הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

סופרסיטים

• פותח/ת השרשור itamard
  • פורסם בתאריך

itamard

משתמש מתחיל
239
26
נק' מוניטין:
29
239
26
אני מאוד אוהב לשלב סופר סיטים באימון שלי,
רציתי לדעת איזה סופרסט הכי ממומלץ כשמאמנים על יד אחורית??

ואיזה סופרסט הכי מומלץ כשמתאמנים יד קידמית??

באותו הקשר, סופר סט, לפחות בעיניי, מתאים ל:
  • סיטואציות מסויימת המאלצות אותך להשתמש בכלי הזה שנקרא סופר סט
  • שרירים מסוימים
למשל,
כשאין לך זמן כפי שצוין כאן, ואז אתה דוחף 2 תרגילים על 2 שרירים שונים אחד אחרי השני. הבעייתיות הזה היא שאתה לא יכול לעבוד באותה עצימות לאורך זמן מאחר וזה מאוד מאוד מתיש. למשל לנסות לעשות אימון של חזה ויד קדמית עם משקלי rm10 שבהם אתה בקושי מסיים את החזרה העשירית, לא יחזיק הרבה זמן ואחרי 2-3 סטים אתה תרגיש הבדל משמעותי בעייפות בהשוואה לאימון רגיל על אותם שרירים.
אם האימון הוא רגליים וחזה, אז בכלל, חבל על הזמן ואת תצפה מעצמך לאותה רמת ביצוע לאורך האימון.

בנוסף, סופר סט יכול להתאים לאימון ידיים כך שאתה עושה יד קדמית ויד אחורית, או לשילוב בין תרגילים העובדים על שרירים קטנים.

התרגילים המורכבים היחידים שבהם סופר סט יכול להתאים( ושוב, להתיש את הצורה) הם למשל שילובים בין מתח למקבילים או מתח לשכיבות סמיכה.

לסיום,
בפעמים שיוצא לי כן לעשות סופר סטים, אני לא תמיד מקפיד על מעבר מיידי בין תרגיל א לתרגיל ב', ולפעמים נח 20 שניות בין התרגילים כדי להתאושש.

פעם עשיתי אימון סופר סט שלם של 4 סיבובים: עליות מתח - מקבילים - יד קדמית - יד אחורית. בין סיבוב לסיבוב דקה מנוחה. בין תרגיל לתרגיל 10 שניות מנוחה ואם צריך אז 20.
הסוף האימון הרגשתי בעיקר עומס על יד קדמית ואחורית אבל הכי הרבה - הרגשתי תשוש ועייף והרגשתי שיותר עבדתי על כושר גופני מאשר על שרירים... מאז לא עשיתי את זה.

עכשיו רק נזכרתי שדי הרבה פעמים אני עושה סופרסטים בעצמי, על מנת לחסוך זמן. כמו ששחר אמר, בעיקר עם שרירים קטנים או תרגילים שלא ממש יתישו אותך.

• פותח/ת השרשור
באותו הקשר, סופר סט, לפחות בעיניי, מתאים ל:
  • סיטואציות מסויימת המאלצות אותך להשתמש בכלי הזה שנקרא סופר סט
  • שרירים מסוימים
למשל,
כשאין לך זמן כפי שצוין כאן, ואז אתה דוחף 2 תרגילים על 2 שרירים שונים אחד אחרי השני. הבעייתיות הזה היא שאתה לא יכול לעבוד באותה עצימות לאורך זמן מאחר וזה מאוד מאוד מתיש. למשל לנסות לעשות אימון של חזה ויד קדמית עם משקלי rm10 שבהם אתה בקושי מסיים את החזרה העשירית, לא יחזיק הרבה זמן ואחרי 2-3 סטים אתה תרגיש הבדל משמעותי בעייפות בהשוואה לאימון רגיל על אותם שרירים.
אם האימון הוא רגליים וחזה, אז בכלל, חבל על הזמן ואת תצפה מעצמך לאותה רמת ביצוע לאורך האימון.

בנוסף, סופר סט יכול להתאים לאימון ידיים כך שאתה עושה יד קדמית ויד אחורית, או לשילוב בין תרגילים העובדים על שרירים קטנים.

התרגילים המורכבים היחידים שבהם סופר סט יכול להתאים( ושוב, להתיש את הצורה) הם למשל שילובים בין מתח למקבילים או מתח לשכיבות סמיכה.

לסיום,
בפעמים שיוצא לי כן לעשות סופר סטים, אני לא תמיד מקפיד על מעבר מיידי בין תרגיל א לתרגיל ב', ולפעמים נח 20 שניות בין התרגילים כדי להתאושש.

פעם עשיתי אימון סופר סט שלם של 4 סיבובים: עליות מתח - מקבילים - יד קדמית - יד אחורית. בין סיבוב לסיבוב דקה מנוחה. בין תרגיל לתרגיל 10 שניות מנוחה ואם צריך אז 20.
הסוף האימון הרגשתי בעיקר עומס על יד קדמית ואחורית אבל הכי הרבה - הרגשתי תשוש ועייף והרגשתי שיותר עבדתי על כושר גופני מאשר על שרירים... מאז לא עשיתי את זה.

קודם כל תודה על התגובה!
רציתי רק להגיד שאני מוסיף הרבה סופר סיטים באימון, אבל לא גב, רגליים וחזה,
אלא אכן באמת השרירים "הקטנים".
אני עושה בגלל שתי שתי סיבות
1. זה חוסך הרבה זמן
2. אני מרגיש שבסופר סט אני נותן ממני יותר מאשר תרגיל רגיל, בשבילי שבמקום לעשות משקל גובהה אני סופר סט,
כך זה מעין עליה בדרגת קושי, (לפחות בשבילי) כמובן שאני לא עושה בכל התרגילים.
ואני מרגיש שזה עוזר לי גם מבחינת תוצאות.

בעיקר לחסוך זמן.
לדוגמא אם אתה עושה fbw ואין לך הרבה זמן, אתה יכול לעשות סופר סטים בין חזה וגב, ובי בייספס לטרייספס.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית