הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

סטפי כהן מסקוויטה בVolcan

לתחרות הקרוספיט rfa בארץ מגיעים כמה אלפי צופים. לדעתי זה מגיע מכמה סיבות:
1. מייצרים ״כיף״ לקהל, עמדות אוכל/בירה, אקספו (מכירת ציוד) וכד׳
2. מגיעים מתחרים חזקים להתחרות אחד נגד השני ויש מתח
3. עידוד של המתמודדים ע״י המועדונים שלהם.

גם את התחרויות בארץ אפשר היה להפוך להרבה יותר אטרקטיביות לצפיה.

ציינת את כל מה שלא קשור בכלל לסיבה שיש אלפי צופים, ופיספסת את הסיבה שכן:

"לתחרות הקרוספיט rfa בארץ מגיעים כמה"

עניין הוא סובייקטיבי אבל העניין שהציבור ככלל מוצא בספורט מסויים הוא מדיד, כמו רייטינג (על חסרונותיו)

והאמת היא שפאוורליפטינג הוא ספורט שאפילו האנשים שמתעסקים בו לא מסוגלים לשבת ולראות תחרות כי זה דבר משמים שאין שני לו (בטח ובטח פאוורליפטינג נשים.), אז קהל האנשים שלא מתעסק בספורט? רק אחים הורים ובני/בנות זוג - וגם זה בכח כי המתחרה כנראה ביקש או שרוצים להקריב מזמנם כדי לפרגן לו.

תנסה רגע לחשוב על זה, אנשים עומדים/שוכבים, ואז מבצעים תנועה קצרה מאד, שינוי זויות קל במספר מצומצם של מפרקים ואז חוזרים לפוזיציה הראשונה - זה מה שיש לראות. והדבר היחיד שמשתנה זה כמות הפלטות שיש על המוט.

בקיצור - שיעמום מוחלט

מכיר את הטיעון הזה, כמו המוסלמים שאומרים שאתה צריך לקרוא את הקוראן כולו כדי לבקר את האיסלם, ואז אם קראת אתה צריך לקרוא את כולו בערבית כדי באמת להבין

דרך קלה לא להתמודד עם טיעונים - להגיד למי שמולך שהוא לא במקום לטעון אותם
upload_2018-12-6_11-29-17.png

חוסר הידע על הענף הוא פשוט מדהים. אני מודה שאתה מפתיע אותי בענק.
אפילו המתחרים לא מסוגלים לצפות? על מה אתה מדבר תגיד לי? מאיפה הבאת את הטענה המגוחכת הזאת?
אני יכול להביא לך עוד תמונות, מתחרויות מקומיות, מתחרויות נשים, מאיגודים שונים... לא רק שבאים לצפות, בתחרויות המקומיות התחילו לגבות (כאן) כניסה בחלק מהן מהסיבה הפשוטה שמכון בגודל 300-500 מ״ר לא מסוגל להתמודד עם כמות הצופים שמגיעים. בתחרות האחרונה שהתחריתי (מקומית, לא משהו מטורף) הגיעו צופים מערים 3-5 שעות נסיעה לעודד את חברים שלהם שמתחרים.
אתה יכול להביע את דעתך, אין עם זה שום בעיה אבל אתה צריך לבסס אותה על משהו ולא לזרוק הצהרות באוויר מבלי להגיד מה גורם לך לחשוב ככה.
התמונה אגב מפרורו 8 או 9, מאז כמות הצופים הוכפלה בערך, אני מציע לך לשאול את ולאד איך היה להרים שם, מול אלפי צופים ששואגים מולך.
סתם לידע כללי, ביג דוגס מוכרים כרטיסים החל מ70$, כבר שנה שלישית ברציפות, אנשים אשכרה טסים לשם בשביל לצפות. איך זה בתור ספורט משעמם?
רק בגלל שלא הייתי בשיעורי נגינה על חליל אסור לי להביע דעה שזה משעמם? אנשים יודעים מה מעניין אותם ומה לא והם פועלים לפי זה, כמו שחדר כושר נניח עניין את כולנו כאן אז נכנסנו לזה. היה עניין מסוים מאיזושהי סיבה
לי (אישית) לא היה עניין לנגן על חליל! אני חושב שזה משעמם! רק בגלל שלא ניסיתי לנגן על חליל / למדתי איך, אז אסור לי להביע דעה?

אנשים חושבים על זה בקטע של ''אף אחד לא צופה אז לא יודעים'' אבל השאלה היא למה ''שמעתי'' על כדורגל
ולא על תחרויות ליפטינג של נשים? כי זה צבר תאוצה בגלל עניין, לעומת ליפטינג (במיוחד של נשים)

אתה יכול להגיע ששיעורי על חליל נשמעים לך כמו שעמום. אתה לא יכול לדעת שהם שעמום או להגיד שגם מי שלומד על חליל חושב שזה שעמום - כי אתה פשוט לא יודע שזה המצב (גם אם זה נכון).

פלופי ג׳ו יכול להגיד שמהמידע שהוא קורא / רואה, תחרויות לא נשמעות לו כמו משהו מעניין. אין עם זה שום בעיה כמו שאני אגיד שלצפות במרתון זה לא נשמע לי מעניין. להגיד שאין שם אווירה ושאין צופים ושאף אחד לא מתעניין בזה? וואלה אין לי מושג בחיים לא הייתי בתחרות כזאת.
אם שמעת או לא שמעת על אירוע מסויים זה לחלוטין לא קשור לכמה האירוע הוא מעניין או לא מעניין. זה רק מראה על כמה הוא פופולרי בקרב האוכלוסיה הכללית או לא. יש המון אירועים שמעניינים אותי ולא שמעתי עליהם מעולם עד שלא חוויתי אותם.

אתה מבלבל כאן שני דברים - הפופולריות של הספורט (בארץ) ורמת העניין שיש בצפייה בתחרות פאוורליפטינג (אם זה בארץ או במקום אחר).
למה צריך להיות פיזית בתחרות בתור צופה כדי להביע דעה?
לכולם מותר להביע דעה. אני יכול לרשום כאן שמאסטר שף גרמניה זה משעמם. השאלה על פי מה אני קובע את זה?
כי הם כבר שם, זה משהו שקורה באותו רגע...הם לא יקדישו זמן כדי ללכת לראות את זה במיוחד (אם זה לא שיא עולם אדיר או לא יודע מה) משמע לא מעניין מספיק.
כמו שאליהו כתב, זו תכונה די שלילית אצל ישראלים. חוץ מכדורגל / כדורסל, יהיה קשה להוציא אנשים מהבית כדי לצפות במשהו (באופן כללי). גם סביבה של חברים ומשפחה ישראלים יחסית נדיר שיבואו לצפות במישהו שהם מכירים מתחרה. אני יודע מהסביבה האישית שלי שהתחריתי בארץ, לא היית רואה הרבה חברים ומשפחה, חלק מהעניין זה שאנשים לא כל כך התגאו בספורט (כולל אני) וחשבו שזה ספורט של ״משוגעים״ ומשהו מאוד שולי בתרבות הספורט.
ברור לך שהמחזה שתיארת לא סותר את העובדה שפאוורליפטינג משעמם, לא רק שהוא לא סותר, הוא גם לא מתמודד עם הטיעון.
אתה רק מתאר מצב בו משהו שיוצא מגדר הרגיל מתרחש במקום מסויים (ביחס לאותו מקום) אז אנשים מסתכלים, אין בזה שום קשר לעניין או חוסר העניין שיש בתחרויות פאוורליפטינג
כמו שאם פתאום תראה שריפה אנשים יתגודדו ויסתכלו, לא כי לראות אש זה מעניין, פשוט דברים יוצאי דופן תופסים את תשומת ליבם של בני אדם, בכל הקשר ובכל סיטואציה.

עדיין לא הסברת פעם אחת מאיפה הקביעה הכל כך נחרצת שלך שתחרויות פאוורליפטינג הן משעממות.
הסברת את זה יפה מאוד - דברים יוצאי דופן מושכים תשומת לב של בני אדם.
ספורט לרוב הוא משהו יוצא דופן.

מישהו מרים 300-400 קילו זה בהחלט יוצא דופם = מושך תשומת לב.

לדעתי הסיבה שRFA הוא מוצלח, לפני שנכנס לאלמנט הבידורי בקרוספיט, הסיבה המכרעת לדעתי היא - הפופולריות של הספורט. יש לך (אני משער) אלפי מתחרים ועשרות אלפי מתאמנים בארץ, ברור שזה יהיה מעניין!

נקודות 1,2,3 קיימות גם כאן באירועים ליפטינג גדולים, בלי יוצא מהכלל. אפילו בתחרויות מקומיות חזקות זה קיים.

יש באמת ה-מ-ו-ן מה לשפר בענף בכל הנוגע לאווירה, כמות צופים, תחרותיות, אסטטיות של התחרות, זרימה של התחרות, שידור, קריינות, מסך וכו׳ וכו׳ וכו׳ אבל האבסורד הוא שאף אחד ממי שטען שהספורט משעמם לא ציין אף אחד מהם.

ראיתי המון המון תחרויות, חלקן משעממות למוות וחלקן חצי מהקהל יוצא צרוד מרוב צרחות (בלי להגזים). אפשר להפוך את הספורט למעניין ומהנה לצפייה. זה פשוט לא כל כך קל.

נערך לאחרונה:
פלופי ג'ו נראה כמו טרול לא רע בכלל אני חייב לציין, זה קטע שאנשים ממשיכים להאכיל אותו:81zq:

מצחיק שאתם מנסים להיפטר מהקושי בהתלמודד עם הטיעונים שלי כ"הטרלה"

אני לפעמים קצת "מרשה לעצמי" לומר דברים נכונים (לדעתי) ופחות PC, אבל זה לא אומר שאני מטריל

פלופי ג'ו נראה כמו טרול לא רע בכלל אני חייב לציין, זה קטע שאנשים ממשיכים להאכיל אותו:81zq:
מכיר אותו וזה לא עניין של הטרלה. זאת באמת דעתו, וכאחד שלוחץ 170

מכיר אותו וזה לא עניין של הטרלה. זאת באמת דעתו, וכאחד שלוחץ 170
לא טענתי שזאת לא דעתו או שזה לא בסדר להשתעמם מתחרות פאוורליפטינג (גם אותי זה משעמם לצפות בתחרות). זה לא העניין

בעזהי"ת

מצחיק שאתם מנסים להיפטר מהקושי בהתלמודד עם הטיעונים שלי כ"הטרלה"

אני לפעמים קצת "מרשה לעצמי" לומר דברים נכונים (לדעתי) ופחות PC, אבל זה לא אומר שאני מטריל

אתה קונה מעמד של טרול, היות וגם לאחר שמעמידים אותך על חוסר קשר בין טענות שכתבת ובין המציאות, אתה לא מתבלבל לרגע. מילא זאת שאתה לא קורא לעומק את התגובות שמגיבים לך (עלה בבירור מתגובתך האחרונה אלי), מילא. אבל אין ספק! בתמונה שאופיר צירף, רואים קהל נרדם משיעמום. אני יכול לשמוע את הנחירות עד כאן. שים לב לגווני השחור לבן בתאורה על הקהל, המדגישים את השיממון.

חוסר ה-PC שלך היה בנוגע לדבריך על הפאוורליפטינג הנשי, לא על המשך דבריך על הפאוורליפטינג כספורט משעמם כן או לא. אינך קדוש מעונה, סתם וכחן אינטרנט.

זה בטוח נותן ארשת חשיבות לדעתו
מבין שאתה נגוע בתאווה גדולה למצוא כשלים לוגיים, עד כדי כך שאתה לא מסוגל לפרק משמעות של דברים כהווייתם, באופנת הפורום,
אבל הנקודה היא כמובן שיש לו עניין אישי מספיק גדול, שקיים סימולטנית עם ההבנה שלשבת ולקום עם משקולות זה לא מחזה מספיק מורכב בשביל לרתק אדם ממוצע.

אם להשוות בצורה עניינית לענפי ספורט מורכבים שיש בהם הרבה יותר משתנים, טוויסטים, ואספקט ויזואלי, לא קשה להבין שמי שמתעניין ליפטינג זה אנשים שמושקעים שם רגשית כי הם כנראה עוסקים בספורט הזה.

בעזהי"ת

מבין שאתה נגוע בתאווה גדולה למצוא כשלים לוגיים, עד כדי כך שאתה לא מסוגל לפרק משמעות של דברים כהווייתם, באופנת הפורום,
אבל הנקודה היא כמובן שיש לו עניין אישי מספיק גדול, שקיים סימולטנית עם ההבנה שלשבת ולקום עם משקולות זה לא מחזה מספיק מורכב בשביל לרתק אדם ממוצע.

אם להשוות בצורה עניינית לענפי ספורט מורכבים שיש בהם הרבה יותר משתנים, טוויסטים, ואספקט ויזואלי, לא קשה להבין שמי שמתעניין ליפטינג זה אנשים שמושקעים שם רגשית כי הם כנראה עוסקים בספורט הזה.

לא מסכים עם טיעון המורכבות: סנוקר הינו משחק מורכב להפליא, ולמרות זאת דומה שבשביל רוב האנשים לראות משהו שאינו רוני אוסליבן, הינו ברמה של לעקוב ויזואלית אחרי שעון מחוגים.

עזוב. בא ניקח שיא עולם מרגש מאוד, דוגמת זה של לאסה וירן בריצת ה -10000 מטר במינכן 1972. באמת אחד מהאירועים הספורטיביים הגדולים של כל הזמנים. לאסה הופל לארץ במהלך הריצה, לא איבד עשתונות וחזר לרוץ בדומיננטיות מעוררת השתאות, כל הדרך לשיא עולם חדש. להלן וידאו באורך מעט פחות מ-11 דקות המסכם את ריצה, והבה נראה כמה כאן ירגישו חוסר יכולת לישון בלילה מרוב סקרנות - עד שלא יראו את כל ה-27:38 שלה...

יש המון ענפי ספורט יחידניים ״פשוטים״ מבחינה ויזואלית / תנועה וכו׳, שעדיין מחזיקים בפופולריות לא רע בכלל - ריצה, שחיה, הרמת משקולות, גולף, רכיבה על סוסים, אופניים וכו׳ וכו׳ וכו׳.

ספורט יחידני אף פעם לא ישתווה לספורט קבוצתי מבחינת אטרקטיביות הצפייה, זה לא ריאלי להשוות את זה.

הפוטנציאל בפופולריות של פאוורליפטינג טמון בכמה הוא קרוב למתאמן הממוצע - רוב האנשים בחדר כושר מבצעים את התרגילים הללו. הרבה מאוד אנשים (פחות בארץ) מתאמנים פאוורליפטינג (אימוני כוח..) גם אם לא מתחרים. כמות המתחרים (לא בארץ...) היא עצומה ביחס להרבה ענפים יותר מקצועיים בגלל שאין לך שום דרישה מקדימה כדי להכנס לתחרות, יש לך מתחרים החל מילדים ועד סבתות בנות 80...

ספציפית בפרורו ושאר תחרויות שמתבצעות בפסטיבלי ספורט (כמו ארנולדס ארה״ב, פינטס אקסו בסידני, אולימפיה...) אתה מרוויח המון צופים שלא קשורים לתחום באופן ישיר אבל מתעניינים בתרבות חדר כושר באופן כללי, בפרורו בימים החזקים יותר כולם כמעט נעצרים שעוברים ליד הבמה לראות סקוואט / דדליפט של 400 קילו.
בהקשר של ״אתה לא יכול לדעת עד שלא חווית״ - אני חושב שקריקט (פופולרי מאד באוסטרליה והרבה ארצות קומונוולת׳) זה ספורט מאוד משעמם. ברמה שקשה לי לתאר וקשה לי להבין איך אפשר למצוא את זה מעניין. אבל... מעולם לא הייתי במשחק קריקט, אין לי שום יכולת לדעת את האווירה במגרש, בקהל וכו׳. כל מי שניסה להסביר לי, אמרתי לו בכיף אני אבוא למשחק. עד אז אני רק מנחש.

ריצה, שחיה, הרמת משקולות, גולף, רכיבה על סוסים, אופניים
שים לב להבדל בין תחרות מספרית לתחרות שההתרחשות שלה היא קבוצתית.
אני חושב שאפשר לראות יתרון מובהק בפופולריות ככל שהמאפיינים יחידניים פחות

אכן אין ספק שלראות אתלטים מתחרים בו זמנית זה יותר מעניין ויזואלית.

כמו שכתבתי, יש הרבה אתגרים בפאוורליפטינג להיות אטרקטיבי מבחינת בידורית, אבל יש גם יתרונות ויש מקומות שהספורט מהווה חוויה בידורית מעולה ברמות הגבוהות.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית