הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אימונים בזמן תואר

• פותח/ת השרשור
למזלי אני גר עם ההורים- ככה שזמינות של אוכל זאת אף פעם לא בעיה.

אם מבשלים לך ללא כמויות היסטריות של שמן, וכמויות טובות של חלבון - מעולה!
וגם אתה כנראה לא בבית מרוקאי 😛

יומיים בשבוע של 10 שעות?! ואומרים שלהתאמן אי אפשר בזמן התואר?!
איך מכניסים דבר כזה תוך כדי תואר כמו מדמ"ח ועוד מוצאים זמן לנשום? שלא לדבר על להתאמן?
לומדים בסופ"שים. לומדים בחגים. לומדים בזמן שאוכלים. שותים הרבה קפה. מוותרים על שעות שינה מדי פעם. לומדים על היכולות שלך כי רק כשתדע למה אתה מסוגל תדע כמה זמן אתה מסוגל לווסת לאימונים (נגיד אם פתאום תגלה שאתה ממש שפיץ בלימודים לא תהיה לך שום בעיה להוסיף את השעות של החדר כושר).
@Tank - בתור אחד שמתחיל ממש עכשיו מדמח בטכניון ורוצה להתאמן (יותר ריצות) , הייתי שמח לשבת איתך על איזה בירה 😃
מתי אתה מגיע לטכניון? דבר איתי בפרטי נתאם אני זורם בכיף 😃

כמה הערות לגבי דברים שנאמרו בשרשור:
1. הממוצע בתואר (מדעי המחשב והנדסת חשמל ספציפית) מאוד חשוב, כשראיינתי אנשים בארץ בכלל לא קיבלנו קורות חיים של סטודנטים עם ממוצע של פחות מ-83 בטכניון. גם כאן בארה"ב - אפילו אחרי הרבה שנים של ניסיון, הוא חשוב מאוד. יש 40 אנשים מוכשרים מאוד על כל משרה פנויה - אי אפשר להזמין את כולם לראיון.
לא אומר שחובה לסיים בהצטיינות אבל אם מדובר על לסיים עם ממוצע 78 וללכת לחדר כושר ארבע פעמים בשבוע או לסיים עם ממוצע +83 ולהתאמן רק פעם/פעמיים בשבוע - ההחלטה מאוד קלה.
2. אלא אם כן האימונים זו הפרנסה שלכם, זה בסדר להפסיד מדי פעם אימון בשביל הדברים החשובים באמת בחיים - משפחה, חיי חברה, קריירה וכו'. עבור רוב האנשים חדר כושר הוא לא מרכז החיים אלא רק תחביב לשעות הפנאי.
החיים זה גם לא בדיוק תוכנית כבקשתך ו-Shit happens, ככל שתתבגרו הסיכוי לתנאים אופטימלים לאימון (שינה, תזונה, מוטיבציה, זמן) יקטן - עד כמה שזה נשמע מצחיק, המרחק בין חמישה אימונים בשבוע לאפס קטן יותר מהמרחק בין שלושה אימונים בשבוע לאפס.

Having said that, ברור שאי אפשר ללמוד או לעבוד 16 שעות ביממה וצריך קצת זמן לנפש - פשוט לא צריך להיות כל כך אובססיביים לגבי תחביבים ולקחת דברים בפרופורציות.

• פותח/ת השרשור
(נגיד אם פתאום תגלה שאתה ממש שפיץ בלימודים לא תהיה לך שום בעיה להוסיף את השעות של החדר כושר).
את האמת שזה ממש מה שאני מקווה שיקרה, יעשה לי את החיים קלים יותר חחחח

כמה הערות לגבי דברים שנאמרו בשרשור:
1. הממוצע בתואר (מדעי המחשב והנדסת חשמל ספציפית) מאוד חשוב, כשראיינתי אנשים בארץ בכלל לא קיבלנו קורות חיים של סטודנטים עם ממוצע של פחות מ-83 בטכניון. גם כאן בארה"ב - אפילו אחרי הרבה שנים של ניסיון, הוא חשוב מאוד. יש 40 אנשים מוכשרים מאוד על כל משרה פנויה - אי אפשר להזמין את כולם לראיון.
לא אומר שחובה לסיים בהצטיינות אבל אם מדובר על לסיים עם ממוצע 78 וללכת לחדר כושר ארבע פעמים בשבוע או לסיים עם ממוצע +83 ולהתאמן רק פעם/פעמיים בשבוע - ההחלטה מאוד קלה.
2. אלא אם כן האימונים זו הפרנסה שלכם, זה בסדר להפסיד מדי פעם אימון בשביל הדברים החשובים באמת בחיים - משפחה, חיי חברה, קריירה וכו'. עבור רוב האנשים חדר כושר הוא לא מרכז החיים אלא רק תחביב לשעות הפנאי.
החיים זה גם לא בדיוק תוכנית כבקשתך ו-Shit happens, ככל שתתבגרו הסיכוי לתנאים אופטימלים לאימון (שינה, תזונה, מוטיבציה, זמן) יקטן - עד כמה שזה נשמע מצחיק, המרחק בין חמישה אימונים בשבוע לאפס קטן יותר מהמרחק בין שלושה אימונים בשבוע לאפס.

Having said that, ברור שאי אפשר ללמוד או לעבוד 16 שעות ביממה וצריך קצת זמן לנפש - פשוט לא צריך להיות כל כך אובססיביים לגבי תחביבים ולקחת דברים בפרופורציות.

מסכים עם זה לגמרי(ואת האמת שלא ידעתי שיש כזה הבדל בין 78 ל83 בממוצע), אבל במשך שנים האימונים זה הדבר הכי חשוב שהיה לי, וגם הייתי מתפרנס מזה(ועדיין, יש לי כמה מתאמני אונליין, שהשארתי כי זה לא לוקח ממני זמן כל כך), אני פווארליפטר מתחרה ובכלל השגרה שלי הייתה סביב זה.
עכשיו, כמובן שבתקופות לחוצות ובמבחנים אם אני אצטרך אוריד מכמות האימונים, ואני האחרון שאפחד משטויות כמו לאבד שריר כי אני מתאמן קצת פחות מדי פעם, פשוט חשוב לי שבשגרת לימודים, לא בהכרח בתקופות מבחנים, אצליח לשלב בין השניים.

החיים זה גם לא בדיוק תוכנית כבקשתך ו-Shit happens, ככל שתתבגרו הסיכוי לתנאים אופטימלים לאימון (שינה, תזונה, מוטיבציה, זמן) יקטן
מה שהתכוונתי לכתוב.
זה לא שכאשר תסיים את התואר יהיה לך מלא זמן פנוי, יש עבודה במשרה מלאה (הרבה פעמים יותר), אתה מקים משפחה... תחביב כמו אימון, אם חשוב לך להתאמן אז זה ישאר משהו שתשאף לעשות גם אם זה כולל ויתור על דברים אחרים, אבל זה כנראה יירד בסדר העדיפויות. אז חייב ללמוד לחיות עם זה שלפעמים אתה מפספס אימון, לפעמים האימון מתקצר וכו'

עדיין קשה לי להבין איך אפשר לא לעבוד ולא למצוא זמן לאימונים ביחד עם לימודים. צריך לקחת דברים בפרופורציה ולדעת להשקיע איפה שצריך ולעשות חצי כוח איפה שלא חשוב.

אנשים מוצאים זמן להתאמן עם משרה מלאה, ילדים ומה לא.

עדיין קשה לי להבין איך אפשר לא לעבוד ולא למצוא זמן לאימונים ביחד עם לימודים. צריך לקחת דברים בפרופורציה ולדעת להשקיע איפה שצריך ולעשות חצי כוח איפה שלא חשוב.

אנשים מוצאים זמן להתאמן עם משרה מלאה, ילדים ומה לא.

בקשר לעבודה, יכול להגיד לך שהזמן הממוצע לסיים תואר במדמ"ח בטכניון הוא כשנה מעל הסטנדרט (3 שנתי לוקח 4 שנים, 4 שנתי לוקח 5) וזה לא חריג בכלל גם בתארים אחרים במוסד גם אם לא באותה שכיחות. אחת הסיבות השכיחות לתופעה היא עבודה במהלך הלימודים. אז סך הכל, אנשים כן מצליחים לפנות זמן ולעבוד. רק שאם תעשה את החשבון, תגלה שהמשרת סטודנט הזו שגורמת לך למרוח את התואר בעוד שנה, עלולה להוביל בכלל לכך שתפסיד כסף (השכר שיכולת להרויח כמהנדס גבוה משמעותית משכר סטודנט שלא לדבר על הוצאות לימודים וכו'). אז לדבריך כן, צריך לקחת דברים בפרופורציה ולדעת איפה יותר כדאי להשקיע. רק כפי שאתה רואה, זה לא תמיד כזה ברור.
*אני אסתייג ואומר שזה כמובן לא תמיד המקרה, ושבאופן כללי מאוד מומלץ (וחשוב) להתחיל לעבוד במהלך הלימודים.

בקשר לאימונים, מעולם לא שמעתי על מישהו שאין לו זמן להתאמן רק בגלל הלימודים, גם מי שטוען שזה הגורם, קל לגלות שזה לא רק זה, לאחר קצת תחקור. זה פשוט קל להאשים את הלימודים כי הזמן שהם לוקחים הוא לא מוגדר או ידוע מראש ותמיד ימלא את הזמן שלך כי כמעט תמיד יש מה לעשות. אבל הרבה פעמים הסיבה שאין זמן להתאמן זה כי מעדיפים לעשות משהו אחר להנאה - חברים, בת/בן זוג, ספורט, משחקים.
אבל אם נתייחס רגע למצב שבו אכן צריך להכריע בין לימודים לאימונים, לא אמור להיות פה שום שיקול, אימונים זה תחביב, תמיד יהיה אפשר לחזור ולשפר וההשלכות על העתיד יהיו הרבה פחות משמעותיות בכל מקרה.

בקשר לעבודה, יכול להגיד לך שהזמן הממוצע לסיים תואר במדמ"ח בטכניון הוא כשנה מעל הסטנדרט (3 שנתי לוקח 4 שנים, 4 שנתי לוקח 5) וזה לא חריג בכלל גם בתארים אחרים במוסד גם אם לא באותה שכיחות. אחת הסיבות השכיחות לתופעה היא עבודה במהלך הלימודים. אז סך הכל, אנשים כן מצליחים לפנות זמן ולעבוד. רק שאם תעשה את החשבון, תגלה שהמשרת סטודנט הזו שגורמת לך למרוח את התואר בעוד שנה, עלולה להוביל בכלל לכך שתפסיד כסף (השכר שיכולת להרויח כמהנדס גבוה משמעותית משכר סטודנט שלא לדבר על הוצאות לימודים וכו'). אז לדבריך כן, צריך לקחת דברים בפרופורציה ולדעת איפה יותר כדאי להשקיע. רק כפי שאתה רואה, זה לא תמיד כזה ברור.
*אני אסתייג ואומר שזה כמובן לא תמיד המקרה, ושבאופן כללי מאוד מומלץ (וחשוב) להתחיל לעבוד במהלך הלימודים.

בקשר לאימונים, מעולם לא שמעתי על מישהו שאין לו זמן להתאמן רק בגלל הלימודים, גם מי שטוען שזה הגורם, קל לגלות שזה לא רק זה, לאחר קצת תחקור. זה פשוט קל להאשים את הלימודים כי הזמן שהם לוקחים הוא לא מוגדר או ידוע מראש ותמיד ימלא את הזמן שלך כי כמעט תמיד יש מה לעשות. אבל הרבה פעמים הסיבה שאין זמן להתאמן זה כי מעדיפים לעשות משהו אחר להנאה - חברים, בת/בן זוג, ספורט, משחקים.
אבל אם נתייחס רגע למצב שבו אכן צריך להכריע בין לימודים לאימונים, לא אמור להיות פה שום שיקול, אימונים זה תחביב, תמיד יהיה אפשר לחזור ולשפר וההשלכות על העתיד יהיו הרבה פחות משמעותיות בכל מקרה.
מדויק.

עניין של העדפה - אי אפשר ללמוד 18 שעות ברצף.
אני לא מדבר על להיות פדנט ולבשל בכמויות לפני, ללמוד בנסיעות ובזמן קקי, ולהיות שקוע בלמידה גם ב10 דקות בין שיעור לשיעור.

פחות שעה בנטפליקס ביום, אם בכלל בתקופת מבחנים, יותר שעה אימון.
פחות טלפון באימון - וכבר האימון יותר טוב. רק למחוק מהטלפון אינסטגרם, פייסבוק , יוטיוב (לפחות קיצור דרך) יעשה פלאים.

ככה לפחות משיחות עם עשרות חברים, רובם מתרצים, וחלקם מתאמנים. מורידים שעות ג'אנק של המרחות מול היוטיוב/נטפליקס ונותנים אימונים ממוקדים.

לא אומר שזה קל, או שאני אצליח - אבל זה אפשרי. אם נכנס ל"זון" של שגרה כזו תרגיש רע בלי אימון.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית