הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

גינוקמסטיה

• פותח/ת השרשור IlyaK
  • פורסם בתאריך

IlyaK

משתמש מתחיל
7
1
נק' מוניטין:
1
7
1
שלום מכוורת!
האם ישנם כאן אנשים שעברו את הניתוח לפני כשנה (פלוס מינוס כמה חודשים) כולל סטאז' של חזרה לאימונים במשך חודש-חודשיים (או יותר כמובן) ?
אני מתלבט האם לעבור את הניתוח בעיקר כי אין לי מושג איך זה יראה לבסוף, במיוחד אחרי שאחזור להתאמן.
אשמח ליצור קשר איתכם כדי לברר בעניין, היה יכול להיות מעולה לראות תמונה לפני ואחרי (או רק אחרי).
מבטיח לשמור על חשאיות מירבית, במידה ותהיה הסכמה, לא מפריע לי לפרסם לאחר מכן את המידע למען הדורות הבאים, באלמוניות מוחלטת כמובן.

במידה ויש כאלו כבר בפורום, אשמח להכוונה, ממה שעברתי ראיתי בעיקר תיאורים מילוליים של התהליך (החלמה + עיצוב סופי של החזה) עד השנה+.

יש כאן מגוון רחב של אנשים שעברו את הניתוח. אתה יכול להריץ בפורום על גינוקמסטיה או "ג'ינו" ותקבל הרבה תוצאות.
התהליך פשוט ויש 2 אופציות:
1. שאיבת שומן (במידה והרקמה אינה גדולה/דרגה 1) - לא תמיד מוציא את הרקמה כולה. החתך הוא כחצי ס"מ מתחת לבית השחי (לא נראה לעין)
2. חתך מסביב לפיטמה - תוצאה וודאית אך עם יותר "צלקות" (נראה לרוב לעין)

ההחלמה היא 4-8 שבועות שנדרש ללכת עם מחוך. עדיף לעשות את זה בחורף אחרת יהיה לך חם ו/או תראה מוזר. לוקח עד שנה עד שהעור נמתך במלואו לכן לוקח זמן לראות תוצאה סופית. המחיר בד"כ יהיה 10,000-15,000 ש"ח אצל מנתח פרטי שמכבד את עצמו. לוקח כשבוע לחזור לפעילות שיגרתית. ניתן לחזור לפעילות 6-8 שבועות לאחר הניתוח.

• פותח/ת השרשור
תודה, פחות או יותר הבנתי מפוסטים כאן על התהליך והעלות. השאלה באמת איך זה נראה בפועל לאחר שנה ואימונים.
נתקלתי בשני פוסטים שיש בהם תיאור של שנה+. גם בשביל עצמי וגם בשביל אחרים, אני חושב שיכול להיות יעיל לרכז תמונות "לפני ו"אחרי",
לכולנו יהיה את המדד הטוב ביותר לניתוח ולהשלכותיו בפועל על מבנה החזה. אז אני מקווה שיימצאו עונים נוספים 😃

אגב, לצורך העניין, אלי מאובחנת גינו חד-צדדית ולא כל כך משמעותית, ובגדול חלק מהרופאים שאצלם הייתי, אמרו לי לא להתעסק עם זה בכלל. עוד חודשיים בערך אהיה אצל כירורג פלסטי.

נערך לאחרונה:
עברתי את הניתוח לפני כחמישה חודשים בערך.
עשיתי את הניתוח אצל פרופ׳ ליאור הלר (היה צורך בהסרת הרקמה בלבד).
הניתוח היה בהרדמה מלאה ומאוד מהיר. סך הכל ארך בערך 30-35 דקות ואני מרוצה מהתוצאות.
חזרתי למכון לאמן פלג גוף תחתון אחרי שבועיים וחצי (עדיף לנוח עוד קצת בבית האמת) ופלג גוף עליון לאחר כמעט ארבעה שבועות, אבל זה משתנה מאדם לאדם.
ההחלמה הייתה מעט קשה אישית עבורי, הרגשתי חולשה כל הזמן ועייפות בלתי נסבלת.
אתה תצטרך ללבוש גופיית לחץ על מנת שתוכל להחלים טוב יותר ולמנוע שטפי דם וסיבוכים נוספים.
אגב צלקות נעלמו לי ממש מהר, בקושי אפשר לראות אותן כבר ועוד מס׳ חודשים הם בטח ייעלמו לגמרי.

כלומר, מבנה החזה לאחר אימונים נראה טוב, כמעט סימטרי ?
כן, די סימטרי. בעיקרון יש קצת חוסר סימטריה אבל לא משהו שנראה לעין האמת. היחיד שישים לב לזה כנראה זה אתה. אבל שוב זה תלוי במבנה החזה שלך אז אי אפשר לדעת בוודאות.
יש חשיבות עליונה ללבחור מנתח מיומן.
מאוד ממליץ על ליאור הלר, צוות מקצועי ותוצאות טובות. מחיר די יקר לצערי (15,000 אחרי סבסוד מועט של מאוחדת).

יש כאן מגוון רחב של אנשים שעברו את הניתוח. אתה יכול להריץ בפורום על גינוקמסטיה או "ג'ינו" ותקבל הרבה תוצאות.
התהליך פשוט ויש 2 אופציות:
1. שאיבת שומן (במידה והרקמה אינה גדולה/דרגה 1) - לא תמיד מוציא את הרקמה כולה. החתך הוא כחצי ס"מ מתחת לבית השחי (לא נראה לעין)
2. חתך מסביב לפיטמה - תוצאה וודאית אך עם יותר "צלקות" (נראה לרוב לעין)

ההחלמה היא 4-8 שבועות שנדרש ללכת עם מחוך. עדיף לעשות את זה בחורף אחרת יהיה לך חם ו/או תראה מוזר. לוקח עד שנה עד שהעור נמתך במלואו לכן לוקח זמן לראות תוצאה סופית. המחיר בד"כ יהיה 10,000-15,000 ש"ח אצל מנתח פרטי שמכבד את עצמו. לוקח כשבוע לחזור לפעילות שיגרתית. ניתן לחזור לפעילות 6-8 שבועות לאחר הניתוח.

אני חייב להוסיף על מה שרשמת.

בעיקרון כמו שמשה רשם יש את האופציה הראשונה ויש את השניה אך יש גם אופציה שלישית.
בהנחה והגניקומסטיה שלך לא חמורה (כלומר לא קיימת רקמת שד מאוד מאוד גדולה), ניתן להיכנס בחתך מהצד(ללא חתך בפיטמה) , ולא רק לשאוב את השומן אלא גם לכרות את הריקמה מהצד. (תהליך מצוין שמונע חתך בפיטמה עצמה).

החזה שלך יראה טוב מאוד לאחר מכן, ואין טעם להסתכל ישר אחרי הניתוח כי אתה תיהיה מאוד מצולק(שטפי דם וכו').
אני מאוד ממליץ לעשות כריתה ושאיבה יחדיו, אסביר למה.
הבעיה שעומדת בפני רופאים בתחום היא כזאת, כשיש מעט ריקמה הם מעדיפים להיכנס מהצד ולבצע שאיבה. השאיבה אכן תוריד לך חלק מהריקמה הבלוטית אך לצערך לא תיפטר ממנה לגמרי מכיוון שמאוד קשה בשאיבה להוריד את כל הריקמה, ויש חשש לרופאים להשאיר שקע. אך בד"כ חתך מתחת לפיטמה היא שיטה שמעדיפים לבצע כשאין ברירה ויש המון המון ריקמה.
כלומר בשאיבה מהצד יתכן ותישאר לך ריקמה, ולא תשיג את המראה השטוח לו אתה מייחל.

בעיקרון אני מכיר לא מעט אנשים בפורום (אני ביניהם) שעשו אצל ד"ר ערן חדד. אני מאוד ממליץ עליו. (אין לי שום קשר אישי/כספי/מסחרי וכו' לבנאדם, הוא מבצע זאת בשיטה שציינתי שלדעתי היא הטובה ביותר)...
אם תרצה עצות או משהו, אתה יכול לדבר איתי בכיף.

בנוסף לגבי הסימטריה, כן המטרה היא להוריד את הריקמה משני הצדדים, ובאופן כללי גם ישאבו לך המון שומן משם. סימטריה מבחינת עבודה של מנתח תיהיה טובה מאוד... אך חשוב לציין שיתכן והשרירים שלך אינם סימטריים, ולכן זה משהו שלא בשליטתו של המנתח.

החלמה תיהיה מהירה מהבחינה שתוכל לחזור להתאמן כנראה תוך חודש , ולעבודה תוך מספר ימים. חשוב לציין שלמראה הסופי יקח המון זמן להגיע, כן זה נשמע הזוי אך זה לא קורה ביום. אתה תראה שינויים עד שנה כנראה.

• פותח/ת השרשור
בהנחה והגניקומסטיה שלך לא חמורה (כלומר לא קיימת רקמת שד מאוד מאוד גדולה), ניתן להיכנס בחתך מהצד(ללא חתך בפיטמה) , ולא רק לשאוב את השומן אלא גם לכרות את הריקמה מהצד. (תהליך מצוין שמונע חתך בפיטמה עצמה).

עד כה הרופאים שדיברתי איתם דיברו בדיוק על האופציה הזו, חתך מצד בית השחי (צדדי) במקרה שלי.
אני לא זוכר מה נאמר לי על כך שזה חד-צדדי, האם הניתוח יתבצע גם על השד השני, שהוא לפי כל הבדיקות תקין לחלוטין.
אתה רוצה להגיד לי שיכול להיות מטעמי סימטריה ופלסטיקה הניתוח/עיצוב יתבצע גם בשד השני ?

אני לא הכי בטוח, אבל אני חושב שבגלל שדיברו על שאיבה צדדית, כמות הרקמה היא לא גדולה.
זה כן נראה לעין גם בגלל חוסר הסימטריה, וגם כי הרקמה המוגדלת מעט מרימה את הפטמה, אז ככה שהפטמות גם לא סימטריות מבחינת זווית הפנייה. זה כדי לתת מעט פרופורציה ע"י תיאור מילולי.
אתה ממליץ במקרה הזה שאיבה + כריתה צדדית, או בנוסף לכך גם חתך מתחת לפיטמה עצמה ?

מבחינת פלסטיקאים, גם ערן חדד וגם ליאור הלר, לפחות מהתיאורים נשמעים לי מקצועיים, זאת שאלת מחקר נוספת שהיא בפני עצמה, איזה פלסטיקאי יעשה את מיטב העבודה.

נערך לאחרונה:
עד כה הרופאים שדיברתי איתם דיברו בדיוק על האופציה הזו, חתך מצד בית השחי (צדדי) במקרה שלי.
אני לא זוכר מה נאמר לי על כך שזה חד-צדדי, האם הניתוח יתבצע גם על השד השני, שהוא לפי כל הבדיקות תקין לחלוטין.
אתה רוצה להגיד לי שיכול להיות מטעמי סימטריה ופלסטיקה הניתוח/עיצוב יתבצע גם בשד השני ?

אני לא הכי בטוח, אבל אני חושב שבגלל שדיברו על שאיבה צדדית, כמות הרקמה היא לא גדולה.
זה כן נראה לעין גם בגלל חוסר הסימטריה, וגם כי הרקמה המוגדלת מעט מרימה את הפטמה, אז ככה שהפטמות גם לא סימטריות מבחינת זווית הפנייה. זה כדי לתת מעט פרופורציה ע"י תיאור מילולי.

מבחינת פלסטיקאים, גם ערן חדד וגם ליאור הלר, לפחות מהתיאורים נשמעים לי מקצועיים, זאת שאלת מחקר נוספת שהיא בפני עצמה, איזה פלסטיקאי יעשה את מיטב העבודה.
שמע חבר אף אחד פה לא מנתח מומחה.
רק מנתח מקצועי יוכל לאבחן אותך ולקבוע שיטת פעולה.
אני לא מכיר את ערן חדד אבל אם ממליצים עליו אז אפשר לשקול אותו, לפי דעתי גם ליאור הלר יהיה בחירה מצויינת, מאוד מנוסה ומקצועי.

ברור, הכל נשאל מתוך עמדה של ניסיון, ובפרט כדי להבין טוב יותר את מה שאוהד כתב.
זה ניתוח מאוד קליל אז אין מה לדאוג.
שורה תחתונה - חשוב למצוא מנתח מיומן וזהו. השאר זה באמת לא קריטי בניתוח הזה, הוא נורא פשוט לביצוע ועם אחוזי הצלחה מאוד גבוהים.

איזה בדיקות עשית כדי לדעת שהצד השני תקין ? לעיתים הוא נראה תקין אך עדיין יש בו רקמה.
וכן ייתכן שמטעמי סימטריה ינתחו אותך גם בצד השני.

אני תמיד אמליץ על כריתה ושאיבה ביחד ולא רק שאיבה, מהסיבה הפשוטה. שאיבה לא תשיג לך מראה שטוח (לפחות ממה שאני ראיתי).
שוב אין צורך לעשות חתך בפיטמה, אפשר מהצד גם לכרות וגם לשאוב.

• פותח/ת השרשור
איזה בדיקות עשית כדי לדעת שהצד השני תקין ? לעיתים הוא נראה תקין אך עדיין יש בו רקמה.
הממצא של הגינקומסטיה הוסק בעיקר מבדיקת אולטרסאונד (מזכיר שעדיין לא הייתי אצל כירורג).
הומלץ לעשות ממוגרפיה, אבל לא זכור לי שבסוף הבדיקה נעשתה, אני חושב שלרופא היה מספיק ממצאי הUS.
חושב שכדאי להתעקש? יש עוד בדיקות שנעשות בהפנייה של כירורג/בכללי ?

בגדול, בסיכום הרפואי שמשמאל רקמה שומנית, אני מניח שכמות מסויימת של רקמה שומנית היא טבעית, ואין לי מטרה להסיר את כל הרקמה השומנית, לא מומחה גדול בנושא, אבל נראה לי יש לכך איזשהי תכלית טבעית.
מימין רקמה פיברוגלנדולרית, כמובן שממצא שפיר. מקרה די נדיר בכללי.

הממצא של הגינקומסטיה הוסק בעיקר מבדיקת אולטרסאונד (מזכיר שעדיין לא הייתי אצל כירורג).
הומלץ לעשות ממוגרפיה, אבל לא זכור לי שבסוף הבדיקה נעשתה, אני חושב שלרופא היה מספיק ממצאי הUS.
חושב שכדאי להתעקש? יש עוד בדיקות שנעשות בהפנייה של כירורג/בכללי ?

בגדול, בסיכום הרפואי שמשמאל רקמה שומנית, אני מניח שכמות מסויימת של רקמה שומנית היא טבעית, ואין לי מטרה להסיר את כל הרקמה השומנית, לא מומחה גדול בנושא, אבל נראה לי יש לכך איזשהי תכלית טבעית.
מימין רקמה פיברוגלנדולרית, כמובן שממצא שפיר. מקרה די נדיר בכללי.

אצלי אולטרסאונד הראה שאין בכלל גניקומסטיה, וזה לא נכון. היה לי בשני הצדדים.

מסירים ריקמה שומנית על מנת ליצור מראה טוב יותר.

אצלי אולטרסאונד הראה שאין בכלל גניקומסטיה, וזה לא נכון. היה לי בשני הצדדים.

גם לי אמרו אותו הדבר באולטרסאונד.
זה עצבן אותי כי ידעתי שיש לי בבירור.

• פותח/ת השרשור
לא חושב שזה הכי חכם. לרקמה שומנית יש תפקיד מסויים בגוף, ואלה אם כן יש לה את היכולת להשתחזר בדיוק במידה שצריך (לא יודע, לא חקרתי), מי יודע אם בעוד 20-30 שנים זה יפגע בצורה כזאת או אחרת בבריאות הגוף. שוב, המטרה שלי היא לא עיצוב פלסטי, כן יש שם משהו שדורש התערבות כירורגית, אבל מבחינתי כל השאר זה אימונים בחדר כושר. ממה שיצא לי להתרשם, בגדול כל תחום הפלסטיקה הוא הונאה, כי אף אחד לא אחראי להשלכות בטווח הארוך והמראה האסטתי יותר לטווח הקצר לא שווה את הסיכון.
נראה מה יהיה כשאדבר עם כירורג כזה או אחר.

לא חושב שזה הכי חכם. לרקמה שומנית יש תפקיד מסויים בגוף, ואלה אם כן יש לה את היכולת להשתחזר בדיוק במידה שצריך (לא יודע, לא חקרתי), מי יודע אם בעוד 20-30 שנים זה יפגע בצורה כזאת או אחרת בבריאות הגוף. שוב, המטרה שלי היא לא עיצוב פלסטי, כן יש שם משהו שדורש התערבות כירורגית, אבל מבחינתי כל השאר זה אימונים בחדר כושר. ממה שיצא לי להתרשם, בגדול כל תחום הפלסטיקה הוא הונאה, כי אף אחד לא אחראי להשלכות בטווח הארוך והמראה האסטתי יותר לטווח הקצר לא שווה את הסיכון.
נראה מה יהיה כשאדבר עם כירורג כזה או אחר.
רקמת גניקומסטיה אמיתית לא עשויה משומן.
היא עשויה מסיבים קשים שהופכים את הרקמה לעיקשת ולא ניתן להיפטר ממנה ללא ניתוח.
יש מקרים בהם ישנו מצב של פסאודו-גניקומסטיה- שזו בעצם באמת הצטברות שומנית רבה באיזור החזה שגורמת למראה נשי.
אפשר להיפטר מכך בעזרת אימונים ותזונה אך גם זה תלוי בחומרת המצב.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית