הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

לאנשים שעושים מדיטציה

אם קראת מה שכתבתי לך על מערכת העצבים האוטונומית בזמנו, אז כל מה שאני צריך לומר, שזה עוזר למערכת העצבים הפרא סימפטטית.

או במושגים יותר פשוטים, זה מרגיע אותך, הן מיד, והן לטווח הרחוק.
זה עוזר לחיות את הרגע, ובכך תורם לאושר.
מאפשר ליותר חמצן להיכנס לגוף, ובכך מונע מחלות.
עוזר להיות מפוקס, אצלי זה חובה כמה ימים לפני תחרות, וביום התחרות.

לכולם זה מתאים, במיוחד בתרבות של היום.
למי זה ממש לא מתאים? לאנשים עם נטיות אובדניות. פשוט להיות עם עצמך להרבה זמן ככה לבד, זה עלול להיות טריגר, כנראה שלהם יהיה עדיף לעשות דמיון מודרך עם אדם פיזי.

• פותח/ת השרשור
מדיטציה אתה עושה רק באמצעות דמיון מודרך מסרטונים?
למי זה ממש לא מתאים? לאנשים עם נטיות אובדניות. פשוט להיות עם עצמך להרבה זמן ככה לבד, זה עלול להיות טריגר
אולי אחכה לאחר ההחלמה...🙄

מדיטציה אתה עושה רק באמצעות דמיון מודרך מסרטונים?

אולי אחכה לאחר ההחלמה...🙄
מדטציה, זה לשבת במצב נוח, להכניס הרבה אוויר לבטן (עמוק בריאות, שהחזה לא יתרומם), ולשחרר.

זה הכל.

על מה חושבים? תלוי מי תשאל.
דמיון מודרך זה הדרכה על מה לחשוב בזמן מדיטציה. יש לזה סרטונים שונים.

אני לא עושה דמיון מודרך היום, אני חושב שזה דורש קשר בין מטפל ומטופל בשביל זה, עשיתי בעבר.

אני רוצה לשאול אותי.
איך אדע מה לענות? איך אדע מה נכון לי?
תראה מה נראה לך הגיוני, ומה עובד עבורך.

אם אגיד לך לחשוב על אלוקים וכל החסד שהוא עושה איתך. אולי זה לא יתאים לך.
אם אגיד לך לדמיין נהר, שאתה שט בה לאזור בטוח ויפה, אולי גם זה לא מתאים לך.
תקרא, תשמע, תחליט.

אני רוצה לשאול אותי.
איך אדע מה לענות? איך אדע מה נכון לי?
מחשבותיך תשובותיך מילות מתוחכמותיך

תכלס מדיטציה זה לא איזה דרמה בקטע זל הקונוטציה הראשונית שעולה לאנשים לראש
זה דיי לשבת עם עצמך ולחשוב/להעריך את הרגע

מדיטציה היא כלי באמצעותו אפשר להגיע למטרה, שהיא לחיות כל רגע כפי שהוא באמת, מה שנקרא, מיינדפולנס.
כשאתה עושה מדיטציה, אתה מרוכז בנשימות שלך, וברגע הנוכחי, נותן לכל המחשבות שלך לחלוף, תוך כדי שאתה מודע לקיומן, אבל ממשיך בשלך. בבוא היום, ויתעורר אצלך הצורך להיות "נוכח", למשל, לפני סט כבד כשהראש שלך במקום אחר, אתה תוכל לתת נשימה עמוקה, והתרגול שעליו התאמנת במדיטציה, ישרת אותך, ויחזיר אותך לרגע.

ממליץ בחום על האפליקציה של סאם האריס.

הוא גם יתן לך כנראה מענה יותר נרחב מאנשים בפורום.

כמו שאלחנן אמר, לא ממליץ לאנשים עם אישיוז נפשיים משמעותיים. לאדם ממוצע בהחלט כן

מומלץ לכולם, כנראה אין מישהו שלא ירוויח ממדיטציה. אם זה כלי שכולם ירצו או יכולים להשתמש בו כנראה שלא, אבל אין סיבה לא לנסות

מתרגל מדיטציה כבר שנים ועברתי כמה סדנאות. בחיים לא שמעתי על חסרונות או הגבלות כאלה ואחרות על נטיות אובדניות וכו.
בסה"כ רק יתרונות. אין סיבה לא לנסות. תנסה ותראה אם זה מתאים לך זה לוקח יותר מחצי שעה.

• פותח/ת השרשור
מתרגל מדיטציה כבר שנים ועברתי כמה סדנאות. בחיים לא שמעתי על חסרונות או הגבלות כאלה ואחרות על נטיות אובדניות וכו.
בסה"כ רק יתרונות. אין סיבה לא לנסות. תנסה ותראה אם זה מתאים לך זה לוקח יותר מחצי שעה.
יותר מחצי שעה?
מה אתה בדיוק עושה/חושב?

יותר מחצי שעה?
מה אתה בדיוק עושה/חושב?
הוא כנראה התכוון לכתןב "לא יותר מ". כמתחיל יהיה לך קשה לעשות אפילו 3 דקות. ריכוז זה שריר שצריך לאמן.
תוריד אפליקציה, מאוד ממליץ על headspace ותתחיל לעשות, אין מה להתחבט בזה.

• פותח/ת השרשור
תוריד אפליקציה, מאוד ממליץ על headspace ותתחיל לעשות, אין מה להתחבט בזה.
הורדתי, כי כן מרגיש שזה משהו שיכול לתרום לי,
אבל עכשיו אני רואה שיש את ההמלצה של flow והיא בחינם.
שמעת עליה ואתה ממליץ?

@Flow אתה שמעת על headspace? מה דעתך עליה?

לא יזיק, חחח.
בעבר הייתי צולל חופשי, ללא מיכלים.
אנשים שהיו עושים מדיטציה היו כמו דגים בעומק של 35 מטר.
לבנאדם מן השורה, כל פיפס מפריע.
אני רוצה להכניס מדיטציה לסדר היום שלי

headspace אפליקציה מעולה אך ככל הידוע לי רובה בתשלום.
האפליקציה ששלחתי מקודם הוקמה בהתנדבות ללא מטרות רווח. אין פרסומות וכל התוכן פתוח לתמיד ועל כן אני ממליץ עליה.
כמו כן התוכן בה הוא מאוד מגוון והגיע ממקורות שונים כך שיש שם דברים שיתחברו לכל אחד. (ויש הדרכות ממש מאפס למתחילים).

אני חושב שבדומה לאימונים ההתמדה היא החשובה ביותר ואין צורך לשלם על כל מני גימיקים. בסופו של יום מדובר על נשימות וכל מני טכניקות להרפות\ להכין את הראש לסיטואציות (תחרויות, מבחנים, התמודדויות עם הפרעות שינה, לחצים, דכאונות וכו') ולא במדע טילים. keep it simple לדעתי זו הדרך.

לסיכום, כמו באימונים לדעתי בשלב הראשון יש לבנות בסיס פשוט ויציב ולשם כך אמליץ על האפליקציה medito ועם הנסיון תראו למה אתם יותר מתחברים ותתקדמו עם זה.
@biker @הברווזון המכוער

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית