הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

3 שאלות לגבי קרוספיט

• פותח/ת השרשור Stass
  • פורסם בתאריך
S

Stass

אורח
0
0
נק' מוניטין:
0
0
0
אהלן,
אני מתאמן בחדר כושר כבר למעלה משבע שנים, וברקע יש גם 11 שנים של ג'ודו (רוצה להגיד - לא חדש לי כל נושא הפעילות הגופנית). במבנה שלי אני מנופח למדי.
לאחרונה התחלתי להשתעמם לגמרי מתוכניות אימון משקולות רגילות בחדר כושר, ונתקלתי במקרה בקרוספיט, נשמע לי מעניין. הסתובבתי כאן בפורום ובאתר הרשמי ונשארו לי כמה שאלות:

1. האם ה- WOD שמתפרסמים באתר הראשי מותאמים לכל מתכונת אימון שאבחר? ז"א אני יכול להתאמן חמישה ימים ולנוח 2, או מה שבא לי, ופשוט לבצע את ה- WOD כפי שהוא מופיע בימים בהם אני מתאמן?

2. האם אימוני קרוספיט על בסיס ה WOD שמפורסם יסייע לי לצבור מסת שריר נוספת ('להתנפח')? אני מעוניין בעוד איזה 5 קילו, אבל לא אכפת לי שזה יקרה לאיטו, ז"א אין לי כוונה לעבור לאימוני בודי בילדינג רק בשביל לצבור את המשקל שאני רוצה.

3. האם צריך לשלב גם פעילות אירובית במקביל לאימוני הקרוספיט, או שפשוט לבצע תרגילים אירוביים רק כשהם מופיעים ב- WOD?

1. כן. אתה יכול להחליט שאתה עושה רק ימים מסוימים. שלושה ימים ויום מנוחה כמו שזה מופיע באתר זה עומס די גדול וכדאי להתחיל מפחות.
2. סביר להניח שלא. למרות שאם תאכל ותתאמן חזק אז יש סיכוי שתראה היפרטרופיה. זה בעיקר תלוי בתזונה שלך ולא בתוכנית האימונים.
3. לא צריך. יש מספיק מרכיב אירובי ב- WOD, אלא אם כן אתה מתחרה אירובי (מרתון, טריאתלט).

1. כן. אתה יכול להחליט שאתה עושה רק ימים מסוימים. שלושה ימים ויום מנוחה כמו שזה מופיע באתר זה עומס די גדול וכדאי להתחיל מפחות.
2. סביר להניח שלא. למרות שאם תאכל ותתאמן חזק אז יש סיכוי שתראה היפרטרופיה. זה בעיקר תלוי בתזונה שלך ולא בתוכנית האימונים.
3. לא צריך. יש מספיק מרכיב אירובי ב- WOD, אלא אם כן אתה מתחרה אירובי (מרתון, טריאתלט).
אם אומרים שקרוספיט זו תוכנית שאפשר להתחזק איתה (לא בהתקדמות כמו של תוכניות כוח אבל עדיין) והוא אוכל צריכה מספקת של קלוריות מעל התחזוקה ושל חלבון אז איזה סיבה תיהיה שהוא לא יעלה במסת השריר?

אם אומרים שקרוספיט זו תוכנית שאפשר להתחזק איתה (לא בהתקדמות כמו של תוכניות כוח אבל עדיין) והוא אוכל צריכה מספקת של קלוריות מעל התחזוקה ושל חלבון אז איזה סיבה תיהיה שהוא לא יעלה במסת השריר?

תקרא את סעיף 2, זה בדיוק מה שכתבתי. בגלל שזאת לא תוכנית כח קלאסית ובגלל שמוציאים המון אנרגיה סביר להניח שצריך לאכול הרבה מאוד כדי לראות עליה משמעותית במסה (אם אתה לא מתחיל לגמרי) בקרוספיט. זה לא אומר שזה לא אפשרי, זה רק פחות סביר.

קרוספיט ,זאת תוכנית עם דגש על כוח(חזרות של 1-3 ) ובנוסף כל המטקונים ששם אתה מבזבז המון קלוריות.יש עליה מסוימת במסת שריר ,אבל כמובן לא כמו בתוכניות לפיתוח גוף,שזאת גם לא המטרה של האימונים.

קרוספיט (לפחות כמו שהיא מוצגת באתר הראשי) רחוקה מלהיות תוכנית עם דגש על כוח.

קרוספיט (לפחות כמו שהיא מוצגת באתר הראשי) רחוקה מלהיות תוכנית עם דגש על כוח.

- הכוונה שלי היתה שרוב האימוני כוח הם על 1-3 חזרות.ז"א כוח נטו.
- כמה יש לך ניסיון עם האימונים מאתר הראשי? האם ניסית להיצמד לאימונים האלה לתקופה?
אני עושה אימונים מאתר קרוב לשנתיים ויכול להגיד- השתפרתי בהמון דברים,אחד מהם כוח.
- בזמן אחרון יש מגמה ברורה באימונים מאתר הראשי,הם יותר ויותר כבדים וקשים.וזה מצוין.

נערך לאחרונה:
- הכוונה שלי היתה שרוב האימוני כוח הם על 1-3 חזרות.ז"א כוח נטו.
- כמה יש לך ניסיון עם האימונים מאתר הראשי? האם ניסית להיצמד לאימונים האלה לתקופה?
אני עושה אימונים מאתר קרוב לשנתיים ויכול להגיד- השתפרתי בהמון דברים,אחד מהם כוח.
- בזמן אחרון יש מגמה ברורה באימונים מאתר הראשי,הם יותר ויותר כבדים וקשים.וזה מצוין.

א) ראיתי אנשים הולכים לפי האתר הראשי. אתה יכול להגיד תודה אם הם מגיעי ל 140 סקוואט לחזרה אחת. זה נס.
ב) אני בחיים לא אלך לפי האתר הראשי. אני יכול באותה המידה לקרוא בקפה איזה אימון לעשות היום, ולקבל אותן תוצאות.

א) ראיתי אנשים הולכים לפי האתר הראשי. אתה יכול להגיד תודה אם הם מגיעי ל 140 סקוואט לחזרה אחת. זה נס.
ב) אני בחיים לא אלך לפי האתר הראשי. אני יכול באותה המידה לקרוא בקפה איזה אימון לעשות היום, ולקבל אותן תוצאות.

אני רוצה להזכיר לך שזה פורום למי שמעוניין באימוני קרוספיט,לא אימוני הרמת משקולות/כוח או אימוני תריאטלון או אימוני הפיכת דוקים.

מי שנכנס לכאן מצפה לתשובה מאנשים שמתאמנים ואוהבים את סוג האימון הזה, לתשובות שמובילות לאנשהו ולא שוב לקטילה בגלל העדפות אישיות.

140 ק"ג סקואט 1RM
19 דקות לריצת 5 ק"מ
50 עליות מתח ברצף

אני חושב שכל מי שמעוניין להיות בכושר נרחב טוב, יאמץ את הנתונים האלה תוך שנייה ,בלי למצמץ!

אני רוצה להזכיר לך שזה פורום למי שמעוניין באימוני קרוספיט,לא אימוני הרמת משקולות/כוח או אימוני תריאטלון או אימוני הפיכת דוקים.

מי שנכנס לכאן מצפה לתשובה מאנשים שמתאמנים ואוהבים את סוג האימון הזה, לתשובות שמובילות לאנשהו ולא שוב לקטילה בגלל העדפות אישיות.

140 ק"ג סקואט 1RM
19 דקות לריצת 5 ק"מ
50 עליות מתח ברצף

אני חושב שכל מי שמעוניין להיות בכושר נרחב טוב, יאמץ את הנתונים האלה תוך שנייה ,בלי למצמץ!

אני רוצה להזכיר לך את אחת המטרות העיקריות של פותח האשכול:

2. האם אימוני קרוספיט על בסיס ה WOD שמפורסם יסייע לי לצבור מסת שריר נוספת ('להתנפח')? אני מעוניין בעוד איזה 5 קילו, אבל לא אכפת לי שזה יקרה לאיטו, ז"א אין לי כוונה לעבור לאימוני בודי בילדינג רק בשביל לצבור את המשקל שאני רוצה.

אימוני קרוספיט רחוקים מלהיות הדרך הטובה ביותר להשגת המטרה הזו.
ואני לא כל כך מבין מה הכוונה ב"כושר נרחב טוב", נשמע לי ניו-אייג'י משהו. אשמח אם תסביר.

אני רוצה להזכיר לך את אחת המטרות העיקריות של פותח האשכול:

ואני לא כל כך מבין מה הכוונה ב"כושר נרחב טוב", נשמע לי ניו-אייג'י משהו. אשמח אם תסביר.

הכי פחות ניו-אייג'י ! קרוספיט זה לא עוד טרנד של חדרי כושר וסטודיו,זו חזרה לאימונים הבסיסיים והאפקטיבים.החברה שם לא המציאו שום דבר חדש,הם סה"כ חיברו את הכל ביחד בצורה חכמה .
אני עושה כל מה שאני יכול כדי למנוע מאותם חדרי כושר להרוס את הדבר היפה הזה!

בוינגייט כבר הבינו שכדאי להם ללמוד ולהבין את התחום כדי להצליח סוף סוף להרים את ענף הרמת המשקולות בארץ לתודעה הציבורית,כנ"ל את תחום הקטלבלס ובכלל להוציא את האנשים מהשגרה שכפו עלינו כל רשתות הכושר הגדולות.

לגבי השאלה של מר בחור, אתה צודק ,הוא באמת שאל שאלה לגבי עלייה במסת שריר ולכן כל נגיעה בנושא הייתה רלוונטית.

כן, אבל לא הסברת מה זאת אומרת "כושר נרחב טוב".

ציטוט מההודעה המקורית:

3. האם צריך לשלב גם פעילות אירובית במקביל לאימוני הקרוספיט, או שפשוט לבצע תרגילים אירוביים רק כשהם מופיעים ב- WOD?

הבחור רוצה להעלות במשקל, אבל, להבנתי, לא יתחיל לטחון אוכל כמו שנדרש בתוכניות כוח ולכן אין טעם שיעבוד בתוכנית כוח טהורה, מה גם שהוא רוצה לעשות גם אימונים אירוביים. בנוסף, הוא משתעמם מהאימון "הרגיל" בחדר הכושר.
על פי כל הדרישות שלו, נראה שקרוספיט אכן תתאים לו.

"כושר נרחב טוב"? אני מניח שהכוונה של עומרי היא שהתוכנית מאפשרת להשתפר גם מבחינת הכוח וגם מבחינת הכושר האירובי. יש כאלה שזה מתאים להם. יש גם בונוס: מותר לך להתאמן בלי חולצה.

IWCABTAMD

למרות שאוהבים לשנוא את זה בכל מיני מקומות (IGX וכו') זאת עדיין הגדרה מצוינת לכושר כללי. אם יש לך work capacity טוב על פני מגוון סוגי מאמצים ומגוון טווחי זמן אתה בכושר כללי טוב.

כושר נרחב טוב יאפשר לך להתמודד עם כל משימה פיזית שיזרקו עליך בצורה טובה עד מצויינת!

בניגוד לרץ למרחקים שיתפרק בהרמת משקולות וההיפך.

כושר נרחב טוב מאפשר לך לרוץ, לקפוץ, להרים, לדחוף, למשוך, משקלים שונים במהירויות שונות ולמרחקים משתנים.

כושר נרחב טוב הוא ההיפך הגמור מאימונים ספציפיים, שניהם מצויינים וכל אחד יבחר את מה שהוא מתחבר אליו יותר.

140 ק"ג סקואט 1RM
19 דקות לריצת 5 ק"מ
50 עליות מתח ברצף

אז אני רוצה להזכיר לך שאין אף בן אדם שטוב בקרוספיט שעושה רק קרוספיט לפי האתר הראשי. תחשוב למה... אולי זה בגלל נתונים עלובים כמו שכתבת למעלה.

אני גם אתן לך עוד רמז. קונסטנטין קטנסטנינובס עושה 55 עליות מתח על משקל גוף של 125 קילו. הוא בטח עושה קרוספיט.

ברגע שתפסיק להתעסק בפרסומת ותרצה לדבר לעניין, תחזור אליי.

ציטוט מההודעה המקורית:

הבחור רוצה להעלות במשקל, אבל, להבנתי, לא יתחיל לטחון אוכל כמו שנדרש בתוכניות כוח ולכן אין טעם שיעבוד בתוכנית כוח טהורה, מה גם שהוא רוצה לעשות גם אימונים אירוביים. בנוסף, הוא משתעמם מהאימון "הרגיל" בחדר הכושר.
על פי כל הדרישות שלו, נראה שקרוספיט אכן תתאים לו.

"כושר נרחב טוב"? אני מניח שהכוונה של עומרי היא שהתוכנית מאפשרת להשתפר גם מבחינת הכוח וגם מבחינת הכושר האירובי. יש כאלה שזה מתאים להם. יש גם בונוס: מותר לך להתאמן בלי חולצה.

אז הוא יעלה במשקל בלי לאכול? זה עוד קסם?

IWCABTAMD

למרות שאוהבים לשנוא את זה בכל מיני מקומות (IGX וכו') זאת עדיין הגדרה מצוינת לכושר כללי. אם יש לך work capacity טוב על פני מגוון סוגי מאמצים ומגוון טווחי זמן אתה בכושר כללי טוב.

אני חושב שאני מבין למה אתם מכוונים ב"כושר נרחב טוב".
כולכם מתאמנים בקרוספיט? אפשר לשאול מה ההישגים שלכם בסקוואט, ריצה 5 ק"מ ומתח?
(אני שואל ברצינות)

אני חושב שאני מבין למה אתם מכוונים ב"כושר נרחב טוב".
כולכם מתאמנים בקרוספיט? אפשר לשאול מה ההישגים שלכם בסקוואט, ריצה 5 ק"מ ומתח?
(אני שואל ברצינות)

אני מתעניין בקרוספיט אבל עושה תוכנית כח. לעשות קרוספיט זה כבר משהו אחר. צריך להזיע, להתאמץ, להתרוצץ ובעיקר נמאס לי לעשות מטקון בחדרי כושר שלא בנויים לזה.

Back
למעלה תחתית