הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

למי תצביעו בבחירות לכנסת ה-21 ? (סקר מעודכן)

למי תצביעו בבחירות לכנסת ה-21 ?

• סה"כ מצביעים
    83
  • פותח/ת השרשור
אני לא בעד ביבי וגם לא אצביע לו, אבל כל מי שבעד גנץ..נניח והוא יקבל סביב ה30 מנדטים. עם מי הוא ירכיב ממשלה? עם מרצ? עם המפלגות הערביות? שהודיעו אפילו שלא יישבו איתו בממשלה.
בגלל זה כל ההליך של הרכבת ממשלה בישראל פשוט דבילי ונותן כוח גדול מידי למפלגות קטנות שסוחטות את הגדולות(לדוגמא החרדים את ביבי) בנוגע להעברת חוקים.
גנץ יקים ממשלה עם כל המפלגות שביבי יכול להקים, אולי חוץ מאיחוד מפלגות הימין. לא מבין למה לא. ביבי לעומת זאת, לא יקים ממשלה עם העבודה ועם מרצ ולכן הוא דווקא בעמדה נחותה יותר אם כבר, מבחינת ה"גושים".

תראו מה קורה: ההונאה הפוליטית הגדולה בתולדות ישראל. בהתחלה התעלמות מוחלטת מפייגלין ועכשיו פתאום הפצת שקרים והצגת דעות שבכלל לא שלו. מה קרה? מפחדים? והכי מחיק שהטרולים מהשמאל שמפיצים עליו שקרים אומרים דברים מנוגדים לאלה שמימין. טיפשים שכנראה לקרוא טקסט לא מסוגלים. רק גורם לי להבין שההחלטה להצביע לזהות נכונה בהחלט.

• פותח/ת השרשור
תראו מה קורה: ההונאה הפוליטית הגדולה בתולדות ישראל. בהתחלה התעלמות מוחלטת מפייגלין ועכשיו פתאום הפצת שקרים והצגת דעות שבכלל לא שלו. מה קרה? מפחדים? והכי מחיק שהטרולים מהשמאל שמפיצים עליו שקרים אומרים שהוא נגד נישואים אזרחיים ובעד מדינת הלכה והטרולים מהימין טוענים בדיוק ההיפך. טיפשים שכנראה לקרוא טקסט לא מסוגלים. רק גורם לי להבין שההחלטה להצביע לזהות נכונה בהחלט.
בין השורות יש גם דברים שנאמרים על פייגלין בצדק.
הוא הרי לא באמת ישנה הכל במדינה מקצה לקצה עם 6 מנדטים נכון? מה שהוא כן יעשה זה יצביע בעד ונגד על הצעות חוק. העניין הוא, שאם הדברים לא בדיוק כמו שכתובים במצע, כמו העניין שהמדינה לא צריכה להתערב בתחבורה ציבורית, ולכן כאשר התחבורה הציבורית כיום מנוהלת על ידי המידנה, פייגלין יצביע נגד הפעלת תחבורה ציבורית בשבת, מישום שבמצע שלו, לפי הזהות היהודית של מדינת ישראל, גופים מדיניים לא יעבדו בשבת. תעשה חושבים לבד לגבי זכויות להט"ב ונישואים חד מיניים מה הוא יצביע, ולגבי חוק המרכולים וכו'. לכן כל ההשמצות עליו. כי הוא מצייר מציאות ובפועל יפעל בדיוק כנגדה בגלל שאותה מציאות שהוא מצייר לא תקרה, לפחות לא בקרוב.
בחייאת... רק לא ביבי כי אני לא מסוגל לראות יותר את הבן הכלומניק שלו מצייץ לי כמו איזה כוסית בטוויטר...
#כלומניק_אוכלחינם
הבעיה שאנשים אומרים "רק לא ביבי" ומצביעים זהות או לאיזה מפלגת ימין. דבר שלא יתרום דבר למאמץ להחליף את ביבי, ואפילו יעשה להפך.

תראו מה קורה: ההונאה הפוליטית הגדולה בתולדות ישראל. בהתחלה התעלמות מוחלטת מפייגלין ועכשיו פתאום הפצת שקרים והצגת דעות שבכלל לא שלו. מה קרה? מפחדים? והכי מחיק שהטרולים מהשמאל שמפיצים עליו שקרים אומרים דברים מנוגדים לאלה שמימין. טיפשים שכנראה לקרוא טקסט לא מסוגלים. רק גורם לי להבין שההחלטה להצביע לזהות נכונה בהחלט.

בטח שיקבל פחות מנדטים בגלל שכולם מצביעים כמו עדר

מממ... איך אני אגיד את זה בצורה פשוטה..
פייגלין מצטייר כבחור נחמד שמפתה אותנו עם ג'וינט אליו לדירה.. ובסוף יש לי הרגשה שאנחנו נקבל את הז#ן שלו בתחת ועוד בלי גומי... (אבל הוא יגיד שהוא שם)

זאת הרגשה שלי.. משהו בו לא משדר לי כנות.

לדעתי, כל מי שרוצה להחליף את הממשלה הנוכחית ולהעיף את ביבי, הדבר החכם ביותר לעשות הוא להצביע כחול לבן, גם אם הדעות שלכם לא תואמות את הדעות שהם מייצגים ותומכים בהן.
אני חושב שהדבר הכי דחוף וחשוב כרגע הוא להחליף את הממשלה הנוכחית, בעיקר כדי לרענן את כיסאות הקבינט אבל גם כי יש סיכוי סביר מאוד שהממשלה מושחתת ולא מנוהלת ביושר. וזה דבר שלא עולה על הדעת.

מכאן, החלפת הממשלה תלויה בשני גורמים עיקריים:
1. הפרש המנדטים בין כחול לבן לליכוד - ככל שלכחול לבן יהיה הפרש גדול יותר על הליכוד, ככה גדל הסיכוי שהם יקימו את הממשלה. אם הליכוד תקים את הממשלה היא כמעט בטוח תצליח להקים היות וגוש הימין ככל הנראה יהיה מעל 60 מנדטים. אם כחול לבן יקימו, הם לדעתי יצליחו להקים ממשלה גם עם מפלגות ימין כמו ישראל ביתנו, כולנו ואולי עוד. העניין הוא, שרוב המפלגות ימליצו לנשיא על הליכוד, כיוון שרוב המפלגות ימניות. לכן צריך הפרש גדול של כחול לבן על הליכוד בעניין הזה. ולא, תוקם פה ממשלה נוספת בראשות ביבי.
2. גושים - מבחינת ביבי יש גושים. מבחינת כחול לבן אין. ביבי לא יישב עם העבודה ועם מרצ כנראה. גנץ יכול לשבת עם כולם חוץ מהמפלגות הקיצוניות והערביות. לכן, מי שרוצה להעיף את ביבי, לפי דעתי, לא חכם מצידו להצביע למפלגות ימניות (כולל זהות, הימין החדש, איחוד מפלגות הימין, ישראל ביתנו וכו').
אנשים כמוך מצחיקים אותי.
מה אתה חושב שישתנה בחיים שלך אם הדחליל שעמדת ראש הממשלה יהיה דמות אחרת?
תן לי לחסוך לך את המאמץ - כלום.
יודע מה? אם כבר, בהנחה ואנחנו מדברים על קואליצית איש סגול רע של כחול לבן, מרצ, עבודה, כחלון ועוד כמה, בהחלט תהיה השפעה על החיים שלך ואתה תתקרב מאוד ליוון במקום לשוויץ.
דעתי הכנה היא שקואליציה כזאת בשתי קנדנציות יכולה לחרב את הכלכלה הישראלית קרוב לרמה של שנות ה80, במיוחד כי היא תהיה מספיק פופוליסטית כדי לא להעלות מיסים.
אתה ניזון ממירי רגב?

וברור שהוא יסכן חיילים,זה המשמעות של צבא ערכי ומוסרי.
למה שאזרחים ייהרגו בעזה,מהפגזות מיותרות, שהם תחת שלטון טרור של חמאס.
למעלה מ80 אחוז מהם רוצים שישראל יהיו שם ולא חמאס
התפקיד של הצבא הוא לנצח מלחמות ולהגן על חיי אדם (וחיילים), לא להגן על אזרחי האויב.
רמטכ"ל (או כל איש צבא) אמור להעדיף 1000 אזרחי אויב הרוגים ולא חייל אחד שלו.
זה שאנשים מנסים להצדיק את הטמטום זה עצוב.

בוא אני אשתמש בטיעונים ברמת כחול לבן - רוצה אתה להיות החייל שמקריבים כדי שמשפחה עזתית לא תמות מארטילריה?

בנימה קצת אישית, רק רוצה להבהיר לכם שאנשי ה"רק לא ביבי!!@!@1" מקבילים לחלוטין לאנשי "ביבי המלך!!@#".
אתם לא רוצים להיות באף אחת מהקבוצות.

• פותח/ת השרשור
אנשים כמוך מצחיקים אותי.
מה אתה חושב שישתנה בחיים שלך אם הדחליל שעמדת ראש הממשלה יהיה דמות אחרת?
תן לי לחסוך לך את המאמץ - כלום.
יודע מה? אם כבר, בהנחה ואנחנו מדברים על קואליצית איש סגול רע של כחול לבן, מרצ, עבודה, כחלון ועוד כמה, בהחלט תהיה השפעה על החיים שלך ואתה תתקרב מאוד ליוון במקום לשוויץ.
דעתי הכנה היא שקואליציה כזאת בשתי קנדנציות יכולה לחרב את הכלכלה הישראלית קרוב לרמה של שנות ה80, במיוחד כי היא תהיה מספיק פופוליסטית כדי לא להעלות מיסים.
לפחות זה הדדי. גם אנשים כמוך מצחיקים אותי.
פתח את העיניים חבר. ביבי חירב לך את המדינה בשנים האחרונות שבהם הוא ראש ממשלה. מחירי הדיור בשמיים וממשיכים לעלות, יוקר המחייה בשמיים, החינוך אחד הגרועים בעולם ומושקע בו פר תלמיד את אחד התקציבים הגבוהים בעולם, התחבורה הציבורית פה על הפנים וזה לא משתנה, הפקקים בכבישים רק מחמירים, ועם כל זה, המיסים בשמיים ובפרט מס הכנסה. אז מה לעזאזל אתה חושב שיקרה פה אם ביבי ישאר ראש ממשלה ואף אחד לא יחליף אותו?? אתה חושב שהבן שלך יקנה פה דירה ויוכל לחיות פה באופן סביר?? התשובה היא לא, אין צורך שתענה לי, הנה חסכתי לך.
מה יקרה אם גנץ יחליף אותו? לא יודע, אני לא נביא. אבל אין לי מה להפסיד. יותר גרוע מזה לא יכול להיות. בנוסף, גנץ היה רמטכ"ל ולא נראה לי שרמכ"ל לשעבר בצהל ישתין עליי בלשון המעטה, כמו שביבי עושה. אני מאמין שגנץ באמת רוצה לתרום בניגוד לרוב הפוליטיקאים שחושבים בעיקר על עצמם ואחר כך על המדינה.

לפחות זה הדדי. גם אנשים כמוך מצחיקים אותי.
פתח את העיניים חבר. ביבי חירב לך את המדינה בשנים האחרונות שבהם הוא ראש ממשלה. מחירי הדיור בשמיים וממשיכים לעלות, יוקר המחייה בשמיים, החינוך אחד הגרועים בעולם ומושקע בו פר תלמיד את אחד התקציבים הגבוהים בעולם, התחבורה הציבורית פה על הפנים וזה לא משתנה, הפקקים בכבישים רק מחמירים, ועם כל זה, המיסים בשמיים ובפרט מס הכנסה. אז מה לעזאזל אתה חושב שיקרה פה אם ביבי ישאר ראש ממשלה ואף אחד לא יחליף אותו?? אתה חושב שהבן שלך יקנה פה דירה ויוכל לחיות פה באופן סביר?? התשובה היא לא, אין צורך שתענה לי, הנה חסכתי לך.
מה יקרה אם גנץ יחליף אותו? לא יודע, אני לא נביא. אבל אין לי מה להפסיד. יותר גרוע מזה לא יכול להיות. בנוסף, גנץ היה רמטכ"ל ולא נראה לי שרמכ"ל לשעבר בצהל ישתין עליי בלשון המעטה, כמו שביבי עושה. אני מאמין שגנץ באמת רוצה לתרום בניגוד לרוב הפוליטיקאים שחושבים בעיקר על עצמם ואחר כך על המדינה.
חחחח בסדר, אני לא יודע למה אתה מדבר על הבן שלי (שלא קיים עדיין כמובן) אבל אם אתה בן יותר מ20 זה די מביך.
אתה מכריח אותי להגן על ביבי, אדם שאני חושב שהוא סמרטוט רצפה, אבל כשאין ברירה אז אין ברירה.

"מחירי הדיור בשמיים וממשיכים לעלות, יוקר המחייה בשמיים"
https://scontent.fhfa1-1.fna.fbcdn....=57924dea959c895021852bb9a2d95e75&oe=5D05723B

"החינוך אחד הגרועים בעולם ומושקע בו פר תלמיד את אחד התקציבים הגבוהים בעולם"
והפתרון של כחול לבן הוא לשפוך עוד כסף, כדי שנהיה המדינה שבה מושקע הכי הרבה תקציב ועדיין החינוך גרוע?
אולי זה בגלל שמספר 5 ברשימה שלך מסדר לחברים שלו המורים מצב שבו יש יותר מורים פדופילים ממורים מפוטרים מדי שנה?
החינוך הוא אחד הגרועים במערב, דרך אגב, לא בעולם.

"התחבורה הציבורית פה על הפנים וזה לא משתנה"
ומה הפתרון של כחול לבן? (רמז - לשפוך עוד כסף על תחבורה ממשלתית לא יעזור)

"הפקקים בכבישים רק מחמירים"
ומה הפתרון של כחול לבן? (רמז - זה דווקא להטיל מס בצורת אגרת גודש)

"המיסים בשמיים ובפרט מס הכנסה"
ומה אתה חושב שיקרה למס הכנסה אם כל עשרות העמודים במצע של כחול לבן שמסבירים לך על מה הם יזרקו את הכסף שלך יתממשו?
מאיפה אתה חושב שיגיע כסף לחינוך חינם מגיל 0-3 שהם כל כך מתגאים בו, ואיזה אוכלוסיות אתה חושב שירוויחו מזה הכי הרבה?

"מה יקרה אם גנץ יחליף אותו?"
כלום במקרה הטוב, חורבן כלכלי במקרה הרע.

"גנץ היה רמטכ"ל ולא נראה לי שרמכ"ל לשעבר בצהל ישתין עליי בלשון המעטה"
לא נראה לי שהיית בקרבי.

• פותח/ת השרשור
לא נראה לי שהיית בקרבי.
תתפלא. צנחנים, 101 אוג' 12, שלא תגיד שאני ממציא.

לא אענה על כל השאר כי זה באמת מרגיש לי מיותר. בשורה התחתונה אני אומר דבר כזה, לא טוב - תחליף. אם היו עוד אלטרנטיבות מלבד כחול לבן הייתי שוקל מה עדיף מבינהן.

אין בעיה, אני גם בעד להחליף, אבל לא חרא בחרא.
Idan De Eretz
Tom Sadeh
והדוגמאות האלה הן טיפה בים.

היתרון של ביבי בהיותו סמרטוט הוא שהוא לחיץ - שים איתו אנשים עם הרעיונות הנכונים בקואליציה והוא יתיישר לפיהם.

יכול להיות שהוא לא מדבר כמו ביבי. לפחות הוא אדם ישר והגון, איכפת לו ממה שקורה במדינה ויש לו רצון לשנות ולשפר.
אני לא מבין אותך. תצביע זהות ואז מה? אתה חושב שפייגלין יהיה ראש ממשלה?
בעד מי אתה כראש ממשלה? ביבי או גנץ?

מצחיק כי לא זכור לי שביבי השיג 50 מיליון שקל בלי מכרז אה?

הוא לא לקח שוחד?

לא הרוויח מהמניות של בן דוד שלו?
ענו לך אני מבין?

נתניהו משנה גרסה: "רכשתי את המניות במפעל הפלדה כראש אופוזיציה"
הם יסבירו לך יותר טוב. הראיון של ביבי ששלחתי זה לא מה שהתכוונתי. זה אחרי שינוי הגרסא. אם תרצה אחפש את הראיון שבו הוא נותן עדות לפני שינוי הגרסא. כמו שזה נראה לי עכשיו, מישהו עשה עבודה יסודית ברשת ומחק את זה.
נזרום איתך שהוא רכש את המניות ב2005 או כל שנה אחרת איך זה קשור לשוחד?

• פותח/ת השרשור
נזרום איתך שהוא רכש את המניות ב2005 או כל שנה אחרת איך זה קשור לשוחד?
ההאשמות אומרות שביבי השקיע בחברה שקשורה ברווחים שלה לייצור הצוללות בדרך עקיפה כזו או אחרת. ואז הוא הרוויח מקניית הצוללות לכיס האישי שלו, כאשר הוא לא התייעץ על רכישת הצוללות עם השרים בממשלה ולא עם הרמטכ"ל. לכן חושדים שהוא עשה את עסקת הצוללות נטו בשביל הכיס האישי שלו. בנוסף לכך, בוועדות ודיונים שנעשו בעבר בנושא, הגיעו למסקנות שלישראל אין צורך ביותר מ5 צוללות. אם אני לא טועה עכשיו יש 9.

בנוסף לזה, הוא גם אישר מכירת צוללות למצרים מבלי להיוועץ באף אחד. דבר שמגדיל עוד יותר את הרווחים האישיים שלו ככל הנראה.

ההאשמות אומרות שביבי השקיע בחברה שקשורה ברווחים שלה לייצור הצוללות בדרך עקיפה כזו או אחרת. ואז הוא הרוויח מקניית הצוללות לכיס האישי שלו, כאשר הוא לא התייעץ על רכישת הצוללות עם השרים בממשלה ולא עם הרמטכ"ל. לכן חושדים שהוא עשה את עסקת הצוללות נטו בשביל הכיס האישי שלו. בנוסף לכך, בוועדות ודיונים שנעשו בעבר בנושא, הגיעו למסקנות שלישראל אין צורך ביותר מ5 צוללות. אם אני לא טועה עכשיו יש 9.

בנוסף לזה, הוא גם אישר מכירת צוללות למצרים מבלי להיוועץ באף אחד. דבר שמגדיל עוד יותר את הרווחים האישיים שלו ככל הנראה.
עסקת הצוללות הייתה כמה שנים אחרי שהוא כבר יצא מהחברה אז שוב פעם איפה איך הוא הרוויח מלמכור את הצוללות כמה שנים אחרי שכבר אין לו חצי מניה בחברה?
איך לזה אתה קורא שחיטות אבל לבן אדם שסידר לחברה שלו 50 מיליון שקל בלי מכרז מהמשטרה אתה לא מוציא מילה? קצת צבוע לא?

עסקת הצוללות הייתה כמה שנים אחרי שהוא כבר יצא מהחברה אז שוב פעם איפה איך הוא הרוויח מלמכור את הצוללות כמה שנים אחרי שכבר אין לו חצי מניה בחברה?
איך לזה אתה קורא שחיטות אבל לבן אדם שסידר לחברה שלו 50 מיליון שקל בלי מכרז מהמשטרה אתה לא מוציא מילה? קצת צבוע לא?
בגלל שהתקשורת השמאלנית אומרת משהו (גם אם תלוש מהמציאות) אז זה קדוש.
התקשורת תגיד שביבי הוא בכלל אישה ואנשים יאמינו לתקשורת? למה? ככה..
בעולם מתוקן התקשורת הייתה נייטרלית ואשכרה מסקרת אירועים בדיעה נייטרלית, בעולם שלנו התקשורת שמאלנית ורק רוצה שלא יהיה ביבי

בגלל שהתקשורת השמאלנית אומרת משהו (גם אם תלוש מהמציאות) אז זה קדוש.
התקשורת תגיד שביבי הוא בכלל אישה ואנשים יאמינו לתקשורת? למה? ככה..
בעולם מתוקן התקשורת הייתה נייטרלית ואשכרה מסקרת אירועים בדיעה נייטרלית, בעולם שלנו התקשורת שמאלנית ורק רוצה שלא יהיה ביבי
אתה עוד תבלבל פה אנשים עם העובדות שלך לא טוב

• פותח/ת השרשור
אני לא אומר שביבי אשם במשהו. סה"כ אומר שזה חשוד ויש מקום לבדוק את זה. ושזה חשוד שהוא שינה גרסא מפעם לפעם.
ולמה התקשורת שמאלנית? כי ביבי אמר? ביבי גם אומר שגנץ שמאלני. כי זאת הדרך שלא למשוך קולות של אנשי ימין אליו.
אבל גנץ לא שמאלני והתקשורת גם. כחול לבן והליכוד שתיהן מפלגות מרכז.
התקשורת מחפשת כותרות מעניינות, גם אם זה הרבה פעמים במחיר של השמצות שווא. אז שוב, לא אומר שביבי אשם ולא בגלל זה צריך להחליף אותו. אבל בהחלט צריך להחליף אותו כי הוא גרוע והוא הולך להיות ראש ממשלה בחצי משרה אם הוא ייבחר בגלל ההתמודדות אם התיקים המשפטיים.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית