הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

האם יש תוכנית Weightlifting למתחילים?

מצטרף לזה שמעלי.
בזמנו עברתי מpl לwl ובלי מאמן זה בעייתי.
גם ללמוד טכניקה וגם לבנות תוכנית בהתאם ליכולות הקיימות שלך.

רק מוסיף שווטליפטר בסופו של דבר צריך להיות הכי חזק על הבמה. תעבוד על טכניקה, בטח כשאתה מתחיל, אבל בסופו של דבר תשאף להיות הכי חזק שאתה יכול, ומה שיביא אותך לשם זה תרגילי בסיס סקוואט, דדליפט, בנץ ופרס. כמו שביל סטאר אמר וכתב "אתה לא מקבל נקודות על טכניקה יפה".

רק מוסיף שווטליפטר בסופו של דבר צריך להיות הכי חזק על הבמה. תעבוד על טכניקה, בטח כשאתה מתחיל, אבל בסופו של דבר תשאף להיות הכי חזק שאתה יכול, ומה שיביא אותך לשם זה תרגילי בסיס סקוואט, דדליפט, בנץ ופרס. כמו שביל סטאר אמר וכתב "אתה לא מקבל נקודות על טכניקה יפה".
ווייטליפטר צריך להתאמן כמו ווייטליפטר. לא כמו פאוורליפטר.
עד כמה שאני יודע, משקולנים כמעט עד בכלל לא עושים בנץ׳. דדליפט גם בתדירות / נפח / עצימות די נמוכה כי זה שוחק אותך.

לי יש משקלים לא ראים בכל ההרמות שהצעת ואני בטוח שאני אהיה ווייטליפטר פח.

• פותח/ת השרשור
הייתי אומר בהרמת משקולות זה כמעט בלתי אפשרי להתחיל בלי מאמן או לפחות קבוצה. ככה שתכנית לא תהיה רלוונטית.
אם אתה מתכוון ללמידת טכניקה , אני יכול להבין את הכוונה שזה קשה ללמוד לבד או אם אתה חושב בכלל בלתי אפשרי אבל לא נראה לי שתיהיה לי בעיה בכנות.

וויטליפטר לא צריך להתאמן כמו פווארליפטר.
מצד שני לוויטלייפטר עם 140 קג קלין, יהיה הרבה יותר יעיל להביא את הדדליפט שלו ל300 מאשר לעבוד על המסלול של המוט. זאת הגזמה, ואני גם לא מדבר על העלית. אני מדבר על מה שראיתי מסביבי כשהתאמנתי. עבודת הכח כל כך זניחה לעומת הטכניקה והתרגול של ההרמות, והמשקלים בהתאם נשארים פלוס מינוס אותו דבר.

ממליץ לך להקשיב לפודקאסטים של משקולנים שמדברים על החשיבות של הדדליפט.

ספויילר - הם לא מבצעים אותו יותר מדי.
ברוב האסכולות של ויטליפטינג יש אך ורק משיכות. נדיר שויטליפטר עושה דדליפט כדדליפט.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית