הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

Ronnie Coleman חוזר להתאמן

• פותח/ת השרשור ziv_r
  • פורסם בתאריך

ziv_r

משתמש משקיע
2,178
1,812
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
4,501
2,178
1,812
למי שלא עוקב, Coleman עבר 2 החלפות ירך מאז 2007. לאחר מכן ביצע סדרה של 12 ניתוחים בעמוד השדרה שלו רק בשנתיים האחרונות. כל הניתוחים הללו עלו כמה מיליוני דולרים. היתה גם הנחה כי הוא לא יוכל לעולם ללכת ובחודשים האחרונים הוא בסדרת טיפולי פיזיוטרפיה אינטנסיבים על מנת לחזור ללכת בצורה עצמאית.

בכל אופן, לאחרונה הוא פרסם וידאו בו הוא חוזר למכון להתאמן:
Ronnie Coleman on Instagram: “Yea, yea, yea, I know what you guys thinking and yes my legs are small. I’ve been thinking seriously about doing Men’s Fitness just to…”

להזכירכם, הוא היה מר אולימפיה 8 פעמים כאשר הפעם האחרונה שהוא קטף את התואר היתה בשנת 2005.

כמה מיליוני דולרים שהוא שילם או כמה מיליוני דולרים שהביטוח הרפואי שלו שילם?

צריך להעמיד דברים על דיוקם, אני יודע שבארץ כולם מדברים על כמה ביטוח רפואי בארה"ב יקר ואיך כל דבר קטן עולה אלפי דולרים אבל אני אישית משלם כאן משמעותית פחות מהביטוח הלאומי ודמי הבריאות ששילמתי בארץ, אפילו שהגעתי לתקרת ההוצאות השנתית ואחרי פרוצדורה רפואית שעלתה עשרות אלפי דולרים (לידה) שכמובן לא אני שילמתי.

כמה מיליוני דולרים שהוא שילם או כמה מיליוני דולרים שהביטוח הרפואי שלו שילם?

צריך להעמיד דברים על דיוקם, אני יודע שבארץ כולם מדברים על כמה ביטוח רפואי בארה"ב יקר ואיך כל דבר קטן עולה אלפי דולרים אבל אני אישית משלם כאן משמעותית פחות מהביטוח הלאומי ודמי הבריאות ששילמתי בארץ, אפילו שהגעתי לתקרת ההוצאות השנתית ואחרי פרוצדורה רפואית שעלתה עשרות אלפי דולרים (לידה) שכמובן לא אני שילמתי.
סתם מעניין אותי, אני מקשיב הרבה לפוליטיקה אמריקאית ולדיונים של הדמוקרטים.

מה לגבי המעמד הבינוני - נמוך? עניים יכולים להרשות לעצמם ביטוח בריאות מספק? איך זה עובד אצל אנשים עם הכנסה נמוכה שאין להם עבודה שדואגת להם (כמו שסיפרת שדואגים לך)?

פשוט פה באוסטרליה (ובשאר מקומות) תמיד מדברים על זה שאם אתה חולה - אתה פושט את הרגל פחות או יותר (אני יודע שזו הקצנה...).

סתם מעניין אותי, אני מקשיב הרבה לפוליטיקה אמריקאית ולדיונים של הדמוקרטים.

מה לגבי המעמד הבינוני - נמוך? עניים יכולים להרשות לעצמם ביטוח בריאות מספק? איך זה עובד אצל אנשים עם הכנסה נמוכה שאין להם עבודה שדואגת להם (כמו שסיפרת שדואגים לך)?

פשוט פה באוסטרליה (ובשאר מקומות) תמיד מדברים על זה שאם אתה חולה - אתה פושט את הרגל פחות או יותר (אני יודע שזו הקצנה...).

אני אתן דוגמא את מקס מהליסינג אופיס שלי, בחור נחמד בן 24 שחוסך כסף ללימודים ושבר את עמוד השדרה שלו ואת היד בסקי כאן בקליפורניה - הניתוח והשיקום עלו יותר מ300 אלף דולר בינתיים, הוא שילם 5000 דולר והגיע לתקרה השנתית שלו - אז לא צריך לשלם יותר השנה.

לכל מי שעובד יש ביטוח רפואי עם תקרה של כמה אלפי דולרים בשנה שברגע שהגעת אליה אתה לא משלם יותר, גם הקופאי בטרגט שמרוויח רק 13 דולר לשעה.
הבעיה מתחילה כשאנשים לא עובדים (או עצמאים) ולא משלמים עבור ביטוח רפואי פרטי בשביל "לחסוך כסף", כל דבר קטן יכול לעלות לך מאות דולרים.

אני אתן דוגמא את מקס מהליסינג אופיס שלי, בחור נחמד בן 24 שחוסך כסף ללימודים ושבר את עמוד השדרה שלו ואת היד בסקי כאן בקליפורניה - הניתוח והשיקום עלו יותר מ300 אלף דולר בינתיים, הוא שילם 5000 דולר והגיע לתקרה השנתית שלו - אז לא צריך לשלם יותר השנה.

לכל מי שעובד יש ביטוח רפואי עם תקרה של כמה אלפי דולרים בשנה שברגע שהגעת אליה אתה לא משלם יותר, גם הקופאי בטרגט שמרוויח רק 13 דולר לשעה.
הבעיה מתחילה כשאנשים לא עובדים (או עצמאים) ולא משלמים עבור ביטוח רפואי פרטי בשביל "לחסוך כסף", כל דבר קטן יכול לעלות לך מאות דולרים.

וואלה, אתה מחדש לי הרבה את האמת.

כלומר כל מי שעובד לא הולך לפשוט את הרגל, לא משנה כמה ״נחותה״ העבודה שלו? ישלם סכום מקסימלים של כמה אלפי דולרים באופן כללי...

המציאות הזאת קיימת בכל ארה״ב או רק בקליפורניה / מדינות ״שמאלניות״?

וואלה, אתה מחדש לי הרבה את האמת.

כלומר כל מי שעובד לא הולך לפשוט את הרגל, לא משנה כמה ״נחותה״ העבודה שלו? ישלם סכום מקסימלים של כמה אלפי דולרים באופן כללי...

המציאות הזאת קיימת בכל ארה״ב או רק בקליפורניה / מדינות ״שמאלניות״?

כל ארה"ב. הבעיה היא בעיקר עם מובטלים, עצמאים שמחליטים לחסוך כסף ולא לשלם לביטוח רפואי פרטי ופנסיונרים שגם כן מחליטים לא לשלם לביטוח רפואי פרטי.

מי שאין לו ביטוח רפואי יכול בקלות להיכנס כאן לחובות של מאות אלפי דולרים אם חס וחלילה משהו קורה.

לגבי תרופות - מניסיוני הדל המחירים כאן יותר זולים מהארץ, אתה משלם מחשבון הבריאות שלך שמוקצה רק לטובת זה וכל ההפרשות שלך אליו פטורות ממיסים (בנוסף אתה יכול להשקיע את הכספים בחשבון והכל פטור ממיסים).

כמה עולות תרופות מיוחדות למחלות אקזוטיות? אין לי מושג, קשה לי להאמין שההפרש יהיה משמעותי לעומת הארץ אלא אם כן מדובר בתרופה שנמצאת בסל התרופות בארץ ככה שכל האוכלוסייה משתתפת במחיר שלהן.

בארץ כל חודש גם לי וגם לאישתי ירדו יותר מאלף שקל ביטוח לאומי ודמי בריאות. מהמשכורת האחרונה שקיבלתי בארץ (כשכבר לא הייתי תושב ישראל לפי ביטוח לאומי ולא הייתי זכאי לשום טיפול רפואי) הורידו לי יותר מ10000 ש"ח רק ביטוח לאומי ודמי בריאות - עכשיו לך תריב איתם שיחזירו לך את הכסף כי אתה כבר לא תושב ישראל ולא מבוטח בביטוח לאומי, אפילו שהם בעצמם ניתקו אותך.

מתנצל על גניבת השרשור.

לגבי תרופות - מניסיוני הדל המחירים כאן יותר זולים מהארץ, אתה משלם מחשבון הבריאות שלך שמוקצה רק לטובת זה וכל ההפרשות שלך אליו פטורות ממיסים (בנוסף אתה יכול להשקיע את הכספים בחשבון והכל פטור ממיסים).

כמה עולות תרופות מיוחדות למחלות אקזוטיות? אין לי מושג, קשה לי להאמין שההפרש יהיה משמעותי לעומת הארץ אלא אם כן מדובר בתרופה שנמצאת בסל התרופות בארץ ככה שכל האוכלוסייה משתתפת במחיר שלהן.

בארץ כל חודש גם לי וגם לאישתי ירדו יותר מאלף שקל ביטוח לאומי ודמי בריאות. מהמשכורת האחרונה שקיבלתי בארץ (כשכבר לא הייתי תושב ישראל לפי ביטוח לאומי ולא הייתי זכאי לשום טיפול רפואי) הורידו לי יותר מ10000 ש"ח רק ביטוח לאומי ודמי בריאות - עכשיו לך תריב איתם שיחזירו לך את הכסף כי אתה כבר לא תושב ישראל ולא מבוטח בביטוח לאומי, אפילו שהם בעצמם ניתקו אותך.

מתנצל על גניבת השרשור.
כן זה עובד בצורה שונה לגמרי.

כאן באוסטרליה יש ״מס מדיקייר״ 2% (מעל משכורת מינימום בערך) שזה מכסה את הביטוח בריאות ממשלתי. אין תשלום ישיר ל״ביטוח לאומי״.

יש עוד איזה מס נוסף שמקבלים החזר במידה ויש לך ביטוח פרטי משלים.

עובדתית בארה"ב יש מעל 30 מיליון איש ללא שום כיסוי רפואי, מדובר במחדל שלא קיים בשום מדינה מערבית באירופה או בעולם.
לפעמים לא מעריכים את זה אבל עלויות של דברים ש"בשגרה" ומכוסים בישראל לא ידועים לציבור הרחב (אישה מבוגרת חטפה דלקת ריאות ואושפזה מס' ימים בבי"ח, אישה יולדת נכנסה למצוקה וצריכה ניתוצ דחוף...).

בניגוד לאתוס הרווח של "אמריקה ארץ ההזדמנויות", ברור שארה"ב רחוקה מלהיות מדינת רווחה ושהנפגעים העיקריים ממערכת הבריאות הקיימת הם העניים ביותר.
אפשר להתפלסף למה בכלל יש עניים והאם הם מכניסים את עצמם לבור שהם כרו, אבל זה דיון אחר.
לאדם מן השורה שמבוטח דרך מקום עבודה ומרוויח טוב החיים בארה"ב מעולים, כנ"ל עצמאיים שמבטחים עצמם באופן פרטי.

אבל לכ10% מהשוליים בחברה, דלקת ריאות בחורף (לדוג') יכולה להוות סכנה קיומית.
בדיחות הצידה, הייתי רוצה לחיות במדינה שמודדת את טיב מע' הבריאות שלה לפי האנשים החלשים ולאו דווקא מעמד הביניים או הגבוה.
הרעיון של תשלום גבוה למי שמרוויח יותר הוא הבסיס הביטוחי שיוצר את האפשרות שאדם נכה שחי מקצבה יוכל להתאשפז אם הוא צריך, האנשים שמרוויחים יותר נושאים בנטל בשביל האנשים היותר נחשלים בחברה והבסיס הרעיוני הזה מעולה.

אפשר לדבר עד מחר על קריסת מע' הבריאות בישראל והשירות לאזרח, אבל כשמכמתים את זה למדדים כלכליים מוסכמים (תוחלת חיים, תמותת תינוקות עד גיל שנה וכד') ישראל עדיפה על ארה"ב בכל נתון אפשרי.

החיים לא שחור ולבן ויש מקרים בהם אנשים נאלצים לא לעבוד- שם קל ליפול בין הכיסאות והדרך משם לfood stamps ועוני קצרה מאוד.
יש המון מאמרי ביקורת בהקשר של Policy כמעט על כל תכנית בארה"ב בהקשרים של חד הוריות* לדוגמה, שנאלצות לא לעבוד (לדוג' תחפשו בגוגל סקולר על EITC- מס הכנסה שלילי).

*באופן כללי חד הוריות כאוכלוסיה עובדות יותר שעות בממוצע ממבוגר ממוצע בארה"ב, אם ממש תרצו אצטט את המאמר.

נערך לאחרונה:
הוא פרש בגלל פציעות?
ולמה הגוף שלו ככ מפורק לא באמת מובן לי

ממה שהבנתי לא רק שהוא הגיע מפורק הוא גם פירק אותו עוד יותר כשהוא לא הקשיב לרופאים שלו והמשיך להתאמן קשה למרות ההמלצות נגד אחרי הניתוחים.

עובדתית בארה"ב יש מעל 30 מיליון איש ללא שום כיסוי רפואי, מדובר במחדל שלא קיים בשום מדינה מערבית באירופה או בעולם.
לפעמים לא מעריכים את זה אבל עלויות של דברים ש"בשגרה" ומכוסים בישראל לא ידועים לציבור הרחב (אישה מבוגרת חטפה דלקת ריאות ואושפזה מס' ימים בבי"ח, אישה יולדת נכנסה למצוקה וצריכה ניתוצ דחוף...).

בניגוד לאתוס הרווח של "אמריקה ארץ ההזדמנויות", ברור שארה"ב רחוקה מלהיות מדינת רווחה ושהנפגעים העיקריים ממערכת הבריאות הקיימת הם העניים ביותר.
אפשר להתפלסף למה בכלל יש עניים והאם הם מכניסים את עצמם לבור שהם כרו, אבל זה דיון אחר.
לאדם מן השורה שמבוטח דרך מקום עבודה ומרוויח טוב החיים בארה"ב מעולים, כנ"ל עצמאיים שמבטחים עצמם באופן פרטי.

אבל לכ10% מהשוליים בחברה, דלקת ריאות בחורף (לדוג') יכולה להוות סכנה קיומית.
בדיחות הצידה, הייתי רוצה לחיות במדינה שמודדת את טיב מע' הבריאות שלה לפי האנשים החלשים ולאו דווקא מעמד הביניים או הגבוה.
הרעיון של תשלום גבוה למי שמרוויח יותר הוא הבסיס הביטוחי שיוצר את האפשרות שאדם נכה שחי מקצבה יוכל להתאשפז אם הוא צריך, האנשים שמרוויחים יותר נושאים בנטל בשביל האנשים היותר נחשלים בחברה והבסיס הרעיוני הזה מעולה.

אפשר לדבר עד מחר על קריסת מע' הבריאות בישראל והשירות לאזרח, אבל כשמכמתים את זה למדדים כלכליים מוסכמים (תוחלת חיים, תמותת תינוקות עד גיל שנה וכד') ישראל עדיפה על ארה"ב בכל נתון אפשרי.

החיים לא שחור ולבן ויש מקרים בהם אנשים נאלצים לא לעבוד- שם קל ליפול בין הכיסאות והדרך משם לfood stamps ועוני קצרה מאוד.
יש המון מאמרי ביקורת בהקשר של Policy כמעט על כל תכנית בארה"ב בהקשרים של חד הוריות* לדוגמה, שנאלצות לא לעבוד (לדוג' תחפשו בגוגל סקולר על EITC- מס הכנסה שלילי).

*באופן כללי חד הוריות כאוכלוסיה עובדות יותר שעות בממוצע ממבוגר ממוצע בארה"ב, אם ממש תרצו אצטט את המאמר.

אני מסכים איתך שאם אתה מובטל וחולה עדיף להיות בארץ, אין ספק. המערכת כאן היא מאוד אכזרית לאנשים שלא מעוניינים לעבוד או לא יכולים לעבוד.

מבחינת ביטוח רפואי - לא צריך להיות מעמד ביניים או גבוה, לבחור בן 20 שמרוויח 12.5$ לשעה וגולש באינסטגרם כל היום בכניסה לחדר כושר יש אותו ביטוח רפואי כמו שלי יש פחות או יותר. האם הייתי מסכים לשלם יותר כל חודש בשביל לכסות אנשים שלא מסוגלים לעבוד? כן. האם הייתי מסכים לשלם יותר כל חודש בשביל לכסות אנשים שיכולים לעבוד אבל לא רוצים? חד משמעית לא.

אני לא יודע עד כמה הייתי מסתכל על תוחלת חיים כמדד לאיכות מערכת הבריאות כאן כשבמחיר של פלפל אדום אחד אתה יכול לקנות שלושה המבורגרים במקדונלדס. גם מבחינת השכלה תזונתית לא התרשמתי לטובה מאמריקאים - למרות שבקליפורניה המצב יחסית טוב לעומת סטייטים אחרים בארה"ב.

כמובן שלא מדובר בשחור או לבן, זכור לי שסוכן המכירות של הרכב הראשון שלנו סיפר לנו שחבר שלו נאלץ לאכול אוכל לחתולים כי הוא התרושש מהוצאות רפואיות כשהוא היה עצמאי ולא היה לו ביטוח רפואי - לחלק נכבד מהאוכלוסיה כאן אין מחשבה קדימה והם לא בדיוק חיים במוד של "לחסוך ליום שחור".

נערך לאחרונה:
אני לא יודע עד כמה הייתי מסתכל על תוחלת חיים כמדד לאיכות מערכת הבריאות כאן כשבמחיר של פלפל אדום אחד אתה יכול לקנות שלושה המבורגרים במקדונלדס. גם מבחינת השכלה תזונתית לא התרשמתי לטובה מאמריקאים - למרות שבקליפורניה המצב יחסית טוב לעומת סטייטים אחרים בארה"ב.
יש שורה של מדדים, ארה"ב נמוכה באופן מובהק בהכל (כנראה בגלל פלח האוכלוסייה ללא ביטוח בכלל).

רק בריאות 🤒😉

יש שורה של מדדים, ארה"ב נמוכה באופן מובהק בהכל (כנראה בגלל פלח האוכלוסייה ללא ביטוח בכלל).

רק בריאות 🤒😉

יכול להיות, מהבועה הקטנה שלי? מערכת הבריאות כאן פי כמה יותר טובה מהמערכת בארץ ויותר זולה (בשבילי).
יהיה לי קשה מאוד להגיע למצב הפוך (=גם אשתי וגם אני מובטלים ולא מסוגלים לשלם עבור ביטוח רפואי, לא רואה איך זה קורה).

בהחלט - רק בריאות 😃

אנשים שעוברים מהארץ לארצות עם צורה שונה של ביטוחי בריאות נוטים לחשוב שזה תמיד יקר מאוד, גם פה באוסטרליה יש הרבה דברים שמשלמים עליהם ביוקר בבריאות (לדוגמא אנדוקרינולוג טוב יעלה לי 200-250 דולר לפגישה, אחרי החזרים מהביטוח הציבורי) אבל שוכחים שבארץ משלמים % מסויים דמי בריאות (ושלא נדבר על ביטוח לאומי) כאשר ברוב הארצות או שאין את זה, או שזה נמוך משמעותית.

רק בריאות 🤒😉
דווקא לא
אם אתה הולך לפני הממדים של הosed כמעט בכל המדדים ארה''ב יחסית יותר גבוהה מהארץ (בהשקעה שלה בהוצאות בריאות)

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית