הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

חומצה אורית גבוהה ודלקתיות

• פותח/ת השרשור AFBB
  • פורסם בתאריך

AFBB

משתמש פעיל
467
376
נק' מוניטין:
732
467
376
Go Active
שלום לכולם, עשיתי לאחרונה בדיקות לאחר שנה + של בעיות קיבה וכאבים קשים במפרקים ומסתבר שיש לי עודף בחומצה אורית ובילירובין גבוה שכנראה גורמים לכל הדלקתיות הזו ולכאב העצום.

המצב כל כך קשה שהבטן שלי נראית כמו בלון והמפרקים שלי הורגים אותי. בקושי יכול להתאמן או לאכול.

יש עצות לאיך להתמודד עם הדלקתיות? חוץ מכורכום ואומגה 3 שלא עוזר בינתיים מלא.. כי הרופאים שלי הם ראשי כרוב ורק מנסים לדחוף תרופות לא קשורות.

שלום לכולם, עשיתי לאחרונה בדיקות לאחר שנה + של בעיות קיבה וכאבים קשים במפרקים ומסתבר שיש לי עודף בחומצה אורית ובילירובין גבוה שכנראה גורמים לכל הדלקתיות הזו ולכאב העצום.
יש עצות לאיך להתמודד עם הדלקתיות? חוץ מכורכום ואומגה 3 שלא עוזר בינתיים מלא.. כי הרופאים שלי הם ראשי כרוב ורק מנסים לדחוף תרופות לא קשורות.

אני רק רוצה לומר שאני לא מאבחן או מטפל בך, והבריאות שלך זה בידיים שלך בלבד.

כן, יוריק אסיד גורם דלקות. אבל זה קלי קלות לתקן את זה.

ההמלצות שאני מכיר הם לא כ"כ נעימים לספורטאים. זה להוריד את כמות החלבון מן החי מהתזונה, ולאכול יותר פירות וירקות.

יוריק אסיד בעברית זה חומצת השתן, מה שאומר שהשתן מידי חומצי שיוצר עומס על הכליות, כתוצאת ממזון מידי חומצי ולא מספיק בסיסי. מזון חומצי מאוד יחריף את המצב, ומזון בסיסי יותר יעזור. בשר אדום, טונה ומזון מן החי הם חומציים לא בגלל הטעם שלהם, אלא בגלל המינרלים שלהם כלור וזרחן. פירות וירקות הם בסיסים בגלל המינרלים אשלגן, נתרן ומגנזיום (זה כימיה). מלח זה נתרן כלורי אז הוא לא בסיסי, ולא יעזור, תמנע מזה וגם ממתקים.

החלבון היחיד שבסיסי זה מהצומח. קטניות כמו שעועית, אפונה ועוד...
אל תתאמן כרגיל אם אתה מוריד חלבון, אתה תיפצע. תתאים את האימון לצורכי התזונה שלך. אתה יכול לקבל מספיק חלבון מהצומח, אבל זה לא קל. אבל הכי חשוב להכניס הרבה פירות. תטרוף אבטיח או שתיים או כמה מלון כל יום, זה ישטוף לך את הכליות (זה משתן), ומאוד בסיסי. בקיצור אתה צריך להשתין הרבה, אז תשתה גם הרבה מים.

תדבר עם תזונאי אם בא לך, תמיד עדיף תזונה על פני תרופות אם המצב מאפשר, או לפחות בליווי תרופות אם המצב לא מאפשר.
בהצלחה

רמות גבוהות של URIC ACID יכולות להעיד גם על שיגדון/גאוט. יש מישהו במשפחה שסובל מזה? במקרה זה כדאי להמעט בצריכת בשר אדום ומוצרים אחרים עם Purines

• פותח/ת השרשור
רמות גבוהות של URIC ACID יכולות להעיד גם על שיגדון/גאוט. יש מישהו במשפחה שסובל מזה? במקרה זה כדאי להמעט בצריכת בשר אדום ומוצרים אחרים עם Purines

לסבא יש גאוט אבל זה פיתוח מלאחרונה בשנה הזו. הקטע עם הpurines מסובך. הרופאת משפחה שלי אומרת שזה בסדר אבל אני עדיין חושד. הסימפטומים והתחושות דומים.

שיגדון יכול להתחיל רק לקראת 40+. צריך להשוות בדיקות דם קודמות מבחינת URIC ACID ולראות אם יש טרנד

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית