הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

לאנשים שקיבלו גבוה בפסיכומטרי (650+)

• פותח/ת השרשור 1q2w3e
  • פורסם בתאריך

1q2w3e

משתמש פעיל
499
202
נק' מוניטין:
201
499
202
אתם מרגישים שזה תרם לכם בחיי היומיום?
נניח אם יכולתם להתקבל ללימודים בלי הפסיכומטרי, הייתם עדיין עושים את זה?

אתם מרגישים שזה תרם לכם בחיי היומיום?
נניח אם יכולתם להתקבל ללימודים בלי הפסיכומטרי, הייתם עדיין עושים את זה?

עשיתי לפני 20 שנה, תרם לי? הכרתי מישהי בקורס פסיכומטרי, אז מהבחינה הזו זה תרם לי.

זה משהו שצריך לעשות בשביל להתקבל ללימודים, הלימודים עצמם הרבה יותר קשים 😃

• פותח/ת השרשור
עשיתי לפני 20 שנה, תרם לי? הכרתי מישהי בקורס פסיכומטרי, אז מהבחינה הזו זה תרם לי.

זה משהו שצריך לעשות בשביל להתקבל ללימודים, הלימודים עצמם הרבה יותר קשים 😃
אני מתכוון האוצר מילים, הטכניקות וכו' תרמו משהו?

אוצר המילים בוודאי רלוונטי. באנגלית הוא יהיה משמעותי יותר בגלל מבנה הבחינה בעברית שהיום לא מצריך הכרות עם מילים בצורה מטורפת
אם אתה לומד מתמטיקה זה יכול לעזור טיפה בחשיבה מתמטית, ויותר מבחינת היכרות עם חוקים ואלגברה.
בסך הכל מדובר בחומר ברמה נמוכה עד מפגרת שמה שמייצר את הקושי זה המהירות והלחץ.

5 מתמטיקה דורש ממך חשיבה הרבה יותר מאומצת ומורכבת למשל

אף אחד לא לומד מילים בגלל הפסיכומטרי, יש גבול לכמה שאתה יכול ללמוד בקורס של חודשיים שלושה.
תרם לי? לא במיוחד, הייתי שמח לוותר על זה אם הייתה אפשרות ללמוד בלי.
זה מבחן שבא לבדוק יכולת למידה וזמנים לא משהו מלמד לחיים, בדיוק כמו שבראור בצבא בא לבדוק רמת כושר אבל לא הוא מה שגורם לך להיות בכושר

תרומה לחיי היומיום - היום בטוח לא. בזמנו זה העלה לי קצת את הבטחון העצמי (אחרי 3 שנים של שירות שדורש 0 מוח) וכמובן שזה עזר להתקבל ללימודים.
קבלה ללימודים - מן הסתם שאם לא היה צריך את זה ללימודים לא הייתי עושה. ראוי להזכיר אבל שזו המטרה היחידה של המבחן, זה כמו לשאול מישהו שהתקבל ליחידה בצבא דרך ראיון האם הוא בכל זאת ילך לגיבוש.

בנוגע לדברים שציינת שקשורים ללמידה למבחן - אוצר מלים, טכניקות וכו' - קשה להעריך. לא למדתי אנגלית או עברית מהפסיכו' וכל שאר החומר זה או דברים כל כך בסיסיים וטריוויאלים ש"לומדים" אותם כל הזמן מחדש או דברים שלא משתמשים בהם יותר אף פעם. סה"כ את כל החומר של הפסיכו תכלס אפשר לדחוף ביומיים, זה הכל תרגול.

מבחינת חשיבה, הדברים שתלמד שם הם "בדיחה" לעומת תואר בתחום מדעי.
מה שכן תרם מכל העסק הזה, זה שיפור האנגלית שלי.

הפסיכומטרי לא שיפר לי את אוצר המילים לא באנגלית ולא בעברית, אבל שתיהן תמיד היו טובות כי פעם היו קוראים ספרים.

הטכניקות נשכחו מזמן ולא תרמו דבר ללימודים בטכניון.

עשיתי לפני איזה עשור, לא תרם לי בכלום
הלימודים עצמם הרבה יותר קשים
לגמרי, קיבלתי 745 בפסיכומטרי בלי יותר מדי מאמץ ואין השוואה בין זה ללימודי תואר.
אם אתה לומד מתמטיקה זה יכול לעזור טיפה בחשיבה מתמטית
לא נראה לי, אני חושב שמראש אם יש לך חשיבה מתמטית אתה תצליח בפסיכומטרי.

לא נראה לי, אני חושב שמראש אם יש לך חשיבה מתמטית אתה תצליח בפסיכומטרי.
בשביל לגלות את זה אתה צריך כמות מסויימת של פרקטיקה.
עשיתי פעמיים פסיכומטרי. בפעם הראשונה הייתי מוציא כמעט מקסימום במילולי, והכמותי בגלל חוסר ידע, הייתי יכול לשבת רבע שעה על שאלה (חוסר היכרות עם חוקים, וחוסר בפרקטיקה)
למבחן הגעתי עם יכולת סבירה בכמותי.
למועד השני שעשיתי כעבור חודשיים הגעתי עם יכולת לסיים פרק כמותי בפחות מרבע שעה, עם מספר טעויות נמוך מאוד, שהיו בעיקר בהסקה מתרשים, שזה עניין ויזואלי בעיקרו ולא מתמטי

לא.
למדתי אנלוגיות ברמה הרבה יותר גבוהה מההטרלות בימי הזוהר של הפורום הזה 😆

בשביל לגלות את זה אתה צריך כמות מסויימת של פרקטיקה.
עשיתי פעמיים פסיכומטרי. בפעם הראשונה הייתי מוציא כמעט מקסימום במילולי, והכמותי בגלל חוסר ידע, הייתי יכול לשבת רבע שעה על שאלה (חוסר היכרות עם חוקים, וחוסר בפרקטיקה)
למבחן הגעתי עם יכולת סבירה בכמותי.
למועד השני שעשיתי כעבור חודשיים הגעתי עם יכולת לסיים פרק כמותי בפחות מרבע שעה, עם מספר טעויות נמוך מאוד, שהיו בעיקר בהסקה מתרשים, שזה עניין ויזואלי בעיקרו ולא מתמטי
סבבה, אז יש לך ראש מתמטי, זה לא שהפסיכומטרי נתן לך חשיבה מתמטית. ברור שחשיבה מתמטית לא שווה הרבה בלי ידע בחומר.

סבבה, אז יש לך ראש מתמטי, זה לא שהפסיכומטרי נתן לך חשיבה מתמטית. ברור שחשיבה מתמטית לא שווה הרבה בלי ידע בחומר.
אני אומר שבלי לשים לב זה יוצר מה שנקרא "אוריינטציה" מתמטית.
אם לצורך העניין היומעושים לך מבחן אייקיו, לא היית מקבל את הניסיון הזה.
עכשיו אני במכינה קדם אקדמית, ואילולא הפסיכומטרי הייתי מתקשה הרבה יותר, כי אתה מכיר משחקים של אלגברה וחוקים, וזה חוסך לך הרבה אנרגיה.
אולי למי שעשה 4-5 מתמטיקה זה לא יתרום

אני אומר שבלי לשים לב זה יוצר מה שנקרא "אוריינטציה" מתמטית.
אם לצורך העניין היומעושים לך מבחן אייקיו, לא היית מקבל את הניסיון הזה.
עכשיו אני במכינה קדם אקדמית, ואילולא הפסיכומטרי הייתי מתקשה הרבה יותר, כי אתה מכיר משחקים של אלגברה וחוקים, וזה חוסך לך הרבה אנרגיה.
אולי למי שעשה 4-5 מתמטיקה זה לא יתרום

זה לא נותן שום "אוריינטציה" מתמטית, אתה טוב יותר אך ורק במה שקשור לפסיכומטרי, כמעט רוב השאלות בפסיכומטרי יכולות להפתר ע"י עבודה עם התשובות, והאלגברה בפסיכומטרי היא משחק ילדים שמורכב מהשוואות של ממוצעים ונוסחאות כפל מקוצר.

לא ברור לי איך זה תורם לך במכינה, אם במכינה הרמה אמורה להיות גבוהה יותר או לפחות שווה ל5 יחידות מתמטיקה (בהנחה שמדובר במכינה המיועדת להנדסה, ומהבנה שלי לפי פוסטים קודמים שלך אכן מדובר במכינה כזו).

זה לא נותן שום "אוריינטציה" מתמטית, אתה טוב יותר אך ורק במה שקשור לפסיכומטרי, כמעט רוב השאלות בפסיכומטרי יכולות להפתר ע"י עבודה עם התשובות, והאלגברה בפסיכומטרי היא משחק ילדים שמורכב מהשוואות של ממוצעים ונוסחאות כפל מקוצר.

לא ברור לי איך זה תורם לך במכינה, אם במכינה הרמה אמורה להיות גבוהה יותר או לפחות שווה ל5 יחידות מתמטיקה (בהנחה שמדובר במכינה המיועדת להנדסה, ומהבנה שלי לפי פוסטים קודמים שלך אכן מדובר במכינה כזו).
הבעיה היא שאתם לא זוכרים כבר את השלב שבו למדתם מתמטיקה ואלגברה ברמה של פסיכומטרי.
למי שעשה 3 יחידות לימוד זה יעזור
אגב זה שאתה יכול להשתמש בתשובות במבחן לא בהכרח אומר שאתה משתמש בהן

קיבלתי מעל 700 בפעם הראשונה, דגש כמותי 721 אני חושב.
מרגיש שהמבחן לא סייע בשום אופן לחיים שלי או לקורס כלשהו שאי פעם עשיתי באקדמיה (כולל מכינה).
מבחינתי ה2000 שקל שהוצאתי בזמנו הם בזבוז של כסף, זמן ואנרגיה אבל זה מה יש- כל אוניברסיטה דורשת היום פסיכו' גבוה.

נ.ב
כשאני שומע אנשים שעשו או עושים קורס שעולה פי 4-5 כי "מכון X הוא הכי טוב אחי" אני מקיא קצת בפה.

תחרוש, תלמד את השיטה- תצליח, כל השאר שטויות.

כשאני שומע אנשים שעשו או עושים קורס שעולה פי 4-5 כי "מכון X הוא הכי טוב אחי" אני מקיא קצת בפה.
כנ"ל. אני עשיתי את הקורס הכי זול שהיה אז, ועוד מסובסד ע"י העירייה בנוסף (ניסו להרים את הרמה של העיר מעלות).
יש לי גם חבר דוגמה לנושא, הוא לקח קורס מה"זולים", קיבל 500 ומשהו, אחר כך לקח קורס של יואל גבע, שוב קיבל 500 ומשהו, אחר כך למד לבד (הוא החליט שהאוצר מילים זה מה שדפק אותו אז הוא מצא באינטרנט את המעגר מילים הכי גדול שיש ולמד אותו בין היתר) ושוב קיבל 500 ומשהו.

קיבלתי מעל 700 בפעם הראשונה, דגש כמותי 721 אני חושב.
מרגיש שהמבחן לא סייע בשום אופן לחיים שלי או לקורס כלשהו שאי פעם עשיתי באקדמיה (כולל מכינה).
מבחינתי ה2000 שקל שהוצאתי בזמנו הם בזבוז של כסף, זמן ואנרגיה אבל זה מה יש- כל אוניברסיטה דורשת היום פסיכו' גבוה.

נ.ב

תחרוש, תלמד את השיטה- תצליח, כל השאר שטויות.

מסכים לחלוטין, חושב שזה חסר טעם לקחת קורס במקומות מסויימים שלוקחים גם 8 אלף ללא הצדקה.

יש היום ערכות לימוד אישיות של מגוון חברות שמציעות ספרים טובים במחירים הרבה יותר נמוכים, במיוחד אם אתה קונה את הערכות יד שנייה, החומר היחידי שיש ללמוד באמת הוא מהפרק הכמותי, וגם שם החומר מצומצם בהיקפים כאלה שניתן ללמוד הכל תוך שבועיים עם חרישה.

הבעיה היא שאתם לא זוכרים כבר את השלב שבו למדתם מתמטיקה ואלגברה ברמה של פסיכומטרי.
למי שעשה 3 יחידות לימוד זה יעזור
אגב זה שאתה יכול להשתמש בתשובות במבחן לא בהכרח אומר שאתה משתמש בהן

3 יחידות מבחינתי לא נכנס להגדרה של 'חשיבה מתמטית'.

לא בהכרח אומר שתשתמש בהן, אבל בהכרח אומר שמדובר בסוג שאלות שלא דורשות חשיבה מעמיקה אלא יותר כניסה לראש של מחברי השאלות ולדעת לנתח אותן בצורה היותר "פסיכומטרית".

יש שאלות שניתן לפתור ב10 שניות דרך התשובות במקום 40 שניות עם דרך אלגברית, ככה שבסופו של דבר זה כן יעיל לעבוד בצורה הזו בהתחשב בזה שהפרק מבוסס על זמנים.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית