הרחקות כתפיים עם משקולות מרגיש את הקרע אבל הרחקת כתפיים כבל לא

מיכאל כהן

משתמש מתחיל
113
10
נק' מוניטין:
10
113
10
אפשר יש איזה הסבר לזה?
אני מודע לזה שעם כבל אני מעמיס פחות מן הסתם אבל זה שקול למשקל שאני עושה המשקולות, מישהו יודע למה זה ככה!?

קשה לענות בלי לדעת איזה קרע? באיזה שלב בתנועה יש כאב? איזו וריאציה של הרחקת כתפיים עם כבל אתה עושה (נשען לתוך\נשאר הרחק\עומד ישר\איזה גובה נמצא הכבל).

ה- supraspinatos פעיל בעיקר בתחילת התנועה עם משקולת (בערך עד 15% בין הזרוע לגוף). לאחר מכן הדלתא יותר דומיננטית.
1759963412556.png

אם היה לך קרע בשריר זה ייתכן שאתה מרגיש כאב בתחילת התנועה עם משקולת, אבל הביצוע עם כבל כמו שמודגם בתנועה מדלג על הטווח הזה (כי הכבל רפוי שם):
1759963079947.png

אם זה לא המצב (קרע בסופרספינטוס וכאב בתחילת התנועה) - אולי הניתוח הבא יכול לעזור להבין את הסיבה:

בשני התרגילים האלה העומס של ההתנגדות קבוע:
- כוח הכובד מושך את המשקולת באותו גם בהתחלה וגם בסוף התנועה
- כנ"ל עבור כבל - המתיחות בכבל זהה בהתחלה ובסוף

אבל יש הבדל במומנט ההתנגדות:
- עם משקולות המומנט מתחיל מ-0 ועולה עד סוף התנועה (המקסימום הוא כאשר הזרוע מקבילה לרצפה)
1759961518202.png

- עם כבל המומנט ההתחלתי אינו 0, עולה עד שנוצר 90 מעלות בין הזרוע לכבל בערך באמצע התנועה (מקסימום) ואז יורד עד סוף התנועה.
1759962104163.png

לא ציינת באיזה שריר היה קרע (והאם עדיין קיים) אבל כנראה שהוא חווה פחות עומס באותה זווית בעייתית

אם יש פתולוגיה כלשהי צריך להתייחס אליה עם פיזיותרפיסט.

בכל מקרה מניסיון עבר יכול להגיד לך שבכבל בדרך כלל השכמות מקובעות אחורנית הרבה יותר בקלות
לעומת עם דאמבלים שהרבה פעמים הדאמבלים מושכים "קדימה" ומורגש כאב באיזור הכתף הקדמית בביצוע.

אם זה המצב הייתי ממליץ לך לנסות הרחקה עם דאמבלים עם חזה כמה שיותר פתוח ושכמות מקובעות לאחור,
אפילו עם משקל נמוך או עם תמיכה (כסא / הישענות). אני חושב שזה יפתור לך את הבעיה.

בנוסף כמובן יש פה עניין של שוני בפרופיל ההתנגדות.
לא ברור איך העומס קבוע?
בדאמבל בהכרח העומס ישתנה לעומת הכבל שהעומס בו יהיה יותר עיקבי.

לא ברור איך העומס קבוע?
בדאמבל בהכרח העומס ישתנה לעומת הכבל שהעומס בו יהיה יותר עיקבי.
קראת את הפסקה שבאה אחרי הציטוט?

ההתנגדות במקרה של דמבלים שווה לכוח הכובד מושך את המשקולת למטה, והוא קבוע לאורך כל התנועה.
בדומה, גם בכבל ההתנגדות קבועה ושווה לכוח הכובד שמושך את הסטאק.

ההבדל הוא במומנט ההתנגדות, שמגיע למקסימום בנקודות שונות בטווח התנועה (ובשני התרגילים הוא לא קבוע לאורך התנועה).
משקולת - מגיע למקסימום כשהזרוע מקבילה לרצפה, כבל - 90 מעלות בין הכבל לזרוע.

• פותח/ת השרשור
קשה לענות בלי לדעת איזה קרע? באיזה שלב בתנועה יש כאב? איזו וריאציה של הרחקת כתפיים עם כבל אתה עושה (נשען לתוך\נשאר הרחק\עומד ישר\איזה גובה נמצא הכבל).

ה- supraspinatos פעיל בעיקר בתחילת התנועה עם משקולת (בערך עד 15% בין הזרוע לגוף). לאחר מכן הדלתא יותר דומיננטית.
צפה בקובץ המצורף 105166
אם היה לך קרע בשריר זה ייתכן שאתה מרגיש כאב בתחילת התנועה עם משקולת, אבל הביצוע עם כבל כמו שמודגם בתנועה מדלג על הטווח הזה (כי הכבל רפוי שם):
צפה בקובץ המצורף 105165

אם זה לא המצב (קרע בסופרספינטוס וכאב בתחילת התנועה) - אולי הניתוח הבא יכול לעזור להבין את הסיבה:

אבל יש הבדל במומנט ההתנגדות:
- עם משקולות המומנט מתחיל מ-0 ועולה עד סוף התנועה (המקסימום הוא כאשר הזרוע מקבילה לרצפה)
צפה בקובץ המצורף 105163
- עם כבל המומנט ההתחלתי אינו 0, עולה עד שנוצר 90 מעלות בין הזרוע לכבל בערך באמצע התנועה (מקסימום) ואז יורד עד סוף התנועה.
צפה בקובץ המצורף 105164

לא ציינת באיזה שריר היה קרע (והאם עדיין קיים) אבל כנראה שהוא חווה פחות עומס באותה זווית בעייתית
וואו תשובה מושקעת בטירוף תודה
שאני מגיע לזווית של 90 בערך עם המשקולות ומעט הצידה, עד כמה שידוע לי אני עושה את התרגיל בצורה מקצועית, מטה טיפה את הגב בעיקר שהטרפזים העליונים יהיו טיפה פחות מתוחים שיותר עומס יעבור לכתף צדדית ועושה את התרגיל כרגע עשיתי גם שאני על ספסל בשיפוע וגם שם לא הרגשתי

י

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית