הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

הלם ובילבול אחרי טיול וחיים במקום אחר

• פותח/ת השרשור nyeoNi
  • פורסם בתאריך

nyeoNi

משתמש קבוע
1,262
519
נק' מוניטין:
884
1,262
519
ביתי
השתחררתי לפני 3 שנים משירות קרבי פיקודי משמעותי מאוד.(הייתי בתפקיד עם מלא רגש, סיפוק, השפעה, והערכה עצומה)

מאז עבדתי באבטחה בארץ, בטיולים בארץ, מדריך כושר בארץ, מכירות בארהב
(טסתי לחיות שנה במישיגן)
וטיול ארוך במזרח לבד, שחזרתי ממנו לפני חודשיים.

מרגיש שמאז שחזרתי לארץ, אני תקוע, ובהלם, חסר שאיפות ולא יודע באיזו דרך ללכת, שכולם פה סביבי עם שאיפות מאוד נמוכות, כי החיים פה סוגרים עליך קצת כלכלית בתור ילד שרוצה לפרוח, או שאנשים במקום זה, רצים ללמוד מקצועות שבכלל לא בטוחים בהם.

מעניין אותי מאוד ללכת ללמוד אבל עדיין לא מצאתי את המקצוע שמושך אותי.
ומצד שני לא רוצה לעבוד בעבודות חסרות משמעות, שלא יעניקו לי כלים, ואני רוצה להיחשף לאנשים שהשאיפות שלהם מעט יותר גדולות מהסובבים אותי..

רציתי לשמוע, אם הייתה לכם הרגשה כזו אחרי שירות משמעותי, ומה עשיתם, או כל מסגרת שהביאה אתכם לנקודה דומה.
ואילו עבודות מעניינות עבדתם או שמעתם עליהם.

אם השרשור רגשני מעט אז אני מתנצל

אני רוצה להיחשף לאנשים שהשאיפות שלהם מעט יותר גדולות מהסובבים אותי
זה הכי חשוב.
חפש את זה: מקומות שבהם יש לאנשים שאיפות ברוחניות, בגשמיות, בידע, בטכנולוגיה, באישיות. זה חיפוש אישי לגמרי. רק תדאג לזה שהוא אף פעם לא יפסיק.

מזדהה.
זה קרה לכל מי שאני מכיר שעשה טיול ארוך אחרי הצבא.

לי אישית כשאני טס לתקופה אפילו קצרה, אני מתחיל להרגיש כמו אדם שונה כזה.
כשטסתי פעם עם אישתי לחודש, חזרתי לארץ פשוט שונה.
לא יודע להסביר.

אבל זה חולף, לאט לאט אני מתייצב שוב למקום נוח.

ממליץ לך, ללכת עם הדרך שאתה מרגיש שמושכת אותך, בצורה עדינה ולא קיצונית.

ותוך לא הרבה זמן אני מאמין שכבר תרגיש יותר בטוח בדרך שמתאימה לך.

הטיול כשמו כן הוא, טיול. אל תיפול לכל התמונות היפות והאינסטגרם, אתה צריך להתחיל את החיים.
עכשיו יש מצב שבאמת המקום שבו אתה חי לא מתאים לך ולשאיפות שלך, אז או שתעבור עיר או שתעבור מדינה, אבל שתי האופציות יאטו אותך כי תצטרך לכלכל את עצמך וזה יעלה הרבה יותר ( לדוגמא לעבור לתל אביב אל מול לגור עם ההורים).

• פותח/ת השרשור
תודה לכם על התגובות אנשים יקרים.

מה לגבי לחזור לצבא ולעשות קריירה צבאית? זה אופציה?

הייתה תקופה שחשבתי על זה, אבל הבנתי שאני פחות רוצה לחזור למסגרת כזו כרגע..

הטיול כשמו כן הוא, טיול. אל תיפול לכל התמונות היפות והאינסטגרם, אתה צריך להתחיל את החיים.
עכשיו יש מצב שבאמת המקום שבו אתה חי לא מתאים לך ולשאיפות שלך, אז או שתעבור עיר או שתעבור מדינה, אבל שתי האופציות יאטו אותך כי תצטרך לכלכל את עצמך וזה יעלה הרבה יותר ( לדוגמא לעבור לתל אביב אל מול לגור עם ההורים).

לגמרי..
מזדהה.
זה קרה לכל מי שאני מכיר שעשה טיול ארוך אחרי הצבא.

לי אישית כשאני טס לתקופה אפילו קצרה, אני מתחיל להרגיש כמו אדם שונה כזה.
כשטסתי פעם עם אישתי לחודש, חזרתי לארץ פשוט שונה.
לא יודע להסביר.

אבל זה חולף, לאט לאט אני מתייצב שוב למקום נוח.

ממליץ לך, ללכת עם הדרך שאתה מרגיש שמושכת אותך, בצורה עדינה ולא קיצונית.

ותוך לא הרבה זמן אני מאמין שכבר תרגיש יותר בטוח בדרך שמתאימה לך.

התחביב שהכי משך אותי מאז ומתמיד זה הכושר, אבל לא אהבתי את התחום כעיסוק למרות שהצלחתי בו מאוד, ולכן אני במצב המבולבל הזה

אם כמה שזה חוגג עכשיו התרבות הרומנטית של לעשות מה שאתה אוהב וכו' אל תשכח שגם צריך להביא פרנסה מכובדת בשביל לחיות טוב במדינה הזין הזאת

אם כמה שזה חוגג עכשיו התרבות הרומנטית של לעשות מה שאתה אוהב וכו' אל תשכח שגם צריך להביא פרנסה מכובדת בשביל לחיות טוב במדינה הזין הזאת
מסכים, אבל נכון לכל מדינה

הדבר היחיד שהייתי ממליץ זה לא ללכת באופן עיוור לתואר ג׳נרי כלשהו כי אתה לא יודע מה אתה רוצה לעשות בחיים.

ממליץ לחפש מקום בו אתה מביא ערך.
פרקטית(עבורי) - לעשות משהו שאתה אוהב שמשלב עשיית ״טוב״ לאחרים.

אין צורך שזה גם יקרה כאן ועכשיו -
Nothing always leads to the best something.

קודם כל אתה לא היחיד, אז לא לדאוג. אין כזה דבר עבודת חסרת משמעות. אתה זה שמעניק משמעות לעבודה. זה לא משנה אם זה גינון, צביעת בתים או תכנות. אתה אחראי על הסביבה המיידית שלך. אז אם החברים שלך עם שאיפות מאוד נמוכות זה גם משפיע עליך. לכן כדאי שתמצא אנשים ששותפים לתשוקות שלך. תקרא ספרים בנושאים שמושכים אותך. תעשה מחקר מעמיק לגבי מה שבאמת מעניין, מרגש ומושך אותך. שווה ללכת למכון ייעוץ בשביל שיעזרו לך למצוא כיוונים שעדיין לא חשבת עליהם. תחשוב על מה רצית לעשות כילד, מה שאנחנו עושים יותר מאוחר לא כל כך רחוק מזה אבל תחת כותרת אחרת. אני ממליץ גם על הספר של מארי קונדו- סוד הקסם היפני. היא מדברת בספר הזה על החשיבות של לזרוק דברים שלא מסבים לך אושר ולהשאיר רק את אלה שכן. בסוף התהליך הזה מקבלים תמונה מאוד ברורה בקשר למה שאנחנו רוצים בחיים, מה אנחנו מעריכים, מה באמת חשוב לנו ואיך מוצאים כיווני חשיבה חדשים אחרי שמסדרים את כל הבלגן.

וכמו שהנרי פורד אמר:
Whether you think you can, or you think you can't, you are right.

הינה משהו שיעסיק אותך קצת עד שתבין מה אתה רוצה ללמוד ואם בכלל.
נראה כאילו אתה מבין באימונים וחדר כושר תפתח תוכנית/קורס אימונים/תזונה שמבטיחה ירידה במשקל ועליה בשרירים או משהו כזה ואז תשווק ותמכור. בום הכנסה פסיבית

• פותח/ת השרשור
הינה משהו שיעסיק אותך קצת עד שתבין מה אתה רוצה ללמוד ואם בכלל.
נראה כאילו אתה מבין באימונים וחדר כושר תפתח תוכנית/קורס אימונים/תזונה שמבטיחה ירידה במשקל ועליה בשרירים או משהו כזה ואז תשווק ותמכור. בום הכנסה פסיבית

לנסות להיות מייק צ'אנג אתה אומר..

• פותח/ת השרשור
ממליץ לחפש מקום בו אתה מביא ערך.
פרקטית(עבורי) - לעשות משהו שאתה אוהב שמשלב עשיית ״טוב״ לאחרים.

אין צורך שזה גם יקרה כאן ועכשיו -
Nothing always leads to the best something.

אני חושב להתחיל במשרה טובה כרגע אולי מבחינה כספית, ולהרוויח הרבה כסף כדי להתחיל לרכוש קצת "כלים"
כמו רכב, דירה וסכום יפה ללימודים בהתחלה, ועוד דברים שיתרמו לי להיכנס לשגרת העצמאות שהייתה לי מחוץ לארץ.

ובדרך להיחשף לכל שכתבת..
קודם כל אתה לא היחיד, אז לא לדאוג. אין כזה דבר עבודת חסרת משמעות. אתה זה שמעניק משמעות לעבודה. זה לא משנה אם זה גינון, צביעת בתים או תכנות. אתה אחראי על הסביבה המיידית שלך. אז אם החברים שלך עם שאיפות מאוד נמוכות זה גם משפיע עליך. לכן כדאי שתמצא אנשים ששותפים לתשוקות שלך. תקרא ספרים בנושאים שמושכים אותך. תעשה מחקר מעמיק לגבי מה שבאמת מעניין, מרגש ומושך אותך. שווה ללכת למכון ייעוץ בשביל שיעזרו לך למצוא כיוונים שעדיין לא חשבת עליהם. תחשוב על מה רצית לעשות כילד, מה שאנחנו עושים יותר מאוחר לא כל כך רחוק מזה אבל תחת כותרת אחרת. אני ממליץ גם על הספר של מארי קונדו- סוד הקסם היפני. היא מדברת בספר הזה על החשיבות של לזרוק דברים שלא מסבים לך אושר ולהשאיר רק את אלה שכן. בסוף התהליך הזה מקבלים תמונה מאוד ברורה בקשר למה שאנחנו רוצים בחיים, מה אנחנו מעריכים, מה באמת חשוב לנו ואיך מוצאים כיווני חשיבה חדשים אחרי שמסדרים את כל הבלגן.

וכמו שהנרי פורד אמר:
Whether you think you can, or you think you can't, you are right.

תודה לך על התגובה המושקעת, ולשניכם סלחו לי שלא הגבתי עד עכשיו.
- יצא לך לשמוע ממישהו שעבר את ההכוונה?
- אני נראה לי אקנה את הספר הזה ממש פתחת לי רצון לקרוא אותו

חשבתי בנתיים להיכנס ולעבוד במקומות עבודה מכובדים בכדי שאם "אתקע" יהיה ערך לזמן שאני משקיע במקום, ותיהיה אפשרות לקידום, או אפילו למשרת סטודנט שזהו השלב הבא בחיים שלי בעזרת השם.

חשבתי על עבודת אבטחה בשגרירות ארהב (הטבות לאזרחי ארהב, ותשלומי מיסים, ותנאים מעולים עם אפשרות קידום ומשרת סטונדט)

החשש היחידי הוא ממשמרות לא מסודרות שיפגעו לי באימונים.
אם מכירים מקומות עבודה מעניינים אני אשמח לשמוע
ובלי לסגור את השרשור, אני שוב מודה לכולכם מקרב לב. נתתם לי אור אחרי שהרגשתי שהלכתי לאיבוד לחלוטין.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית