עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
לא נמאס לכם לחפור אחד לשני על נושאים פוליטיים בפורום?
יאיר אין בעיה שכל ארגון יספק איזה שרותים שהוא ירצה , אך הוא לא יכול לכפות עלייך לרכוש אותם , ובאמת על הזין שלי שאנשים רוצים שהמדינה תחליט במקומם .
זה שמשהו יכול להוביל למשהו אחר לא אומר שבהכרח זה יקרה. דוגמאות קיצון בשביל להמחיש נקודות חלשות של מודל מסויים (וברור שיש לא מעט כאלה במבנה של המדינות היום) זה חשוב בשביל לדעת מה יכול לקרות, אבל זאת לא עילה לפסילת מודל, במיוחד כשלא ברור הטיב של החלופות.להסתכל על הצלחה ששל מודל (או פסילת מודל כי אינו קיים עדיין ) בלי להתייחס להשלכות ההסתאבות שלו וההשלכות המוסריות שלו מובילות אותך למשטרים האפלים ביותר .
פה אין לנו ממש חילוקי דעות אמיתיים. השאלה היא מה עושים עם זה. לצערי אני לא רואה אלטרנטיבה אמיתית.יאיר בקשר לצבא , השירות בישראל הוא אינו שירות חובה "אמיתי" , כמו בכל חברה סוציאליסטית , עושקים את האנשים התורמים (הכח המניע של החברה ).
אז נבטל את הבחירות? הרי הדעה שלי (מילא שלי, בטח לא הצבענו עד כדי כך שונה, אבל יש לך פה לא מעט הזויים במדינה) משפיעה עליך.אה ולמרות שאתה בחור נחמד , באמת לא חושב שהדעה והרצונות שלך צריכות להשפיע עליי .
אחד הדברים שמלמדים בגן (אולי חלק משטיפת מוח קומוניסטית) הוא שכשנמצאים בקבוצה צריכים להתפשר - מי שרוצה להיות חלק מחברה כנראה יאלץ לא לקבל תמיד את מה שהוא רוצה. מה שטוב זה שבאופן יחסי להסטוריה אנחנו בעמדה טובה להחליף קבוצות כשלא נראה לנו.
סה"כ זה כמו שאמרת קודם - סוג של עסקת פרוטקשן. זאת בעצם המהות של מדינה. אתה מתפשר על חלק מהדברים בשביל דברים אחרים. אם זה משתלם? תלוי כמה אתה מוותר ותלוי מה אתה מקבל. שכל אחד יעשה את החשבון שלו.
אם אתה מדבר על איזושהי צורת קיום אידיאלית (לטעמך) בלי מדינות ובלי התאגדויות של בני אדם אז סבבה, אבל זה יותר מידי אבסטרקטי בשבילי, לא מבין מה הטעם לדון בזה (אולי זה לא משהו למהנדסים).
זה שמשהו יכול להוביל למשהו אחר לא אומר שבהכרח זה יקרה. דוגמאות קיצון בשביל להמחיש נקודות חלשות של מודל מסויים (וברור שיש לא מעט כאלה במבנה של המדינות היום) זה חשוב בשביל לדעת מה יכול לקרות, אבל זאת לא עילה לפסילת מודל, במיוחד כשלא ברור הטיב של החלופות.
פה אין לנו ממש חילוקי דעות אמיתיים. השאלה היא מה עושים עם זה. לצערי אני לא רואה אלטרנטיבה אמיתית.
אז נבטל את הבחירות? הרי הדעה שלי (מילא שלי, בטח לא הצבענו עד כדי כך שונה, אבל יש לך פה לא מעט הזויים במדינה) משפיעה עליך.
אתה באמת לא רואה את ההבדל בשלטון בין ארה"ב, קנדה, מדינות מערב אירופה, אוסטרליה, ניו-זילנד וישראל (ואולי כמה ששכחתי) לבין מה שהיה בברית המועצות?
גם לא היתה. מתי אתה חושב שארה"ב היתה קרובה למודל שלך (מה גם שאני לא מבין איזה חשיבות אתה נותן פתאום לקרבה? הרי ממילא אתה מדבר על מצבים בינארים ולא מתייחס לספקטרום המצבים)? בטח לא מאז הניו דיל (למעשה גם לא לפני) ולהזכירך השנים שבאו אח"כ היו שנים עם צמיחה מטורפת שם ולמעשה התקופה שקיבעה את המעמד של ארה"ב בעולם.
אני גם חושב שאתה מבלבל כאן סיבה ותוצאה. הגדלת התערבות המדינה במשק קרתה שם (גם הפעם וגם במקרים קודמים) אחרי שהמצב הכלכלי הורע ואנשים היו יותר פתוחים לשינויים (או נואשים), לא להיפך.
ץ
LOL. אני חושב שככל שקהל שלך יהיה שמאלני יותר (לפי המפתח הישראלי) תהיה יותר אהדה לדברים שלך, תזהר לא לקלל אותם באמצע השיחה 😃
כמה דברים.
א. פרט לעניין של הצבא, לא דיברנו בכלל על אלה שרותים כדאי שהמדינה תתן. אני טענתי שלאזרחים במדינה צריכה להיות יכולת להחליט מה המדינה תתן ובאיזה תנאים. אתה טענת שאסור למדינה להיות אחראית על כלום חוץ ממה שאתה מסכים לו.
ב. איפה התנגדתי לתחרות מהשוק החופשי בשרותים שיוחלט שהמדינה תספק?
(כלומר א+ב - חלאס עם אנשי הקש מהKGB, אני לא מדבר על זה ששלטון כמו בבריה"מ הוא רעיון טוב, אני גם לא מבין למה הכנסת אותו הוא הרי לא עונה על הקריטריונים שדיברתי עליהם, אני מדבר על זה שצורת שילטון כמו שיש במדינות שהזכרתי קודם היא עדיפה לדעתי על המודל שלך.)
ג. בשביל להחליט ששרותים הם כושלים, צריך להגדיר מטרות ודרך למדידה. יכול להיות שלמטרות שיוגדרו ע"י חברה מסויימת
[*] אולי אלה שהוגדרו ע"י שלנו למשל, השרותים הממשלתיים לא יוצאים כ"כ גרועים - מה גם שהטענה שלך לגבי זה ששרותים פרטיים יהיו טובים יותר (שוב, לפי איזה קרטריון?) היא מבוססת בעיקר על תאוריה וwishful thinking. אין לך היום מדינה (עם רמת חיים סבירה) שבה שני השרותים שציינת הם חסרי מעורבות ממשלתית עמוקה מאוד (זה היה נכון גם לפני החקיקה האחרונה בארה"ב).
אפשר להתחיל עם הסיבה הכלכלית ששמעת כבר. תנסה לחשב את העלויות ותראה אם זה מעשי.
יש לנו בעיה לא קטנה בארץ. יש לנו עדיין מלחמות פה ושם ואפשרויות להתלקחויות גדולות יותר וזה גורם לנו להחזיק צבא די גדול ביחס לאוכלוסיה (רק אריתריה וצפון קוריאה מובילות עלינו ועוד צריך לחשב את היחס בלי חרדים וערבים) והוא ישאר כזה גם אם נוציא ממנו לא מעט חיילים מיותרים.
אין לי התנגדות עקרונית לעניין, אם יום אחד זה יראה לי פרקטי, גם מבחינה כלכלית וגם מבחינת ההשלכות החברתיות אני אתמוך בזה, למה לא. שהילדים שלי יוכלו להחליט אם הם מעדיפים ללכת לצבא או להמשיך את הקריירה בהרמת משקולות.
[*] - אני מבין שהתייחסות לחברה כאל ישות שיכולה להגדיר או לרצות משהו הוא קצת מגונה בשבילך (תודה לטרול שהעיר את עיני) אבל ככה בני האדם חיים באלפי שנים האחרונות ואני לא חושב שזה הולך להשתנות ולמען האמת גם לא חושב שהיית כ"כ מרוצה אם זה היה משתנה.
אני לא מבין איך אתה שם את ניו זילנד, ארה"ב וכל האחרות ביחד. שתי אלה קפיטליסטיות והשאר לא.
בכל מקרה, אני מרגיש שאני חוזר על עצמי וזה לא מוביל לשום מקום. אתה מאחד ביחד זכויות של בן אדם ושירותים אחרים שמדינה יכולה לתת. אתה לא רואה את ההבדל?
א. למה השוק לא יכול להתחרות עם הממשלה? הוא עושה את זה בהצלחה בהמון מקרים, בטח שבחינוך ובבריאות. זה נכון שמידת היכולת שלו להתחרות תלויה באם ועד כמה הציבור מחליט (מה ששוב משום מה אתה לא רוצה לאפשר) לאפשר את התחרות הזאת. אם אתה רוצה לקרוא על דוגמה טובה לזה בהקשר של חינוך תחפש בגוגל school vouchers, זה היה נושא די חם בארה"ב.וברור שאתה מתנגד לתחרות עם השוק החופשי. השוק החופשי לא יכול להתחרות עם ארגונים ממשלתיים. אם היה לי כוח הייתי מביא לכאן שוב את הנתונים על רפואה החופשית בארה"ב מול הרפואה במדינות סוציאליסטיות, והיית רואה את ההבדל.
אתה טוען שהצבא רוצה צבא מקצועי שכיר? לא נראה לי שזה מה שאתה מנסה להגיד. אז הצבא רוצה לבחור את מי לגייס ואת מי לא ולשלם להם פחות או יותר כמו היום ולמי שהצבא מחליט שהוא רוצה לא תהיה יכולת לסרב. לא יודע אם זה יותר טוב מהמצב היום ואני בספק אם הצבא ילך על זה באופן רישמי (יותר סביר שימשיך כמו היום לעשות את כמו היום בחושך) בגלל חשש מההשלכות.לגבי הצבא, ההסברים שלך נחמדים אבל הם לא מסבירים את העובדה שצה"ל בכבודו לא מעוניין במודל הנוכחי. מי שמעוניין בו באמת אלה כל חסרי התועלת שחיים על חשבונו, ומשתמשים בו כדי לקדם את עצמם הלאה.
בכל המדינות האלה האזרחים קובעים מה ינתן ע"י הממשלה ומה לא. אין פה מצב בינארי של קפיטליסטית או בריה"מ, יש טווח רחב באמצע, אתה מתעקש בכוח לפספס את זה. כל המדינות האלה פועלות עפ"י המודל הזה. אני מנסה להבין למה אתה כ"כ מתנגד לצורה הזאת.
לגבי עניין הזכויות/שרותים:
לפי המודל המדובר, חברי הקבוצה שהתאגדו רשאים להחליט שהם נותנים X, Y, Z לחברים בקבוצה בתמורה לK שקלים, הם יכולים לקרוא לX זכות ולY שרות, זה לא משנה את המהות של כלום והם לא חייבים לקבל את ההגדרות שלך לגבי זכויות. ממילא לזכויות אין משמעות ללא קונטקסט שמאפשר את המימוש/קיום שלהן, ככה שההגדרות תלויות חברה לחלוטין.
מה שאני מנסה להבין ממך זה לא למה אתה חושב שהצורה שלך עדיפה ולמה היית מעדיף לחיות בחברה(?) כזאת (זה הצלחתי להבין) אלא למה אתה פוסל את הלגיטימיות של צורות קיום אחרות מדעתך?
למשל, בוא נניח ואני תומך נלהב במעורבות ממשלתית מינימלית במשק ומגזר ציבורי קטן ככל האפשר ופעלתי בחברה שלי ליישום הרעיונות האלה ונניח גם שהגיעו ימות המשיח וזה המצב פה בישראל. אם בצרפת מחליטים שמעכשיו גם מי שמסדר את המיטות בבוקר יהיה עובד מטעם הממשלה, זה אולי יראה לי מצחיק, אבל אני לא כופר בזכותו של הציבור שם לקבל את ההחלטות האלה. למה אתה כן?
א. למה השוק לא יכול להתחרות עם הממשלה? הוא עושה את זה בהצלחה בהמון מקרים, בטח שבחינוך ובבריאות. זה נכון שמידת היכולת שלו להתחרות תלויה באם ועד כמה הציבור מחליט (מה ששוב משום מה אתה לא רוצה לאפשר) לאפשר את התחרות הזאת. אם אתה רוצה לקרוא על דוגמה טובה לזה בהקשר של חינוך תחפש בגוגל school vouchers, זה היה נושא די חם בארה"ב.
מעבר לזה, תחרות בין שירות שניתן ע"י הממשלה לבין השוק החופשי רלבנטית רק בתחומים בהם הממשלה מעורבת. אתה משום מה בוחר להניח שהחברה תבחר בשלטון סטייל בריה"מ (כאילו ששם היתה לאזרחים השפעה על תחומי המערבות של הממשל...) ושהכל יהיה תחת השליטה שלה. זה הרי לא ככה במדינות שפועלות עפ"י המודל הזה.
אני יודע איזה נתונים אתה הולך להביא. אני לא יודע אם הם מספקים את כל התמונה המלאה, שווה להשוות גם את העלות ועוד כמה פרמטרים של נגישות, שכנראה קצת מפוספסים בארה"ב. מהפורום של ריפ אולי קיבלת את התמונה שהאמריקאים מרוצים ממערכת הבריאות שלהם, זה די רחוק מלהיות נכון. אמנם בשבילי עניין הביטוח בריאות ממלכתי שם לא היה פקטור בהצבעה היות והוא לא משפיע עלי יותר (אני אזרח אמריקאי, גרתי באלבמה, בערך 1000 ק"מ מריפ) אבל יצא לי לדבר עם אנשים ולשמוע לא מעט תלונות ובאופן כללי אני חושב שיש שם תחושה שהם לא מקבלים תמורה טובה לכסף שלהם (אפילו הסקרים של פוקס מסכימים).
אין לי עניין להכנס לויכוח/דיון על החקיקה שהיתה שם עכשיו, זה גם לא מעניין אותי כ"כ ואני גם לא מבין מספיק את הפרטים (בספק אם מישהו מבין) אבל קח בחשבון שהיתה שם אי שביעות רצון גדולה מאוד מהמצב ורצון לשינוי, זה לא היה עובר אחרת.
אתה טוען שהצבא רוצה צבא מקצועי שכיר? לא נראה לי שזה מה שאתה מנסה להגיד. אז הצבא רוצה לבחור את מי לגייס ואת מי לא ולשלם להם פחות או יותר כמו היום ולמי שהצבא מחליט שהוא רוצה לא תהיה יכולת לסרב. לא יודע אם זה יותר טוב מהמצב היום ואני בספק אם הצבא ילך על זה באופן רישמי (יותר סביר שימשיך כמו היום לעשות את כמו היום בחושך) בגלל חשש מההשלכות.
לא הבנתי למי אתה מתייחס בחסרי תועלת, אבל אם אתה מדבר על אלה שבצבא אז אני יכול להגיד לך די בוודאות שהם ימשיכו להיות בצבא כמעט בלי תלות בכל שינוי מבני שהצבא יעבור ואם לא הם אז מישהו כ"כ דומה שלא תוכל להבדיל, אני הייתי בח"א, מכיר אותם טוב, לא בטוח שהתחת שלהם יצליח לעבור בדלת החוצה 😃
אני רוצה לחזור לייעוד המקורי של האשכול.
עדיין יש כאן מישהו שחושב שהמדינה צריכה לממן את ספורטאיה?
אני רוצה לחזור לייעוד המקורי של האשכול.
עדיין יש כאן מישהו שחושב שהמדינה צריכה לממן את ספורטאיה?
שאלה גרועה , "מדינה" , "חברה" או כל ביטוי אבסטרקטי לא מתאים פה(או בכלל) .
השאלה צריכה להיות האם כל אזרח צריך לתת כסף לספורטאים .
אתה לא מוותר.
האם כל אזרח צריך לתת כסף לפרופסורים באוניברסיטה? לראשי ערים? לנספחי תרבות? כל אלה 'מייצגים' את ה'מדינה' או את ה'חברה' לא פחות מספורטאים, ועל כל אחד מהם אפשר לוותר ושום דבר לא יקרה מבחינת המערך החברתי.
קרא את החתימה שלי .
וכן לא צריך לתת להם כסף .