז לא תראה תוצאות ותפצע.

תלוי למי. בכול אופן לפותח האשכול(ול99 אחוז מהפורום) היא לא תתאים
אז מי אלה האחוז הנותר שזה כן יתאים להם? הנוקמים? סך הכל תכנית שהיא בסדר. אני מבין שהרוב פה עושים תכניות של 6 סטים בשבוע לקבוצת שריר, אבל בשביל היפרטרופיה מקסימלית רצוי לתת 15-25 סטים לקבוצת שריר בשבוע, ואם לקחת בחשבון שבגלל המנוחות והסופר סטים המשקל שיורם בסטים האלה יהיה נמוך יותר אז היא נראית לי שפויה לחלוטין ואמורה להביא לתוצאות לא רעות אם היא מתאימה לרמת המתאמן, הכל מבוצע בטכניקה טובה(לא כשאתה חושב שהטכניקה שלך טובה אלא כשהיא באמת טובה), יש תזונה ושינה בהתאם והתכנית נבוצעת כמו שצריך. עם כל הכבוד, תכניות כמו טקסס ומדקאו פשוט נטולות נפח בשביל התקדמות מקסימלית במיוחד כשהמטרה היא מסת שריר. אם אני יכול לעשות 18 סטים לחזה בשבוע ולהתאושש מהם למה שאעשה רק 9? לא נשמע לי הגיוני. גם לפאוורליפטינג זה לא אופטימלי ואפשר לראות תוצאות יותר טובות של נפח גבוהה ואז בלוק עצימות שבו אתה משתפר בזכות התאוששות מהנפח. לדעתי זה יהיה עדיף לכל רמת מתאמן חוץ ממתאמן מתחיל וניב תוצאות מקסימליות בתכנון נכון.

אז מי אלה האחוז הנותר שזה כן יתאים להם? הנוקמים? סך הכל תכנית שהיא בסדר. אני מבין שהרוב פה עושים תכניות של 6 סטים בשבוע לקבוצת שריר, אבל בשביל היפרטרופיה מקסימלית רצוי לתת 15-25 סטים לקבוצת שריר בשבוע, ואם לקחת בחשבון שבגלל המנוחות והסופר סטים המשקל שיורם בסטים האלה יהיה נמוך יותר אז היא נראית לי שפויה לחלוטין ואמורה להביא לתוצאות לא רעות אם היא מתאימה לרמת המתאמן, הכל מבוצע בטכניקה טובה(לא כשאתה חושב שהטכניקה שלך טובה אלא כשהיא באמת טובה), יש תזונה ושינה בהתאם והתכנית נבוצעת כמו שצריך. עם כל הכבוד, תכניות כמו טקסס ומדקאו פשוט נטולות נפח בשביל התקדמות מקסימלית במיוחד כשהמטרה היא מסת שריר. אם אני יכול לעשות 18 סטים לחזה בשבוע ולהתאושש מהם למה שאעשה רק 9? לא נשמע לי הגיוני. גם לפאוורליפטינג זה לא אופטימלי ואפשר לראות תוצאות יותר טובות של נפח גבוהה ואז בלוק עצימות שבו אתה משתפר בזכות התאוששות מהנפח. לדעתי זה יהיה עדיף לכל רמת מתאמן חוץ ממתאמן מתחיל וניב תוצאות מקסימליות בתכנון נכון.
מסכים איתך ברמה מסוימת בקשר לגישה הפחות שמרנית-פאוורליפטרית שאתה מדבר אליה, וזאת שלא כל כך נשמעת בפורום. מצד שני, אתה מדבר על 9 סטים אל מול 18. אבל האם בהכרח יותר סטים = יותר גדילה? זה דבר מורכב יותר מכך ולא בטוח שיש מחקרים מספקים ברורים וחד משמעיים לגבי כך, וספק אם יהיו בזמן הקרוב (או הרחוק לצורך העניין) בגלל כל המשתנים שיכולים להוות בעיה במחקר כזה

סביר להניח שלא

אפשר אם אתה מזריק

אולי אף פעם
אימונים - מה עדיף, לבצע 10 סטים של 10 חזרות או 5 סטים של 10 חזרות, 3 פעמים בשבוע להעלאה במסת השריר?

בכל זאת יש פה ממש אנטי לכל תכנית שיש בה קצת נפח, ומי שרוצה יכול לראות סרטון לא קצר, אבל מאוד מעניין ועם הרבה מידע מעולה לאימונים של מייק ישראטל שהועלה בערוץ של אומר ייסוף. לא חושב שיש יותר מדי אנשים שיכולים להגיד שמייק אומר דברים לא נכונים.

יש "פה" (לא יודע למי אתה קורה "פה", בקושי נשארו פה כותבים שאפשר להתייחס לדברים שלהם ברצינות) כותבים שפשוט לא מבינים למה מתאמן ממוצע, שעוד לא יודע מה זה נפח ואיך מרגיש נפח בינוני ובסיסי של 5X5 סתם דוגמה, רוצה לקפוץ לדברים כאלה כמו gvt רק כי זה נשמע סקסי "גרמני" ו-10X10 והרבההההה נפחחח.

נפח אימונים צריך לגדול לאורך זמן ובהדרגה ב-life time career של מתאמן. תוך התחשבות במטרות, בעובדה שכנראה (כמו 99 אחוז מהחבר'ה פה בארץ ולא משנה מה המטרה שלך) אתה לא מתפרנס מזה, יש לך חיים מעבר לאימונים, אתה לא מתשמש בחומרים (וגם אם היה משתמש זה לא אינדקציה להתחיל לעשות שטויות כמו שאוהבים לחשוב), יש לך גנטיקה ממוצעת ומעדיף, ככה אני מקווה, להצליח להתאמן גם בגיל 50-60 מבלי לאסוף על הדרך מיליון פציעות שימנעו ממך לעשות את זה. הזילות שיש פה בחשיבות של תכנון אימונים, במבנה של פיורזדציה ולחשיבות שלו, בעובדה שלכל תרגיל וכל כמות סטים צריך שיהיה היגיון והסבר טוב למה אתה עושה את זה. זה מה שמביא מתאמנים לחוסר מיצוי של הפוטנציאל שלהם, לפציעות, לחשיבה על חומרים ולפרישה בשלב מאוחר יותר. הא כן, ואין דבר כזה "גישה בילדרית" ו"גישה ליפטרית". בסופו של דבר ובפשטות, האימונים של "ליפטרים" ברמה גבוהה ו"בילדרים" ברמה גבוהה לא כאלה שונים כמו שאנשים אוהבים לחשוב. מי שחושב שליפטר ברמה גבוהה חי מסקוואט 3X5 או מסט של דדליפט בשבוע שיחשוב שוב. מי שחושב שעשייה של SS או טקסס הופכת אותך by default לליפטר אז שיתבגר. באמת.

• פותח/ת השרשור
מהדיון שהתפתח פה הבנתי שהמאמר שבאתי GVT - תוכנית נפח גרמנית - קילוגרם - כושר ופיתוח הגוף
יש בוא הרבה דברים לא נכונים, (לפי מה שרשמתם כמובן)
והוא לא פירט למי התכנית הזאת מיועדת, אדם רגיל שלא צופה פה באתר וסתם יקרא את המאמר, יעשה את התוכנית מבלי שהוא יודע שזה לא מתאים לו בכלל.
ממש חוסר אחריות מכותב המאמר GVT - תוכנית נפח גרמנית - קילוגרם - כושר ופיתוח הגוף
לכתוב ולהסביר דברים לא מופרטים ואינם נכונים!
מידע - GVT – תוכנית נפח גרמנית - חדש בפורטל!
גם פה שקראתי זה קצת בלבל אותי איך יש אנשים שעושים את התכנית וטוענים לעליה טובה?!

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית