הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

למי תצביעו בבחירות לכנסת ה-21 ? (סקר מעודכן)

למי תצביעו בבחירות לכנסת ה-21 ?

• סה"כ מצביעים
    83
אני לא אומר שביבי אשם במשהו. סה"כ אומר שזה חשוד ויש מקום לבדוק את זה. ושזה חשוד שהוא שינה גרסא מפעם לפעם.
ולמה התקשורת שמאלנית? כי ביבי אמר? ביבי גם אומר שגנץ שמאלני. כי זאת הדרך שלא למשוך קולות של אנשי ימין אליו.
אבל גנץ לא שמאלני והתקשורת גם. כחול לבן והליכוד שתיהן מפלגות מרכז.
התקשורת מחפשת כותרות מעניינות, גם אם זה הרבה פעמים במחיר של השמצות שווא. אז שוב, לא אומר שביבי אשם ולא בגלל זה צריך להחליף אותו. אבל בהחלט צריך להחליף אותו כי הוא גרוע והוא הולך להיות ראש ממשלה בחצי משרה אם הוא ייבחר בגלל ההתמודדות אם התיקים המשפטיים.
אז אותה התקשורת שאומרת שחיילים בצהל עם חיות אדם היא לא שמאלנית או אנחנו מדברים פה על תקשורת אחרת?

אני שואל אותך ביבי מכר את המניות שנים לפני עסקת הצוללות מה יש לחקור פה בדיוק?
ולמה את זה צריך לחקור אבל את זה שגנץ השיג עסקה של 50 מיליון שקל לא 16 מיליון בלי מכרז במשטרה כי המפקל סידר לו לא צריך לחקור?

למה אתה מתעלם ממה שלא נוח לך?

אם לא הבנת הטענה של הימין זה שתופרים לביבי תיקים כדי להגיד הוא עסוק עם התיקים אין לו זמן להיות ראש ממשלה

• פותח/ת השרשור
אז אותה התקשורת שאומרת שחיילים בצהל עם חיות אדם היא לא שמאלנית או אנחנו מדברים פה על תקשורת אחרת?
למצוא לך כותרות שמשמיצות גם את השמאל? לא חסר. עיתונאים יכתבו כל דבר שיביא להם רייטינג. לרוב לא אכפת להם אם זה משמיץ את הימין את את השמאל.

אני שואל אותך ביבי מכר את המניות שנים לפני עסקת הצוללות מה יש לחקור פה בדיוק?
ולמה את זה צריך לחקור אבל את זה שגנץ השיג עסקה של 50 מיליון שקל לא 16 מיליון בלי מכרז במשטרה כי המפקל סידר לו לא צריך לחקור?
את האמת, לא התעמקתי מספיק בנושא. אבל עובדה שהתיקים האלה לא נסגרו.

למה אתה מתעלם ממה שלא נוח לך?
ממה?

אם לא הבנת הטענה של הימין זה שתופרים לביבי תיקים כדי להגיד הוא עסוק עם התיקים אין לו זמן להיות ראש ממשלה
תופרים לא תופרים. לא מעניין אותי. מה שמעניין שהוא באמת לא יכול להיות ראש ממשלה אם הוא יצטרך להתמודד עם התיקים האלה תוך כדי.

את האמת, לא התעמקתי מספיק בנושא. אבל עובדה שהתיקים האלה לא נסגרו.
התיקים האלו אפילו לא נפתחו אז בטח שלא יסגרו

לא התעמקת בנושא שאתה טוען שאצל מועמד אחד הוא *הבעיה* אבל אצל המועמד שלך הוא הרבה יותר גדול

תופרים לא תופרים. לא מעניין אותי. מה שמעניין שהוא באמת לא יכול להיות ראש ממשלה אם הוא יצטרך להתמודד עם התיקים האלה תוך כדי.
אם אתה לא רואה את הבעיה בלתפור למישהו תיק כדי לקדם מועמד אחר יש פה בעיה אתה לא חושב?

האם ב הנחה ולמועמד שאתה היית רוצה היו תופרים תיק גם לא היה מעניין אותך והיית אומר גם לו לפרוש?

• פותח/ת השרשור
התיקים האלו אפילו לא נפתחו אז בטח שלא יסגרו
נפתחו ב- 2017.

לא התעמקת בנושא שאתה טוען שאצל מועמד אחד הוא *הבעיה* אבל אצל המועמד שלך הוא הרבה יותר גדול
לא התעמקתי בנושא כי הוא לא מעניין אותי כלכך. גם אם התיקים האלה לא היו, הייתי מצביע לגנץ כי אני חושב שצריך להחליף את ביבי. אם גנץ תפר לביבי את התיק במסגרת הקמפיין, ולא כמשהו מוצדק, זה משהו שאני רואה כמשהו חמור. אבל אני לא יודע את זה, ואני לא מתעסק בזה.

האם ב הנחה ולמועמד שאתה היית רוצה היו תופרים תיק גם לא היה מעניין אותך והיית אומר גם לו לפרוש?
אם הייתי יודע בוודאות שתפרו לו את התיק רק בשביל קידום הקמפיין, מבלי שהוא אשם, כמו שאמרתי הייתי רואה את זה כמשהו חמור והייתי חושב על זה.

תתפלא. צנחנים, 101 אוג' 12, שלא תגיד שאני ממציא.

לא אענה על כל השאר כי זה באמת מרגיש לי מיותר. בשורה התחתונה אני אומר דבר כזה, לא טוב - תחליף. אם היו עוד אלטרנטיבות מלבד כחול לבן הייתי שוקל מה עדיף מבינהן.
ורק כי שכחתי, הינה מה שצריך להגיד פוליטקאי שבאמת יכול לשנות את החיים שלך כאן -

• פותח/ת השרשור
ורק כי שכחתי, הינה מה שצריך להגיד פוליטקאי שבאמת יכול לשנות את החיים שלך כאן -
נאום מרשים, ואם לא אמרתי עד עכשיו אז אני מאוד מאמין ברוב הדברים שזהות מייצגת מבחינה כלכלית ומבחינת הפרדת הדת מהמדינה. רק מה, שכמו שכתבתי באחת התגובות הקודמות, בפועל הם כנראה ייקדמו בדיוק את ההפך ממה שהם כותבים במצע, בחלק מהתחומים. החלק שני, לא יקרה פשוט, אולי מלבד לגליזציה.

נאום מרשים, ואם לא אמרתי עד עכשיו אז אני מאוד מאמין ברוב הדברים שזהות מייצגת מבחינה כלכלית ומבחינת הפרדת הדת מהמדינה. רק מה, שכמו שכתבתי באחת התגובות הקודמות, בפועל הם כנראה ייקדמו בדיוק את ההפך ממה שהם כותבים במצע, בחלק מהתחומים. החלק שני, לא יקרה פשוט, אולי מלבד לגליזציה.
זה לא נראה לך מגוחך לטעון שמפלגה שנבנתה סביב אג'נדה מסוימת וכל מהותה היא האג'נדה הזאת, תקדם את ההפך?
מה אתה חושב על זה שכתוב שמצע של זהות על מדינת הלכה?
אין שם דבר כזה, הוא מדבר על זה שמוסדות ממשלתיים ימשיכו לפעול כמו שפועלים עכשיו (לספק אוכל כשר, להיות סגורים בשבת) ושכל השאר יעשו מה שהם רוצים.
אני אתאיסט אז כמובן שזה נראה לי מטופש, אבל אני יכול להבין למה יום חופש במדינה יהודית הוא בשבת.
אני יכול להבין אנשים שנרתעים ממה שכתוב בחלק הבטחוני במצע של זהות, אבל זה לא מעניין אותי כי אני רוצה להפסיק לחיות במדינת עולם שלישי והמפלגה הזו היא התקווה היחידה כרגע.

• פותח/ת השרשור
זה לא נראה לך מגוחך לטעון שמפלגה שנבנתה סביב אג'נדה מסוימת וכל מהותה היא האג'נדה הזאת, תקדם את ההפך?
לא כי יש סיבות למה אני חושב כך והסברתי אותן פה:
בין השורות יש גם דברים שנאמרים על פייגלין בצדק.
הוא הרי לא באמת ישנה הכל במדינה מקצה לקצה עם 6 מנדטים נכון? מה שהוא כן יעשה זה יצביע בעד ונגד על הצעות חוק. העניין הוא, שאם הדברים לא בדיוק כמו שכתובים במצע, כמו העניין שהמדינה לא צריכה להתערב בתחבורה ציבורית, ולכן כאשר התחבורה הציבורית כיום מנוהלת על ידי המידנה, פייגלין יצביע נגד הפעלת תחבורה ציבורית בשבת, מישום שבמצע שלו, לפי הזהות היהודית של מדינת ישראל, גופים מדיניים לא יעבדו בשבת. תעשה חושבים לבד לגבי זכויות להט"ב ונישואים חד מיניים מה הוא יצביע, ולגבי חוק המרכולים וכו'. לכן כל ההשמצות עליו. כי הוא מצייר מציאות ובפועל יפעל בדיוק כנגדה בגלל שאותה מציאות שהוא מצייר לא תקרה, לפחות לא בקרוב.

אין שם דבר כזה, הוא מדבר על זה שמוסדות ממשלתיים ימשיכו לפעול כמו שפועלים עכשיו (לספק אוכל כשר, להיות סגורים בשבת) ושכל השאר יעשו מה שהם רוצים.
אני אתאיסט אז כמובן שזה נראה לי מטופש, אבל אני יכול להבין למה יום חופש במדינה יהודית הוא בשבת.
אני יכול להבין אנשים שנרתעים ממה שכתוב בחלק הבטחוני במצע של זהות, אבל זה לא מעניין אותי כי אני רוצה להפסיק לחיות במדינת עולם שלישי והמפלגה הזו היא התקווה היחידה כרגע.

upload_2019-4-4_0-43-3.png

• פותח/ת השרשור
רק ראיתי מה התחלת לרשום וויתרתי.
פייגלין בעד תחבורה ציבורית בשבת הוא אפילו אמר את זה באיזה ראיון, אני לא יודע מאיפה אתה ממציא
אז תסיים לקרוא ותבין.
פייגלין בעד מדינה יהודית שזה מבחינתו אומר שגופים ממשלתיים לא יעבדו בשבת.
התחבורה הציבורית לא תופרט מחר כנראה, ותשאר תחת ניהול ממשלתי. לכן, כאשר התחבורה הציבורת מנוהלת על ידי הממשלה, הוא לא ירצה שהיא תעבוד בשבת.

לגבי מוסדות המדינה שכפופים להלכה - זה מה שהסברתי (לא ישתנה המצב הנוכחי) והוא עשה סרטון על זה.
לגבי צמצום לימודי ליבה - זה חרטא? איפה זה כתוב? למה הכוונה בכלל? בטח שזה לא רלוונטי כשיש בתי ספר פרטיים כי הם יקבעו כמה לימודי ליבה יהיו.
לגבי תחבורה ציבורית בשבת - כל מה שצריך בשביל שאובר וליפט יפעלו בארץ זה להפסיק לחסום אותם, זה עד כדי כך פשוט.
מהם אף אחד לא ימנע לעבוד בשבת.
הסיוע הצבאי - זה לא עשרות מיליארדים אלא 4 מיליארד דולר שמחייב אותך לקנות איתו ציוד אמריקאי בלבד.
לא שאני חושב שצריך לוותר עליו, אבל בתמורה לזה אתה מקבל דברים כמו מטוס הלביא.

בקיצור לא יודע מאיפה הבאת את הטקסט הזה, אבל תפסיק לקרוא שם.

אני לא בעד ביבי וגם לא אצביע לו, אבל כל מי שבעד גנץ..נניח והוא יקבל סביב ה30 מנדטים. עם מי הוא ירכיב ממשלה? עם מרצ? עם המפלגות הערביות? שהודיעו אפילו שלא יישבו איתו בממשלה.
בגלל זה כל ההליך של הרכבת ממשלה בישראל פשוט דבילי ונותן כוח גדול מידי למפלגות קטנות שסוחטות את הגדולות(לדוגמא החרדים את ביבי) בנוגע להעברת חוקים.

וגם תומכי זהות, מה אתם מצפים שפייגלין יעשה עם 6-8 מנדטים? עם כמה שהמצע נהדר ופייגלין מבריק, הוא לא באמת יוכל ליישם שום דבר רציני מהמצע שלו. במיוחד אם הוא יישב עם הליכוד.
אני לא בטוח למה, אבל התקשורת תמיד מדברת על ״גוש הימין״ בתור משהו שלא ניתן להפריד. זה רחוק מהמציאות.
זהות - ישבו עם כל אחד שיסכים לתנאים שלהם.
כולנו - אני לא רואה מצב שהם מסרבים לשבת עם כחול לבן, זו אותה מפלגה עם אותה ערכים, רק עם דגש מיוחד (לכאורה) על פריפריה ומזרחים.
ישראל ביתנו - ימין ימין אבל התפטר בתור שר בטחון, משמע ביבי לא מספקי ימני בשבילו. אני לא רואה מצב שנותנים להם הצעה מפתה והם מסרבים לה.
אפילו מפלגות כמו החדש היחיד והליכוד (נתניהו יתפטר אם יפסיד ולא ישב באופוזיציה) יכולים לשבת עם כחול לבן.
גם החרדים יכולים לשבת, הכל תלוי מה יתנו להם.

העניין הוא שביבי זה לא ימין. כל הפוליטיקאים יודעים את זה מכל הקצוות. יש רפורמות שגם במרצ וגם בזהות יקדמו (קנאביס) יש רפורמות שגם הערבים וגם החרדים יקדמו (מלחמה בעוני) ועוד הרבה אינטרסים משותפים...

השיח כאן נהיה כל כך שלילי ״לא נשב איתו וכן נשב איתם״ בסופו של דבר כולנו אנשים ורוב הדברים יש הסכמה יחסית - יוקר מחיה, להשיב את הבטחון, רווחה, חינוך וכו׳ וכו׳

הדברים היחידים שיכולים לפוצץ ממשלה זה פתרון מדיני (דו לאומית או 2 מדינות) - לא יקרה בקרוב, או גיוס / קצבאות חרדים.
אז תסיים לקרוא ותבין.
פייגלין בעד מדינה יהודית שזה מבחינתו אומר שגופים ממשלתיים לא יעבדו בשבת.
התחבורה הציבורית לא תופרט מחר כנראה, ותשאר תחת ניהול ממשלתי. לכן, כאשר התחבורה הציבורת מנוהלת על ידי הממשלה, הוא לא ירצה שהיא תעבוד בשבת.
אני 100% אתאיסט אבל אני חושב שזה בסדר גמור שגופים ממשלתיים לא עובדים בשבת.
גם במדינות מערביות לא דתיות לרוב משרדי הממשלה לא עובדים בסופ״ש.
גנץ יקים ממשלה עם כל המפלגות שביבי יכול להקים, אולי חוץ מאיחוד מפלגות הימין. לא מבין למה לא. ביבי לעומת זאת, לא יקים ממשלה עם העבודה ועם מרצ ולכן הוא דווקא בעמדה נחותה יותר אם כבר, מבחינת ה"גושים".
ביבי ועוד איך יקים עם העבודה, אבל כנראה שעבודה לא יקימו איתו.
הוא הציע בעבר לבוז׳י להצטרף וגם ישב בממשלה עם ברק.
תראו מה קורה: ההונאה הפוליטית הגדולה בתולדות ישראל. בהתחלה התעלמות מוחלטת מפייגלין ועכשיו פתאום הפצת שקרים והצגת דעות שבכלל לא שלו. מה קרה? מפחדים? והכי מחיק שהטרולים מהשמאל שמפיצים עליו שקרים אומרים דברים מנוגדים לאלה שמימין. טיפשים שכנראה לקרוא טקסט לא מסוגלים. רק גורם לי להבין שההחלטה להצביע לזהות נכונה בהחלט.
אם מלכלכים עליו זה טוב, זה אומר שמפחדים ממנו ושהוא לא ניתן להזנחה כבר.
אנשים כמוך מצחיקים אותי.
מה אתה חושב שישתנה בחיים שלך אם הדחליל שעמדת ראש הממשלה יהיה דמות אחרת?
תן לי לחסוך לך את המאמץ - כלום.
יודע מה? אם כבר, בהנחה ואנחנו מדברים על קואליצית איש סגול רע של כחול לבן, מרצ, עבודה, כחלון ועוד כמה, בהחלט תהיה השפעה על החיים שלך ואתה תתקרב מאוד ליוון במקום לשוויץ.
דעתי הכנה היא שקואליציה כזאת בשתי קנדנציות יכולה לחרב את הכלכלה הישראלית קרוב לרמה של שנות ה80, במיוחד כי היא תהיה מספיק פופוליסטית כדי לא להעלות מיסים.

התפקיד של הצבא הוא לנצח מלחמות ולהגן על חיי אדם (וחיילים), לא להגן על אזרחי האויב.
רמטכ"ל (או כל איש צבא) אמור להעדיף 1000 אזרחי אויב הרוגים ולא חייל אחד שלו.
זה שאנשים מנסים להצדיק את הטמטום זה עצוב.

בוא אני אשתמש בטיעונים ברמת כחול לבן - רוצה אתה להיות החייל שמקריבים כדי שמשפחה עזתית לא תמות מארטילריה?

בנימה קצת אישית, רק רוצה להבהיר לכם שאנשי ה"רק לא ביבי!!@!@1" מקבילים לחלוטין לאנשי "ביבי המלך!!@#".
אתם לא רוצים להיות באף אחת מהקבוצות.
לפיד העלה מיסים והקטין את הגרעון הזוועתי שהשאירו לו, לצערי הוא נפל בפח של נתניהו שפירק את הממשלה ישר אחרי שלפיד סיים את תקופת ״לפיד האכזר״ והם התרסקו בבחירות אחרי.

גלעד אלפר אמר שישראל צריכה להיות כמו (רשימת מדינות...) ביניהם אוסטרליה. בוא אני אגיד לך את זה ככה - אוסטרליה ממש לא קפיטליסטית. יש כאן איזון יחסית טוב וחלוקה הוגנת בנטל. לדעתי עדיין המדינה כאן יותר מדי סוציאליסטית.

בקיצור, ישראל לא תהפוך למעצמה קפיטליסטית, היא במקרה הטוב תהיה יותר יעילה בחלוקת המשאבים הנוכחית (אכן יש המון כסף מבוזבז למגזר הציבורי).
לכל מי שמזלזל בזהות ומה הם יעשו עם 5-6 מנדטים - תראו מה החרדים עושים, שנים על גבי שנים. משיגים יותר הטבות מכל מגזר אחר בציבור, עם מעט מאד מנדטים.

אני עוקב אחרי פייגלין כבר שנים, הרבה לפני שהקים את זהות, הוא בנאדם ערכי מאוד (תסכימו או לא עם הערכים שלו) ולא משנה את עורו. הבנאדם הלך למעצר ולא התגמש. אני לא מסכים עם לא מעט דברים שלו, אבל אני לא רוצה אותו נכנס רק בשביל ג׳וב. הוא הפוליטיקאי שאני הכי סומך עליו בכל הנוגע ללהתעקש.

• פותח/ת השרשור
אני 100% אתאיסט אבל אני חושב שזה בסדר גמור שגופים ממשלתיים לא עובדים בשבת.
גם במדינות מערביות לא דתיות לרוב משרדי הממשלה לא עובדים בסופ״ש.
אתה מוכן שגם תחבורה ציבורית לא תעבוד בשבת? מה שאני מנסה להסביר זה שפייגלין נגד תחבורה ציבורית בשבת (ובכלל אגב), הוא בעד תחבורה פרטית בשבת ובכלל. אבל התחבורה בארץ לא תהפוך לפרטית בקרוב. לכן הוא יצביע נגד תחבורה ציבורית בשבת.

ביבי ועוד איך יקים עם העבודה, אבל כנראה שעבודה לא יקימו איתו.
מסכים. התכוונתי שאם ביבי יקים ממשלה זה לא יהיה עם העבודה.

לכל מי שמזלזל בזהות ומה הם יעשו עם 5-6 מנדטים - תראו מה החרדים עושים, שנים על גבי שנים. משיגים יותר הטבות מכל מגזר אחר בציבור, עם מעט מאד מנדטים.
לחרדים יש פי 2 מנדטים מפייגלין, וה"ימין" "חייבים" אותם כדי לא לקחת מפלגות שמאל כמו מרצ והעבודה. עם פייגלין זה לא המקרה.

לפיד העלה מיסים והקטין את הגרעון הזוועתי שהשאירו לו, לצערי הוא נפל בפח של נתניהו שפירק את הממשלה ישר אחרי שלפיד סיים את תקופת ״לפיד האכזר״ והם התרסקו בבחירות אחרי.

גלעד אלפר אמר שישראל צריכה להיות כמו (רשימת מדינות...) ביניהם אוסטרליה. בוא אני אגיד לך את זה ככה - אוסטרליה ממש לא קפיטליסטית. יש כאן איזון יחסית טוב וחלוקה הוגנת בנטל. לדעתי עדיין המדינה כאן יותר מדי סוציאליסטית.

בקיצור, ישראל לא תהפוך למעצמה קפיטליסטית, היא במקרה הטוב תהיה יותר יעילה בחלוקת המשאבים הנוכחית (אכן יש המון כסף מבוזבז למגזר הציבורי).
--- עידכון הודעה, היום ב- 07:51 ---

אני עוקב אחרי פייגלין כבר שנים, הרבה לפני שהקים את זהות, הוא בנאדם ערכי מאוד (תסכימו או לא עם הערכים שלו) ולא משנה את עורו. הבנאדם הלך למעצר ולא התגמש. אני לא מסכים עם לא מעט דברים שלו, אבל אני לא רוצה אותו נכנס רק בשביל ג׳וב. הוא הפוליטיקאי שאני הכי סומך עליו בכל הנוגע ללהתעקש.
לפיד גם עשה הרבה מהלכים פופוליסטים ומטופשים כמו מע"מ אפס.
שר אוצר טוב הוא לא היה.

אם אתה חושב שאוסטרליה לא קפיטליסטית אתה לא מכיר מספיק את כלכלת אוסטרליה ובטח שלא את ישראל אם אנחנו משווים אליה, כי עם כל הכבוד לקצבאות האוסטרליות, באוסטרליה אין מחסור בחמאה והממשלה לא מחלקת מכסות של ביצים ללולנים (זה שמור לקובה).
אין ספק שאוסטרליה לא בטופ, אבל אתה יכול לקבל פרופורציות לדוגמה בהבדל בין המדינות כאן Ease of doing business index - Wikipedia

אני כן חושב שבעשור ישראל יכולה להפוך למעצמה קפיטליסטית - זה כבר קרה בעולם.
אם זה יקרה אני לא יודע, אבל לגליזציה, ומניעה ממאפיית הרכבת לקחת אלפי נוסעים כבני ערובה ללא השלכות יהיו התקדמות משמעותית, ואני בטוח שיהיה יותר מזה.

לפיד גם עשה הרבה מהלכים פופוליסטים ומטופשים כמו מע"מ אפס.
שר אוצר טוב הוא לא היה.

אם אתה חושב שאוסטרליה לא קפיטליסטית אתה לא מכיר מספיק את כלכלת אוסטרליה ובטח שלא את ישראל אם אנחנו משווים אליה, כי עם כל הכבוד לקצבאות האוסטרליות, באוסטרליה אין מחסור בחמאה והממשלה לא מחלקת מכסות של ביצים ללולנים (זה שמור לקובה).
אין ספק שאוסטרליה לא בטופ, אבל אתה יכול לקבל פרופורציות לדוגמה בהבדל בין המדינות כאן Ease of doing business index - Wikipedia

אני כן חושב שבעשור ישראל יכולה להפוך למעצמה קפיטליסטית - זה כבר קרה בעולם.
אם זה יקרה אני לא יודע, אבל לגליזציה, ומניעה ממאפיית הרכבת לקחת אלפי נוסעים כבני ערובה ללא השלכות יהיו התקדמות משמעותית, ואני בטוח שיהיה יותר מזה.

אני לא מומחה בכלכלה, ממה שאני הסקתי, לפיד היה שר אוצר טוב. אולי טעיתי. מה שחשוב לי אצל פוליטיקאים זה רצון להטיב עם המדינה ולא עם עצמך. בהרבה מדינות רוב הפוליטיקאים הם כאלה. בארץ ביבי שינה את המשחק, יש המון מפלגות שאני לא תומך בהן שאני מאמין לפוליטיקאים שלהם שהם רוצים לשנות את הארץ לטובה בדרך שהם מאמינים (בנט פייגלין זנדברג) אבל לדעתי זה השלב הראשון בהחזרת הארץ למוטב - אנשים ישרים בממשלה. אם מע״מ אפס היה מוטעה, לפיד ככה או ככה היה מוכן להכניס יד לכיס של המדינה ולעזור לזוגות צעירים. זה מה שאני מחפש בפוליטיקאי. טעויות כולם עושים השאלה איך לומדים מהן.

קפיטליסטית / סוציאליסטית זה אף פעם לא אמת מוחלטת, אלא אם אתה קומוניזם או גר בג׳ונגל לבד שזה קפיטליזם מוחלט.

באוסטרליה (בהשוואה לישראל) יש ה-מ-ו-ן מאפיינים סוציאליסטים (עם חלקם אני מסכים וחלקם אני לא) שאתה כנראה לא מכיר כי אתה לא גר כאן ולא רואה את האורח חיים וההבדלים בפועל, דוגמאות:
- קל מאוד לקבל קצבאות (יחסית), להמון המון מצבים כמו: סטודנט (כן!), אם/אב חד הורי, בעל הכנסה נמוכה (כלומר לא חייב להיות מובטל כדי לקבל קצבה), בעלי הכנסה נמוכה מקבלים תרופות וטיפולים חינם, יש לך דיור ציבורי חינם למי שמתאים, יש לך דמי אבטלה לכל החיים כל עוד אתה מעמיד פנים שאתה מגיש בקשה לעבודה פעם ביום, הלוואה ללא ריבית ללימודים ע״ח המדינה (אם אתה עני - אתה לא תחזיר אותה אף פעם)

- איגודי עובדים, אומנם לא יצא לי להתקל בדברים כמו נמלים וחברת חשמל כאן, אבל הם פועלים בצורה שמטיבה עם העובדים מאוד אבל עדיין פועלת בצורה עקומה ומקולקלת: שיש שיפוצים בכביש, במקום רמזור, יש לך אנשים עם תמרור (כמו משמרות זה״ב) שהיו צריכים לעבור קורס כדי לבצע את זה, בכל צומת יש לך 4-6 עובדים שעובדים שעות נוספות / משמרת לילה בשכר יותר גבוה ממני בתור מהנדס (לא צוחק) אם יש לך שיפוצים באיזור גדול אז יכולים להיות 10-30 ״משמרות זה״ב״ כאלה שכל אחד יכול להרוויח גם 100,000$ בשנה כי האיגודים חזקים ואי אפשר לדבר איתם בהגיון. זו דוגמא קטנה מאוד של אבטלה סמויה בתירוץ של ״בטיחות״. זה קיים בכל מקום עם המון עובדים מיותרים.

- שכר מינימום מאוד גבוה (19$) כאשר בענפים עם איגודים חזקים כמו ענף הבנייה השכר עוד יותר גבוה והתוספות שכר (סופ״ש, לילה, שעות נוספות, חגים) הן יותר גבוהות משאר הענפים.

- רגולציה גבוהה בטירוף. לא קיים מקצוע שאתה יכול לבצע ללא הכשרה חוקית. גם לא ש.ג. מלצרים / מוכרים בחנות אלכוהול צריכים לעבור קורס. מזכירות צריכות לעבור הכשרה של חודשים.

אני יכול להמשיך לתת לך דוגמאות ... בקיצור לא הייתי אומר שאוסטרליה היא קפיטליסטית.

• פותח/ת השרשור
מה שחשוב לי אצל פוליטיקאים זה רצון להטיב עם המדינה ולא עם עצמך
וזה בדיוק מה שלפיד עשה ולכן הרבה אנשים חושבים שהוא היה שר אוצר גרוע. אני לא מעריץ של לפיד כי אני לא מעריץ של אף פוליטיקאי בינתיים. אבל לפחות אני לא מאמין לכל ההשמצות ולכלי התקשורת ואני יודע לפתוח את העיניים. לכן אני חושב שלפיד היה שר אוצר מעולה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית