הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

למי תצביעו בבחירות לכנסת ה-21 ? (סקר מעודכן)

למי תצביעו בבחירות לכנסת ה-21 ?

• סה"כ מצביעים
    83
אני לא מומחה בכלכלה, ממה שאני הסקתי, לפיד היה שר אוצר טוב. אולי טעיתי. מה שחשוב לי אצל פוליטיקאים זה רצון להטיב עם המדינה ולא עם עצמך. בהרבה מדינות רוב הפוליטיקאים הם כאלה. בארץ ביבי שינה את המשחק, יש המון מפלגות שאני לא תומך בהן שאני מאמין לפוליטיקאים שלהם שהם רוצים לשנות את הארץ לטובה בדרך שהם מאמינים (בנט פייגלין זנדברג) אבל לדעתי זה השלב הראשון בהחזרת הארץ למוטב - אנשים ישרים בממשלה. אם מע״מ אפס היה מוטעה, לפיד ככה או ככה היה מוכן להכניס יד לכיס של המדינה ולעזור לזוגות צעירים. זה מה שאני מחפש בפוליטיקאי. טעויות כולם עושים השאלה איך לומדים מהן.

קפיטליסטית / סוציאליסטית זה אף פעם לא אמת מוחלטת, אלא אם אתה קומוניזם או גר בג׳ונגל לבד שזה קפיטליזם מוחלט.

באוסטרליה (בהשוואה לישראל) יש ה-מ-ו-ן מאפיינים סוציאליסטים (עם חלקם אני מסכים וחלקם אני לא) שאתה כנראה לא מכיר כי אתה לא גר כאן ולא רואה את האורח חיים וההבדלים בפועל, דוגמאות:
- קל מאוד לקבל קצבאות (יחסית), להמון המון מצבים כמו: סטודנט (כן!), אם/אב חד הורי, בעל הכנסה נמוכה (כלומר לא חייב להיות מובטל כדי לקבל קצבה), בעלי הכנסה נמוכה מקבלים תרופות וטיפולים חינם, יש לך דיור ציבורי חינם למי שמתאים, יש לך דמי אבטלה לכל החיים כל עוד אתה מעמיד פנים שאתה מגיש בקשה לעבודה פעם ביום, הלוואה ללא ריבית ללימודים ע״ח המדינה (אם אתה עני - אתה לא תחזיר אותה אף פעם)

- איגודי עובדים, אומנם לא יצא לי להתקל בדברים כמו נמלים וחברת חשמל כאן, אבל הם פועלים בצורה שמטיבה עם העובדים מאוד אבל עדיין פועלת בצורה עקומה ומקולקלת: שיש שיפוצים בכביש, במקום רמזור, יש לך אנשים עם תמרור (כמו משמרות זה״ב) שהיו צריכים לעבור קורס כדי לבצע את זה, בכל צומת יש לך 4-6 עובדים שעובדים שעות נוספות / משמרת לילה בשכר יותר גבוה ממני בתור מהנדס (לא צוחק) אם יש לך שיפוצים באיזור גדול אז יכולים להיות 10-30 ״משמרות זה״ב״ כאלה שכל אחד יכול להרוויח גם 100,000$ בשנה כי האיגודים חזקים ואי אפשר לדבר איתם בהגיון. זו דוגמא קטנה מאוד של אבטלה סמויה בתירוץ של ״בטיחות״. זה קיים בכל מקום עם המון עובדים מיותרים.

- שכר מינימום מאוד גבוה (19$) כאשר בענפים עם איגודים חזקים כמו ענף הבנייה השכר עוד יותר גבוה והתוספות שכר (סופ״ש, לילה, שעות נוספות, חגים) הן יותר גבוהות משאר הענפים.

- רגולציה גבוהה בטירוף. לא קיים מקצוע שאתה יכול לבצע ללא הכשרה חוקית. גם לא ש.ג. מלצרים / מוכרים בחנות אלכוהול צריכים לעבור קורס. מזכירות צריכות לעבור הכשרה של חודשים.

אני יכול להמשיך לתת לך דוגמאות ... בקיצור לא הייתי אומר שאוסטרליה היא קפיטליסטית.
לפיד היה שר אוצר גרוע וזו עובדה.
אני בטוח שרוב רובם של הפוליטיקאים באמת רוצים לעשות טוב, אבל אני יודע שרובם הגדול יותר בורים מוחלטים ואין להם מושג מה הם עושים.
כשלפיד אמר שמע"מ אפס היא "לא תכנית לכלכלנים" הוא הראה שהוא לא מוכן להקשיב לאנשי המקצוע, וזה הכי גרוע.
הוא כן עשה צעדים לא פופולריים שאני מעריך כמו הורדת קצבאות ילדים והעלאת מס כדי להפחית את הגרעון, אבל עדיין עשה יותר נזק מתועלת.

לגבי הקצבאות, כמובן שאני לא מסכים עם זה ונשמע שבאוסטרליה זה יותר גרוע מבארץ (למרות שקצבאות ילדים פה הן עניין יותר משמעותי בגלל הילודה).

אין לי שום בעיה עם איגודי עובדים (ולאף קפיטליסט אחר) כשאין להם פריווילגיות בחוק שפשוט מאפשרות להם לשבות בלי השלכות ולקחת מליוני אזרחים כבני ערובה.
יש המון חוקים הזויים בהקשר של איגודי עובדים בארץ שאין כמעט באף מקום אחר (חוק השליש, בית הדין לעבודה) וזה בנוסף לקביעות שהיא הסרטן הגדול ביותר.

אין לי בעיה עם שכר מינימום אם מכירים בהשלכות.

לגבי הרגולציה זה אכן מטופש, אבל הלינק ששמתי פה קודם מראה שאוסטרליה שנות אור מישראל (לטובה) בכל תחום רגולטורי אפשרי.

בכל אופן, כמובן שמדובר בסקאלה, אבל אוסטרליה היא קפיטליסטית לאין שיעור מישראל, והטרנד מאוד ברור - כמה שאתה יותר ימינה על הסקאלה הזאת אתה יותר עשיר.
למען הסר ספק, גם המדינות הסקנדיביות קפיטליסטיות הרבה יותר מישראל, והדוגמה הכי מובהקת לכך היא שוודיה שהייתה מדינה די ענייה עד שעשתה רפורמות מרחיקות לכת לפתוח את השוק והפכה למה שהיא היום.

• פותח/ת השרשור
עסקת הצוללות הייתה כמה שנים אחרי שהוא כבר יצא מהחברה אז שוב פעם איפה איך הוא הרוויח מלמכור את הצוללות כמה שנים אחרי שכבר אין לו חצי מניה בחברה?
זה למה זה חשוד:

מתחיל ב- 0:22

ZomboMeme 08042019201639.jpg

החלטה של הרגע האחרון, הצבעתי לכחול לבן.
אני רוצה את זהות מצד אחד, מצד שני הבחירות האלה על המשך כהונה ממושכת ומאוסה של נתניהו. אז בחרתי כחול לבן לא מאהבת מרדכי אלא משנאת המן.
אני לא מוכן לסיכוי שהקול שלי ימליך את ביבי פעם נוספת.

כרגע לפי מה שאני רואה זאת המפלגה השלישית הכי פופולרית. אבל מה זה משנה אם יקבל 5 או 15 אם זה לא משפיע על כלום.

• פותח/ת השרשור
כרגע לפי מה שאני רואה זאת המפלגה השלישית הכי פופולרית. אבל מה זה משנה אם יקבל 5 או 15 אם זה לא משפיע על כלום.
בעיקרון אתה צודק. אבל השאלה היא ממי הם יקחו את ה15 האלה. כנראה שאם הם יקבלו 15, אז יותר מפלדות לא יעברו את אחוז החסימה, וסביר גם שכחול לבן והליכוד לא יעברו את ה30.

החלטה של הרגע האחרון, הצבעתי לכחול לבן.
אני רוצה את זהות מצד אחד, מצד שני הבחירות האלה על המשך כהונה ממושכת ומאוסה של נתניהו. אז בחרתי כחול לבן לא מאהבת מרדכי אלא משנאת המן.
אני לא מוכן לסיכוי שהקול שלי ימליך את ביבי פעם נוספת.
הייתה לי האמת אותה התלבטות , אבל בסוף בחרתי זהות..ראיתי הבוקר שכל החרדים ואיחוד הימין תקפו אותו וגם כחלון אז העדפתי שיהיה לו כמה שיותר כוח בקואליציה מול אנשי החושך האלו..

קורא לכל הבוטים החריפים מבינינו להציל את המדינה מאנשים בינוניים ומטה, ולהצביע מחל

רק זהות !!!
לצערי לא רוצה את ביבי וגם לא את כחול לבן. אבל בטוח אחד מהם יהיה ראש ממשלה...
העיקר שזהות תקבל את האוצר.

לפי מדגמים של ערוצי החדשות, זהות לא עוברת אחוז חסימה. נשמע לא הגיוני

כולה מדגמים ועוד אין את קולות החיילים, חכו.

כרגע המצב נראה יותר רע ממה שהאמנתי, נחכה לתוצאות הסופיות אבל לצערי לא רואה נס כלשהו קורה.

ככה או ככה, זו דמוקרטיה ונכבד את התוצאות.

הערת שוליים-
הסבה מומלצת, סוכן הגירה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית