הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

למי תצביעו בבחירות לכנסת ה-21 ? (סקר מעודכן)

למי תצביעו בבחירות לכנסת ה-21 ?

• סה"כ מצביעים
    83
שנים אני אומר שצריך להביא לכאן עוד 2 חברות רכבת לארץ ואז נראה את רכבת ישראל עושים את הדברים הללו.
אבל פה הפרדוקס , תכריז שאתה רוצה להביא שני חברות חיצוניות לרכבת>>>יכריזו על שביתה כי מפחדים על המשכורת שלהם>>>הציבור לא יוכל לשרוד למשך זמן בלי רכבת>>>פוליטיקאים מודאגים מדעת הציבור ולמען האמת פשוט חסרי ביצים>>> מבטל את המכרז ומשאיר את העלוקות בתקציב הציבורי>>וחזרה חלילה

אני חושב שזה לא נכון. רוב הכסף מגיעה ממכירה לצבאות אחרים. פיתוח ימשיך להיות.
אם יהיה פה פתרון כלשהו. התקציב של הביטחון ירד משמעותית. כנראה אפשר יהיה להוריד מיסים, המדינה תוכל לגדול לכיוונים אחרים.

לסיכום לא מאמין שיש פה אינטרנס למישהו להשאיר סיכסוך בגלל תעשייה כזאת ואחרת. דווקא חושב שהצד שלנו מאוד רוצה להגיעה לפתרון כלשהו. כי זה רק יקדם אותנו כמדינה בהמון דברים.
נכון, רוב הכסף מגיע ממכירה, לא הבהרתי את כל הלך המחשבה שלי כי הייתי בחצי ריכוז.
אני חושב שמדינות אחרות קונות מישראל בין היתר בגלל שישראל היא מדינה במלחמה תמידית וסכנה קיומית תמידית ופיתוחים שישראל עושה זה בשביל להגן על עצמה. "תעשה את זה טוב כאילו החיים שלך תלויים בזה" אז החיים של ישראלים באמת תלויים בזה. נגיד פיתחו מערכת הגנה חדשה בשם כיפת ברזל, איזו דרך טובה יותר לשווק את זה לעולם מאשר להראות אותה במצב אמת בפעולה?
אם יהיה כאן שקט ושלווה אני חושב שלאט לאט המכירות לעולם יירדו ואז הפיתוחים של דברים חדשים יירדו, והמכירות יירדו עוד וכו'

אבל פה הפרדוקס , תכריז שאתה רוצה להביא שני חברות חיצוניות לרכבת>>>יכריזו על שביתה כי מפחדים על המשכורת שלהם>>>הציבור לא יוכל לשרוד למשך זמן בלי רכבת>>>פוליטיקאים מודאגים מדעת הציבור ולמען האמת פשוט חסרי ביצים>>> מבטל את המכרז ומשאיר את העלוקות בתקציב הציבורי>>וחזרה חלילה

שיכריזו כמה שביתות שהם רוצים, יהיו עוד חברות רכבת שיתפעלו את הדברים ונראה את עובדי רכבת ישראל ממשיכים לשבות ואי אפשר כבר להמשיך ככה.

שיכריזו כמה שביתות שהם רוצים, יהיו עוד חברות רכבת שיתפעלו את הדברים ונראה את עובדי רכבת ישראל ממשיכים לשבות ואי אפשר כבר להמשיך ככה.
תאמין לי שאין מישהו שהיה רוצה הפרטה מלאה בדברים יותר ממני, אבל אני אני ראלי. כמות הכוח של האיגודים פה מטורפת שביתה כללית למשל יוצרת פקק נוראי שמפיל לנו את הכללה בצורה מטורפת . לכן עד שיבוא מישהו ויגיד ''זובי מעתה והאלה תשבתו כמה שאתם רוצים אבל אך ורק בסקטור שלכם'' לא היה פה שינוי ממשי . תוסיף לזה שבית דין לעבודה הוא הדבר הכי צבוע בדברים האלו וקבלתה שושלת שלמה של שביתות.

תאמין לי שאין מישהו שהיה רוצה הפרטה מלאה בדברים יותר ממני, אבל אני אני ראלי. כמות הכוח של האיגודים פה מטורפת שביתה כללית למשל יוצרת פקק נוראי שמפיל לנו את הכללה בצורה מטורפת . לכן עד שיבוא מישהו ויגיד ''זובי מעתה והאלה תשבתו כמה שאתם רוצים אבל אך ורק בסקטור שלכם'' לא היה פה שינוי ממשי . תוסיף לזה שבית דין לעבודה הוא הדבר הכי צבוע בדברים האלו וקבלתה שושלת שלמה של שביתות.

אם יהיו לך כאן אלטרנטיבות של עוד 2 חברות רכבות שונות(אפילו כאלו מחו"ל) השביתות לא ממש ישנו כי הלקוחות שהם אזרחי מדינת ישראל יסעו וישתמשו בשירותים של החברות הללו ועובדי הרכבת יוכלו לשבות כמה שהם רוצים.

לא יכול להיות שבכל מקום אחר בעולם ובעיקר בערי אירופה המרכזיות יש לך 3 או 4 אלטרנטיבות של חברות רכבת.
אני זוכר שטסתי עם אחי ואבא שלי ללונדון לפני שנה והזמנו כרטיסים לרכבת שם והיו לנו אופציות לקנות מכמה חברות.
פה חברה 1 תופסת אותנו בביצים ואף אחד לא הולך לשנות את זה בממשלה בשנים הקרובות.

אם יהיו לך כאן אלטרנטיבות של עוד 2 חברות רכבות שונות(אפילו כאלו מחו"ל) השביתות לא ממש ישנו כי הלקוחות שהם אזרחי מדינת ישראל יסעו וישתמשו בשירותים של החברות הללו ועובדי הרכבת יוכלו לשבות כמה שהם רוצים.

לא יכול להיות שבכל מקום אחר בעולם ובעיקר בערי אירופה המרכזיות יש לך 3 או 4 אלטרנטיבות של חברות רכבת.
אני זוכר שטסתי עם אחי ואבא שלי ללונדון לפני שנה והזמנו כרטיסים לרכבת שם והיו לנו אופציות לקנות מכמה חברות.
פה חברה 1 תופסת אותנו בביצים ואף אחד לא הולך לשנות את זה בממשלה בשנים הקרובות.
שוב אתה צריך להבין ברגע שהם רק מרגישים מאוימים הם מכריזים על שביתה ומכוון שאי אפשר לפטר אותם נכנסים למבוי סתום וככה חוזר חלילה.
במדינות האחרות אין גוף ציבורי חזיר כזה, י להסתדרות יש כמות מטורפת של כוח צריך לנטרל עם השנים(מה שכן קורה בזמן האחרון בתהליכים קטנים אבל קורה) תעשה את זה תפתור חצי מין הבעיות שבמדינה.

כבר טיפלו בדברים כאלה במדינות אחרות (בריטניה לדוגמה).
הפתרון היחיד הוא לשנות את חוקי העבודה והלביא חברות סיניות שבמקרה של השבתה יהיו מוכנות להחליף את העובדים באופן מיידי עד שיגויסו עובדים חדשים.
זה כמו חמאס - אולי אתה מעדיף לחטוף בטווח הקצר רקטה פה ושם, אבל מתישהו תצטרך לחסל אותך בשביל שקט אמיתי.

כבר טיפלו בדברים כאלה במדינות אחרות (בריטניה לדוגמה).
הפתרון היחיד הוא לשנות את חוקי העבודה והלביא חברות סיניות שבמקרה של השבתה יהיו מוכנות להחליף את העובדים באופן מיידי עד שיגויסו עובדים חדשים.
זה כמו חמאס - אולי אתה מעדיף לחטוף בטווח הקצר רקטה פה ושם, אבל מתישהו תצטרך לחסל אותך בשביל שקט אמיתי.
וכמו החמאס אף לא באמת רוצה להתמודד עם זה ובגלל זה אנחנו נתקע בזה סחור סחור עד שמישהו יחליט לעשות צעד אמיתי נגד זה

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית