הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

הרעלת כספית

Karnaf135

משתמש מתחיל
37
8
נק' מוניטין:
-18
37
8
אני יודע שלא קשור לחומרים ותרופות
אבל יש סכנה של הרעלת כספית מיותר מידי טונה במים?

• פותח/ת השרשור
מה שמשנה בעיקר הוא היחס בין הכספית לסלניום.
מעבר לכך שהטונה בארץ לא מכילה המון כספית,
תוכל לאכול 1-2 אגוזי ברזיל כדי לקבל כמות יפה של סלניום.

כל המידע בנוגע לנושא של כספית בטונה
זה ממומן על ידי סטארקיסט, מה ציפית?
מה שמשנה בעיקר הוא היחס בין הכספית לסלניום.
מעבר לכך שהטונה בארץ לא מכילה המון כספית,
תוכל לאכול 1-2 אגוזי ברזיל כדי לקבל כמות יפה של סלניום.
יש הרבה דברים חוץ מסלניום כדי לעודד הפרשת מתכות רעילות כמו L-ציסטאין מכרוב, ויש הרבה תאוריות של מדענים פרטיים, אבל אין מספיק מחקר על זה. כמו L-גלותתיון, סלניום, סאונות, ולהזיע.

אם המקור היחיד של לכספית זה טונות (וזה כנראה לא), זה היה פחות מדאיג. אבל יש כספית בסוגי פחיות שמרים שונות (דווקא לא של טונה), ובהרבה חיסונים. כך שמאוד כדאי למעט בצריכה של זה.

אישית, כשקראתי על זה הפסקתי לאכול את זה לגמרי ועברתי לסרדינים (ואל תביאו לי מחקר נגד סרדינים, אני לא יודע מה אעשה במקום). לנשים בהריון מומלץ לא יותר מ4 פחיות טונה בשבוע (זה יכול להזיק לעובר), זה אומר לך משהו על כמות הכספית שבטונה.

הכספית בטונה מהים, ששם כולם שופכים את כל הרעלים שלהם כולל כספית. כמה שהדג יותר גדול הוא יותר מורעל.
זה החלטה של כל אחד כמה כספית הוא רוצה לחשוף לעצמו.
הנזק של עודף כספית זה נוירולוגי, משם הגיע הביטוי "mad as a hatter" בגלל שמכיני כובעים נשמו כספית והשתגעו.
יש מכונים בארה"ב שעושים בדיקות שיער (צריך למצוא מקום אמין) וזה נחשב הדרך האמינה היחידה לבדיקת כמות המתכות רעילות בגוף.
אני מכיר מישהו בארץ ששולח לשם. אם זה מעניין מישהו, תוכלו לבקש ממני בפרטי אמצעי תקשורת איתו.

בקיצור, נושא קצת מורכב, ונתון לשיקול דעת של כל אחד.

זה ממומן על ידי סטארקיסט, מה ציפית?

יש הרבה דברים חוץ מסלניום כדי לעודד הפרשת מתכות רעילות כמו L-ציסטאין מכרוב, ויש הרבה תאוריות של מדענים פרטיים, אבל אין מספיק מחקר על זה. כמו L-גלותתיון, סלניום, סאונות, ולהזיע.

אם המקור היחיד של לכספית זה טונות (וזה כנראה לא), זה היה פחות מדאיג. אבל יש כספית בסוגי פחיות שמרים שונות (דווקא לא של טונה), ובהרבה חיסונים. כך שמאוד כדאי למעט בצריכה של זה.

אישית, כשקראתי על זה הפסקתי לאכול את זה לגמרי ועברתי לסרדינים (ואל תביאו לי מחקר נגד סרדינים, אני לא יודע מה אעשה במקום). לנשים בהריון מומלץ לא יותר מ4 פחיות טונה בשבוע (זה יכול להזיק לעובר), זה אומר לך משהו על כמות הכספית שבטונה.

הכספית בטונה מהים, ששם כולם שופכים את כל הרעלים שלהם כולל כספית. כמה שהדג יותר גדול הוא יותר מורעל.
זה החלטה של כל אחד כמה כספית הוא רוצה לחשוף לעצמו.
הנזק של עודף כספית זה נוירולוגי, משם הגיע הביטוי "mad as a hatter" בגלל שמכיני כובעים נשמו כספית והשתגעו.
יש מכונים בארה"ב שעושים בדיקות שיער (צריך למצוא מקום אמין) וזה נחשב הדרך האמינה היחידה לבדיקת כמות המתכות רעילות בגוף.
אני מכיר מישהו בארץ ששולח לשם. אם זה מעניין מישהו, תוכלו לבקש ממני בפרטי אמצעי תקשורת איתו.

בקיצור, נושא קצת מורכב, ונתון לשיקול דעת של כל אחד.
אחד הקישורים ששלחתי זה ממשרד הבריאות אתה טוען שסטארקיסט קנו את משרד הבריאות?
ואם אתה חושב שהם משקרים לך תתבע אותם תרוויח כמה מליונים

אחד הקישורים ששלחתי זה ממשרד הבריאות אתה טוען שסטארקיסט קנו את משרד הבריאות?
ואם אתה חושב שהם משקרים לך תתבע אותם תרוויח כמה מליונים
דיברתי ספציפית על זה
כל המידע בנוגע לנושא של כספית בטונה
זה לא היה משכנע אותי.
בנוגע לקישור השני שלך
זה ברור שהמלצות של משרד הבריאות זה שמעט טונה לא תזיק, הם ממליצים לגוון ומנסים לשמור על המשק.
אני כמובן סומך על משרד הבריאות, ומי שרוצה שיאכל טונה. אבל כמו שאני לא סומך לגמרי על RDA בשביל הוויטמינים שלי (כי זה פשוט מידי מינימלי וזה סטיסטיקה על אנשים בטלים מתזוזה, וממוצע בלבד), אני לא מכניס שום כספית לגוף שלי.
ודרך אגב, אני מכיר אחד שהיה מאוד מעורב עם ה FDA לפני המון שנים, והוא אמר שגם החוקרים של ה FDA ניסו לאכול הרבה יותר מה RDA בעצמם.
אז בקיצור, למרות ההבטחות של משרד הבריאות שזה בסדר, אני נמנע מסיבות אישיות.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית