מבולבל לעבור למסה או להישאר בחיטוב

• פותח/ת השרשור For fun
  • פורסם בתאריך

For fun

משתמש מתחיל
2
0
נק' מוניטין:
0
2
0
שלום אני בן 16 ולפני כחצי שני התחלתי לעשות שינוי עם החיים שלי , התחלתי בהתחלה לעשות ריצות ולצערי לא הייתי כל כך מדויק ו"הרעבתי את עצמי " בסוף החודשיים (רק ריצות כל יום 10 קילומטר )שקלתי מ75 ל60 עכשיו אחרי החודשיים האלה נרשמתי לחדר כושר , עכשיו אני שלושה חודשים מתאמן בחדר כושר ואני שוקל 58 , (שקלתי לפני חודש 56) ואני רוצה לדעת עם להמשיך עם החיטוב כי אני עדיין לא בין 10-14% אחוזי שומן (חושב שאני בערך 15-18 ) אבל זה משגע אותי כולם אומרים לי לעבור למסה אבל הם לא מבינים שנשאר לי רק להוריד עוד טיפה אחוזי שומן במיוחד בבטן וזהו אני עובר למסה , מה אתם אומרים לעשות להמשיך את החיטוב עד שאני אגיע לאחוזי שומן שמתאימים לי או לעבור למסה ? פשוט המשקל מבלבל אותי ואני לא יודע מה לעשות (גובה 1.76)

נערך לאחרונה:
שלום אני בן 16 ולפני כחצי שני התחלתי לעשות שינוי עם החיים שלי , התחלתי בהתחלה לעשות ריצות ולצערי לא הייתי כל כך מדויק ו"הרעבתי את עצמי " בסוף החודשיים (רק ריצות כל יום 10 קילומטר )שקלתי מ75 ל60 עכשיו אחרי החודשיים האלה נרשמתי לחדר כושר , עכשיו אני שלושה חודשים מתאמן בחדר כושר ואני שוקל 58 , (שקלתי לפני חודש 56) ואני רוצה לדעת עם להמשיך עם החיטוב כי אני עדיין לא בין 10-14% אחוזי שומן (חושב שאני בערך 15-18 ) אבל זה משגע אותי כולם אומרים לי לעבור למסה אבל הם לא מבינים שנשאר לי רק להוריד עוד טיפה אחוזי שומן במיוחד בבטן וזהו אני עובר למסה , מה אתם אומרים לעשות להמשיך את החיטוב עד שאני אגיע לאחוזי שומן שמתאימים לי או לעבור למסה ?
לא ציינת גובה. תעלה גם תמונות של הגוף שלך אם אתה מרגיש בנוח זה יעזור למי שמבין לתת לך תשובה טובה.

מה זה משנה מה אחוז השומן שלך? יש קסם שקורה ב-10%-14%, ולא אמרו לי? למה אתה צריך "פרנציפ" להגיע ל-"אחוז השומן שמתאים לך", ולמה הוא "מתאים לך", ולמה דווקא האחוז הזה?

לי נראה שיש לך ג'וק בראש, שאתה צריך להגיע לאחוז שומן שרירותי, ובתכלס? - אין לזה פואנטה.

רוצה לרדת במשקל? - חטב.
רוצה להתקדם במכון? - מסה תעזור.

-----

-אגב, אתה לא שוקל כלום. חברים שלך צודקים; חלאס להרכיב את עצמך.

נערך לאחרונה:
מה זה משנה מה אחוז השומן שלך? יש קסם שקורה ב-10%-14%, ולא אמרו לי? למה אתה צריך "פרנציפ" להגיע ל-"אחוז השומן שמתאים לך", ולמה הוא "מתאים לך", ולמה דווקא האחוז הזה?

לי נראה שיש לך ג'וק בראש, שאתה צריך להגיע לאחוז שומן שרירותי, ובתכלס? - אין לזה פואנטה.

רוצה לרדת במשקל? - חטב.
רוצה להתקדם במכון? - מסה תעזור.

-----

-אגב, אתה לא שוקל כלום. חברים שלך צודקים; חלאס להרכיב את עצמך.
גיא בחור זהב אתה

כמו שאמרו מעלי, אתה בתת משקל.
להשוואה, אני 1.75, בתיכון הייתי שמנמן על 75 ק״ג. בצבא ירדתי בלי להתכוון ל64 ק״ג וההורים שלי היו מודאגים שיש לי בעיה בריאותית (זה היה בלי שום מאסת בלי להתאמן מעבר שכיבות שמיכה של צבא וכו׳).

היום אני 95 ק״ג ומי שרואה תמונות שלי מהתקופה ההיא חושב שהייתי אנורקס.

קודם כל, ירדת מהר מדיי ולפי איך שזה נשמע איבדת גם הרבה שריר בתהליך כי לא אכלת טוב(היית בגרעון קלורי גדול מדיי) ולא שילבת אימוני התנגדות.
הגוף שלך עכשיו הוא כמו "ספוג" ש"יובש" ועכשיו צמא לגדול בחזרה (מקווה שהבנת את המטאפורה), לכן לדעתי אתה בשלב שהדבר הכי טוב שאתה יכול לעשות זה באמת "מסה" אבל אל תשתגע עם האוכל כי אתה יכול בטעות להשמין בחזרה יותר מדיי.

בלי קשר - אני הייתי נזהר עם הריצות(במידה ואתה עדיין רץ כמו שרשמת), כל יום 10 ק"מ זה יותר מדיי עומס גם על הברכיים וגם לוקח לך אנרגיה שעדיף שתשקיע בחדר הכושר.

בהצלחה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית