הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

למי תצביעו בבחירות לכנסת ה-21 ? (סקר מעודכן)

למי תצביעו בבחירות לכנסת ה-21 ?

• סה"כ מצביעים
    83
אין סיבה שהוא יהיה יותר טוב מביבי,ביבי פוליטיקאי עשרות שנים.

אנחנו לא מחפשים "יותר טוב",אנחנו מחפשים להחליף.
בלי דעות של ימין ושמאל,אני לא חושב שראש ממשלה צריך לכהן יותר מ8 שנים

אז אתה מודע לכך שזה יכול לגרום לתפקוד פחות טוב אבל עדיין כל מה שמעניין אותך ואחרים זה רק להחליף את ביבי?
אין פה הגיון

יכול להיות שהוא לא מדבר כמו ביבי. לפחות הוא אדם ישר והגון, איכפת לו ממה שקורה במדינה ויש לו רצון לשנות ולשפר.
אני לא מבין אותך. תצביע זהות ואז מה? אתה חושב שפייגלין יהיה ראש ממשלה?
בעד מי אתה כראש ממשלה? ביבי או גנץ?

הוא לא יהיה ראש ממשלה אבל אני רוצה לתת לו כח כדי שהוא יהיה באוצר, זאת המטרה שלו.
גם אם ילך לו וגם אם לא אני אבחר במישהו עם חזון נורמלי ולא בכל המרברבים חסרי מצע שמסביב

אם ככה, ואנחנו מתנהלים איך שאנחנו מתנהלים, אז תחשוב מה היה קורה אם היינו הורגים אזרחים תמימים בעזה.
אתם צריכים להבין שהעולם מסתכל עלינו במליארד עיניים ומחפש את זה שישראל תעשה מעשים לא מוסריים. לכן צריך לנסות כמה שיותר למנוע כאלה מקרים.
אז אני חושב שכלום לא ישתנה ועדיף להפסיק עם המוסריות יתר הזאת. מה בעולם יעשו? יצאו להפגין בכיכרות? או יחרימו אותנו? אה רגע, כבר עושים את זה. תבין שמבחינת כל העולם אתה כבר רוצח ילדים פלסטינים כל יום, מה שלא נכון. פשוט כל השקרים שהם כבר חושבים עלינו יתממשו. כלום לא יתשנה.

פחות טוב ממה?
מה ביבי נתן לך בעשר שנים האחרונות?

אני בטוח שבתור ראש ממשלה בתקופה שלו הוא היה הרבה יותר חשוב מאשר גנץ.
גנץ לא היה עושה שום דבר נגד הסכם גרעין עם האירני וביחסי חוץ, ובכל השאר אין לי סיבה לחשוב שהוא יהיה יותר טוב מביבי במילא

גנץ לא היה עושה שום דבר נגד הסכם גרעין עם האירני וביחסי חוץ, ובכל השאר אין לי סיבה לחשוב שהוא יהיה יותר טוב מביבי במילא
מאיפה אתה יודע מה הוא כן היה עושה או לא היה עושה.
הוא היה אחד האנשים הכי משפיעים במלחמת לבנון ובצוק איתן.
זה שאתה ניזון משטויות של הליכוד זה משהו אחד,אבל באמת שאין שום דבר רע להגיד על גנץ

מאיפה אתה יודע מה הוא כן היה עושה או לא היה עושה.
הוא היה אחד האנשים הכי משפיעים במלחמת לבנון ובצוק איתן.
זה שאתה ניזון משטויות של הליכוד זה משהו אחד,אבל באמת שאין שום דבר רע להגיד על גנץ

רק מהסרטון הזה אפשר להבין

חוץ מזה איך בדיוק הבנאדם ישר שכל המפלגה שלו ממציאה האשמות לא נכונות על ביבי וזה דווקא בזמן הכי צפוי?

• פותח/ת השרשור
הוא לא יהיה ראש ממשלה אבל אני רוצה לתת לו כח כדי שהוא יהיה באוצר, זאת המטרה שלו.
גם אם ילך לו וגם אם לא אני אבחר במישהו עם חזון נורמלי ולא בכל המרברבים חסרי מצע שמסביב
לכחול לבן יש מצע. לביבי אין זה נכון.
אבל שיהיה לשניכם ברור @Grizzly Bear
אם פייגלין יהיה שר האוצר (וקשה לי להאמין שזה יקרה), מלבד לגליזציה הוא לא יצליח לשנות שום חזון מהמצע שלו. הדעות הכלכליות שלו (שהן מעולות לדעתי) מאוד קיצוניות ביחס למה שקורה במדינה כיום, ועם כל הכבוד, כוח של 5 מנדטים (וגם 7) לא יצליחו לשנות דבר. הדבר היחיד שהוא יעשה מעבר ללגליזציה, זה להצביע בעד רפורמות שתומכות בחרדים (כמו להתנגד לנישואין חד מיניים). וכן, אני יודע מה הדעות שלו בנושא. אבל אם תחשבו רגע, תבינו שהחזון שלו לא יתגשם כאן בעתיד הקרוב, והרבנות תשאר כמו שהיא, והגופים שכפופים ומנוהלים על ידי המדינה ישארו כך, והאפשרות היחידה שתיהיה להם זה להצביע בעד או נגד אותם רפורמות. אתם כבר בטח יודעים שפייגלין הומופוב, ומספר 2 ברשימה (הרב אמסלם) בטוח לא יהיה בעד נישואים חד מיניים בחוק. אבל זו רק דוגמא קטנה לעוד הרבה דברים שהוא יעשה בניגוד למצע שלו, בגלל שהוא קיצוני, ולא כי הוא שקרן או משהו כזה. אה, וגם תחב"צ בשבת. אל תחשבו שהוא יצביע בעד הדבר הזה.

אז אני חושב שכלום לא ישתנה ועדיף להפסיק עם המוסריות יתר הזאת. מה בעולם יעשו? יצאו להפגין בכיכרות? או יחרימו אותנו? אה רגע, כבר עושים את זה. תבין שמבחינת כל העולם אתה כבר רוצח ילדים פלסטינים כל יום, מה שלא נכון. פשוט כל השקרים שהם כבר חושבים עלינו יתממשו. כלום לא יתשנה.
לא מסכים איתך אבל בהחלט אפשר להגיד שזאת דעה לגיטימית. בכל אופן, המצב הזה לא ישתנה. אז אני מציע לכל אחד לחשוב ולהצביע לטובת דברים שיכולים להשתנות ולהתגשם.

חוץ מזה איך בדיוק הבנאדם ישר שכל המפלגה שלו ממציאה האשמות לא נכונות על ביבי וזה דווקא בזמן הכי צפוי?
מה לא נכון בהאשמות? בינתיים עושה רושם שכל מה שהם האשימו את ביבי אכן נכון ואולי עדיין לא מוכח (עניין הבוטים), אבל בהחלט מבוסס ואלה לא האשמות שווא.
@frozen
נראה לי הצלחתי אחי הם בשוק.

@frozen
נראה לי הצלחתי אחי הם בשוק
הם כמו חמאס אחי..הם הלכו להתחמש והם ייתקפו שנלך לישון
מה המציאו על ביבי?
הוא לא לקח שוחד?
לא הרוויח מהמניות של בן דוד שלו?
לא מכר נשק חדשני למצרים בלי להתייעץ עם הרמטכל,שר הבטחון וראש המוסד?

אם פייגלין יהיה שר האוצר (וקשה לי להאמין שזה יקרה), מלבד לגליזציה הוא לא יצליח לשנות שום חזון מהמצע שלו. הדעות הכלכליות שלו (שהן מעולות לדעתי) מאוד קיצוניות ביחס למה שקורה במדינה כיום, ועם כל הכבוד, כוח של 5 מנדטים (וגם 7) לא יצליחו לשנות דבר. הדבר היחיד שהוא יעשה מעבר ללגליזציה, זה להצביע בעד רפורמות שתומכות בחרדים (כמו להתנגד לנישואין חד מיניים). וכן, אני יודע מה הדעות שלו בנושא. אבל אם תחשבו רגע, תבינו שהחזון שלו לא יתגשם כאן בעתיד הקרוב, והרבנות תשאר כמו שהיא, והגופים שכפופים ומנוהלים על ידי המדינה ישארו כך, והאפשרות היחידה שתיהיה להם זה להצביע בעד או נגד אותם רפורמות. אתם כבר בטח יודעים שפייגלין הומופוב, ומספר 2 ברשימה (הרב אמסלם) בטוח לא יהיה בעד נישואים חד מיניים בחוק. אבל זו רק דוגמא קטנה לעוד הרבה דברים שהוא יעשה בניגוד למצע שלו, בגלל שהוא קיצוני, ולא כי הוא שקרן או משהו כזה. אה, וגם תחב"צ בשבת. אל תחשבו שהוא יצביע בעד הדבר הזה.

לא מסכים איתך אבל בהחלט אפשר להגיד שזאת דעה לגיטימית. בכל אופן, המצב הזה לא ישתנה. אז אני מציע לכל אחד לחשוב ולהצביע לטובת דברים שיכולים להשתנות ולהתגשם.

מה לא נכון בהאשמות? בינתיים עושה רושם שכל מה שהם האשימו את ביבי אכן נכון ואולי עדיין לא מוכח (עניין הבוטים), אבל בהחלט מבוסס ואלה לא האשמות שווא.
@frozen

ראיתי והייתי חייב להגיב,
תקשיב, 99.9999% ממה שהאשימו,מאשימים ועוד יאשימו את ביבי התברר כ לא נכון .
כל פעם מנסים לתפור לו תיק אחר ולא מצליחים, כבר שנים.
מה שיפה במדינה הזאת (וגם במדינות אחרות אבל בקנה מידה קטן יותר לדעתי) זה שאם רוצים להעיף מישהו מתפקיד מסוים, לא משנה ראש ממשלה, שופט, שר בממשלה, פתאום יתגלה איזה משהו עליו או שאיזה מישהי תתלונן על הטרדה מינית (לא אומר חלילה שתמיד זה תלונת שווא, אבל המון מקרים זה לא באמת) או שפתאום יתגלה תיק 1000,2000,3000,4000 והספירה עוד נמשכת, או שלא יודע מה.
אם רוצים להעיף מישהו מתפקיד מסויים ימצאו דרך.
עוד דבר שאתם יכולים להסכים איתי ואתם יכולים לא, אני מאמין ש100% ממי שנמצא בממשלה לא בן אדם ישר או שיותר נכון היה מעורב בכל מני דברים.

ובהקשר שוב לציטוט של ההודעה -
אני בטוח שמתישהו יתפסו את ביבי באיזשהו הקשר ואו שישלחו אותו לכלא או שימצאו דרך להוציא אותו מהממשלה, אבל הוא כרגע האופציה הכי טובה שלנו, אין אף אחד שיכול להחליף את ביבי, גנץ, עם כל ההערכה למה שהוא עשה, ממש לא מתאים להיות ראש ממשלה, כל יום מתפרסמת שיחה שלו מהמקורבים אליו או בשיחות סגורות, כל מני הדלפות (מה שגרוע מאוד, אם זה המצב כרגע, תחשבו מה יקרה אם יהיה ראש הממשלה מה ידליפו..)
בנוסף גנץ לא סומך בכלל על האנשים שאיתו במפלגה, מלכלך עליהם חופשי, אומר שביבי רוצה להרוג אותו.
דברים לא הגיוניים בשביל בן אדם שרוצה להיות ראש ממשלה, אני לא מבין איך מישהו אשכרה חושב להצביע לו ושהוא מתאים לתפקיד.
אם כבר מישהו רוצה להיות ראש ממשלה מהמפלגה הזאת כחול לבן, זה לפיד כי יש לו כבר נסיון כ ח"כ, אבל גם הוא ממש לא מתאים לתפקיד מכל בחינה שהיא.
בקיצור להצביע כחול לבן זה ללכת עם העדר, כמו שפעם יאיר לפיד קפץ מאיש חדשות ורצה להיות ראש ממשלה והמון אמרו כן יאללה יאיר לפיד העיקר להעיף את ביבי, עכשיו בני גנץ בא, והוא פשוט הצטרף אליו.
בקיצור אני מקווה שאנשים יתעוררו ויפסיקו ללכת עם העדר אחרי כל אחד חדש שקופץ ו העיקר לא ביבי.
עם כל המינוסים שיש לביבי, ולא חסר כאלה, הוא האופציה הכי טובה כרגע, עד שיקום מישהו שאשכרה מבין משהו ויכול להוביל לשינוי אמיתי.

* עוד דבר, כל ראש ממשלה שלא יהיה, ימני קיצוני שמאלני קיצוני, באמת שלא משנה, חוץ מהמצע שלו, טוב ככל שיהיה, יש דברים שרק ראש ממשלה רואה ומכיר ועל פי זה הוא יכול לפעול, אני בטוח שכל ראש ממשלה לפה או לפה יפעל פחות או יותר אותו דבר, לא בגלל שזה העקרונות שלא וזה מה שהוא מאמין ב100%, אלא כי זאת המציאות ועם זה מתמודדים.

הם כמו חמאס אחי..הם הלכו להתחמש והם ייתקפו שנלך לישון

מה המציאו על ביבי?
הוא לא לקח שוחד?
לא הרוויח מהמניות של בן דוד שלו?
לא מכר נשק חדשני למצרים בלי להתייעץ עם הרמטכל,שר הבטחון וראש המוסד?

ראית את הסרטון התגובה של ביבי על ההאשמות?

@frozen

גם אם הוא לא יצליח אני מעדיף לבחור באנשים אמיתיים ולא בכאלה שמשחקים משחקים של ימין שמאל ושברגעי אמת מתנהגים בצביעות

• פותח/ת השרשור
קח, פה ביבי מספר גרסא אחרת לגבי הצוללות:

מתחיל בדקה 03:00

ופה לפיד אומר שהוא שקרן (ובצדק):

• פותח/ת השרשור
אז בוא תקצר לי במה הוא שיקר?
נתניהו משנה גרסה: "רכשתי את המניות במפעל הפלדה כראש אופוזיציה"
הם יסבירו לך יותר טוב. הראיון של ביבי ששלחתי זה לא מה שהתכוונתי. זה אחרי שינוי הגרסא. אם תרצה אחפש את הראיון שבו הוא נותן עדות לפני שינוי הגרסא. כמו שזה נראה לי עכשיו, מישהו עשה עבודה יסודית ברשת ומחק את זה.

לדעתי, כל מי שרוצה להחליף את הממשלה הנוכחית ולהעיף את ביבי, הדבר החכם ביותר לעשות הוא להצביע כחול לבן, גם אם הדעות שלכם לא תואמות את הדעות שהם מייצגים ותומכים בהן.
אני חושב שהדבר הכי דחוף וחשוב כרגע הוא להחליף את הממשלה הנוכחית, בעיקר כדי לרענן את כיסאות הקבינט אבל גם כי יש סיכוי סביר מאוד שהממשלה מושחתת ולא מנוהלת ביושר. וזה דבר שלא עולה על הדעת.

מכאן, החלפת הממשלה תלויה בשני גורמים עיקריים:
1. הפרש המנדטים בין כחול לבן לליכוד - ככל שלכחול לבן יהיה הפרש גדול יותר על הליכוד, ככה גדל הסיכוי שהם יקימו את הממשלה. אם הליכוד תקים את הממשלה היא כמעט בטוח תצליח להקים היות וגוש הימין ככל הנראה יהיה מעל 60 מנדטים. אם כחול לבן יקימו, הם לדעתי יצליחו להקים ממשלה גם עם מפלגות ימין כמו ישראל ביתנו, כולנו ואולי עוד. העניין הוא, שרוב המפלגות ימליצו לנשיא על הליכוד, כיוון שרוב המפלגות ימניות. לכן צריך הפרש גדול של כחול לבן על הליכוד בעניין הזה. ולא, תוקם פה ממשלה נוספת בראשות ביבי.
2. גושים - מבחינת ביבי יש גושים. מבחינת כחול לבן אין. ביבי לא יישב עם העבודה ועם מרצ כנראה. גנץ יכול לשבת עם כולם חוץ מהמפלגות הקיצוניות והערביות. לכן, מי שרוצה להעיף את ביבי, לפי דעתי, לא חכם מצידו להצביע למפלגות ימניות (כולל זהות, הימין החדש, איחוד מפלגות הימין, ישראל ביתנו וכו').
מסכים לחלוטין.
להצביע לגנץ שסיכן חיילים כדי לא לפגוע באזרחים בעזה? זה שאשתו בארגון שמאל קיצוני? בטוח שאין אופציות טובות יותר?
תסתכל על מה הולך בעזה ב10 שנים האחרונות תחת שלטון ביבי ותגיד לי מי מסכן אזרחים ישראלים.

אשתו לא חברה בארגון שמאל, אשכרה צילמו תמונה של מישהי אחר.

נגיד והיא הייתה, אז?
מבין כל נשות המנהיגים אין ספק ששרה נתניהו היא הדבר הכי נוראי שיכול לקרות לראש ממשלה.
איך אפשר להצביע לגנץ אם אפילו לדבר עם מגישי חדשות הוא לא יכול??
לא מבין
ולהצביע למי שיודע רק לדבר ולא לעשות כלום?
אז בגלל שהעם המטומטם הזה גרם לחמאס לצבור כזה כח (שגם הרבה מהעם תמך בו),
זה כן נכון לסכן חיילים?.
ולמה בכלל צריך להיות מוסרי? צריך להיות חכם
צריך להיות מוסרי במידה מסויימת כי אם לא נהיה, העולם יטיל עלינו סנקציות והכלכלה שלנו תתרסק, אם נפציץ את עזה בלי סוף כמו שהרבה אנשים רוצים, אנחנו מסתכנים באשכרה מלחמה עם מדינות שלא יבליגו על זה. אל תהיה תמים.

אני לא בעד ביבי וגם לא אצביע לו, אבל כל מי שבעד גנץ..נניח והוא יקבל סביב ה30 מנדטים. עם מי הוא ירכיב ממשלה? עם מרצ? עם המפלגות הערביות? שהודיעו אפילו שלא יישבו איתו בממשלה.
בגלל זה כל ההליך של הרכבת ממשלה בישראל פשוט דבילי ונותן כוח גדול מידי למפלגות קטנות שסוחטות את הגדולות(לדוגמא החרדים את ביבי) בנוגע להעברת חוקים.

וגם תומכי זהות, מה אתם מצפים שפייגלין יעשה עם 6-8 מנדטים? עם כמה שהמצע נהדר ופייגלין מבריק, הוא לא באמת יוכל ליישם שום דבר רציני מהמצע שלו. במיוחד אם הוא יישב עם הליכוד.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית