הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

למה מוזרקים עובדים עם משקלים כל כך נמוכים?

השאלה צריכה להיות הפוכה. עבודה עם משקלים נמוכים היא לעתים רחוקות ובתרגילים כמו פלייס וכו שוב פעם לעיתים רחוקות. המטרה של לקחת "סטרואידים" היא משתנה אך לרוב היא בשביל הגדלת מסת השריר בזמן יחסית קצר (3 סייקלים לא יהפכו אותך לארנולד צא מהסרט) לכן כידוע בתוכניות מסה אנחנו עובדים משקלים "גבוהים" "יותר ברזל על המוט יותר בשר על הגוף" אבל למה ניראלי שסתם ביזבזתי דקה מהחיים שלי לענות בפוסט הזה?

• פותח/ת השרשור
השאלה צריכה להיות הפוכה. עבודה עם משקלים נמוכים היא לעתים רחוקות ובתרגילים כמו פלייס וכו שוב פעם לעיתים רחוקות. המטרה של לקחת "סטרואידים" היא משתנה אך לרוב היא בשביל הגדלת מסת השריר בזמן יחסית קצר (3 סייקלים לא יהפכו אותך לארנולד צא מהסרט) לכן כידוע בתוכניות מסה אנחנו עובדים משקלים "גבוהים" "יותר ברזל על המוט יותר בשר על הגוף" אבל למה ניראלי שסתם ביזבזתי דקה מהחיים שלי לענות בפוסט הזה?

לא ענית לי

ראיתי מוזרק מרים 5 קילו יד אחורית, לא בתור חימום, למה זה?

תלוי בהמון דברים ובמטרות כמובן.
אני מניח שאתה מדבר על כאלו שעוסקים בפיתוח גוף. חלקם מתאמנים בשיטות שונות, לאו דווקא יעילות. אבל בגדול מפתחי גוף רוב החבר׳ה המוצלחים לא עובדים קבוע עם משקלים מאוד גבוהים, אבל כמובן לא משקלי נוצה בדר״כ.

לא ענית לי

ראיתי מוזרק מרים 5 קילו יד אחורית, לא בתור חימום, למה זה?
נוו יש את התרגיל שאתה נשען על הספה יד 45 מעלות ואתה מתחיל לקחת אותה אחורה זה תרגיל בהחלט קשה ואני גם מסתפק ב5 עד 7 קילו בתרגיל הזה ל 15 חזרות

• פותח/ת השרשור
תלוי בהמון דברים ובמטרות כמובן.
אני מניח שאתה מדבר על כאלו שעוסקים בפיתוח גוף. חלקם מתאמנים בשיטות שונות, לאו דווקא יעילות. אבל בגדול מפתחי גוף רוב החבר׳ה המוצלחים לא עובדים קבוע עם משקלים מאוד גבוהים, אבל כמובן לא משקלי נוצה בדר״כ.
Zack Zeiler למשל עובד עם 20 קילו בLEG EXTENSIONS אחרי איזה 5 סטים של 200 קילו סקוואט לחזרות

הוא מתחיל להתחרות, לא מבין למה צריך משקל כל כך נמוך

Zack Zeiler למשל עובד עם 20 קילו בLEG EXTENSIONS אחרי איזה 5 סטים של 200 קילו סקוואט לחזרות

הוא מתחיל להתחרות, לא מבין למה צריך משקל כל כך נמוך
כע זה מקובל לעשות את מה שציינתה אני גם בסופר סט לדוגמה של פול אובר על ספה עושה לאחריו הנפה לצדדים עם 10 קילו ל 15 חזרות וזה מספיק לי מעל ומעבר אני לא ספץ בתןכניות אימונים רוב התוכניות נלקחות מאנשים שמבינים בתחום נותנים לי קונספט ואני מנסה להאתים אותה כמה שיותר אליי המון בחורים מוזרקים ממליצים על סופר סט קל בעל טווח חזרות גדול מעל 12 . זה ניקרא בשפה לא מקצועית "וידואי הריגה"

• פותח/ת השרשור
כע זה מקובל לעשות את מה שציינתה אני גם בסופר סט לדוגמה של פול אובר על ספה עושה לאחריו הנפה לצדדים עם 10 קילו ל 15 חזרות וזה מספיק לי מעל ומעבר אני לא ספץ בתןכניות אימונים רוב התוכניות נלקחות מאנשים שמבינים בתחום נותנים לי קונספט ואני מנסה להאתים אותה כמה שיותר אליי המון בחורים מוזרקים ממליצים על סופר סט קל בעל טווח חזרות גדול מעל 12 . זה ניקרא בשפה לא מקצועית "וידואי הריגה"
השאלה היא למה הם עושים עם 20 קילו

פשיטת רגליים

כי העניין בפיתוח גוף זה לעבוד עם משקלים נמוכים בצורה איטית עם הרבה חזרות, מפתחי גוף הם לא ליפטרים, הם לא מתעסקים במשקלים גבוהים, מה שמעניין אותם זה להגיע לכשל, תמיד שואלים אותי איך יש לי כתפיים כאלו גדולות ואני תמיד עונה, "כתפיים גדולות בונים עם משקל נמוך", מקווה שזה עונה לך על השאלה.

פשיטת רגליים
אני חושב שאתה פשוט מתבלבל עקב כך שכתוב שם רק 20 קילו
200 קילו לחזרות לכמה סטים זה מתיש ונותן מספיק אתגר לגוף כדאיי להתפתח (אפילו יותר)
ה20 קילו זה הישג לאחר מספר גדול כזה של חזרות וזה הוספה לנפח זה הכול

• פותח/ת השרשור
פשיטת רגליים
אני חושב שאתה פשוט מתבלבל עקב כך שכתוב שם רק 20 קילו
200 קילו לחזרות לכמה סטים זה מתיש ונותן מספיק אתגר לגוף כדאיי להתפתח (אפילו יותר)
ה20 קילו זה הישג לאחר מספר גדול כזה של חזרות וזה הוספה לנפח זה הכול
למה להוסיף לנפח עם 20? שישים 60 או 80
כי העניין בפיתוח גוף זה לעבוד עם משקלים נמוכים בצורה איטית עם הרבה חזרות, מפתחי גוף הם לא ליפטרים, הם לא מתעסקים במשקלים גבוהים, מה שמעניין אותם זה להגיע לכשל, תמיד שואלים אותי איך יש לי כתפיים כאלו גדולות ואני תמיד עונה, "כתפיים גדולות בונים עם משקל נמוך", מקווה שזה עונה לך על השאלה.
הם לא מגיעים לכשל

הם עושים סטים עם משקל גבוהה

ואז הם עושים סטים עם משקלי חימום

כאילו wtf עשית 4 סטים עם 200 קילו, לחיצת רגליים עם 360 קילו, ופתאום עכשיו אתה עושה סטים עם 20 קילו בפשיטת רגליים? הוא יכול לעשות עם 100 או 80,מה זאת הירידה הדרסתית הזאת

פשיטת רגליים

למה להוסיף לנפח עם 20? שישים 60 או 80

הם לא מגיעים לכשל

הם עושים סטים עם משקל גבוהה

ואז הם עושים סטים עם משקלי חימום

כאילו wtf עשית 4 סטים עם 200 קילו, לחיצת רגליים עם 360 קילו, ופתאום עכשיו אתה עושה סטים עם 20 קילו בפשיטת רגליים? הוא יכול לעשות עם 100 או 80,מה זאת הירידה הדרסתית הזאת
אני אישית עושה לחיצת רגליים עם 330 קילו ופשיטת רגליים עם 60 קילו, לא כי אני לא יכול לעשות יותר, אני עושה עם משקל יחסית נמוך כי אני עושה 4 סטים של 20 חזרות וכל העניין זה להגיע לכשל, אל תשכח שכדי להגיע לכשל לא צריכים משקל גבוה, מספיק שאשים 20 קילו בפשיטת רגליים, אעבוד בצורה נכונה ואיטית עם הרבה חזרות ואגיע לכשל, ככה בונים שריר

ופקטור גנטיקה לא לשכוח

כן, גם את זה אני תמיד דואג לציין, פשוט לא אוהב לבאס אותם מתי שהם שואלים אותי איך:lol:
אצלי החזה מאוד מאוד מפותח אבל זה גנטי במשפחה לעומת זאות יש אנשים עם רחב גבי מטורף והם טבעיים אבל חייב לציין ששריר הטרפזים והרחב גבי בסייקלים ממש מקבל צורה נפוחה ובולטת וזה מה שנותן לפחות לי מראה של כתפיים מסיביות

אצלי החזה מאוד מאוד מפותח אבל זה גנטי במשפחה לעומת זאות יש אנשים עם רחב גבי מטורף והם טבעיים אבל חייב לציין ששריר הטרפזים והרחב גבי בסייקלים ממש מקבל צורה נפוחה ובולטת וזה מה שנותן לפחות לי מראה של כתפיים מסיביות
מקנא בך, אני עובד חזק על חזה ומתקשה מאוד לפתח אותו בגלל גנטיקה במשפחה, לאף אחד אצלנו אין חזה:97:

מקנא בך, אני עובד חזק על חזה ומתקשה מאוד לפתח אותו בגלל גנטיקה במשפחה, לאף אחד אצלנו אין חזה:97:
הדשא של השכן תמיד היה ירוק יותר השם של האחר תמיד היה יותר יפה לזה הגענו חחח. קח את הזמן אתה תפרוץ את הגבול הזה עם תתמיד ותהיה רציני מה שאני בטוח שאתה עושה והכל יתחיל להסתדר זה ענין של זמן גם בסייקלים לוקח זמן אין צורך להעמיס כמות של חומרים ולהרגיל את הגוף ליותר מכל פעם לפעם אט אט הכל יבוא. לי היה בעיה ברגלים הייתי תקוע בסקוואט לא משנה מה אנע עושה 60 קילו על המוט תיתפוצץ זה לא יעלה אבל אט אט היום אני עושה 170 (8 חזרות)
והכי מוזר שדדליפט תמיד היה תרגיל קל בשבילי אבל היום הוא הכי אוהב עליי אחרי בנץ פרס. לגבי חזה תעבוד עליו רגיל לא צריך דגששש מסוים עושים את זה במקרים די קיצונים. תוכניות אימונים עם "ספציפיקה על שריר אחד" קודם כל לא חושב שזה מתאים למתחילים ולא חושב שזה אפקטיבי בתקופת סייקל אם תרצה אשלח לך את הקונצפט שלי כשאני בסייקל אולי תאוהב

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית