הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

כיווצים ותחושה לא נעימה בחזה כבר כמה חודשים (לא בעיית מגנזיום)

Zeuthand Events

משתמש פעיל
836
1
נק' מוניטין:
548
836
1
אהלן לכולם לא אחפור יותר מידי, שאלה שכרגע לא קיבלתי ממנה הסבר מספק מהרופאים לכן שואל פה

לפני כמה חודשים החזה שלי התחיל להתכווץ ו"לקפוץ" בין אם אני רוצה את זה או לא. זה לא כיווץ כואב והשריר לא נתפס...אלא פשוט כיווץ שאני כמעט ולא שולט עליו.
לפני שחודשיים זה ממש הגיע לרמה מעצבנת: זה התחיל להפריע לי בהליכה (כלומר אני הולך וכל צעד לפעמים מרגיש צורך לכווץ שרירי חזה יחד עם תנועה של היד), מפריע גם לפני שינה, אם אני הולך לישון לא ממש עייף אני מרגיש צורך לכווץ שרירי חזה כל שנייה כי זה סוג של מפריע לי כשאני לא מכווץ אותם. כאילו תחושה של גירוד כזה שאני מעביר אותו עם כיווץ.
התחושה הזאת באה והולכת במהלך היום ותופסת אותי בעיקר כשאני עסוק במשהו רגוע כמו ישיבה על המחשב או התעסקות עם הפלאפון.
בחודשיים האחרונים עקב המלצה של רופא משפחה וגם דלקת ריאות לא התאמנתי חודשיים (הרופא אמר שזה עקב אימון יתר וצריך לתת מנוחה מאימונים וזה יעבור לבד) - במהלך ההפסקה הארוכה הזאת לא הרגשתי שום הקלה בעניין, השרירים המשיכו להתכווץ וגם מה שמוזר שלמראות שלא התאמנתי בכלל וכל הגוף אחרי חודש לא היה בטונוס החזה עדיין סוג של תמיד מרגיש בפאמפ.

הכיווצים המשיכו ואיתם גם תחושה תמידית של פאמפ בחזה ולפעמים תחושות לא נעימות בשרירי החזה (בעיקר בחיבור איפה שהבית שחי נמצא).
כשהייתי באוקראינה הלכתי שם לעוד שני רופאים לייעוץ: אחד אמר שיש היפר-טונוס בחזה וטרפזים, נתן לי שני צמכים שאני אמור לשתות במהלך חודש כדי להרגיע מערכת העצבית וזה אמור לעבור + המליץ על דיקור סיני בעיקר באיזור טרפזים. מאז עשיתי דיקור סיני פעמיים והתחלתי לשתות את הצמכים האלה אבל אני לא מרגיש עדיין כל כך הקלה. למראות שבמהלך הדיקור עצמו לא הרגשתי את כיווצי החזה אבל מיד אחרי התחלתי להרגיש שוב.

הרופא השני גם נתן לי כדורי הרגעה שהם גם נוגדי דיכאון קלים - אותם עדיין לא התחלתי לשתות אני אתחיל בימים הקרובים.

השאלה שלי האם מישהו פה חווה משהו כזה או שיכול להבין את הבעיה ואיפה כביכול השורש שלה. מה שמעצבן אותי זה שלא קיבלתי אבחון מדויק והצמכים והכדורים שאני תכף מתחיל לקחת כולל דיקור סיני זה יותר ניחוש של הרופאים שהייתי אצלם ולא באמת אבחון מדויק.

אני מתאמן בערך 10 שנים מגיל 14, עכשיו אני בן 24. עשיתי גם קצת פוורליפטינג בגילאי 18-20. כשהביעה הופיעה לפני כמה חודשים אני בסך הכל הייתי עושה AB רגיל בחדר כושר. תמיד חטאתי בכך שאני "מעמיס" משקלים ועובד כבר בחדר כושר אבל לא יורד מתחת ל5 חזרות בשנתיים האחרונות כאשר רוב המוחלט של העבודה בשנה האחרונה היא בטווח של 8-12 חזרות.

עשיתי בדיקות מלחים ומגנזיום בגוף ולא היה מחסור, בנוסף לכך אני שותה מינימום 2 ליטר מים ליום, ברגע שזה התחיל גם הייתי נוהג לבצע מתיחות בסוף האימונים באופן קבוע ובכללי אין לי בעיה של חוסר גמישות, בעיקר בחלק העליון של הגוף אני די גמיש והגוף משוחרר (חוץ מאותם שרירי חזה שחודשים האחרונים אני כאילו תמיד מרגיש פאמפ שם).

מה לדעתכם זה יכול להיות / האם מישהו חווה משהו כזה / מה לדעתכם אני אמור לעשות כדי להיפתר מי זה?

יכול להיות שמדובר בסטרס. משהו שהתחיל עקב חוסר במגנזיום (שמאז עבר) או עקב עומס על המערכת העצבית בגוף, ואז בגלל שהתעסקת
בזה כל כך הרבה זה נשאר כתסמין של סטרס וההתעסקות שלך בזה מגבירה את זה. נסה לא לייחס לזה חשיבות תקופה מסויימת ואני מאמין שזה יעבור.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית